24.08.04, 09:04
ile placiliscie za komplet obraczek? czy 2tys za komplet tytanowych (damska z
cyrkoniami) to duzo?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: maya Re: obraczki IP: 217.153.180.* 24.08.04, 09:10
      troche duzo, no ale to tytansmile
      ja placilam 800 i uwazam to za dosc duzy wydatek.
      • giovanita Re: obraczki 24.08.04, 10:46
        Ja za swój komplet zapłaciłam 300 zł, ale nie są tytanowe. Wybraliśmy prosty
        wzór, bez łączeń i nacięć.
    • lady Re: obraczki 24.08.04, 10:51
      Ja zapłąciłam niecały 1000 zł za proste, łączone, niematowane.
      • Gość: kaśka Re: obraczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 10:56
        za obrączki z białego złota, pół mat, zapłaciliśmy niecałe 800 zł
        • justynnka Re: obraczki 24.08.04, 13:04
          biało - zólte złoto,błyszczące z piaskowanym paskiem i rzeżbionym wzorem
          zapłaciliśmy 1200zł. z tym że obrączka dla mnie ma rozmiar 12smile
          • cannella Re: obraczki 24.08.04, 19:19
            no to masz całkiem normalny rozmiar. Moja obrączka jest w rozmiarze 7,5, a
            zwiedzając salony jubilerskie trochę się nasłuchałam od miłych i dowcipnych pań
            ekspedientek, że "komunijnych nie prowadzą"

pozdrowienia
            • justynnka Re: obraczki 25.08.04, 08:14
              te słyszaałm o rozmiarze,,komunijnym" a narzeczony kiedy odbiera łusyłsza
              łpytanie czy żeni się z dziewczynkąsmile
              • mayyyka Re: obraczki 25.08.04, 09:19
                A mój narzeczony ma rozmiar niedużo większy od mojego (ja 11,5 a on 13) i też
                różnie było z paniami ekspedientkami kiedy przymierzając pary obrączek on
                wybierał zawsze tę mniejszą przeznaczoną dla pań...Czasem ludzie naprawdą
                potrafią zniechęcić do zakupów w swoim sklepie..
            • zuelka Re: obraczki 26.08.04, 22:44
              Nasze sa matowe, laczone biale i zolte zloto, moja rozmiar 9, waga 4g, a Marka rozm. 21,
              prawie 5g- ok.800zl. W Aparcie.
    • Gość: mika Re: obraczki IP: *.lodowa101.media4u.net.pl 25.08.04, 09:18
      My płaciliśmy ok.950 PLN za obrączki z żółtego złota, ja mam rozmiar 10, a moj
      przyszły "troche" wiekszy. Ja juz nie reaguje na komentarze, gdy pytając u
      jubilera o jakikolwiek pierścionek w rozmiarze 10, słyszę odpowiedź: W tym
      rozmiarze to już z dziecinnych" i do tego złośliwy uśmiech.
      Sprzedawczynie mają grube paluchy i po prostu zazdroszczą, gdy ktoś ma szczupłe.
    • Gość: gironesa Re: obraczki IP: 5.5.* / 80.58.43.* 26.08.04, 14:36
      ja sporo ale warto, jakies 180 euro za sztuke, zalezy od rozmiaru i wagi, ale
      proba pierwsa klasa, laczone biale zloto mat i zolte blyszczace.
      • Gość: Ewaa Re: obraczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:54
        My za obrączki z białego złota ok 500 zł za parę, nawet nam się droższe nie
        podobały wink)
        • Gość: gosia Re: obraczki IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 26.08.04, 16:06
          Z narzeczonym wybralismy sobie obraczki w salonie Apart w cenie okolo 850 zl
          biale zloto polaczone ze zlotym. Niestety okazalo sie, ze rozmiar 6 (bo taki
          posiadam) z tego modelu i z wiekszosci nie da sie wykonac...
    • Gość: is Re: obraczki IP: *.wios.warszawa.pl / *.crowley.pl 27.08.04, 08:04
      odradzam tytan, jest ciężki w grawerowaniu (ciężko znaleść grawera) no i w
      razie czego (spuchnięcia palca) nie da się go przeciąć i jest mały problem!
      Podobały się nam strasznie tytanowe obrączki ale po pierwsze były strasznie
      drogie, zazwyczj są masywnie - przynajmniej mi nie pasowała ich wielkość i
      wypukłość! Za nasze obrączki z białego matowego złota zapłaciliśmy ok 700 zł-
      myślę że jest to do przyjęcia!
      • Gość: patrywi Re: obraczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.04, 08:56
        zgadzam sie ze tytan moze sie okazac niestety niepraktyczny, sama sie nad nim
        zastanawialam ale maz skomentowal ze tytanowe obraczki wygladaja jak nakretki.
        koniec koncow znalezlismy niepowtarzalne misternie wykonane obraczki, moja 5g,
        meza 6,5, sa dwuwarstwowe, na zolte zloto nalozona jest warstwa z trzech paskow-
        2 z bialego i 1 z czerwonego zlota, kosztowaly 1400 zl ale dostalismy rabat 200
        zl.
        • Gość: monisia Re: obraczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 10:30
          Mam pytanie gdzie kupiliście takie obrączki trójkolorowe, bo my jesteśmy z
          wrocławia i nigdzie nie mozemy takich znaleść? chyba zrobimy na zamówienie sad
          • Gość: patrywi Re: obraczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.04, 10:36
            kupilismy je w salonie Stanczyk w Blue City w Wawie ale wiem ze byly robione na
            poludniu Polski, moze jest tez salon Stanczyka we Wroclawiu.
    • ewkpl Re: obraczki 28.08.04, 21:00
      dużo, my płaciliśmy 800 za tytanowe z białym złotem. jak narazie bardzo się
      cieszę z wyboru bo obrączki są ładne i oryginalne.
      • byhanya powiedzcie mi co widzicie w tytanie? 28.08.04, 22:41
        hmmm material owszem ciekawy ale nie ciekawszy od aluminium , mosiadzu albo
        innego metalu. napewno mniej ciekawy na obraczki slubne niz zloto.
        • Gość: madzia Re: powiedzcie mi co widzicie w tytanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 18:14
          placilismy 88 zl ( z powierzonego zlota )

tradycyjne, proste, zlote - jestem nimi zachwycona smile

czy ktos jeszcze ma takie "zwyczajne" obraczki ?
          • Gość: Ewaa Re: powiedzcie mi co widzicie w tytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 19:54
            Nam się podobają najwyklejsze, ale że oboje nie lubimy koloru złota ( chodzi o
            żółte złoto) będą z białego smile
          • dr_tusia Re: powiedzcie mi co widzicie w tytanie? 29.08.04, 19:55
            My mamy zwyczajne- okolicznosc stara jak swiat, wiec klasyke uznalismy za
            najlepsza. Nosi sie je cale zycie, wiec nie chcielismy poddawac sie chwilowej
            modzie. Sentymentalnie sie zaglada na takie forum 10 tygodni po slubiesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka