Dodaj do ulubionych

Prośba pary młodej.

21.04.15, 16:46
Zostałam zaproszona na ślub cywilny pewnej pary młodej, związanej ze środowiskiem osób pomagającym zwierzętom. Para co ostatnio dość częste zażyczyła sobie aby zamiast prezentów dać karmę (psią, kocią) na jedną z fundacji. Nie chce mi się targać przez pół miasta karmy, natomiast w jednym ze sklepów zoologicznych jest możliwość zakupu bonów. Czy wypada zamiast karmy dać bon i w jakiej formie? W osobnej kopercie niż kartka z życzeniami? Tej samej? Jak to rozwiązać?
Obserwuj wątek
    • pierwszynickzbrzegu Re: Prośba pary młodej. 24.04.15, 15:26
      Myślę, że pomysł jest dobry. Ja bym się nawet pokusiła o namówienie na niego innych gości, jeśli ich znasz. Młoda para i tak będzie miała pewnie trochę tej karmy do przetransportowania w dzień ślubu, a tak to sobie ją zakupią na spokojnie i dodatkowo wybiorą najodpowiedniejszą.
      Chyba dałabym bon w tej samej kopercie co życzenia.
    • zlotazona Re: Prośba pary młodej. 13.05.15, 12:49
      Moim zdaniem lepiej dac karmę, nie wiem czy mlodej parze bedzie sie chcialo jechac przez pol miasta po jedna paczke, to w koncu ich dzien i maja prawo decydowacsmile
    • vi_san Re: Prośba pary młodej. 13.05.15, 20:20
      Moim zdaniem to bardzo rozsądne rozwiązanie sytuacji! Trochę głupio stać w USC z wonną paką psich chrupek i wysypującymi się z torby kocimi puszkami... Ba, można nawet umówić się z młodymi, że wspólnie podjedziecie zrealizować ów kupon i odwieziecie zakupy [oraz pozostałe zwierzęce prezenty] do schroniska czy tam fundacji. Bon można włożyć do tej samej koperty co kartkę, warto od razu uprzedzić, że w kopercie jest taki dodatek.
      A najlepiej wcześniej zapytać młodych.
    • kryspina007 Re: Prośba pary młodej. 18.05.15, 10:18
      Myślę, że pomysł okey, będą mogli sami wybrać co kupią. Możecie również zawieźć karmę sami do fundacji, czy schroniska, wydrukować podziękowanie dla młodych i poprosić na miejscu, żeby Wam to podbili i podpisali, a potem wręczyć młodym z życzeniamiwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka