Dodaj do ulubionych

moja wymarzona

23.05.12, 21:02
Oto moja wymarzona kiecka:

https://weddingchicks.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/05/Carolina_Herrera_Spring_20131.jpg

Znalazłam ją przypadkiem i zakochałam się od pierwszego wejrzenia do tego stopnia, że planuję uszyć zupełnie podobną (inspirowaną, nie splagiatowanąsmile, w kolorze kremowym z prawdopodobnie złotą wstążką.
I tu rodzi się pytanie ku Wam, Znające się i Wiedzące smile
- GDZIE w okolicach Bydgoszcz-Toruń-Grudziądz można uszyć wymarzoną kieckę w rozsądnej cenie?
- jaki to powinien być materiał? Suknia jest minimalistyczna, więc wydaje mi się, że cała jej uroda może zostać zabita przez nieodpowiednią tkaninę...

Z góry dziękuję za pomoc!
Obserwuj wątek
    • martina.15 Re: moja wymarzona 23.05.12, 21:20
      mi się wydaje że to tafta jest.
    • poziomka_84 Re: moja wymarzona 23.05.12, 21:24
      piękna suknia! może jedwab mikado? ja miałam też suknię bez żadnych ozdób, ale materiał sprawił, że była, skromnie powiem, niezwykła smile
      ja jestem z torunia, ale bałam się szyć u kogoś, kogo sukni nie widziałam na żywo i zdecydowałam się na poznańską krawcową, u której szyła kiecę moja przyjaciółka. przymiarki łączyłyśmy z weekendowymi ploteczkami, więc jak masz kogoś z noclegiem w poznaniu, to mogę ci polecić z całego serca tą krawcową.
      • matka.smoka Re: moja wymarzona 24.05.12, 18:00
        Mi panie w salonach sugerowały, że to może być atłas - tafta jest lekko błyszcząca, a ta suknie jest matowa.
        Do Poznania się raczek nie wybiorę... trochę jednak za daleko. Gdyby ktoś był w stanie podpowiedzieć mi sensowną krawcową w Bydgoszczy, Toruniu lub Grudziądzu... w ostateczności może w Gdańsku. Ale nie chciałabym, żeby koszt przymiarek przewyższył koszt sukni wink
        • linka.k Re: moja wymarzona 28.05.12, 10:31
          Żnin masz dość blisko, jeśli chcesz mogę Ci podać namiary na krawcową u której sama będę szyć. Ceny sukni (już z materiałem) to 1000-2000zł. Moja kuzynka za taką bardzo bogatą płaciła 1600, a to chyba zależy od rodzaju i ilości materiału.
    • fizykakwantowa Re: moja wymarzona 24.05.12, 11:00
      ja tez stawiam na taftę, jest cos takiego jak "tafta inteligentna" pani w salone mi ostatnio pokazywała i ona się tak właśnie fajnie załamuje.
    • sushi_girl Re: moja wymarzona 28.05.12, 11:06
      ja miałam szytą sukienkę z tafty i tak właśnie wygladała, nie musi być błyszcząca.
      To była długa sukienka z gorsetem szyta ze zdjęcia (nie ślubna, ale jakby ją zrobić w bieli to spoko by mogła za taką robić smile) i potem podczas balu nawet kelnerki obslugujące między sobą mówiły 'jaka sukienka piękna' tongue_out A tak na poważnie, to szyta była u krawcowej w Gdańsku więc jak chcesz to dam namiar.
      A i jeszcze jedna rzecz! Kazał mi kupić materiał w obi a nie w materiałowym, wyszło dużo taniej i za całość zapłacilam chyba 800zł, więc się opłacało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka