Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Olimpiada w Chinach?!! No fucken way!!!!

IP: 1.1.2.* 13.07.01, 13:11
    Obserwuj wątek
      • Gość: Michał Re: Olimpiada w Chinach?!! No fucken way!!!! IP: 212.106.1.* 13.07.01, 13:57
        Zgadzam się w pełni z przedmówcą, zorganizowanie igrzysk w tym barbarzyńskim
        kraju to kpina z wszystkiego co ważna w całej idei olimpijskiej. MKOl taką
        decyzją może się całkowicie skompromitować.
        • Gość: tommasi Re: Olimpiada w Chinach?!! No fucken way!!!! IP: 1.1.2.* 13.07.01, 14:03
          Dokladnie. Niestety, jest to bardzo prawdopodobne. Mam nadzieje,ze nawet jesli
          MKOL upadnie na glowe i przyzna Chinczykom to prawo, Polacy w Pekinie sie nie
          pojawia.
          Michal, gretz'y.
          • Gość: Schewa Re: Olimpiada w Chinach?!! No fucken way!!!! IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 14:52
            Ciekawe czy na zawodach pojawią się kibice z innych krajów ?
            Pozdr.
        • Gość: o. Re: Olimpiada w Chinach?!! No fucken way!!!! IP: 194.203.162.* 13.07.01, 15:02
          Gos´c´ portalu: Micha? napisa?(a):

...to kpina z wszystkiego co waz˙na w ca?ej idei olimpijskiej...

co to jest "idea olimpijska"? Przekupywanie czlonkow MKOLu, zeby
          glosowali na dane miasto, czy moze zarabianie grubych miliardow na
          igrzyskach?

A Pekin czy tak czy tak tym razem wygra, wiec... yes fuckin' way!!!!

• Gość: pekinnie Re: Olimpiada w Chinach?!! No fucken way!!!! IP: *.gazeta.pl 13.07.01, 15:10

Nie zgadzam sie na Pekin, ale czy czy ktos zwroci na mnie uwage?
        • Gość: tommasi Re: Olimpiada w Chinach?!! No fucken way!!!! IP: 1.1.2.* 13.07.01, 16:35
          qrva, a jednak!!
          Nie wiem czy slyszeliscie, jak w Moskwie potraktowano demonstrujacych przeciwko
          kandydaturze Chin. Zostali szybciutko zapudlowani.
          nie spodziewajmy sie zbyt wiele po Azjatach( z nielicznymi wyjatkami )
          A Rosja i Chiny moga smialo dac sobie buzi. Mam nadzieje, ze bedzie maly "back
          to the past" - konkretnie 1980.

• Gość: Miluszka Re: Olimpiada w Chinach?!! No fucken way!!!! IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 16:50
            Juz pisalam w innym temacie o tym, ale sie powtorze. Miedzynarodowi dzialacze
            sportowi to jedna z mafii, taka jak sycylijska, czy rosyjska. Moze nie
            zabijaja ludzi, by osiagnac swoje cele, ale duzo maja ze soba wspolnego.
            Ochrona wlasnych interesow a przede wszystkim kasy jest najwazniejsza. Roznica
            jest taka, ze zalezy im na kreowaniu jakiegos obrazu "idei olimpijskich", ktore
            po dzisiejszj decyzji sa juz absolutnie tozsame p z " ideami socjalizmu".
            Mialam moznosc ogladac przedstawicieli MKOL w Zakopanem i z przerazeniem
            stwierdzilam, ze tak jak komunisci posluguja sie jakas dziwna nowomowa rodem z
            Orwella. Do tej pory np. nie wiem, co znaczy haslo " rodzina olimpijska",
            ktorym namietnie sie poslugiwali. Moze to "rodzina" w znaczeniu mafijnym? MKOL
            to smierdzaca instytucja , ktra powinna zniknac z powierzchni ziemi. To samo
            dotyczy wiekszosci miedzynarodowych organizacji sportowych ( mam do czynienia z
            jedna z nich i wiem, co mowie). To taka sama hanba jak wybor Moskwy w roku 80'.
            Miluszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka