Gość: ewcia IP: *.ftt.wolbrom.pl / *.ftt.wolbrom.pl 07.02.05, 12:55 Witam Dziewczyny nie chce oddać mojej sukni do pralni chemicznej. Poradźcie czy mogłabym wyprać suknie ślubną w pralce? Sukni jest cała z satyny. Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jowita Re: PRAĆ SUKNIE SLUBNĄ W PRALCE CZY NIE? IP: 217.153.33.* 07.02.05, 13:39 Tak, jeśli potrzebna Ci ścierka do podłogi. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: PRAĆ SUKNIE SLUBNĄ W PRALCE CZY NIE? 07.02.05, 16:23 Tylko pralnia chemiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: PRAĆ SUKNIE SLUBNĄ W PRALCE CZY NIE? IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 08.02.05, 09:42 Ja swoją wyprałam (na metce miałam napisane że można prać ręcznie) Tylko gorset prałam ręcznie. Szczerze powiem że teraz wygląda lepiej niż przed ślubem bo do płukania dodałam usztywniacza i jest teraz mniej podatna na odkształcanie. Zwróć uwagę na metkę - przecież pralnie też to piorą normalnie jeśli producent pozwala. Moja suknia jest teraz w idealnym stanie Przecież na codzień też używasz ciuchów z takich materiałów i pierzezsz je w domu. Czasem oddaję z lenistwa żakiety do pralni żeby nie prasowac tego po praniu i zauważyłam że żywotność ich jet mniejsza i wcale nie są takie super wyczyszczone. Pralnie są przereklamowane dla produktów które można prać ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Visual Chris Re: PRAĆ SUKNIE SLUBNĄ W PRALCE CZY NIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:21 Drogie Panie jeśli suknia jest z koronki oddajcie ją do pralni chemicznej bo po praniu w pralce koronka się wstąpi a reszta nie i bedzie wyglądało tragicznie,spodnice z satyny mżna wlozyć do pralki z dobrym proszkiem ale nie więcej niż 30stopni Odpowiedz Link Zgłoś