kotek1_85 05.02.15, 13:40 Witajcie. Mam problem. Jestem po rozwodzie i moge tylko wziac slub cywilny. Moj obecny partner chcialby zeby to oddbylo sie tak jak nalezy czyli wesele z orkiestra duzo gosci(ok110) myslicie ze to pasuje na slub cywilny??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotek1_85 Re: Ślub w USC 06.02.15, 13:46 Hmm wlasnie nie wiem czy wypada. Moja rodzina juz raz sie wykosztowala na moje wesele i dlatego prosilam o rade czy wypada robic taka impreze po slubie cywilnym Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Ślub w USC 06.02.15, 14:31 Nie rozumiem w jakim sensie się wykosztowała? Rodzina Ci opłaciła organizację wesela czy rodzina przyszła na pierwszy ślub i dala Ci prezenty albo koperty? Zaproś normalnie rodzinę na ślub i na wesele - będą chcieli to przyjdą, nie będą chcieli nie przyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Ślub w USC 07.02.15, 11:23 Rozumiem że dla Ciebie jest to drugi ślub i wolałabyś aby był skromniejszy. Natomiast czy dla Twojego narzeczonego jest to także drugi ślub, który on chce potraktować skrótowo. Czy jego zdanie się nie liczy? Chciałby hucznie i uroczyście, to zróbcie uroczyście. Byłam kiedyś na drugim ślubie kolegi w USC. Imprezka była skromna (mniejszy problem), sam ślub potraktowany przez pana młodego nieco na odwal się (nawet się uroczyście nie ubrał). Ja rozumiem, ze człowiek miał uraz po pierwszym nieudanym małżeństwie i bolesnym rozwodzie, ale jego druga żona nie zasługiwała aby ślub z NIĄ potraktować lewą nogą. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Ślub w USC 08.02.15, 02:01 Przyznam, że jedynie, co mnie razi w podejściu do sprawy, to hasło z klawiatury głównej zainteresowanej -"TYLKO cywilny". Dlaczego sama umniejszasz wagę pełnoprawnego ślubu z człowiekiem, którego kochasz -nie rozumiem. Ty sama wzięłaś kiedyś "AŻ" kościelny i jaką on ma teraz wartość? Czy gdybyś po raz drugi brała ślub kościelny, miałabyś dylemat, czy wypada robić imprezę? Jeśli chodzi Ci o to, że rodzina =goście kupili Ci już prezenty na nową drogę życia z pierwszym mężem, wpleć zgrabnie w rozmowę podczas zapraszania, że bardzo liczysz na ich obecność i TYLKO obecność. Dasz radę Odpowiedz Link Zgłoś
almar925 Re: Ślub w USC 06.02.15, 19:17 Jeżeli dobrze się z tym czujesz to czemu nie? Najważniejsze jest jaki sama masz stosunek do tego. Jeśli to ma być tylko na pokaz to sama będziesz sfrustrowana i będziesz żałowała.... Odpowiedz Link Zgłoś
polinka3 Re: Ślub w USC 12.02.15, 13:25 Pewnie, że pasuje. W końcu nie każdy chce lub może brać ślub kościelny, nie uważam żeby organizacja prawdziwego wesela po cywilnym była jakimś nietaktem. Odpowiedz Link Zgłoś