Gość: arena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:39 Moja przyjaciółka wychodzi za mąż. Ide na jej wesele z moim chlopakiem, ale nie mam pojecia jaki prezet kupic. Ile powinnam wydac na taki prezent? Moze macie jakies pomysly na prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giovanita Re: Prezent dla Mlodej Pary 22.07.04, 13:03 Najlepiej zapytać samej przyjaciółki co chciałaby od Was dostać. Jeśli powie, że sama nie wie albo że chciałaby pieniążki to najlepiej dać kopertę z pieniędzmi. Nie ma nic gorszego niż kiczowaty obrazek, porcelanowy świeczniczek, kryształowy wazonik z którymi potem nie wiadomo co zrobić bo nie pasują do reszty wystroju wnętrza ich domu. Nawet jeśli będziesz chciała najlepiej to jednak pieniążki zawsze młodemu małżeństwu się przydadzą. Z tego co się orientuję to obecnie daje się minimum 300 zł od pary, ale chyba nie ma reguły. Warto jednak by prezent choć pokrył koszt organizacji przyjęcia na 2 osoby. Jedno co warto zrobić i co mnie sprawiło największą przyjemność, to karta okolicznościowa z życzeniami. Takie życzenia napisane prosto z serca są najpiękniejszą pamiątką i znakiem, że byłaś z nimi w tej ważnej dla nich chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domini Re: Prezent dla Mlodej Pary IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 13:11 Witaj! Ja równiez popieram karteczki z życzeniami. Od kilku lat przygotowuję takie na każdą tego typu okoliczność. Za miesiąc moje wesele i baaardzo chciałabym dostać mnóstwo takich kart z życzeniami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arena Re: Prezent dla Mlodej Pary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 13:26 Dzieki za odpowiedzi. Rozmawialam z narzeczonymi i mowili ze od znajomych wolą prezent zamiast koperty. Nie myslalam o zadnych obrazkach ani wazonikach tylko w sumie o jakims praktycznym upominku. Moze cos z AGD? Chlopak i ja studiujemy, nie pracujemy i co z tego wynika nie zarabiamy, ale myslalam o prezencie za 300 zl. Nie wiem co za to kupic, bo młodzi beda na razie mieszkac z rodzicami w malym pokoiku. Nie mam pojecia co mogloby im sie przydac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anusia Re: Prezent dla Mlodej Pary IP: 217.153.18.* 22.07.04, 16:28 skoro na razie mieszkaja z rodzicmi w malym pokoju odpadaja duze sprzety, kuchnie tez beda mieli wspolna a rodzice maja co w kuchni potrzebne? moze kup jedwabna posciel i elegancko wydana kamasutre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Prezent dla Mlodej Pary IP: 81.15.254.* 22.07.04, 15:46 W sumie najlepiej będzie jak zapytasz przyjaciółkę co chciałaby dostać na prezent. Najlepszym prezentem są chyba pieniążki, bo młodzi mogą sobie kupić za nie co będą chcieli. My dostaliśmy tylko dwa prezenty, poza tym dostawaliśmy same pieniążki. W sumie to nie narzekam, bo kupiliśmy za nie to, czego potrzebowaliśmy. Jestem miesiąc po ślubie więc z własnego doświadczenia mogę Ci podpowiedzieć, czego będą potrzebowali. Proponuję: pościel lub ręczniki - są to rzeczy, które z czasem zużywają się, więc nigdy nie jest ich za wiele. Poza tym po ślubie dokupowaliśmy: komplet talerzy, sztućce i komplet garnków, które szybko okazały się nam potrzebne. Możesz jeszcze kupić jakiś gruby koc lub jakieś rzeczy przydatne w kuchni. Napewno coś ciekawego wymyślisz. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arena Re: Prezent dla Mlodej Pary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 11:42 Dzieki za pomysly. A moze kupie jej sztucce? To dobry pomysl, tym bardziej ze wiecznie z rodzicami nie beda mieszkac. Moze zrobie po prostu liste prezentow, a kolezanka sobie wybierze cos z tej listy. Odpowiedz Link Zgłoś