Hej dziewczyny,
zaczęliśmy na poważnie planować swój ślub i wesele, i na razie jestem tym totalnie przytłoczona. Mamy zdecydowanie więcej pytań niż odpowiedzi.
Co wiemy?
1. Termin - kwiecień/maj 2013. Chętniej maj, ale tu mamy do określenia jeszcze kilka kwestii rodzinnych, więc w ciągu kilku tygodni podejmiemy ostateczną decyzję.
2. Ślub będzie cywilny.
3. Po ślubie będzie wesele - wstępnie planujemy koło 80-90 osób, wszystko w Warszawie lub okolicach.
4. Podobają nam się takie obrączki:
Ew. takie najbardziej klasyczne:
Oczywiście mierzenie jeszcze przed nami, ale powinno pójść łatwo i przyjemnie : )
5. Bardzo podobają nam się zaproszenia z Melby, więc tam je chyba zamówimy.
Lista wątpliwości jest znacznie dłuższa...
1. Kusi nas ślub w plenerze, za miastem, ale z drugiej strony pojawia się problem pt. nie można zaprosić kogoś tylko na ślub, bez wesela. Do tego dochodzą problemy z organizacją urzędnika.
2. Miejsce na wesele: jesteśmy na etapie sprawdzania wolnych terminów i zbierania ofert, pewnie za mniej więcej 2 tygodnie zaczniemy je oglądać.
Wstępnie podobają nam się:
a) Jaworowy Dwór - szczegolnie jeśli ślub miałby być plenerowy. Minus - daleko od Warsawy (chociaż przynajmniej dla części gości w dobrą stronę)
b) Villa Julianna - tam jest minimalna liczba gości ciut większa niż planowaliśmy, też niezbyt blisko, do tego w kiepską stronę. Do tego podobno nie jest tak zbyt dużo miejsca.
c) Krokodyl - wielki plus to lokalizacja, poza tym na razie nie podbił naszego serca.
d) Villa Foksal - od nich jeszcze nie dostaliśmy oferty, więc ciężko powiedzieć, czy w ogóle możemy ją rozważać.
3. Sukienka: baaardzo podoba mi się sukienka od Very Wang, ale z przyczyn oczywistych jest poza zasięgiem.
A poza tym oglądam i oglądam, i nic mnie nie porusza. Chyba nie chciałabym sukienki aż do ziemi, na pewno nic bardzo zdobnego, poza tym mam pustkę w głowie. Może coś w tym stylu:

Chociaż lepiej byłoby, gdyby miała dekolt w V.
Wiem, że muszę po prostu pojść przymierzać, ale chyba na to jeszcze trochę za wcześnie.
4. Fotograf, DJ/zespół, wideo (?) - totalna pustka, nawet nie wiem od której strony zacząć szukać.
Pomożecie?