Dodaj do ulubionych

Felieton Stanisława Mancewicza

16.09.05, 23:13
Skwitowany. Trafiony. Zatopiony. Gratulacje, panie Mancewicz. I faktycznie,
tyle pamięcie po prezydencie Lassocie zostało. Może miał pecha, że działał w
innych warunkach ustroju miasta...
Obserwuj wątek
    • Gość: Sekundant Re: Felieton Stanisława Mancewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:54
      A ja będę na Lassotę głosował . Będę głosował bo to on zaczął Szybki Tramwaj ,
      bo to on sprowadził Tishmana , Motorolę i Delphi , bo to on zorganizował
      SSEkonomiczną ,i jeszcze wiele innych rzeczy . I będę głosował na Lassotę jako
      człowieka pierwszej Solidarności , tej czystej i wielkiej . I będę głosował na
      Lassotę bo szkoda ,że o włos przegrał z Majchrowskim . Jak by wyglądał Kraków
      pod rządami Lassoty to mozna sobie tylko wyobrażać ale na pewno było by lepiej
      niż pod rządami Majchrowskiego . I dlatego głosuję na Lassotę . I wiem ,że
      bardzo wielu też tak myśli i będzie głosować !
    • Gość: kubapowiatowy następny proszę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 20:37
      Ja bardzo przepraszam, ale rzeczywiście, to był porządny i pracowity prezydent.
      Bez wątpienia byłby lepszy od prezydenta obecnego, choćby z tej prostej
      przyczyny, że od obecnego każdy byłby lepszy. Natomiast niekomunikatywni są
      obaj w stopniu jeśli nie równym, to porównywalnym. Tylko że być porządnym,
      niekomunikatywnym byłym prezydentem to trochę za mało, nawet jak na senat.
      Dlatego na razie dziękujemy i będziemy w kontakcie.
      • jmr21 Re: następny proszę! 18.09.05, 20:11
        Z moich obserwacji i doświadczeń wynika że każdy następny prezydent Krakowa
        jest gorszy od poprzednika,Panu Lassocie wiele można zarzucić,natomiast z
        pewnością nie grzeszył pychą jak Jego nastepca czy arogancją jak obecnie
        panujący profesor.Jednakże wszyscy trzej"muszkieterowie"zapoczątkowali i
        kontynuują równanie w dół poziomu kulturalnego i intelektualnego Krakowa.Mam tu
        na myśli głównie promowanie jarmarcznego poziomu imprez masowych,zbyt niskie
        nakłady na dotowanie ośrodków kultury ,zwłaszcza na niższym szczeblu oraz
        wpuszczenie do centrum miasta przedsiebiorców dyskotekowo - gastronomicznych
        którzy delikatnie mówiąc nie przynoszą chluby naszemu miastu. Aż strach
        pomyśleć jaki będzie następny Kat Krakowa.
    • Gość: Eternity Mancewicz żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 00:22
      1.Nie spotkalam czlowieka,ktory nie pamietalby, ze Lassota byl prezydentem. 2.
      Czemu pan Mancewicz poswieca felieton w ostatnim najwiekszym wydaniu przed
      wyborami wlasnie Lassocie? 3. Oczywiscie, ze bede na niego glosowac. Bo
      wazniejsze,panie kubopowiatowy, sa te wszystkie gornolotnie brzmiace terminy-
      WARTOSCI i takie tam,moze pan slyszal? od "komunikatywnosci". Komunikatywny to
      jest Kwasniewski z Cimoszewiczem.
      • Gość: kubapowiatowy Re: Mancewicz żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:35
        Ja bardzo przepraszam, ale jak władza kubie, tak kuba władzy. To znaczy, że jak
        oligarchicznie zamknięta i nadęta (no może nie?!) władzuchna zamknie się na
        tych swoich pożal się boże salonach i oderwie od ludzi, bo ona sama wszystko
        wie najlepiej, to niech się potem ona nie dziwi, że ludzie mają ją gdzieś.
        • Gość: Offa Kuba Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:38
          A o co ci chodzi ? O jaką oligarchię w wykonaniu Lassoty ? O jaką
          niekomunikatywność ? A nie wiesz ,że to Lassota chodził po firmach , po
          placach , po spotkaniach , i to nie tylko teraz ale przez całą kadencję .
          Wiem , bo sama potrzebowałam pomocy i mi udzielił . To jest oligarchoczność ???
          A komunikatywność ? Jak był prezydentem to wszyscy o tym wiedzieli , często był
          w mediach , mówił , tłumaczył . Tacy jak ty ciągle mają za złe wszystkim ,
          pewnie jak wielu ludzi .A kto jest dla ciebie wzorem ? Na kogo głosujesz ? Jak
          masz tylko narzekać to się zapisz do Samoobrony - tam jest mnóstwo takich jak
          ty !.
          • Gość: kubapowiatowy Re: Kuba Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:42
            Ja bardzo przepraszam, ale którą kadencję masz na myśli?
      • jmr21 Re: Mancewicz żenujący 18.09.05, 20:17
        Zgadzam się w pełni ze wszystkimi punktami p.Eternity prócz tego iż Mancewicz
        jest żenujacy.Żenująca to jest Mandaryna.Mancewicz ma zaś pewną rolę do
        spełnienia i wykonuje ją jak najlepiej potrafi,nie wymagajmy jednakże zbyt dużo
        od gościa który był referentem w miejskim pzpr.Jak to się mówi z g... orzeł nie
        wyleci.
        • Gość: kubapowiatowy Re: Mancewicz żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:36
          Ja bardzo przepraszam, ale Ty chcesz panu Lassocie pomóc, czy zaszkodzić?
          • Gość: Przekorny Re: Mancewicz żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 23:42
            Ja zawsze mialem Lasote za porzadnego i madrego goscia. Ten felieton wyglada
            jakby pisany na zamowienie- chocby przez niedorzecznosc, ze nikt nie pamieta o
            Lasocie. Zaglosuje na niego nie tylko ale takze na przekor "zleceniodawcom"
            mancewicza.
      • Gość: Kajak Re: Mancewicz żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:49
        Oj coś mi się Mancewicz wydaje, sądząc po zamieszczonych opiniach,
        że "honorarium" za ten artykuł to wy możecie nie dostać.
        Przyznaje, że nie znam dokładnie tła i celów jakim miał służyć ten artykuł,
        choć domyslam się. Znałem natomiast cel i komu miał służyć inny artykuł.
        Od tamtego czasu nie kupuję już wyborczej. Około 3 lata x 313 dni x 2 zł = 1878
        zł. Całkiem pokaźna suma, za którą kupiłem sobie rower. Niezła frajda taki
        rower.
        • jmr21 Re: Mancewicz żenujący 19.09.05, 10:55
          Nareszcie kolejny mądry głos,jasne że lepiej kupić rower z oszczędności na
          gadzinówce która przez tyle lat manipuluje ,zwłaszcza młodymi umysłami,lecz
          ostatnio spostrzegam coraz wieksze otrzeżwienie, to cieszy ,nawet bardzo.Należy
          też współczuć Mancewiczowi,bo pisanie pod dyktando i na zlecenie jest wielce
          smętnym zajęciem i monotematyczym pod względem opluwania ludzi,to jak praca
          chałupnicza nudna i kiepsko opłacana.Kiedy J.Lasota był w partii zdrajców {UW}
          był cacy, teraz jest be,już bardziej grubymi nićmi nie da się szyć,co świadczy
          o odsłonięciu przyłbicy przez gazetkę , a tym samym początek jej końca,oby jak
          najrychlej.
          • Gość: jozek Re: Mancewicz żenujący IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.05, 16:45
            oj stasiek stasiek, musisz cos takiego pisac, nie lepiej zabrac sie z enegia za
            np. "szkieletowca" ktory stoi i straszny, napewno zzyskalbys wiecej zwolennikow
            i czytelnikow bo to jest temat naprawde interresujacy opisywanie ludzi i ich
            pogladow jest beznadzielne, kazdy robi to co mu sie wydaje ze umie zarowno
            lassota i ty, miej troche wyrozumienia bo wszyscy gotuja tylko woda
            • Gość: lewy kibic Re: Mancewicz żenujący IP: *.citynet.pl 19.09.05, 19:01
              Józef Lassota byłby nadal preydentem, gdyby do słynnej debaty w TV Kraków przed
              2turą w listopadzie 2002 nie zaprosił -jako swojego doradcę - Jerzego Federowicza.
              On, tak mu "pomagał", że biedny Lassota w programie wypadł fatalnie i w efekcie
              wygrał Majchrowski. Jak sprawuje swój urząd - każdy widzi. Ale, czy widzicie
              innego kandydata na horyzoncie? - Ja nie! No...możę Lassotę.
          • Gość: kubapowiatowy gwałt niech sie gwałtem odciska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:44
            Ja bardzo przepraszam, ale zamiast tak bezsilnie przywalać się do Mancewicza i
            GW, nie lepiej by było nakłonić takiego na przykład Domalewskiego, żeby
            wysmarował w Dzienniku Jurajskim jakiś światły kontrmanifest?
            • Gość: kubapowiatowy Re: gwałt niech sie gwałtem odciska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:19
              Ja bardzo przepraszam, ale zapomniałem. Był kiedyś w krakowskiej TV taki
              program, o aferze z Krakiem (motelem, nie królem) i tym całym Stachniejem. I
              było tam obecnych paru prezydentów naszego prześwietnego miasta. I co się
              okazało? Ano okazało się, że ta afera i ten szwindel zrobiły się same.
              • Gość: Tomciopaluch Re: gwałt niech sie gwałtem odciska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:49
                Apropo tej afery z Krakiem- pamietam, ze bylo to glosne za kampanii
                prezydenckiej- glownie w rmfie ale pamietam, ze wygladalo to tak jakby ktos na
                sile chcial Lasote w to wmieszac ale jakos mu nie wychodzilo. Programu nie
                widzialem ale znajomy widzial i odniosl podobne wrazenie. Zaglosuje na tego
                Lassote bo to chyba jeden z porzadniejszych gosci w tej calej zgrai.
                • Gość: kubapowiatowy Re: gwałt niech sie gwałtem odciska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:54
                  Żeby któryś z nich powiedział nam uczciwie, co tam było naprawdę grane, ale to
                  marzenie ściętej głowy!
                • Gość: sabat Re: gwałt niech sie gwałtem odciska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:42
                  Przeczytałem artykuł! Przeczytałem komentarze. Poszperałem jednak w zakamarkach
                  pamięci. Porównałem. Popatrzyłem w przyszłość. Problem mam z głowy. Zagłosuję
                  na Lassotę! Dziękuję redaktorze za przypomnienie tej postaci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka