Dodaj do ulubionych

ILE DOSTALISCIE OD CHRZESTNYCH?

IP: *.vitnet.pl / *.crowley.pl 12.07.04, 17:59
wiem, ze glupie pytanie, ale prosze pomozcie
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Re: ILE DOSTALISCIE OD CHRZESTNYCH? IP: 81.15.254.* 13.07.04, 08:14
      Od chrzestnej dostałam 1000, od chrzestnego 500. Moój mąż od chrzestnej 500 a
      od chrzestnego 1200. Tak więc różnie dają i w zależności od tego kogo na co
      stać.
    • renata5 Re: ILE DOSTALISCIE OD CHRZESTNYCH? 13.07.04, 10:55
      a czy to ważne ile się dostanie od chrzestnych. Każdy daje tyle na ile go stać.
      U nas na weselu był tylko mój czhrzestny od którego dostałam 1500 zł natomiast
      nie było chrzestnej ani chrzstnych mojego męża, za to duże prezenty dostaliśmy
      od innych gości
    • lilka.k Re: ILE DOSTALISCIE OD CHRZESTNYCH? 13.07.04, 10:59
      To pytanie jest nie na miejscu...
      • Gość: Aneta nie na miejscu? IP: 81.15.254.* 13.07.04, 13:50
        A dlaczego to pytanie jest nie na miejscu? Może Ania jest właśnie chrzestną,
        która nie wie ile powinna dać swojemu chrześniakowi na wesele i szuka porady.
        Jeśli tak jest to uważam, że ma prawo zapytać. Jeśli natomiast przed ślubem
        zaczyna liczyć ile od kogo dostanie, to faktycznie coś jest tu nie tak.
        • lilka.k Re: nie na miejscu? 13.07.04, 14:06
          No ja zrozumialam tak,ze to Ona jest panną młodą i chce
          wiedzieć ile dostanie,a jeżeli jest chrzestną to powinna
          raczej zapytać: Ile powinna dac chrzestna albo coś w tym stylu.
          Jeżeli kogoś uraziłam to przepraszam.
          Lilka
          • Gość: Aneta Re: nie na miejscu? IP: 81.15.254.* 13.07.04, 14:08
            Masz rację Lilko i miejmy nadzieję, że Ania pyta o to nie ze względu na to, że
            już liczy lie dostanie pieniążków od gości.
            • lilka.k Re: nie na miejscu? 13.07.04, 14:15
              Oby,bo przecież jaki urok miałaby śluby?
              Pozdrawiam
              Lilka
              • Gość: anka Re: nie na miejscu? IP: *.vitnet.pl / *.crowley.pl 13.07.04, 15:49
                nie jestem panna mloda, tylko chrzestna i wlasnie mam wielki problem, bo nie
                wiem ile sie teraz mniej wiecej daje, a nie mam nawet kogo o to spytac
                • Gość: Aneta Re: nie na miejscu? IP: 81.15.254.* 13.07.04, 15:58
                  Ja też tak od początku odebrałam Twoje pytanie, noe więc jak wyżej napisałam,
                  tak dawali nasi chrzestni a ślub był miesiąc temu. Jednak patrz na to na ile
                  Cię stać.
    • Gość: ewa Re: ILE DOSTALISCIE OD CHRZESTNYCH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:17
      Moja siostra 2 lata temu od chrzestnej z rodziną dostała 2000, a od chrzestnego
      700 zł.
      Kazdy daje tyle na ile go stać.
      Pozdrawiam
      • Gość: Margaryta Re: ILE DOSTALISCIE OD CHRZESTNYCH? IP: *.computerland.pl 16.07.04, 14:01
        Szczerze mówiąc jestem nieco zaskoczona ...
        Ja dwa miesiące temu wychodziłam za mąż i nie wiem ile dostaliśmy od
        poszczególnych chrzestnych.
        Mieliśmy możliwość sprawdzenia, ale po co ...?
        • Gość: Aneta Re: ILE DOSTALISCIE OD CHRZESTNYCH? IP: 81.15.254.* 16.07.04, 14:04
          Ja tego nie dociekałam ale jeśli ktoś w kopercie razem z pieniążkami wkłada
          kartkę z życzeniami to się wie ile ta ososba dała i widocznie ona też chce,
          żebyśmy wiedzieli, że to od niej.
        • Gość: kl Re: ILE DOSTALISCIE OD CHRZESTNYCH? IP: *.net 16.07.04, 19:22
          Pieniądze to też prezent,a nie zrzutka do wspólnej puszki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka