Dodaj do ulubionych

Forma przed ślubem ;)

20.03.12, 12:43
Drogie Koleżankismile Jestem ciekawa jak wyglądała u Was sytuacja z wagą przed ślubem? Odchudzałyście się, aby pięknie prezentować się w sukience, czy postawiłyście na naturalność i nie chciałyście się zmieniać? wink

Ja nie narzekam na wagę, ale nie ukrywam, że chciałabym ujędrnić łydkę i bardziej wysmuklić ramiona. Przydałoby się pozbyć cellulitu z ud, ale z tym walczę od lat - bezskutecznie ;/

Generalnie jestem ruchliwa i fitness nie jest mi obcy, ale teraz jak się zrobi cieplej, mam zamiar wsiąść na rower i może zapiszę się na basen. W zdrowym ciele, zdrowy duch to jedno, ale na zdjęciach ze ślubu chciałabym się prezentować wyjątkowosmile
Obserwuj wątek
    • sushi_girl Re: Forma przed ślubem ;) 20.03.12, 13:36
      Ja ruszam się i jem zdrowow cały czas, więc nie mam jakiegoś szczególnego parcia, żeby teraz zacząć coś robić.
      Podobno wiele dziewczyn chudnie ze stresu przed ślubem - coś czego kompletnie nie mogę pojąć.
      • looona Re: Forma przed ślubem ;) 20.03.12, 13:41
        Mam nadzieję, że zauważyłaś, że traktuję ten temat z lekkim przymrużeniem oka wink Nie mam zamiaru się zarzynać, tak jak i np. korzystać z solarium, bo nigdy tego nie uznawałam i nie mam zamiaru, ale jakoś tak z nadejściem wiosny, mam ochotę się jeszcze bardziej wziąć i ślub na jesieni do dobra motywacja żeby popracować nad sobą do tego czasu. Dla zdrowa po pierwsze, ale również chciałabym się czuć w swojej sukience w 100% dobrze. Choć jej jeszcze nie mam tongue_out
        • looona Re: Forma przed ślubem ;) 20.03.12, 13:43
          A stres...no cóż. Na każdego inaczej działa. Jeden chudnie, drugi się objada. Ja póki co mam pełen luz, ale co będzie potem? Tego nie wiem smile
        • sushi_girl Re: Forma przed ślubem ;) 20.03.12, 13:57
          Pewnie smile

Chociaż myślę, że głodzących się na poważnie panien młodych wcale nie zabraknie!
    • pinkmonkey Re: Forma przed ślubem ;) 20.03.12, 13:53
      ja wprost przeciwnie, przytyłam :p
    • lili_mis Re: Forma przed ślubem ;) 20.03.12, 14:10
      to zalezy co widac spod sukniwink jesli mialabym odkryte plecy i ramiona to napewno chcialabym zeby sie prezentowaly zgrabni e i zeby nie wyciekalo spod materialu to i owosmile ale inna sprawa to ogolne dobre samopoczucie jakie daje ruch- dlatego jestem na tak dla cwiczen przed slubem. warto zrobic to dla siebie
    • zia86 Re: Forma przed ślubem ;) 20.03.12, 14:31
      Mnie się udało odrobinkę przed ślubem zgrubnąć, ale i tak w ostatniej bieganinie ślubnej wszystko zeszło. tongue_out
      Jeśli jesteś ogólnie aktywna, to myślę, że więcej aktywności wiosennej nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie, oprócz dobrego wpływu na ciało będzie mieć pewnie też dobry wpływ na stres przedślubny! smile
    • pamoz Re: Forma przed ślubem ;) 20.03.12, 16:46
      Ja do ruchliwych raczej nie naleze, a silownia czy inne jogi mnie strasznie nudza. Do tego pasywny styl pracy, wiec cudow nie bedzie. Spadla mi waga o jakies 2-3kg w ciagu ostatnich miesiecy, choc ja zadnej roznicy nie widze. Generalnie jestem zadowolona (62kg przy 173cm) ale ucieszylabym sie gdyby brzuszek bardziej sie splaszczyl.
      Obecnie nie jadam nic slodkiego i cholernie z tego powodu cierpie. To jednak niczego nie zmienia i chyba bez ograniczenia weglowodanow i cwiczen na brzuch sie nie obejdzie.
      Aha, dodatkowo moja ambicja jest chodzic do/z pracy = dystans ponad 8km w tempie ok 8km/h. Make life harder, huh?
    • awatura Re: Forma przed ślubem ;) 21.03.12, 13:55
      Cellulitu tak do końca się nie pozbędziesz, ale możesz go baaaardzo pomniejszyć. Polecam kapsułki Celluoff. Swietnie radzą sobie z rozbijaniem tłuszczyku. Efekty widać już po miesiącu. Bardzo dobre ma opinie samych testerek.
      • crazysexicool Re: Forma przed ślubem ;) 21.03.12, 18:35
        na cellulit bardzo dobre sa chinskie banki. Najtanszy i najskuteczniejszy sposob na ladne, gladkie uda smile
        • ylfeth Re: Forma przed ślubem ;) 21.03.12, 18:57
          a jak to działa? trzeba codziennie? kiedy widać efekty?
          Ja zaraz idę pobiegać, nie dlatego ze ślub tylko bo lubię. Fajnie rozładowuje stres a kg same spadają. A mogło by spaść tak z 5 wink (ważę 57 przy 165 cm). Ale bez presji. Mam zamiar też zadbać o szyję i dekolt, coby były jak aksamit wink)
        • lili_mis Re: Forma przed ślubem ;) 22.03.12, 11:40
          tez slyszalam o tych bankach, ale probowalas? naprawde dzialasmile?
        • 5th_element Re: Forma przed ślubem ;) 22.03.12, 11:46
          a co robicie z tymi bańkami? bo mam takowe...
          • crazysexicool Re: Forma przed ślubem ;) 22.03.12, 23:53
            no wiec juz wam mowie:
            potrzebne sa chinskie banki, a w zasadzie jedna, najwieksza, ale kupuje sie je w zestawie (oczywiscie gumowe, nie szklane!). Mozna je kupic w aptece kosztuja okolo 30 zl.
            Uzywa sie najwiekszej, codziennie podczas przysznica nalezy wykonac masaz. Trzeba ja przyssac do dolnej czesci uda (przy kolanie) i jezdzic ta banka okreznymi ruchami do gory, wzdluz uda od dolu az do gory. Zeby bylo latwiej nalezy uzyc oliwki, na mokra skore, trzeba tak sobie jezdzic ta banka okolo 5 minut na kazda noge. Ale jedna uwaga: to boli i sa siniaki! Przynajmniej na samym pczatku. Jak robilam to pierwszy raz, to bol byl straszny, ale pozniej ta banka sie troche wyrobila (nowe sa troche sztywne i ciezko sie je przyssywa), ale pozniej jest lepiej, cialo sie przyzwyczaja, poza tym nabiera sie troche praktyki. Efekty widac, a w zasadzie czuc juz po kilku dniach, bo skora jest gladka i delikatna.
            Moja ciocia, ktora ma prawie 50 lat i dwojke dzieci robila sobie takie masaze przez prawie rok i sporo schudla.
            Ja przyznam, ze robilam sobie te masaze przez 3 miesiace i jakosc mojej skory znacznie sie poprawila. Niestety przez lenistwo przestalam, ale teraz znowu zaczynam, bo lato sie zbliza i trzeba myslec o podrozy poslubnej (co by mezowi wstydu nie przyniesc w cieplych krajach na wakacjach wink
            • 5th_element Re: Forma przed ślubem ;) 27.03.12, 09:34
              dziekowac smile przed slubem nie zdaze ale na lato jak znalazl!
      • irena4444 Re: Forma przed ślubem ;) 26.03.12, 16:32
        Zgadzam się z Tobą kapsułki CelluOFF są rewelacyjne. Wspaniale współgrają z ćwiczeniami i dietą na cellulit. Mają unikatowy skład i i efekty widać juz po kilku tygodniach.
        • martina.15 Re: Forma przed ślubem ;) 27.03.12, 23:24
          pachnie kryptoreklamą... nic w nich unikatowego, szkoda kasy, można to samo w innych tabletkach znaleźć i taniej na tym wyjść
          • kastusk Re: Forma przed ślubem ;) 27.02.14, 20:01
            Pewnie że chciałabym przed weselem i ślubem schudnąć, ale jestem leniem co do ćwiczeń chciałabym raczej znaleźć sobie fajną dietęwink
    • martina.15 Re: Forma przed ślubem ;) 26.03.12, 17:30
      Ja nawet chcę się zacząć ruszać ale na chceniu się kończy... Nie pomaga brak chęci odchudzania/ usportowienia się narzeczonego muszę przyznać,a ja sama mam bardzo mało samozaparcia... tongue_out

Ogólnie akceptuję siebie, więc moja szanowna matula mi żyć nie daje, ale się nią mało przejmuję tongue_out
    • bea-luz Re: Forma przed ślubem ;) 27.03.12, 09:13
      Ja chodziłam na zumbę, żeby się trochę wyszaleć. Nic nie schudłam bo nie wiem ale chyba należę do tych co ciało jak sie o nie dba to staje okoniem ale rozładowało mi to stres no i nie przytyłam. AA no i miałam więcej energii od 6 rano do 5 rano następnego dnia a potem przez cale poprawiny od 9 big_grin
    • werasokol Re: Forma przed ślubem ;) 24.02.14, 14:12
      Odświeżam stary wątek, bo może oprócz mnie ktoś aktualnie stara sie o dobrą kondycję i szczupłe ciało przed ślubem smile
      Niby nie muszę dużo schudnąć, jestem w dobrej formie, bo ćwicze regularnie, ale jednak przez zimę i chorowanie przybyło mi prawie 4kg do ulubionej wagi. Ślub mam w czerwcu, ale traktuję go w sumie jako pretekst i dodatkowy motywator do wzięcia się w karby. Od dwóch tygodni jestem na diecie i 2kg już poszły precz. Ale te ostatnie dwa sa zawsze najtrudniejsze, organizm niechętnie sie z nimi rozstaje... wink

W kwietniu mam pierwsze spotkanie z krawcową na pomiar do kiecki ślubnej i wtedy chciałabym już być correct.

Ktoś jeszcze dietuje, ćwiczy, rzeźbi ciało przed ślubem w 2014? smile
    • werasokol Re: Forma przed ślubem ;) 25.02.14, 15:58
      Naprawdę nikt nie planuje wylaszczyć się na swój Wielki Dzień?
      Piszcie, w grupie raźniej smile
      Ja wczoraj się przeforsowałam i dzisiaj nici z fitnessu, bo coś sobie nadciągnęłam w stopie. Ale staram się trzymać dietę, jeść zdrowo, regularnie i żadnych słodyczy, zapychaczy czy fast foodów.
      • pina_july Re: Forma przed ślubem ;) 28.02.14, 16:08
        Ja zawsze jadłam stosunkowo dobrze, ćwiczyłam na bierząco.
        Wzmożyłam ćwiczenia bardziej ze względu na podróż poślubną niż sam ślub tongue_out Na ślubie będę w sukni więc i tak nie widać by było tych 2-3 kg mniej tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka