Dodaj do ulubionych

Peranema próbuje ogarnąć swój ślub : )

28.05.12, 15:42
Hej dziewczyny,
zaczęliśmy na poważnie planować swój ślub i wesele, i na razie jestem tym totalnie przytłoczona. Mamy zdecydowanie więcej pytań niż odpowiedzi.

Co wiemy?
1. Termin - kwiecień/maj 2013. Chętniej maj, ale tu mamy do określenia jeszcze kilka kwestii rodzinnych, więc w ciągu kilku tygodni podejmiemy ostateczną decyzję.
2. Ślub będzie cywilny.
3. Po ślubie będzie wesele - wstępnie planujemy koło 80-90 osób, wszystko w Warszawie lub okolicach.
4. Podobają nam się takie obrączki:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/sj/oa/0mmt/va7b1qqHnP7t7XAHpX.jpg

Ew. takie najbardziej klasyczne: https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/sj/oa/0mmt/EXzZi9fITGvgcu6F1X.jpg

Oczywiście mierzenie jeszcze przed nami, ale powinno pójść łatwo i przyjemnie : )

5. Bardzo podobają nam się zaproszenia z Melby, więc tam je chyba zamówimy.

Lista wątpliwości jest znacznie dłuższa...

1. Kusi nas ślub w plenerze, za miastem, ale z drugiej strony pojawia się problem pt. nie można zaprosić kogoś tylko na ślub, bez wesela. Do tego dochodzą problemy z organizacją urzędnika.
2. Miejsce na wesele: jesteśmy na etapie sprawdzania wolnych terminów i zbierania ofert, pewnie za mniej więcej 2 tygodnie zaczniemy je oglądać.
Wstępnie podobają nam się:
a) Jaworowy Dwór - szczegolnie jeśli ślub miałby być plenerowy. Minus - daleko od Warsawy (chociaż przynajmniej dla części gości w dobrą stronę)
b) Villa Julianna - tam jest minimalna liczba gości ciut większa niż planowaliśmy, też niezbyt blisko, do tego w kiepską stronę. Do tego podobno nie jest tak zbyt dużo miejsca.
c) Krokodyl - wielki plus to lokalizacja, poza tym na razie nie podbił naszego serca.
d) Villa Foksal - od nich jeszcze nie dostaliśmy oferty, więc ciężko powiedzieć, czy w ogóle możemy ją rozważać.

3. Sukienka: baaardzo podoba mi się sukienka od Very Wang, ale z przyczyn oczywistych jest poza zasięgiem.
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/sj/oa/0mmt/JFjVu6ulsW2KyHtMfX.jpg
A poza tym oglądam i oglądam, i nic mnie nie porusza. Chyba nie chciałabym sukienki aż do ziemi, na pewno nic bardzo zdobnego, poza tym mam pustkę w głowie. Może coś w tym stylu:https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/sj/oa/0mmt/hDFM17Tqbe4OBjhJIX.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/sj/oa/0mmt/wO4ISDC6a2OB7Vb0FB.jpg
Chociaż lepiej byłoby, gdyby miała dekolt w V.
Wiem, że muszę po prostu pojść przymierzać, ale chyba na to jeszcze trochę za wcześnie.

4. Fotograf, DJ/zespół, wideo (?) - totalna pustka, nawet nie wiem od której strony zacząć szukać.

Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • sushi_girl Re: Peranema próbuje ogarnąć swój ślub : ) 28.05.12, 19:44
      Ja ma ślub w plenerze i mam też zawiadomionych gości.
      Nie rozumiem czym się różni zwiadamianie ludzi o kościele/urzędzie od zawiadamiania o ogrodzie/plaży smile I tu i tu muszą dojechać i musi im się chcieć.

Poprzeglądaj wątki dziewczyn, bardzo dużo tu ostatnio było krótkich sukienek (z szarfami!), może coś Cię zainspiruje.

Z resztą nie pomogę bo to nie moje rejony smile
      • peranema Re: Peranema próbuje ogarnąć swój ślub : ) 28.05.12, 21:35
        Moim zdaniem rożni się zasadniczo: zawiadomienie o ślubie w usc w centrum miasta jest realnym zaproszeniem. Jest szansa, że ludzie wpadną na te 10 minut ślubu i kieliszek szampana choćby przy okazji spaceru. Natomiast zawiadomienie o ślubie odbywającym się w środku niczego 50 km od centrum jest dla mnie przekazem: musieliśmy cię powiadomić, ale i tak wiemy, ze nie przyjdziesz i w zasadzie nie oczekujemy cię, bo co niby mamy z tobą potem zrobić : )
    • shirley_shirley Re: Peranema próbuje ogarnąć swój ślub : ) 28.05.12, 20:44
      W Villa Foksal menu z napojami kosztuje 300 zl od osoby, to jest bez tortu i bez alkoholu, w piatki i niedziele jest znizka, z tego co pamietam Julianna i Krokodyl sa cenowo podobne. W Julianne slub cywilny moze byc na miejscu, wiec to chyba duzy plus. Fotografa latwo znalezc, jest pelno ofert, z dobrym dj'em moze byc trudniej. Obraczki mmusicie obejrzec na zywo i poprzymierzac, sukienki radze poprzymierzac, wtedy zobaczysz, w czym sie dobrze czujesz. Powodzenia i milych przygotowan smile
    • pinkpea Re: Peranema próbuje ogarnąć swój ślub : ) 06.06.12, 16:30
      W kwestii sukienki. Miałam krótszą, co było mega wygodnym rozwiązaniem. Osobiście polecam. Długie podobają mi się na zdjęciach lub na kimś. Moja była szyta, na podstawie zdjęcia, efekt końcowy był naprawdę zadowalający smile
      A z lenistwa nie zmierzyłam ani jednej sukni ślubnej i nie byłam w ani jednym sklepie z sukienkami.
    • volvo887 [...] 06.06.12, 18:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • impresionn [...] 07.06.12, 17:04
    • syla92 [...] 07.06.12, 20:06
    • brytf-anna Re: Peranema próbuje ogarnąć swój ślub : ) 07.06.12, 23:22
      peranema, widzę, że kombinujesz w podobną stronę co ja smile Zajrzyj może do mojego wątku, może coś Cię zainspiruje - jesienny ślub
      Co do restauracji - zastanawiałam się nad tymi samymi co Ty, ale ostatecznie wybraliśmy fajną restaurację rzut beretem od Villi Foksal, wydaje mi się, że równie elegancką, a przy tym dużo tańszą.
    • bukfa Re: Peranema próbuje ogarnąć swój ślub : ) 14.08.12, 20:54
      Fajne te drugie obraczki!
      Vera boska, no ale wiadomo...
      Krotka piekna sukienke z nie-tandetnego materialu ciezko kupic. Moze uszyj?
    • mij.aa [...] 25.08.12, 15:45
    • nutrisse Re: Peranema próbuje ogarnąć swój ślub : ) 26.08.12, 10:03
      Hej,
      Mi osobiście bardzo podoba się Villa Juliana i ma wiele pozytywnych opinii,
      Na miejscu tez można wziąć ślub. Tylko tam chyba nie siedzą wszyscy w jednym miejscu- nie jestem pewna, możliwe, ze już mi się miesza.
      Obejrzyj tez Villa nuova, Villa estera, Villa radość (najpiękniejsza!!!! Ale na maksa drogo!), ai house, boathouse( na miejscu tez jest miejsce na ślub).

My przyjecie mamy w Villi Vinci i tez będziemy mieć ślub plenerowy.
      Zastanawiamy się póki co, czy nie zrobić ślubu na terenie Villi tylko wtedy zdecydowalibysmy się
      Na zaproszenie tylko gości, którzy bedą tez zaproszeni na przyjęcie.
      Co do miejsc na plener jest ich bardzo dużo. Moja koleżanka brała ślub w pałacu na wodzie (niby to nie do końca plener ale zawsze to nie USC). My postanowiliśmy skorzystać z usług wedding plannera- z tego względu, ze naprawdę jest cieżko dogadać się w USC, a tacy ludzie są w stanie zrobić wszystko. Dodatkowo znają miejsca o których nikt nie słyszał smile No i maja dużo znajomosci. We wszystkim są wstanie pomoc.
    • arbuzunia Vera 27.08.12, 13:11
      Och ja też kocham Verę. Czy zaglądałaś do warszawskiej madonny? W tym roku mieli trochę takich tiulowo warstwowych sukienek, trochę w klimacie Very. Na przykład taki model, tegoroczny:

https://i45.tinypic.com/2lxc6ye.png

Poza tym jeśli masz możliwość sprowadzenia sukienki z USA, możesz rozważyć kolekcję WHITE by Vera Wang for David's Bridal.

David's Bridal to wielka amerykańska sieciówka ślubna i ona dla nich zrobiła specjalną kolekcję w rozsądnych cenach, coś w rodzaju Jimmy Choo for H&M. Nie jest to napewno jakość Very ale niektóre projekt są całkiem ciekawe.
      https://www.fashionwindows.net/images/2011/03/white_vera_wang_SS11_10.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka