Dodaj do ulubionych

Restauracja OLIMPIJSKA

IP: 62.111.195.* 15.10.04, 13:02
Czy mogę poprosić o szczere opinie osób, które organizowały swoje przyjecie
weselene w restauracji OLIPIJSKIEJ na Powązkowskiej? Zatstanawiam sie nad
rezerwacja ale mam jescze trocchę wątpliwości.
Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:18
      Ja zarezerwowałam tę salę na przyszly rok - słyszałam dużo dobrego, a ze blisko
      mieszkam to pochodziłam kilka razem - najpierw tylko z narzeczonym, potem z
      przyszłym teściem, jeszcze raz z moimi rodzicami - podobało mi się podejście
      właścicieli, to że wiedzą "o co chodzi". W sb byłam "na zwiadach" - były
      przygotowania do czyjegoś wesela - sala wygladała bardzo ladnie, obsługa sie
      uwijała, właścicielka miala na wszystko oko. Mam nadzieje ze będzie ok smile
      • Gość: AnnaK Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: 212.160.172.* 15.10.04, 13:42
        Ja byłam tam na weselu w zeszłym roku w lipcu. Wszystko było na najwyższym
        poziomie. Byłam zachwycona. Dlatego też zarezerwowałam termin 10.09.2005 na
        wesele. Niestety teraz muszę zrezygnować, bo jestem w ciąży. Urodzę w czerwcu i
        nie wyobrażam sobie wesela z dzieckiem przy piersi.
    • Gość: Magda Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: 62.111.195.* 15.10.04, 13:44
      Nikomu nie polecam Olimpijskiej, mielismy mieć tam wesele i okazało sie ze
      zupełnie inne są wstepne ustalenia a potem co innego. Dla nich liczy sie tylko
      KASA
      • Gość: aga Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:57
        Zmartwiłaś mnie bardzo...nie spotkałam się do tej pory z negatywną opinią -
        możesz powiedzieć coś więcej?
      • andzia353 Re: Restauracja OLIMPIJSKA 15.10.04, 13:59
        Czy możessz podać więcej szczegółów? też chcę rezerwować tam salę, dlatego
        opinia osoby, która korzystała z ich usług byłaby dla mnie b. cenna
        jeśli wolisz porzyślij maila na: andzia353@gazeta.pl
        • iza.05 Re: Restauracja OLIMPIJSKA 15.10.04, 14:04
          Ja też nie spotkałam się z negatywną opinią nt tej sali. Proszę o więcej
          szczegółów???
      • Gość: aga Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:51
        Coś więcej? Jakie były ustalenia? Co się zmieniło? Czy zrezygnowaliście po
        wpłacie zaliczki?
        • Gość: MAGDA Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.04, 11:42
          Na początku wszystko jest w porządku i da sie zrobić. A najważniejsze to
          oczywiśćie wpłacić zaliczkę. Na spotkaniu pierwsze co to pani wyciaga bloczek
          KP. Ponoć poza sezonem nie ma dopłaty za salę, jednak kiedy wyraziliśmy
          zainteresowanie terminem w kwietniu okazało się ze musimy dopłacić za salę
          2500, - bo akutar ten termin jest super atrakcyjny. No a przede wszystko mamy
          zbyt mało gości (około 80 osób) więc im się to nie opłaca. No a najważniejsze
          musimy rozliczyć się co do minuty bo jak nie to ona juz ma odpowiednich ludzi,
          którzy sie nami zajmą.
          No ale mozecie zaryzykować, powodzenia !!!
          • Gość: dag Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.acn.waw.pl 16.10.04, 12:34
            Wplacilismy zaliczke ale wcale nie od razu...najpierw z narzeczonym
            rozmawialismy z wlascicielka i jej mezem ok 1 godziny, zauwazylismy ze kasa jest
            wazna ale dla kogo nie jest? miala jakies przykre doswiadczenia to sie
            zabezpieczyla - my zamierzamy zaplacic normalnie wiec nie sadze zeby byly
            problemy. A zaliczka? to normalne, i druk KP tez. Poza tym wrazenie dobre, moze
            faktycznie za duzo o pieniadzach gada ale taką ma widac naturę. A ktorego
            chcieliscie miec wesele ze nie musielibyscie placic za salę?
    • zolma1 Re: Restauracja OLIMPIJSKA 17.10.04, 15:16
      Witam,
      miałam tam wesele w zeszłym roku. Wszytko było prawie w porządku. Umawialiśmy
      się z bratem właścicielki na udekorowanie sali bo on się tym właśnie zajmował.
      Jak się dowiedziałam po weselu od męża i taty, którzy zawozili alkohol w dniu
      wesela na salę, nic nie było zrobione i tylko dzięki ich ostrej interwencji
      ktoś przybrał salę, właścicielka stwierdziła ze to nie jej sprawa bo się
      pokłóciła z bratem! Boję się mysleć co bym zastała, gdyby nie mąż i tata.
      POdczas wesela wyłączyli(nie wiadomo kto i dlaczego poporostu awaria) prąd na
      około 1,5h , chyba nie jesteście w stanie sobie wyborazić tego? Właściciele nie
      byli do tego kompletnie przygotowani(powinni mieć swój agregat prądotwórczy)
      No cóż jedzenie dobre, jak się traktuje ich ostro to latają przy stołach jak
      nie to jest różnie
      Wesele nie zapomniane z rżnych względów dla gości smile))))))))))))
      DLa mnie również

Pozdrawiam
      Zolma

• Gość: aga Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.acn.waw.pl 17.10.04, 18:57
        Niezapomniane wesele z roznych wzgledow? Tzn jakich? czy chodzi o ten brak pradu
        czy cos jeszcze? (przepraszam za brak polskiej czcionki...). Prosze - powiedz
        cos jeszcze bo zaczynam sie bac... Czy mam sie przygotowac na to, ze na obsluge
        trzeba "krzyczec"? A jak relacje z wlascicielka oprocz przykrego incydentu z
        dekoracja? (my to robimy we wlasnym zakresie- tzn firma przez nas wynajeta). Na
        co trzeba szczegolnie zwrocic uwage? Bardzo prosze o szczegoly - to nam moze
        sporo ulatwic.
        • zolma1 Re: Restauracja OLIMPIJSKA 17.10.04, 23:19
          Generalnie trzeba kontrolować obsługę tzn. nam koło 1 w nocy skończyły się
          napoje i że teraz to trzeba płacić.Dopiero na pytanie jak to mozliwe i prośbę
          aby właścicielka pokazała puste opakowania, napoje się znalazły.Na pewno
          zwróciliście uwagę że są strasznie nastawieni na kasę niby to normalne ale są
          pewne granice przyzwoitości. Radzę zastrzec w umowie że podczas waszego wesela
          do pomieszeń restauracyjnych mają wstęp tylko wasi goście.
          U nas właścicielka raczyła gośći z hotel przy restauracji kolacją w pierwszej
          salce po prawej stronie jak się wchodzi (w naszym przypadku siedzieła tam
          orkiestra), na nasze protesty stwierdziła,że są dla niej ważniejsi bo ma z nich
          kasę na codzień!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Myślę, że płacąc za salę 2,5 tys. można wymagać wyłączności.

Uważam, że właściciele może sprawiają wrażenie osób doświadczonych, ale szybko
          tracą zimną krew w sytuacjach nie przewidzianych i są chyba nie
          zrównoważeni!!!!!!!

A Nasz kolega robił przyjęcie parę tygodni po nas, wystraszony naszą historią
          zaopatrzył się w agregat prądotwórczysmile))))))

HA ale nie przewidział że potrzebuje cysternę z wodą bieżącą, której zabraklo
          na jego weselu....

Nie powinnam Cie straszyć bo wiem jakie masz teraz nerwy ale staraj się
          podpisać z nią poprostu porządną umowę nie płać z jej wszytkiego w trakcie
          wesela tylko na sam koniec czyli 5-6.

Pozdrawiam Cię serdecznie wraz z małżonkiem, na pewno w Waszym przypadku będzie
          wszytko OKsmile)))))))))
          Uwież mi teraz się z tego śmiejemysmile)
          • Gość: aga Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:59
            O nieeee... to musze się nieźle przygotować do spisywania umowy... a myślałam że
            znalazłam fajne miejsce i rozsądnych ludzi... agregat, cysterna z wodą - nieźle
            to brzmi... No cóz - dobrze wiedziec wcześniej smile
            • iza.05 Re: Restauracja OLIMPIJSKA 18.10.04, 09:31
              Byłam w tej sali w sobotę. Samam sala zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, ale
              gorzej z właścielką. Najpierw informacji udzielała nam jakaś dziewczyna, która
              sprzątałą salę. Potem ta sama dziewczyna przez 15 minut była pośredniekiem
              pomiędzy nami a właścicielką, czyli my zadawaliśmy pytania a ona biegała gdzieś
              i otrzymywała na nie odpowiedzi.

Po 20 minutach szanowna p. właścicielka zaszyciła nas swoją obecością. Na
              powitanie powiedziała, że nie ma dla nas czasu...

Poza tym, wcześniej dzwoniłam i ta sama pani mówiła mi, że w maju i wrześniu
              nie pobierają opłaty za salę(2500), a jednak okazało się, że pobierają (jak
              widać pani nie jest stała w swoich ustaleniach)!!!

Następna sprawa to sam wygląd tej pani. POdobnież przygotowywała potrawy, a nie
              miała spiętych włosów, wyszła do nas umazana jakimś masłem - obrzydliwe!!!

Jednym słowem zostaliśmy potraktowania jak petenci w urzędzie.

Nie wiem, nie miałam tam wesela, ale nie zrobiło to na mnie dobrego wrażenia!!!
              • Gość: aga Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 09:45
                No to się kompletnie załamałam...bo zaliczkę już wpłacilismy a tu takie kwiatki
                wychodzą... Nam tez pani wymienila terminy kiedy za salę się nie placi - w tym
                tez nasz termin - boje sie ze się wycofa... idziemy teraz z rodzicami (byli przy
                rozmowie) z nią pogadać - zobaczymy. Dzieki bardzo za wszelkie uwagi - będę
                teraz wiedziała na co zwrocic uwagę. Nie brzmi to optymistycznie ale cóż...
                wcześnej jak szukałam info o tej sali niestety nie trafilam na negatywne opinie
                i wydawalo mi się że wszystko będzie ok sad
                • Gość: _MeGGi_ Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.lot.pl 18.10.04, 14:34
                  aga a w jakim miesiacu bierzecie slub???? ja biore w lipcu i placimy plowe
                  kwoty za wynajem sali. Pisz w razie czego na maila meggi_ny@interia.pl
              • Gość: aga Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:01
                jeszcze mam pytanko: kiedy wlaścicielka wycofala sie z obietnicy że za salę się
                nie placi? jeszcze przez telefon czy jak chcieliście rezerwować termin? Jeju...
                coraz bardziej żałuję sad
                • iza.05 Re: Restauracja OLIMPIJSKA 18.10.04, 10:08
                  Wycofała się z obietnicy jak chcieliśmy rezerwować salę!!!

Na pocieszenie dodam, że sala została mi polecona przez zadowolonych gości!!!

Jeszcze jedno - ja mam zamiar brać ślub w przyszłym roku, a sali jeszcze nie
                  mam!!!
          • Gość: Misiek Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.raks.pl 19.10.04, 08:35
            Z tymi napojami to przecież zwykła kradzież!
    • Gość: aga a jakieś pozytywne wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 11:23
      Proszę...coś na pocieszenie...bo nie wiem co robić...
      • Gość: Asia Re: a jakieś pozytywne wrażenia? IP: 62.111.195.* 18.10.04, 11:30
        Jest dobre jedzenie. Tzn jak masz dużo osób i zostawisz im sporo kasy to
        powinno być dobrze, ale w przeciwnym przypadku to troche bym sie obawiała...
    • essa Re: Restauracja OLIMPIJSKA 20.10.04, 15:39
      moim zdaniem ta sala jest fatalna; nie mówiąc juz o zespole, który tam gra; ja
      OLIMPIJSKĄ widzialam rok temu w trakcie swoich przygotowań do slubu; super sala
      jest w Sękocinie --> resteuracja BĄK , smaczne jedzenie, sala jest duza, jest
      też mozliwość przenocowania w pokojach gościnych; placilismy 140 zł od osoby; w
      cenie był tort i udekorowana sala smile) pozdrawiam
      • Gość: aga Re: Restauracja OLIMPIJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:57
        Zespół? Tam nie ma stałego, restauracyjnego zespołu - trzeba samemu wybrać smile My
        mamy 4 rock'n'rollowych chłopaków. Ja się jednak na tą salę zdecydowalam i wcale
        nie uważam że jest tam tak strasznie - szukalismy czegos zwyklego, w W-wie a nie
        na obrzeżach. Widzieliśmy salę jakies 2 tyg temu przed czyimś weselem - i, jak
        dla nas, wszystko było ladnie przygotowane, przytulnie, milo - nam to wystarczy
        smile Ale oczywiście zdaję sobie sprawę że nie jest to jakiś "cud" - tylko my
        jestesmy mało wybredni. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka