Dodaj do ulubionych

PRAĆ SUKNIE SLUBNĄ W PRALCE CZY NIE?

IP: *.ftt.wolbrom.pl / *.ftt.wolbrom.pl 07.02.05, 12:55
Witam
Dziewczyny nie chce oddać mojej sukni do pralni chemicznej. Poradźcie czy
mogłabym wyprać suknie ślubną w pralce? Sukni jest cała z satyny.
Ewcia

Obserwuj wątek
    • Gość: Jowita Re: PRAĆ SUKNIE SLUBNĄ W PRALCE CZY NIE? IP: 217.153.33.* 07.02.05, 13:39
      Tak, jeśli potrzebna Ci ścierka do podłogi.
      pozdr.
      • dafni Re: PRAĆ SUKNIE SLUBNĄ W PRALCE CZY NIE? 07.02.05, 16:23
        Tylko pralnia chemiczna.
        • Gość: Ania Re: PRAĆ SUKNIE SLUBNĄ W PRALCE CZY NIE? IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 08.02.05, 09:42
          Ja swoją wyprałam (na metce miałam napisane że można prać ręcznie) Tylko gorset
          prałam ręcznie. Szczerze powiem że teraz wygląda lepiej niż przed ślubem bo do
          płukania dodałam usztywniacza i jest teraz mniej podatna na odkształcanie.
          Zwróć uwagę na metkę - przecież pralnie też to piorą normalnie jeśli producent
          pozwala. Moja suknia jest teraz w idealnym stanie Przecież na codzień też
          używasz ciuchów z takich materiałów i pierzezsz je w domu. Czasem oddaję z
          lenistwa żakiety do pralni żeby nie prasowac tego po praniu i zauważyłam że
          żywotność ich jet mniejsza i wcale nie są takie super wyczyszczone. Pralnie są
          przereklamowane dla produktów które można prać ręcznie.
          • Gość: Visual Chris Re: PRAĆ SUKNIE SLUBNĄ W PRALCE CZY NIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:21
            Drogie Panie jeśli suknia jest z koronki oddajcie ją do pralni chemicznej bo po
            praniu w pralce koronka się wstąpi a reszta nie i bedzie wyglądało
            tragicznie,spodnice z satyny mżna wlozyć do pralki z dobrym proszkiem ale nie
            więcej niż 30stopni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka