Dodaj do ulubionych

Wasze bukiety.... ???

IP: *.qc.sympatico.ca 05.08.04, 18:56
Jakie macie, miałyscie lub bedziecie miały bukiety? Ja zamówiłam kilka kalii
bez zadnych przybrań i gadżetów, tylko biała wstążka. A wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Re: Wasze bukiety.... ??? IP: 81.15.254.* 06.08.04, 08:35
      Ja ponad miesiąc temu miałam bukiet w kształcie kuli, z kilkoma wypuszczonymi
      trawkami z róży Vendela. To są róże w kolorze ekru, kremowy, coś takiego.
      Miałam oczywiście trochę zieleni ale tak w miarę delikatnie. A tak propo to
      bardzo ładną pani w kwiaciarni zrobiła mi wiązankę, bardzo mi się podobała i
      jestem jej bardzo wdzięczna za to, co stworzyła.
    • Gość: Agnes Re: Wasze bukiety.... ??? IP: 217.153.88.* 06.08.04, 09:05
      ja zamierzam miec tez z caliii + kilka eustom. wiazanka kremowa,
      asymetryczna, "lejąca się". bardzo mi sie podobaja calle... smile
    • eve.hq piękny zgrabny bukiecik z białych kwiatów czyli 06.08.04, 09:19
      biała eustoma( róża japońska) i miniaturki białych gerberków z
      ciemnymi "oczkami", a do tego jednego rodzaju zielone dodatki, jako
      wykończeniesmilenie chciałam róż , bo są zbyt banalne i jeszcze mają kolce,
      których w bukiecie być nie powinno...wiem , wiem , zaraz będą opinie ,ze co to
      za przesądy ale akurat w to wierzę , bo dwie moje znajome miały róże i
      małżeństwa były tak najeżone kolcami, że skończyły się rozwodemsad odradziły mi
      więc róże...mój bukiecik był piękny i tak się spodobał moim znajomym ,że
      zamawiają sobie w tym roku podobnysmile) a Twoje kalie też wyglądaja pięknie , bo
      już widziałam taki bukiet i robi wrażenie zwłaszcza jak panna młoda jest
      szczupła i wysokasmile)będziesz wyglądać cudniesmilepozdrawiam cieplutkosmile)

Ewa.
      • Gość: Aneta Re: piękny zgrabny bukiecik z białych kwiatów czy IP: 81.15.254.* 06.08.04, 09:24
        Ewo co do róż to się nie zgodzę. Ja w swojej wiązance nie znalazłam nawet
        jednego kolca. W dodatku miałam wiązankę na takiej podkładce, więc nie było
        możliwości ani ukłucia się ani pobrudzenia wiązanki. Ja bardzo lubię róże i są
        to dość trwałe kwiaty, więc wiązanka długo wyglądała świeżo.
        • eve.hq kolce to taka przenośnia:)) 06.08.04, 09:37
          Każda kwiaciarka usuwa kolce z róż przy komponowaniu wiązanki, wiem , bo sama
          widziałam...ale te kolce tam "były" fakt ,ze usunięte , ale jednak...ważne ,ze
          ty się tym nie przejmujeszsmile) znaczy się tym faktem posiadania różsmile))trafiło
          na mnie ,ze akurat znam takie niezbyt szczęśliwe " historie" i to one kazały mi
          się głęboko zastanowićsmile)róże są piękne, cały okres narzeczeństwa mnie nimi
          obdarowywał mój lubysmile) ale przecież sama powiedz ile jest równie pięknych
          kwiatów? a co do trwałości kwiatów to ja mimo upalnej pogody w dniu mojego
          ślubu w zeszłym roku i do tego jeszcze fotki w plenerze po ślubie to mój bukiet
          jeszcze dłuuugo się trzymałsmile)ponad miesiącsmilea eustoma wyglądem przypomina
          klasyczną różę i jest przepięknym kwiatemsmile)pozdrawiamsmile)
          • Gość: Aneta Re: kolce to taka przenośnia:)) IP: 81.15.254.* 06.08.04, 09:45
            Ja o zabobonach z różami nie słyszałam. Tak w sumie to i zabobonna nie jestem,
            chociaż na swój ślub starałam się dopilnować wszystkiego co wiąże się z jakimiś
            zabobonamismile Wolałam dmuchać na zimne. jednak o paru rzeczach w tym całym
            zamieszaniu zapomniałamsmile Nie włożyłam pieniążka do bucika, przejrzałam się w
            lustrze w kompletnym stroju. Ale co tam, myśle pozytywnie, w końcu nie wierzę w
            zabobony. Co do Twojego nastawienia do tych róż to doskonale rozumiem, bo ja
            tez takie namacalne dowody zabobonne staram sie traktować poważnie. Pozdrawiam.
            • eve.hq grunt to miec pozytywne nastawienie:) 06.08.04, 10:00
              I masz racjęsmile po co sobie zawracać głowę zabobonamismile i tak człek wszystkiego
              nie wiesmile ale jeśli chodzi o jakieś" dowody" i potwierdzenia w rzeczywistości
              to wtedy wolę nie zapeszać i dla świętego spokoju poddaję się przesądom i jak
              ty dmucham na zimnesmilea co do lustra to nie masz się czym przejmowaćsmilewszystkie
              to robimysmile no bo jak tu nie zobaczyć się w pełnej gali?smile))a swoją droga to
              tez nie jestem zabobonna tylko zawsze ktoś się znajdzie i oświeci człowiekasmile
              wiesz ja chciałam część kwiatów ze ślubu zanieść na cmentarz i to co usłyszałam
              od przerażonych gości tak mnie skutecznie odwiodło ,ze kupiłam całkiem inne
              kwiaty na groby bliskich, a ja nic wcześniej o takim czymś nie słyszałam , a
              podobno to straszny w skutkach przesądsmile))a tak niewiele brakło...
              • annb Re: grunt to miec pozytywne nastawienie:) 06.08.04, 11:22
                o matko a u nas wszystkie moje wylądowały na grobowcu rodzinnym smile
                jak na razie nic się nie stało a i umarli coś z tego mieli smile
                u nas się tak robi...wręcz tradycja
                • eve.hq ale nie zrobiłas tego z premedytacją:)) 06.08.04, 11:32
                  Gdybyś słońce drogie o tym wiedziała wcześniej i zrobiła to z premedytacją to
                  mogłoby mieć jakies "skutki"smile)ale nie wiedziałaś ,więc się nie liczysmile)
                  podobno jak się nie wie i jak nas nikt nie "oświeci" to nie jest źle, gorzej
                  gdy ktoś na "upartego osła" i na przekór zrobi inaczej...wiesz ja kiedyś byłam
                  straszną sceptyczką...trochę mi zostałosmilenp . w czarne koty nie wierzę ani 13-
                  tegosmile) ale teraz wierzę w wiele rzeczy, bo sama byłam świadkiem
                  różnych "urzeczywistnień"...jak sobie niektóre przypomnę to mnie ciarki
                  przebiegają...wrrrrr..wolałam więc dmuchać na zimnesmile))
                  • annb bo ja wiem 06.08.04, 11:33
                    po prostu się tak w moich stronach przyjęło że bliskim zmarłym którzy nie
                    dozyli dnia slubu zanosi się kwiaty na cmentarz smile
                    • eve.hq no to tym bardziej się nie przejmuj:):) 06.08.04, 11:39
                      skoro tradycja to tradycjasmile)u mnie W Krakówku tez jest tyle przesądów ,a tam
                      gdzie jeżdżę na wakacje mają na odwrótsmile w te "r" np.w miesiącu to nie wierzę ,
                      miałam co prawda w misiącu ślubu "r ale tak po prostu wyszło nieświadomiesmile
                      jakoś nie znam dowodów na to, by brak tego "r" miał byc pechowy, wręcz
                      odwrotnie moi rodzice w lipcu się pobierali i ponad 30 lat są juz szczęśliwie
                      razemsmile
                      • annb Re: no to tym bardziej się nie przejmuj:):) 06.08.04, 11:47
                        ale ja się wcale nie przejmuję smile
                        po prostu zastanawiam się co kierowało ludzmi wymyślającymi dany przesąd i
                        wychodzi mi że pewnie to dawno dawno temu wymyslił jakiś proboszcz aby ludzie
                        nie zanosili jkwiatów na cmentarz tylko zostawili mu do przybrania koscioła....
                        a co do r przeczytaj sobie watek o majowym slubie....też jest wytłumaczenie
                        przesądu smile
                        • eve.hq Czytałam:)) 06.08.04, 11:54
                          Ale wiesz co ja w maju bym ślubu nie brała...mimo ,że jest to mój szczęśliwy i
                          ulubiony miesiąc( urodziny) to jednak nie...akurat moi rodzice znają takie
                          autentyczne przypadki , gdy pary były majowe , a potem..szkoda słów...na
                          południu Polski bardzo rzadko ludzie pobierają się w maju, może tu ten przesąd
                          jest taki przerażający? nie znam się, ale coś mi świta ,że i to znalazło,by swe
                          wytłumaczenie w historii...smile))
                          • annb Re: Czytałam:)) 06.08.04, 11:56
                            na południu się uważa że maj to miesiąc Maryjny i zostawia się go na majówki a
                            nie slubu(też w sumie niczego sobie wytłuimaczenie)
                            • eve.hq Re: Czytałam:)) 06.08.04, 12:02
                              może rzeczywiście stądsmilemy chyba jesteśmy narodem , które przez swą
                              nienajlżejszą historię jest tak bardzo naznaczony ,że uzbierało się tak wiele
                              przesądówsmile
    • Gość: Katja Re: Wasze bukiety.... ??? IP: *.dialup.medianet.pl 06.08.04, 09:32
      Ja miałam pełny bider-majer wink (jakkolwiek się to pisze) na mikrofonie,
      różyczki kremowe, blado różowe i między tym zielonkawe drobne pączki róż,
      rączka wiązanki opleciona bladoróżową wstążką (dwa paski powiewające lekko na
      wietrze) smile
      Twój wybór bardzo mi się podoba Kwiatuszku. Prosta elegancja!
      • justynnka Re: Wasze bukiety.... ??? 06.08.04, 10:02
        wymyśliłam sobie wachlarz z ciemno wiśniowych róż, z tym że nietypowy - bo
        praktycznie z samych łepków na stelażu, wykończony drobnym zielonym bluszczykiem
        i gipsówką ale teraz się zastanawiam....
        • Gość: aga Re: Wasze bukiety.... ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 11:42
          z kolei ja myślałam o bordowym bukiecie,ale kwiaciarka odradziła mi ze względu
          na białą suknię. w efekcie miałam cieplutko żółte róże z bordowymi dodatkami
          (upierałam się nad tym bordo, bo mąż miał bordową kamizelkę). to była taki
          bardziej kulisty bukiet z ponad 40 kwiatuszków. Wyglądał bardzo ładnie i
          świetnie prezentuje się na zdjęciach.
    • Gość: MALIKOWNA Re: Wasze bukiety.... ??? IP: *.um.krakow.pl 06.08.04, 11:18
      jA TEŻ BĘDĘ MIAŁA KALIE ZWYKŁE 9 PRZEWIĄZANYCH WSTAŻKA , Z TYM ŻE TROCHE GO
      POSTANOWIŁAM UDZIWNIĆ I KWIATY TEŻ BĄDĄ PRZEPATANE WSTĄŻKA . kALIE BĘDĄ W DWÓCH
      KOLORACH ZÓŁTO ZIELONE BARDZO ŚWIEŻO TO WYGLĄDA I ŁADNIE mOJA RODZINKA JAK
      ZOBACZY TO PADNIE BO PRZECIEŻ KALIE TO NA POGRZEB ALE NIE PBCHODZI MNIE TO a
      JAKĄ MASZ SUKIENKĘ ?
      • justynnka Re: Wasze bukiety.... ??? 06.08.04, 11:49
        jak wyglądają kalie bo już cakiem zgłupiałam jak napisałyście że to cmentarny kwiat?
        • eve.hq posyłam fotkę 06.08.04, 11:59
          www.magnolia.kujawy.com.pl/kalia.htm
          Justysia no co Ty? przecież one są piękne sama zobaczsmile)

Ewa.
          • justynnka Re: posyłam fotkę 06.08.04, 13:19
            dziękismile))) są śliczne,oryginalne i proste jednocześniesmile wachlarz przepadłsmile
            będą kaliesmile
    • mroowka Słoneczka 06.08.04, 12:36
      Ja wysąpiłam z trzema słonecznikami miniaturkami i przybraniem z traw i zbórz.
      Wszystko pasowało, bo ślub miałam w ogrodzie smile
      • eve.hq Re: Słoneczka 06.08.04, 12:40
        Słoneczniki są rewelacyjnesmile) nie mogłąm ich mieć na swoim , bo nie byłosad
        śmieje się teraz , bo patrzę na bukiet słoneczników , który stoi u mnie w
        pokojusmilekażdy jest inny , a wszystkie pięknesmile) kocham te kwiatysmile)
    • Gość: gosc Re: Wasze bukiety.... ??? IP: *.acn.pl 06.08.04, 13:51
      ja takze mialam kalie - pomaranczowe. bardzo prosta wiazanka, ale kalii bylo
      duzo - chyba 17. moja swiadkowa miala miniaturke mojego. bardzo polecam.

Gosc
    • Gość: ania Re: Wasze bukiety.... ??? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 07.08.04, 14:36
      Też będę miała kalie-pomarańczowe z ecru różyczkami, jakimś liściem kokosa i
      czymś jeszcze. Tylko martwię się czy będzie mi sie suknią komponowała. Nie mam
      takiej typowej "ślubnej" - jest ecru, ale bez podziału na gorset i dół, z
      naszywanymi kwiatami "jakby róże" z koronki wokół dekoldu i jednego boku sukni.
      • ramshe Re: Wasze bukiety.... ??? 07.08.04, 20:54
        Bardzo podobaja mi się CALIE i chyba takie będę miała do ślubu. Chcę skromny
        bukiet, może 3,4 calie z białą wstążką.
    • Gość: Agnieszka Re: Wasze bukiety.... ??? IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 08.08.04, 20:41
      a ja miałam niebieskie hortensje - uwielbiam te kwiaty
      a do tego białe róże i margaretki
      w sumie bidermeyer - najbardziej pasował do sukienki
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka