Dodaj do ulubionych

Prezent dla Mlodej Pary

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:39
Moja przyjaciółka wychodzi za mąż. Ide na jej wesele z moim chlopakiem, ale
nie mam pojecia jaki prezet kupic. Ile powinnam wydac na taki prezent? Moze
macie jakies pomysly na prezenty.
Obserwuj wątek
    • giovanita Re: Prezent dla Mlodej Pary 22.07.04, 13:03
      Najlepiej zapytać samej przyjaciółki co chciałaby od Was dostać. Jeśli powie,
      że sama nie wie albo że chciałaby pieniążki to najlepiej dać kopertę z
      pieniędzmi. Nie ma nic gorszego niż kiczowaty obrazek, porcelanowy
      świeczniczek, kryształowy wazonik z którymi potem nie wiadomo co zrobić bo nie
      pasują do reszty wystroju wnętrza ich domu. Nawet jeśli będziesz chciała
      najlepiej to jednak pieniążki zawsze młodemu małżeństwu się przydadzą. Z tego
      co się orientuję to obecnie daje się minimum 300 zł od pary, ale chyba nie ma
      reguły. Warto jednak by prezent choć pokrył koszt organizacji przyjęcia na 2
      osoby.
      Jedno co warto zrobić i co mnie sprawiło największą przyjemność, to karta
      okolicznościowa z życzeniami. Takie życzenia napisane prosto z serca są
      najpiękniejszą pamiątką i znakiem, że byłaś z nimi w tej ważnej dla nich
      chwili.
      • Gość: Domini Re: Prezent dla Mlodej Pary IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 13:11
        Witaj! Ja równiez popieram karteczki z życzeniami. Od kilku lat przygotowuję
        takie na każdą tego typu okoliczność. Za miesiąc moje wesele i baaardzo
        chciałabym dostać mnóstwo takich kart z życzeniami. Pozdrawiam
    • Gość: arena Re: Prezent dla Mlodej Pary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 13:26
      Dzieki za odpowiedzi. Rozmawialam z narzeczonymi i mowili ze od znajomych wolą
      prezent zamiast koperty. Nie myslalam o zadnych obrazkach ani wazonikach tylko
      w sumie o jakims praktycznym upominku. Moze cos z AGD? Chlopak i ja studiujemy,
      nie pracujemy i co z tego wynika nie zarabiamy, ale myslalam o prezencie za 300
      zl. Nie wiem co za to kupic, bo młodzi beda na razie mieszkac z rodzicami w
      malym pokoiku. Nie mam pojecia co mogloby im sie przydac...
      • Gość: Anusia Re: Prezent dla Mlodej Pary IP: 217.153.18.* 22.07.04, 16:28
        skoro na razie mieszkaja z rodzicmi w malym pokoju odpadaja duze sprzety,
        kuchnie tez beda mieli wspolna a rodzice maja co w kuchni potrzebne? moze kup
        jedwabna posciel i elegancko wydana kamasutre?
    • Gość: Aneta Re: Prezent dla Mlodej Pary IP: 81.15.254.* 22.07.04, 15:46
      W sumie najlepiej będzie jak zapytasz przyjaciółkę co chciałaby dostać na
      prezent. Najlepszym prezentem są chyba pieniążki, bo młodzi mogą sobie kupić za
      nie co będą chcieli. My dostaliśmy tylko dwa prezenty, poza tym dostawaliśmy
      same pieniążki. W sumie to nie narzekam, bo kupiliśmy za nie to, czego
      potrzebowaliśmy. Jestem miesiąc po ślubie więc z własnego doświadczenia mogę Ci
      podpowiedzieć, czego będą potrzebowali. Proponuję: pościel lub ręczniki - są to
      rzeczy, które z czasem zużywają się, więc nigdy nie jest ich za wiele. Poza tym
      po ślubie dokupowaliśmy: komplet talerzy, sztućce i komplet garnków, które
      szybko okazały się nam potrzebne. Możesz jeszcze kupić jakiś gruby koc lub
      jakieś rzeczy przydatne w kuchni. Napewno coś ciekawego wymyślisz. Powodzenia.
      • Gość: arena Re: Prezent dla Mlodej Pary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 11:42
        Dzieki za pomysly. A moze kupie jej sztucce? To dobry pomysl, tym bardziej ze
        wiecznie z rodzicami nie beda mieszkac. Moze zrobie po prostu liste prezentow,
        a kolezanka sobie wybierze cos z tej listy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka