Gość: Martel IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:09 Czy spotkaliscie sie z takiego rodzaju imprezami??Jakie sa wasze spostrzezenia??mam teren, sa firmy cateringowe, firmy wynajmujace namioty bankietowe??mysle, ze to nie jakas herezja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slunko Re: wesele w plenerze 05.01.05, 13:13 ja tez jestem tym tematem zainteresowana. kolezanka byla na weselu w krakowie w ogrodach pod wawelem. bylo przepieknie. problem jest zawsze tylko z pogoda... Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica pomysł sam w sobie jest fantastyczny, 05.01.05, 13:18 niestety problemem pozostaje pogoda, ale i ten problem można postarać się ominąć... można połączyć plener z jakimś dworkiem, pałacykiem, namiotami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martel Re: pomysł sam w sobie jest fantastyczny, IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:24 wlasnie...blisko jest moj dom a impreza bylaby w takim bankietowym namiocie ze scianami i podloga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martel Re: wesele w plenerze IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:23 no u mnie nie bylyby to ogrody pod wawelem, tylko wlasna dzialka na prowincji...ale to cos innego niz ten sam scenariusz lokalowy (przed ktorym sie bronie) Odpowiedz Link Zgłoś
amalita Re: wesele w plenerze 05.01.05, 13:31 Jak jest solidny namiot, z podloga, to czemu nie....To moze byc bardzo fajne, pod warunkiem ze komary nie zaatakuja)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martel Re: wesele w plenerze IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:37 coz...mysle ze na to tez cos trzeba bedzie wymyslic, sa roznorakie specyfiki- czyli przeszkody sa tylko trzeba ja pokonac?? a jak goscie reaguja na taki pomysl?czy to nie wbrew tradycji?? Odpowiedz Link Zgłoś
amalita Re: wesele w plenerze 05.01.05, 13:42 eeetam, jakiej tradycji? Przeciez nie ma obowiazku robienia wesela. Wiec goscie sie powinni cieszyc, ze jest. A taka impreza w eleganckim namiocie (aby byl jasny!!!), podczas cieplego wieczoru moze byc superowa. Po pierwsze, nie bedzie ludziom za goraca, bo nawet w klimatyzowanej sali moze byc za cieplo, jak ludzie poskacza, a po drugie, bedzie to cos nowego!!! Moja kolezanka bawila sie na takim weselu. Zapowiadalo sie super, tylko, ze akurat tego dnia padalo i bylo gosciom zimno (wrzesien).... dlatego trzeba starannie wybrac termin. Ja bym obstawiala sierpien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martel Re: wesele w plenerze IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:49 z tego co widzialem takie namioty to..sa naprawde niezle...w razie gdyby bylo zimno to zawsze mozna do tego podlaczyc specjalna nagrzewnice.. wiec teoretycznie nie powinno byc przeciwskazan.Ale wlasnie stad moje pytanie jak to wyglada w praktyce? mysle, ze najbardziej to beda sie dziwowac i krzywici ciotki-klotki..a termin?? przelom lipca i sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
amalita Re: wesele w plenerze 05.01.05, 14:14 Martel, czego bys nie wymysli, czego bys nie zrobil, zawsze jakas ciotka-klotka Cie skrytykuje. Dziadek mojego meza skrytykowal danie z krewetek nawet go nie smakujac, bo stwierdzil, ze on nie wie, co to jest i nie bedzie tego jadl..)), tak ze sie nie przejmuj, zawsze ktos bedzie mial "krzywa buzie". Ton weselichu nadaja mlodzi ludzie, a oni na pewno sie beda dobrze bawic. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica w ogrodzie, w sadzie... 05.01.05, 13:49 super sprawa... uważam, że to jeden z lepszych pomysłów, pod wrunkiem, że wszystko zgra się w zgrabną całość. nie śmiejcie się, ale widze to oczyma wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martel Re: w ogrodzie, w sadzie... IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 13:51 namiot...przed namiotem posilkowy parkiet, gdyby gosciom zachcialo sie balowac przed namiotem, albo w namiocie bylo za cieplo, pod drzewami pawilon z grillem i piwem jako uzupelnienie?? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica ogrzewanie 05.01.05, 14:05 można rozwiązać lampami gazowymi, takimi jakie wstawiają do ogródków kawiarnianych... na wszystko jest sposób Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Garść porad :):):) 05.01.05, 14:01 Pomysł jak najbardziej w porządku. A teraz - ponieważ pracując w agencji reklamowej zdażało mi sie różne rzeczy organizować - mała pomoc "od kuchni". 1. Firma typowo cateringowa nie będzie pewnie miała zaplecza. Tobie potrzebna jest bardziej firma EVENTOWA, która ma o wiele większe możliwości. 2. Pamiętaj - namioty - a nie parasole. Właściwie to potrzebne ci duże wiaty - sam dach i już 3. problem temperatury to nie problem. Wystarczą lampy grzewcze (nie mylić z nagrzewnicami gazowymi) a imprezę możesz robić nawet w październiku. 4. jeśłi jesteś z okolic Wawy, to jadąc Wałem w stronę Otwocka, na dużym rondzie odbnijasz w lewo (Trakt Lubelski) i po ok. 100m wjeżdżasz do "klubu sosnowego". Pałacyk w trakcie budowy, a teraz masz tam dużą, wypielęgnowaną łąkę, zadaszenie pow. 300m2, grilla w lesie... Wiele imprez tam widziałem i zawsze goście byli zadowoleni. Mogę przesłać fotki. 5. Muzyka - no problem 6. dekoracje - no problem 7. goście przyjezdni... to musisz ustalić to byłoby na tyle pozdrawiam, Adrian adrian4u@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martel Re: Garść porad :):):) IP: *.direcpceu.com 05.01.05, 14:26 a moze mialbys jakis kontakt do takich firm Eventowych?? dzieki za taka duza ilosc cennych informacji!! Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: Garść porad :):):) 05.01.05, 15:31 Martel, wszystko fajnie, ale po co ci namiary, skoro może się okazać, że mieszkasz na drugim końcu Polski i sam dojazd firmy będzie kosztował drożej niż przygotowania? Znam tylko użyteczne firmy w Warszawie, a nie wiemy, gdzie ty mieszkasz. Ktokolwiek chciałby Ci poradzić/podpowiedzieć, nie wiedząc gdzie chcesz robić wesele... to byłaby rozmowa na wyższym poziomie abstrakcji... pozdrawiam i do napisania - tym razem szczegóły planowanego wesela... Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martel Re: Garść porad :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 17:16 Wlasnie dlatego pytalem, bo Warszawa jest mi bliska kilometrowo i duchowo tez Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Jeszcze więcej porad:) 06.01.05, 22:46 Szanując moderatorki nie mogę podawać tu namiarów. Jeśli Dafni wyrazi zgodę, to OK Tymczasem proponuję, byśmy pogadali mailowo - adrian4u@interia.pl lub na GG - zresztą jestem teraz (jako niewidzialny) 2666324 Zaznaczam - nie będę polecał tu nikogo, bo chcę być w porządku wobec forumowiczek i forumowiczów. ALE to mogę zrobić - ku wiadomości wszystkich: 1. Firmy cateringowe - często, ale nie zawsze - ograniczają się tylko do jedzonka. Nie spisuję ich na straty, ale warto wiedzieć o nich więcej. Bo a nuż mogą mieć wszystko. 2. nie warto "kombinować" - szukać wielu podwykonawców - zawsze dla ciebie lepiej, by organizacją od początku do końca zajmowała się jedna firma - nie będzie w razie co przerzucania odpowiedzialności, a i dla ciebie będzie mniej stresu i załatwiania/pilnowania. 3. Odpulaj firmy z cyklu "pan Władzio i ciocia Jola" - lepiej wydać ciut więcej, ale wynająć firmę większą, zaufaną i pewną. 4. Zwróć uwagę na miejsce wesela, gości przyjezdnych i zakwaterowanie dla nich - o tej "logistyce" też trzeba wcześniej pomyśleć. Jeśli zostają na noc, załatwić nocleg. Jeśli chcą pić - załatwić tani i dobry transport z kwatery na wesele i spowrotem. 5. firma EVENTOWA tym powinna różnić się odd CATERINGOWEJ, że powinna zapewnić wszystko - kompletną organizację zarówno pikniku jak i koncertu. Z Założenia muszą mieć zaplecze, kontakty itp. 6. Żeby było jasne - nie mam takiej firmy - pracuję w agencji reklamowej - pełna obsługa reklamowa firm. To dlatego, że czasem klient chce piknik rodzinny na 500 osób (2-dniowy) lub konferencję prasową z okazji prezentacji nowego modelu samochodu, mam kontakt z tego typu firmami 6a. no dobra - kilka z nich stało się "znajome", bo stale współpracujemy 7. Taka firma może zapewnić też nagłośnienie/oświetlenie, ale nie warto się pakować w koszta (dodatkowy 1000 na technika i sprzęt). Zespół/DJ też powinien to wszystko posiadać na stanie 8. alkohole kupuj we własnym zakresie, najlepiej u producenta lub w hurtowni 9. to samo napoje b/a 10. wiem, że to zabrzmi głupio, ale niektóre "lokalizacje" umożliwiają skorzystanie z: bryczki, koni, quadów itp. NIe wiem, co ty na takie atrakcje, ale nie sądzę, by goście się "rozleźli" zamiast się bawić - zwłaszcza po zmroku już "music control" powinno się o to postarać 11. nie wiem, co tu jeszcze pisać pytaj, a odpowiem pozdrawiam, Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: Garść porad :):):) 05.01.05, 15:33 Aha - jeszcze w Otwocku-świdrze w Ośrodku szkolenia służb celnych jest - tym razem drewniana - wiata na 70-80 osób, mają tam oczywiście catering i namioty. Również znam z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martel Re: wesele w plenerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:04 a tak wroce na chwile do tematu... czy ktos moze ma rozeznanie w cenach, na razie mam oferte jednej firmy i nie jest to jakies bankructwo... od 40 do 80 zeta od osoby plus wyposazene, obsluga i namiot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katia Re: wesele w plenerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:55 No właśnie! Zawsze uważałam, że to super sprawa - wesele w plenerze. Tak właśnie chciałabym, aby wyglądało moje wesele (w przyszłym roku). Natomiast nie bardzo wiem, jakie lokalizacje w Warszawie i okolicach wchodziłyby w grę. Czy spotkaliście się właśnie z takimi miejscami (oprócz oczywiście już dwóch wspomnianych w okolicach Otwocka)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk25 Re: wesele w plenerze IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 18.01.05, 09:55 Wesele w plenerze - to brzmi całkiem nieźle. Ja również jestem zainteresowana tym tematem ) (jestem z Warszawy). Dobrym miejscem na taką imprezę może być tor wyścigów konnych – słyszałam, że odbywają się tam super imprezy (także tzw. vipowskie). Co do tego klubu Sosnowego w Miedzeszynie: na ile osób można zrobić tam imprezę i jak kształtują się koszta (+/-). Moje wesele będzie na około 200-220 osób... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś