Gość: magda11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 15:02 szukam biustonosza strasznie udziwnionego: z tyłu suknia jest wiązana na haftki, ale bez stanika źle się czuję. Czy może są jakieś pod gorset z odkrytymi plecami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulakoszula Re: bielizna pod gorset 24.02.05, 16:15 Też mam taki sam problem. Mój gorset jest sznurowany na plecach, więc szukam stanika z silikonowym tyłem, bez ramiączek. Gdzie można taki kupić? Szukam i szukam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: bielizna pod gorset IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:34 W obu przypadkach polecam body (wersja gorset też jest) firmy chyba LILLY (włoski w każdym razie). Ma bardzo wycięty tył i nadaje się pod takie toalety) Sprawdziałam na własnym przykładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariak Re: bielizna pod gorset IP: *.icpnet.pl 24.02.05, 16:36 Tutaj znalazlam ciekawy artykuł na temat bielizny slubnej www.kobieta.byc.pl/articles.php?did=22&id=286 moze wam pomogę Ja swój problem juz rozwiazałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: dziekuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 08:19 zajrzałam, już coś mi świta w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: bielizna pod gorset 24.02.05, 16:57 Na pewno nie założę gorsetu pod gorset, bo będzie mi za ciasno. Dlatego szukam stanika z przeroczystym tyłem (biały byłoby widać spomiędzy sznurowania gorsetu od sukienki), ewentualnie bardotki wiązanej na brzuchu - tylko nie wiem czy będzie się trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: die_braut Re: bielizna pod gorset IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.02.05, 18:17 Hmmm brak rastop zaprzeczeniem elegancji mmm a ja ide w japonkach Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: bielizna pod gorset 24.02.05, 19:59 Kup sobie specjalne rajstopy do japonek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmieszek Re: bielizna pod gorset IP: *.skwer / 217.153.142.* 24.02.05, 22:34 Polecam intimissimi. Moja fantastyczna pani z salonu poleciła mi biustonosz do gorsetu wiązanego na szyi Pobiegłam bezzwłocznie, w obawie, że kończy się okres wyprzedaży i wszystko znika, ale okazało się, że mieli jeszcze spokojnie 3 różne wersje, w tym z silikonowym wiązaniem na plecach i na brzuchu i na szyję!!! Ceny ok. 100-110 zł Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: bielizna pod gorset 25.02.05, 15:46 Albo, jak chcesz całkiem stylowo, to takie skarpetki, jak noszą Japonki do kimon - białe, jedwabne, zapinane z tyłu, oczywiście z oddzielonym dużym palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: bielizna pod gorset IP: 195.205.73.* 25.02.05, 08:51 Jeśli osoba, która szyje suknię zna się na swojej robocie to stanik nie powinien być potrzebny.Ja mam biust 85 C i miałam obawy jeśli chodzi o mój gorset!!!A nic złego się nie działo! Przetańczyłam całą noc!W gorset wszyte były specjalne fiszbiny.Co prawda to była suknia balowa a nie ślubna - tą szykuję dopiero na sierpień Zawsze możesz założyć gorset i pochodzić w nim po domu ze dwie godziny i sama zobaczysz jak się czujesz - taka próba generalna.Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:00 moja suknia to właśnie gorset sznurowany na plecach i dół. Ciężko będzie znaleść coś, co nie będzie miało z tyłu sznureczków, a nie będzie też zawiażawywane na szyi, która jest odkryta. A może coś, co ma jakieś zapięcia krzyżowe? suknia nie jest szyta, tylko kupiona Odpowiedz Link Zgłoś
karp.e Re: ale... 25.02.05, 12:46 W Intimissimi widziałam taki biustonosz z silikonowym tyłem. Może spróbuj tam poszukać. Poza tym jeżeli jesteś z Warszawy to polecam Intimissimi w Factory na Ursusie - tam co prawda jest przeceniona bielizna z innych sezonów, ale właśnie tam widziałam najwięcej takich "nietypowych" biustonoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 12:55 tak, jestem z W-wy. Prawde mówiąc zawsze wydawało mi się, że Intimissimi to raczej kostiumy kapielowe, ale może przejade sie do factory i zobaczę. Nie wiem czy silikon nie odparzy mi skóry. slub w lipcu, więc może byc bardzo gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmieszek Re: ale... IP: *.skwer / 217.153.142.* 25.02.05, 15:17 Intimissimi ma jeden model (ten, który ma kilka rozwiązań co do wiązań , z 2 parami ramiączek (silikonowymi i tradycyjnymi). 109 zł na Chmielnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:25 chyba wiem który, zerknęłam na stronke www. Rzeczywiście jest taki, ale ma ramiączka wokół szyi... chyba jednak wszyję jakieś fiszbiny, bo nie chcę, żeby było widać ramiączka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: bielizna pod gorset IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:53 > Jeśli osoba, która szyje suknię zna się na swojej robocie to stanik nie > powinien być potrzebny Emma, to nie do końca prawda. Mam rozmiar 75A i muszę założyć biustonosz z wkładkami (są takie fajne silikonowe poduszeczki), żeby wszystko dobrze leżało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: bielizna pod gorset IP: 195.205.73.* 28.02.05, 08:10 Może akurat mi się poszczęsciło? Pewnie zależy to też od materiału, z którego jest szyta sukienka. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda11 Re: hurra!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:42 przymierzyłam suknię jeszcze raz i okazało się, że gorset ma wszyte fiszbiny. Dlaczego tego nie odczułam, nie wiem, gapa ze mnie. Problem sam się rozwiązał. Niemniej miałam juz ustawiony biustonosz firmy AVA (polskiej), który miał właśnie takie specjalne wiązania. Odpowiedz Link Zgłoś