Dodaj do ulubionych

Karty podarunkowe

20.08.12, 14:38
Cześć Wszystkim!
Czy mógłby mi ktoś polecić jakieś dobre sklepy z wyposażeniem do domu i w których można zakupić karty upominkowe o różnych nominałach? Widziałam już w Duka i Home&You, ale może Wy znacie jeszcze jakieś? i jeszcze jedno pytanie, ponieważ nie bedzie mnie na ślubie a za mąż wychodzi moja dobra koleżanka to jak myślicie za ile powinna być ta karta? Jako pamiątke kupiłam pozytywkę z grawerem, myślałam o pieniądzach jako o głównym prezencie, ale skoro mnie nie bedzie to może taka karta jest bardziej odpowiednia... Tylko pytanie o jakim nominale?
Obserwuj wątek
    • sushi_girl Re: Karty podarunkowe 20.08.12, 14:46
      A czego życzą sobie młodzi? Bo jeżeli pieniędzy, to karta nie byłaby bardziej odpowiednia. I nie bardzo rozumiem dlaczego mialaby byc bardziej odpowednia, skoro cię nie będzie? Myślę, że pieniądze są zawsze bardziej trafionym i latwiejszym dla obdarowującego prezentem niż karta upominkowa (np mój mąż nie trawi pewnego popularnego sklepu z wyposażeniem i jakbysmy dostali bon, to byłby problem smile), pod warunkiem, że młodzi sobie tego życzą.
      Pozytywkę z grawerem pominę milczeniem.
      • amoniak_75 Re: Karty podarunkowe 20.08.12, 14:50
        a dlaczego pominiesz milczeniem? nie kupiłam jakiegoś plastikowego badziewa tylko pozłacaną z kryształkami swarovskiego.
        • amoniak_75 Re: Karty podarunkowe 20.08.12, 14:54
          a tak poza tym to przynajmniej oszczędze jej kolejnej kartki z życzeniami albo życzeń malowanych na szkle itp, których np ja zebrałam 6sztuk.
          • sushi_girl Re: Karty podarunkowe 20.08.12, 15:05
            Nie no, pewnie. Ale wszystkie tego typu pamiątki weselne przyprawiają mnie o dreszcz. Co kto lubi - ja nie lubię. Pozłacane, z wodotryskiem, whatever.
            Co do meritum, jeżeli młodzi nie wypowiedzieli się, że konkretnie chca kasę, to musisz się zorientowac za ile max można taki bon kupić (w IKea ładujesz na taką sumę jaką chcesz, ale w Home&You jest chyba max 200zł) - może to samo w sobie zdecydwoać za ile. I jeżeli jesteś zaproszona na wesele i nie idziesz to dałabym tyle ile dałabym w prezencie ślubnym. natomiast jeżeli tylko na ślub, to mniej-więcej równowartośc bukietu.
            • amoniak_75 Re: Karty podarunkowe 20.08.12, 15:21
              Wiesz, ta pozytywkę wybrałam bo wiem że podoba jej się ta seria z kryształami, wiem że będzie zadowolona. Gdyby nie to to pewnie bym pamiatki nie kupywała, bo prawda jest taka że np moje leża w pudle na strychu - no bo co z nimi zrobic? poustawiać w salonie? bez sensu.
              Co do tych kart, o Ikea nie myślałam wczesniej ale może to nie głupi pomysł, na pewno mają większy wybór wszystkiego niż Home&You. No i mają meble a to do nowego mieszkania sie przyda. Państwo młodzi nie określili swoich oczekiwań względem prezentu, jedynie nie chcieli kwiatów tylko wino albo czekoladki.
        • tomorro.w Re: Karty podarunkowe 20.08.12, 14:56
          I do tej pozytywki chcesz wrzucić bon?
          Znajomi mojej przyszłej teściowej nie zostali zaproszeni na ślub, ale po ślubie teściowa zaprosi ich na wódkę weselną. Poprosili bym wybrała sobie prezent do 200zł, ale wszystko to jest kwestia względna.
          • amoniak_75 Re: Karty podarunkowe 20.08.12, 15:03
            a kto powiedział że kasa czy bony mają być zawsze w karcie z życzeniami. to że wszyscy tak robią nie znaczy że ja też muszę. do pozytywki nie zamierzam wrzucać bo to nie jest pozytywką jaką pewnie masz na mysli, tzn nie taka otwierana z jakaś krecaca się lalka w srodku. kliknij linka

www.youtube.com/watch?v=DiOEVVbUCYo
            • tomorro.w Re: Karty podarunkowe 20.08.12, 15:24
              ojej, ale ja nie pisałam złośliwie, a w tonie Twojego posta wyczuwam złość..
              • amoniak_75 Re: Karty podarunkowe 20.08.12, 15:26
                nie no, nie pisałam złośliwie smile jeśli tak to odebrałaś to przepraszam smile
                • tomorro.w Re: Karty podarunkowe 20.08.12, 15:51
                  spoko, ja się nie gniewam smile
    • yotsukaido Re: Karty podarunkowe 21.08.12, 12:49
      Chyba bym zastanowiła się gdzie Twoja koleżanka robi zakupy czy które sklepy lubi.Możesz jej np. sprezentować kartę z Almi Decor - są chyba od 50 do 1000 plnsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka