Dodaj do ulubionych

szycie sukni ślubnej

20.10.12, 13:28
witamsmile

czy orientujecie się, ile może kosztować uszycie prostej sukni ślubnej?

przeglądam od kilku tygodni sukienki i niestety nie ma takiej, jaką sobie wymarzyłam uncertain

sukienka cała biała, prosta, krój A, odcinana szarfą pod biustem, dekolt w serek i szelkasmile
Obserwuj wątek
    • brown_aurelia Re: szycie sukni ślubnej 20.10.12, 19:09
      moja znajoma zapłaciła 1000 zł za materiał i szycie smile
      miała prostą sukienkę zaprojektowaną przez koleżankę
      • besia5 Re: szycie sukni ślubnej 20.10.12, 21:49
        500 zl za material i dodatki, 500 za szycie.w zyciu nie kupilabym sukni w salonie.szylam u krawcowej,ktora sie w slubnych sukniach nie specjalizuje.bo te licza sobie wiecej, bo slub
    • deszcz.ryb Re: szycie sukni ślubnej 20.10.12, 23:43
      200 złotych za sukienkę do kolan i 300 za długą sukienkę z trenem [ale to były bardziej sukienki niż suknie]. Szylam w małym mieście.
      • czerwien35 Re: szycie sukni ślubnej 22.10.12, 12:36
        Moja siostra szyła piękną suknię i zapłaciła 2,5tyś za całość. To i tak nie dużo w porównaniu wzoru, który kosztował 15tyś. smile
        • mojestylio Re: szycie sukni ślubnej 22.10.12, 15:57
          Każda krawcowa policzy cię inaczej. Wszystko zależy od sukni jaką chcesz. Ale jak tylko powiesz, ze suknia ma być do ślubu, to krawcowa i tak weźmie pewnie kilka stówek więcej, za sam fakt smile
    • 42andzia Re: szycie sukni ślubnej 23.10.12, 13:48
      Ja dwa lata temu płaciłam 1500zł ale suknia miała trochę koronki i dużo puszysta, więc myślę że prosta sukienka nie dużo w zależności z czego uszyta i ile materiału pójdzie na nią. Dobra krawcowa trochę za swój wymysł także może policzyć.
      • besia5 Re: szycie sukni ślubnej 23.10.12, 21:14
        moja krawcowa wiedziala od poczatku, ze slubna, ale fason nie byl szczegolnie slubny, prosty i nie liczyla mi jak za slubna
        • mylady21 Re: szycie sukni ślubnej 28.10.12, 11:44
          Nie dolicza się za słowo "ślubna" - tylko za welonikowe zapalenie mózgu.
          Oczywiście zdarzają się klientki u których ono nie występuje, a zdarzają się takie u których objawy są ostre i trzeba to exuse mua pierniczenie się z takim przypadkiem uwzględnić w średniej cenie.
          To raz.
          Dwa - skąd Wy bierzecie te ceny? Dobra, powtarzam dobra krawcowa, liczy za swój czas i umiejętności.
          Oczywiście, kiedy chcemy uszyć suknię na wzór której cena jest chora np. 7000 czy jak tu koleżanka wspomniała 15tys "za metkę" - można to zrobić dużo taniej.
          Ale z cen typu 300-500zł, chce mi się śmiać troszkę, a szczególnie z Pań które tak wysoko cenią swój warsztat.
    • magnolia002 Re: szycie sukni ślubnej 30.11.12, 22:39
      Ja też swoją suknie szyłam u krawcowej...długa, cała koronkowa...zapłaciłam 1100zł za wszystko i gorąco moge polecic owa Panią! ciepła i cierpliwa osoba smile mieszka pod Krakowem więc trzeba było dojechac ale suknie miałam gotowa w 2tygodnie.
      • plugawic Re: szycie sukni ślubnej 16.12.12, 16:14
        Witaj,
        a czy mogłabyś podać mi namiary na tą panią krawcową spod Krakowa? Czeka mnie ślub w przyszłym roku i też przymierzam się do szycia sukni. joannapyra@gmail.com
        • karolina13459 Re: szycie sukni ślubnej 08.06.13, 16:53
          hej i ja poproszę te namiary na panią z Wejherowawink i mam jeszcze pytanie chciałabym uszyć sukienkę i zastanawiam się nad tą firmą szyja bardzo tanio ale czy te sukienki są ok naprawdę starannie uszyte? sukniaslubnawieczorowa.pl/
          • ania7_77 Re: szycie sukni ślubnej 19.12.13, 22:05
            Miałam szytą suknie u nich i jestem super zadowolona do dziś bo fajna obsługa, cena niedroga i super sukienka co najważniejsze a kupowałam sukienkę ślubną także polecam z własnego doświadczenniasmile Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów odwiedzających tą super stronęsmile
      • orangewhatever Re: szycie sukni ślubnej 16.12.12, 19:27
        ja też bardzo proszę o namiar. orangewhatever@gazeta.pl
      • an.85 Re: szycie sukni ślubnej 28.07.14, 20:42
        A gdzie tą Panią moge znaleźć ....
        Mogę prosić jakieś namiary??

Z góry dziekuje
    • jokla0 Re: szycie sukni ślubnej 25.12.12, 21:12
      Cześć dziewczyny ja też szyłam sobie swoją suknie u krawcowej mimo iż dużo osób mi odradzało że nie wyjdzie jak oryginał z salonu ale ja nawet nie chciałam identycznej bo górę sukni miałam z jednej sukni a dół z innej.Koleżanka dała mi namiar na świetną krawcową poza Krakowem świetna babeczka umie doradzić ale też i umie wysłuchać klientki czego chcą,suknia wyszła oczywiście przepięknie a cena dużo dużo mniejsza niż w salonach ja za swoją zapłaciłam 1200 z materiałem a w salonie powiedzieli mi 4800 jakby ktoś chciał namiary to piszcie chętnie podam krawcowa naprawdę godna polecienia
      • plugawic Re: szycie sukni ślubnej 27.12.12, 10:59
        Interesuje mnie ta krawcowa. Napisz kto to na joannapyra@gmail.com
    • kola_czasu_51 Re: szycie sukni ślubnej 25.12.12, 23:04
      Trzy lata temu szycie sukni w salonie który zajmuje się tylko sukniami ślubnymi 800 PLN !!!
      Aktualnie około 1200 PLN nie ważne jaki model. Mają na wystawie kilkanaście modeli, które można przymierzyć więc nie kupuje się kota w worku. Bez problemu też wykonują indywidualne projekty. Salony mają w Krakowie i Sosnowcu. Reasumując jak się poszuka to można trafić na dobry salon, który nie zdziera za suknie "ślubne".
    • linka.k Re: szycie sukni ślubnej 29.12.12, 16:33
      Mi wyceniła na 1400 już z kołem, welonem
    • janetjackson Re: szycie sukni ślubnej 02.01.13, 13:18
      tak jak piszą tu dziewczyny - max 1 000 zł w małych miastach. Tam na prawdę kryją się talenty. Moja kuzynka miała szytą u właśnie jednego z takich talentów - pani jej odstawiła taka suknię, że dzięki niej wyglądała przepięknie!!! Do tego kieca odjęła jej kilogramy, siorce się troszkę roztyło po ciąży no i na wesele nie zdążyła zgubić - kieca świetnie skorygowała jej brzuch i jakoś wysmukliła. Wyglądała na prawdę świetnie
    • linka.k Re: szycie sukni ślubnej 02.01.13, 17:32
      Ja mam namiary na babkę z Brzozy, ale czy możecie mi polecić jeszcze kogoś z okolić Bydgoszczy?
      • mojemieszkanie24 Re: szycie sukni ślubnej 04.01.13, 19:34
        Ja mam namiary na świetną babkę z Wejherowa. Projektuje dla znanych osób i na rynek zagraniczny. Jeżeli ktoś chce namiar to proszę podać maila.
        • czesia357 Re: szycie sukni ślubnej 04.01.13, 21:13
          mojemieszkanie24 napisała:

> Ja mam namiary na świetną babkę z Wejherowa. Projektuje dla znanych osób i na r
          > ynek zagraniczny. Jeżeli ktoś chce namiar to proszę podać maila.

To ja poproszę o te namiary - zastanawiam się nad szyciem sukienki smile
          czesia357@wp.pl
        • cannap Re: szycie sukni ślubnej 02.08.13, 17:07
          Podbijam temat.
          Jakie są namiary do tej kobietki co szyje w Wjherowie?
        • annawroblewska007 Re: szycie sukni ślubnej 24.11.15, 18:50
          poproszę o namiarysmile anna-wroblewska3@wp.pl
        • annawroblewska007 Re: szycie sukni ślubnej 24.11.15, 18:50
          bardzo proszę o namiary smile anna-wroblewska3@wp.pl
      • leoncja_uk Re: szycie sukni ślubnej 04.01.13, 19:57
        > Ja mam namiary na babkę z Brzozy, ale czy możecie mi polecić jeszcze kogoś z ok
        > olić Bydgoszczy?
        ja jestem ze Szczecina a sukienkę szyłam w Aleksandrowie Kujawskim koło Włocławka- REWELACJA smile za kieckę płaciłam 1100 z bolerkiem (do kolan, ale cała w koronce). Koleżanka mojej szwagierki tez tam szyła i szwagierka tej koleżanki wink pocztą pantoflową dziewczyny sobie polecają i salon ma dużo klientek.
        • linka.k Re: szycie sukni ślubnej 04.01.13, 21:47
          Mogę poprosić o kontakt do niej? E-mail?
    • natka1100 Re: szycie sukni ślubnej 04.08.13, 15:00
      czesc,

polecam strone z korej ja zamowilam. NBajpierw przymierzylam w salonach pare modeli, panie marudzily ze szukanie w marcu kiecki na wrzesien to za pozno... koszty 1450 - 1750 ero, linia A, bez rmiaczek, jedna byla fajna ale nie dalo sie zrobic dekoltu w serce, tylko prosty.
      W kocu zamowilam moja w chinskiej pracowni, przylecial do domu w 3 tygodnie, i jest swietna, zaplacilam 190 euro, kiecka i transport, cene prawie 10 razy nizsza niz tu we wloszech..... i lezy jak ulal.
      www.venditasposa.com

moze taka ci sie spodoba ?
      www.venditasposa.com/products/Abiti-da-sposa-prezzi-2013-a-line-spaghetti-straps-cappella-treno-satin-chiffon-abito-da-sposa-17467
    • suknieaga Re: szycie sukni ślubnej 07.01.14, 19:00
      Witam.

Jeżeli nie znalazła Pani jeszcze sukni, proszę napisać do Nas maila i poprosić o katalogi, być może coś się Pani spodoba. Jesteśmy producentem sukien ślubnych, wiec możemy zrealizować także Pani projekt. Mamy bardzo konkurencyjne ceny.

Oto nasz mail: suknieagnieszka.biuro@vp.pl

Agnieszka
      • saba85 Re: szycie sukni ślubnej 12.07.14, 18:49
        Producentem sukien ślubnych jest także www.pilarstudiomody.pl Szyją suknie zgodnie z projektem klientki, polecam
    • ateliersuknie Re: szycie sukni ślubnej 03.09.14, 16:39
      Pragne polecic mój salon Markowych Sukien ŚLUBNYCH W KONKURENCYJNYCH CENACH.
      W NADCHODZACĄ SOBOTĘ, KAZDA SUKNIA W CENIE 1390 ZŁ, kazda z nich jest w cenie katalogowej producenta od 3000 zł.SERDECZNIE ZAPRASZAM do zapoznania sie z nasza ofertą . Zapraszma tez na naszego FB www.facebook.com/pages/Atelier-Suknie-%C5%9Alubne/329922000491847 ,
      gdzie mamy korzystną ofertę pieknej sukni za 599 w zamian za promowanie naszego salonu, swoim znajomym smile
      www.ateliersuknie.pl
      Mam nadzieje, ze nie byłam nachalna ?
      jesli tak, to przepraszam i pozdrawiam serdecznie smile
    • nataszka27 Re: szycie sukni ślubnej 17.03.15, 17:21
      Zawsze myślałam, że kupno sukni ślubnej wiąże się z dużym wydatkiem.Miałam to szczęście, że wybrałam właściwą pracownię. Pani Kasia Nonckiewicz jest mistrzynią w każdym calu. Moja suknia ślubna była jak z bajki nawet o takiej nie marzyłam. Koleżanki zazdrościły mi takiej drogiej sukni i to był mój luksus, bo nie wierzyły że zapłaciła za nią tak niedużo. Suknia uszyta była bardzo starannie. Dziękuję Pani Kasiu.
      Zainteresowanym mogę udostępnić namiary pracowni. Mój mail to nataszka27@gazeta.pl
      • kaga9 SPAM 17.03.15, 22:13
        forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=nataszka27&title=&forum=
    • paleo90 Re: szycie sukni ślubnej 13.08.15, 10:12
      Zajrzyj do salonu gdzie sukienki szyją sami (ja korzystałam z justineotto.eu/ i dojeżdżałam z Warszawy do Łodzi i zdecydowanie warto było), opisz wszystko i zrobią dokładnie to, co chcesz smile
      • kaga9 UNIKAC! 13.08.15, 19:16
        Uczciwe i dobre firmy nie korzystają z usług spamerów. A u Paleo90 co post, to link.
    • boska.baska Re: szycie sukni ślubnej 25.02.16, 05:45
      a patrzylaś w komisach?
      ja bym nie ryzykowała z uszyciem, chyba że masz sprawdzoną (przez kogoś zaufanego!!!) krawcową. bo nigdy nie wiesz jaki będzie ostateczny efekt no i nie wiadomo czy krawcowa czegoś nie popsuje.

a jak ma za 1500zł coś uszyć to ja bym wolała za tą kwotę kupić coś używanego - na olx albo jeśli ktoś nie ma czasu jeździć podomach (albo ochoty bo to chyba niezbyt komfortowe) wtedy komis. w warszawie jest kilka, nie wiem jak w pozostałych miastach. byłam w większości i zdecydowanie mogę polecić lady bride. wybór wszędzie jest duży, ale w lady bride najbardziej podobało mi się w środku i najlepsza obsługa.
    • martatart Re: szycie sukni ślubnej 29.02.16, 12:07
      w tym komisie tanio szyją

www.slubnykomis.pl/
    • sansa123 Re: szycie sukni ślubnej 01.03.16, 08:06
      Myślę, że spokojnie można się zmieścić w kwocie 1000 zł. Chyba że będzie więcej dodatków, to wtedy cena wzrasta.

tekstyslubne.wordpress.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka