Gość: anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:48 CZy ktoś z Was ślubuje w niedzielę?? Czy to takie dziwne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: 195.94.206.* 01.02.05, 15:01 jeżeli sam ślub bez wesela to jak najbardziej, ale jeżeli ma byc całonocne wesele to mysle że uciążliwe dla gości, bo nie każdy może wziąść urlop kiedy chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:14 wiesz, chcemy zrobić wcześnie ślub, a wesele zacząć od obiadem. Jeżeli komuś zależy, niech weźmie dzień wolny w poniedizałek, jak nie, to posiedzi do 22 (to będzie jakieś 6 godzin) i pójdzie spać. A niedziela ma wiele zalet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duska Re: 14 sierpien ,15 wolny! swieto! IP: *.echostar.pl 01.02.05, 17:08 My ślubujemy w niedziele 14-go sierpnia to świetna data, niedziela, a poniedziałek wolny-swieto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:17 tak, ja mam ślub w niedzielę, 1 maja. Termin zaplanowałam na późne popołudnie, więc zdążę jeszcze na pochód . Nie widzę nic dziwnego w tym, że ślub odbędzie się w niedzielę. Dla mnie to idealny dzień na to, żeby nie uczestniczyć w "masówce" polegającej na oczekiwaniu pary przed kościołem, aż zakończy się poprzedni ślub. Popularne kościoły w dużych miastach to wręcz "fabryki" ślubów, a to sprawia, że atmosfera uroczystości jest podobna do ślubów udzielanychw Las Vegas prez gościa przebranego za Elvisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:22 no właśnie, a ja nie chcę sytuacji, żeby goście się mieszali, zderzali i w ogóle. Szczególnie, że wychodzę za mąż we wrześniu, a wtedy wszędzie jest full. A czy jesteś z Warszawy? Jak wygląda kwestia ewentualnego makijażu czy fryzjera w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosik Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:17 Ja też ślubuję w niedzielę, ale z tego względu, że mój narzeczony jest prawosławny i bierzemy ślub w cerkwi. A w cerkwi nie można brać slubu w sobotę. Na szczęście to będzie w sierpniu, a duża część moich gości to studenci, którzy mają wtedy wolne Postaram się też zapraosić gości z takim wyprzedzeniem, żeby mogli załatwić sobie ewentualne urlopy. A co do fryzjera czy kosmetyczki to już się wstępnie umówiłam- w mojej małej mieścinie nie ma z tym problemu wiec w stolicy pewnie tym bardziej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venise Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.chello.pl 02.02.05, 11:44 Gosik, podaj mi swego maila. Chcialabym "pogadac" o slubie w cerkwi Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik do anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:33 tak, jestem z Warszawy. Makijaż będzie mi robiła koleżanka, a fryzjera jeszcze nie mam, myślę, że może być z tym mały problem. Nie chciałabym,żeby przyjechała do mnie do domu jakaś pseudo specjalistka podająca się za fryzjerkę, bo nie ufam takim ludziom. Z drugiej jednak strony nie wiem, czy ktoś otworzy specjalnie dla mnie zakład fryzjerski w niedzielę i do tego w długi weekend majowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: do anki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:53 ja myślę, zeby się jakoś zapisać do Francka Provosta (tam nie ma zapisów jako takich, ale może na ślub można), a oni są otwarci w niedzielę normalnie. No ale z 1. maja może być drobny problem. Zadzwoń do nich, proponuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:10 A czy USC tez działają w niedzielę? czy cywilny można wziąć w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Czy ktoś ślubuje w niedzielę?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:39 o ile mi wiadomo, usc niekoniecznie, choć nie jestem pewna, sprawdź na Ggimbli, tam wszystko wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś