Dodaj do ulubionych

Czy ktoś ślubuje w niedzielę??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:48
CZy ktoś z Was ślubuje w niedzielę?? Czy to takie dziwne??
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: 195.94.206.* 01.02.05, 15:01
      jeżeli sam ślub bez wesela to jak najbardziej, ale jeżeli ma byc całonocne
      wesele to mysle że uciążliwe dla gości, bo nie każdy może wziąść urlop kiedy
      chce
      • Gość: anka Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:14
        wiesz, chcemy zrobić wcześnie ślub, a wesele zacząć od obiadem. Jeżeli komuś
        zależy, niech weźmie dzień wolny w poniedizałek, jak nie, to posiedzi do 22 (to
        będzie jakieś 6 godzin) i pójdzie spać. A niedziela ma wiele zalet...
        • Gość: duska Re: 14 sierpien ,15 wolny! swieto! IP: *.echostar.pl 01.02.05, 17:08
          My ślubujemy w niedziele 14-go sierpnia to świetna data, niedziela, a
          poniedziałek wolny-swietosmile
    • Gość: bzik Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:17
      tak, ja mam ślub w niedzielę, 1 maja. Termin zaplanowałam na późne popołudnie,
      więc zdążę jeszcze na pochód smile. Nie widzę nic dziwnego w tym, że ślub odbędzie
      się w niedzielę. Dla mnie to idealny dzień na to, żeby nie uczestniczyć
      w "masówce" polegającej na oczekiwaniu pary przed kościołem, aż zakończy się
      poprzedni ślub. Popularne kościoły w dużych miastach to wręcz "fabryki" ślubów,
      a to sprawia, że atmosfera uroczystości jest podobna do ślubów udzielanychw Las
      Vegas prez gościa przebranego za Elvisa.
      • Gość: anka Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:22
        no właśnie, a ja nie chcę sytuacji, żeby goście się mieszali, zderzali i w
        ogóle. Szczególnie, że wychodzę za mąż we wrześniu, a wtedy wszędzie jest full.
        A czy jesteś z Warszawy? Jak wygląda kwestia ewentualnego makijażu czy fryzjera
        w niedzielę?
        • Gość: gosik Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:17
          Ja też ślubuję w niedzielę, ale z tego względu, że mój narzeczony jest
          prawosławny i bierzemy ślub w cerkwi. A w cerkwi nie można brać slubu w sobotę.
          Na szczęście to będzie w sierpniu, a duża część moich gości to studenci, którzy
          mają wtedy wolnesmile Postaram się też zapraosić gości z takim wyprzedzeniem, żeby
          mogli załatwić sobie ewentualne urlopy. A co do fryzjera czy kosmetyczki to już
          się wstępnie umówiłam- w mojej małej mieścinie nie ma z tym problemu wiec w
          stolicy pewnie tym bardziej.
          Pozdrawiamsmile
          • Gość: Venise Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.chello.pl 02.02.05, 11:44
            Gosik,

podaj mi swego maila. Chcialabym "pogadac" o slubie w cerkwi smile

Pozdrawiam

Ania
        • Gość: bzik do anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:33
          tak, jestem z Warszawy. Makijaż będzie mi robiła koleżanka, a fryzjera jeszcze
          nie mam, myślę, że może być z tym mały problem. Nie chciałabym,żeby przyjechała
          do mnie do domu jakaś pseudo specjalistka podająca się za fryzjerkę, bo nie
          ufam takim ludziom. Z drugiej jednak strony nie wiem, czy ktoś otworzy
          specjalnie dla mnie zakład fryzjerski w niedzielę i do tego w długi weekend
          majowy.
          • Gość: anka Re: do anki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:53
            ja myślę, zeby się jakoś zapisać do Francka Provosta (tam nie ma zapisów jako
            takich, ale może na ślub można), a oni są otwarci w niedzielę normalnie. No ale
            z 1. maja może być drobny problem. Zadzwoń do nich, proponuję.
    • Gość: mm Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:10
      A czy USC tez działają w niedzielę? czy cywilny można wziąć w niedzielę?
      • Gość: anka Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:39
        o ile mi wiadomo, usc niekoniecznie, choć nie jestem pewna, sprawdź na Ggimbli,
        tam wszystko wiedzą smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka