Dodaj do ulubionych

wesele w plenerze

IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:09
Czy spotkaliscie sie z takiego rodzaju imprezami??Jakie sa wasze
spostrzezenia??mam teren, sa firmy cateringowe, firmy wynajmujace namioty
bankietowe??mysle, ze to nie jakas herezja?
Obserwuj wątek
    • slunko Re: wesele w plenerze 05.01.05, 13:13
      ja tez jestem tym tematem zainteresowana. kolezanka byla na weselu w krakowie w ogrodach pod wawelem. bylo przepieknie. problem jest zawsze tylko z pogoda...
      • lunatica pomysł sam w sobie jest fantastyczny, 05.01.05, 13:18
        niestety problemem pozostaje pogoda,
        ale i ten problem można postarać się ominąć...
        można połączyć plener z jakimś dworkiem, pałacykiem, namiotami...
        • Gość: martel Re: pomysł sam w sobie jest fantastyczny, IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:24
          wlasnie...blisko jest moj dom a impreza bylaby w takim bankietowym namiocie ze
          scianami i podloga
      • Gość: Martel Re: wesele w plenerze IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:23
        no u mnie nie bylyby to ogrody pod wawelem, tylko wlasna dzialka na
        prowincji...ale to cos innego niz ten sam scenariusz lokalowy (przed ktorym sie
        bronie)
        • amalita Re: wesele w plenerze 05.01.05, 13:31
          Jak jest solidny namiot, z podloga, to czemu nie....To moze byc bardzo fajne,
          pod warunkiem ze komary nie zaatakujasmile))
          • Gość: martel Re: wesele w plenerze IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:37
            coz...mysle ze na to tez cos trzeba bedzie wymyslic, sa roznorakie specyfiki-
            czyli przeszkody sa tylko trzeba ja pokonac??
            a jak goscie reaguja na taki pomysl?czy to nie wbrew tradycji??
            • amalita Re: wesele w plenerze 05.01.05, 13:42
              eeetam, jakiej tradycji?
              Przeciez nie ma obowiazku robienia wesela. Wiec goscie sie powinni cieszyc, ze
              jest. A taka impreza w eleganckim namiocie (aby byl jasny!!!), podczas cieplego
              wieczoru moze byc superowa. Po pierwsze, nie bedzie ludziom za goraca, bo nawet
              w klimatyzowanej sali moze byc za cieplo, jak ludzie poskacza, a po drugie,
              bedzie to cos nowego!!!

Moja kolezanka bawila sie na takim weselu. Zapowiadalo sie super, tylko, ze
              akurat tego dnia padalo i bylo gosciom zimno (wrzesien).... dlatego trzeba
              starannie wybrac termin. Ja bym obstawiala sierpien.
              • Gość: martel Re: wesele w plenerze IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:49
                z tego co widzialem takie namioty to..sa naprawde niezle...w razie gdyby bylo
                zimno to zawsze mozna do tego podlaczyc specjalna nagrzewnice..
                wiec teoretycznie nie powinno byc przeciwskazan.Ale wlasnie stad moje pytanie
                jak to wyglada w praktyce?
                mysle, ze najbardziej to beda sie dziwowac i krzywici ciotki-klotki..a termin??
                przelom lipca i sierpnia
                • amalita Re: wesele w plenerze 05.01.05, 14:14
                  Martel,

czego bys nie wymysli, czego bys nie zrobil, zawsze jakas ciotka-klotka Cie
                  skrytykuje. Dziadek mojego meza skrytykowal danie z krewetek nawet go nie
                  smakujac, bo stwierdzil, ze on nie wie, co to jest i nie bedzie tego
                  jadl..smile)), tak ze sie nie przejmuj, zawsze ktos bedzie mial "krzywa buzie".
                  Ton weselichu nadaja mlodzi ludzie, a oni na pewno sie beda dobrze bawic.

Pozdrawiam,
        • lunatica w ogrodzie, w sadzie... 05.01.05, 13:49
          super sprawa...
          uważam, że to jeden z lepszych pomysłów,
          pod wrunkiem, że wszystko zgra się w zgrabną całość.
          nie śmiejcie się,
          ale widze to oczyma wyobraźni smile
          • Gość: martel Re: w ogrodzie, w sadzie... IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:51
            namiot...przed namiotem posilkowy parkiet, gdyby gosciom zachcialo sie balowac
            przed namiotem, albo w namiocie bylo za cieplo, pod drzewami pawilon z grillem
            i piwem jako uzupelnienie??
            • lunatica ogrzewanie 05.01.05, 14:05
              można rozwiązać lampami gazowymi, takimi jakie wstawiają do ogródków
              kawiarnianych... na wszystko jest sposób smile
    • adrian4u Garść porad :):):) 05.01.05, 14:01
      Pomysł jak najbardziej w porządku.
      A teraz - ponieważ pracując w agencji reklamowej zdażało mi sie różne rzeczy
      organizować - mała pomoc "od kuchni".
      1. Firma typowo cateringowa nie będzie pewnie miała zaplecza. Tobie potrzebna
      jest bardziej firma EVENTOWA, która ma o wiele większe możliwości.
      2. Pamiętaj - namioty - a nie parasole. Właściwie to potrzebne ci duże wiaty -
      sam dach i już
      3. problem temperatury to nie problem. Wystarczą lampy grzewcze (nie mylić z
      nagrzewnicami gazowymi) a imprezę możesz robić nawet w październiku.
      4. jeśłi jesteś z okolic Wawy, to jadąc Wałem w stronę Otwocka, na dużym
      rondzie odbnijasz w lewo (Trakt Lubelski) i po ok. 100m wjeżdżasz do "klubu
      sosnowego". Pałacyk w trakcie budowy, a teraz masz tam dużą, wypielęgnowaną
      łąkę, zadaszenie pow. 300m2, grilla w lesie... Wiele imprez tam widziałem i
      zawsze goście byli zadowoleni. Mogę przesłać fotkismile.
      5. Muzyka - no problem
      6. dekoracje - no problem
      7. goście przyjezdni... to musisz ustalić

to byłoby na tylesmile

pozdrawiam,

Adrian
      adrian4u@interia.pl
      • Gość: Martel Re: Garść porad :):):) IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 14:26
        a moze mialbys jakis kontakt do takich firm Eventowych??
        dzieki za taka duza ilosc cennych informacji!!
        • adrian4u Re: Garść porad :):):) 05.01.05, 15:31
          Martel,

wszystko fajnie, ale po co ci namiary, skoro może się okazać, że mieszkasz na
          drugim końcu Polski i sam dojazd firmy będzie kosztował drożej niż
          przygotowania? smile
          Znam tylko użyteczne firmy w Warszawie, a nie wiemy, gdzie ty mieszkasz.
          Ktokolwiek chciałby Ci poradzić/podpowiedzieć, nie wiedząc gdzie chcesz robić
          wesele... to byłaby rozmowa na wyższym poziomie abstrakcji... wink

pozdrawiam i do napisania - tym razem szczegóły planowanego wesela...

Adrian
          • Gość: Martel Re: Garść porad :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 17:16
            Wlasnie dlatego pytalem, bo Warszawa jest mi bliska kilometrowo i duchowo tezsmile
            • adrian4u Jeszcze więcej porad:) 06.01.05, 22:46
              Szanując moderatorki nie mogę podawać tu namiarów.
              Jeśli Dafni wyrazi zgodę, to OKsmile
              Tymczasem proponuję, byśmy pogadali mailowo - adrian4u@interia.pl
              lub na GG - zresztą jestem teraz (jako niewidzialny) 2666324

Zaznaczam - nie będę polecał tu nikogo, bo chcę być w porządku wobec
              forumowiczek i forumowiczów.

ALE to mogę zrobić - ku wiadomości wszystkich:

1. Firmy cateringowe - często, ale nie zawsze - ograniczają się tylko do
              jedzonka. Nie spisuję ich na straty, ale warto wiedzieć o nich więcej. Bo a nuż
              mogą mieć wszystko.
              2. nie warto "kombinować" - szukać wielu podwykonawców - zawsze dla ciebie
              lepiej, by organizacją od początku do końca zajmowała się jedna firma - nie
              będzie w razie co przerzucania odpowiedzialności, a i dla ciebie będzie mniej
              stresu i załatwiania/pilnowania.
              3. Odpulaj firmy z cyklu "pan Władzio i ciocia Jola" - lepiej wydać ciut
              więcej, ale wynająć firmę większą, zaufaną i pewną.
              4. Zwróć uwagę na miejsce wesela, gości przyjezdnych i zakwaterowanie dla nich -
              o tej "logistyce" też trzeba wcześniej pomyśleć. Jeśli zostają na noc,
              załatwić nocleg. Jeśli chcą pić - załatwić tani i dobry transport z kwatery na
              wesele i spowrotem.
              5. firma EVENTOWA tym powinna różnić się odd CATERINGOWEJ, że powinna zapewnić
              wszystko - kompletną organizację zarówno pikniku jak i koncertu. Z Założenia
              muszą mieć zaplecze, kontakty itp.
              6. Żeby było jasne - nie mam takiej firmy - pracuję w agencji reklamowej -
              pełna obsługa reklamowa firm. To dlatego, że czasem klient chce piknik rodzinny
              na 500 osób (2-dniowy) lub konferencję prasową z okazji prezentacji nowego
              modelu samochodu, mam kontakt z tego typu firmamismile
              6a. no dobra - kilka z nich stało się "znajome", bo stale współpracujemysmile
              7. Taka firma może zapewnić też nagłośnienie/oświetlenie, ale nie warto się
              pakować w koszta (dodatkowy 1000 na technika i sprzęt). Zespół/DJ też powinien
              to wszystko posiadać na staniesmile
              8. alkohole kupuj we własnym zakresie, najlepiej u producenta lub w hurtowni
              9. to samo napoje b/a
              10. wiem, że to zabrzmi głupio, ale niektóre "lokalizacje" umożliwiają
              skorzystanie z: bryczki, koni, quadów itp. NIe wiem, co ty na takie atrakcje,
              ale nie sądzę, by goście się "rozleźli" zamiast się bawić - zwłaszcza po
              zmrokusmilesmilesmile już "music control" powinno się o to postaraćsmile
              11. nie wiem, co tu jeszcze pisaćsmile pytaj, a odpowiemsmilesmilesmile

pozdrawiam,

Adrian
        • adrian4u Re: Garść porad :):):) 05.01.05, 15:33
          Aha - jeszcze w Otwocku-świdrze w Ośrodku szkolenia służb celnych jest - tym
          razem drewniana - wiata na 70-80 osób, mają tam oczywiście catering i namioty.
          Również znam z autopsji.
    • Gość: Martel Re: wesele w plenerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:04
      a tak wroce na chwile do tematu...
      czy ktos moze ma rozeznanie w cenach, na razie mam oferte jednej firmy i nie
      jest to jakies bankructwo...
      od 40 do 80 zeta od osoby plus wyposazene, obsluga i namiot
    • Gość: Katia Re: wesele w plenerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:55
      No właśnie! Zawsze uważałam, że to super sprawa - wesele w plenerze. Tak
      właśnie chciałabym, aby wyglądało moje wesele (w przyszłym roku). Natomiast nie
      bardzo wiem, jakie lokalizacje w Warszawie i okolicach wchodziłyby w grę. Czy
      spotkaliście się właśnie z takimi miejscami (oprócz oczywiście już dwóch
      wspomnianych w okolicach Otwocka)?
      • Gość: mk25 Re: wesele w plenerze IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 18.01.05, 09:55
        Wesele w plenerze - to brzmi całkiem nieźle.
        Ja również jestem zainteresowana tym tematem smile) (jestem z Warszawy). Dobrym
        miejscem na taką imprezę może być tor wyścigów konnych – słyszałam, że odbywają
        się tam super imprezy (także tzw. vipowskie).
        Co do tego klubu Sosnowego w Miedzeszynie: na ile osób można zrobić tam imprezę
        i jak kształtują się koszta (+/-). Moje wesele będzie na około 200-220 osób...
        Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka