Dodaj do ulubionych

Do letniego slubu tylko bryczka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 09:45
Wszystkie te panny które piszą o spalinach są zazdrośnice albo
jakieś zakompleksione!
Spaliny są przede wszystkim w samochodzie nie w bryczce, takze to wytumaczenie
jest trochę na opak. Suknia i tak sie ubrudzi. Poza tym kto mi da pewność ze
kierowca samochodu też się nie spierdzi???
A koń to zwierzę. i za nic w swiecie nie zamienię dorożki na smierdzące
spalinami auto
Obserwuj wątek
    • Gość: monialinka Re: Do letniego slubu tylko bryczka IP: 82.177.1.* 08.03.05, 09:54
      Podzielam zdanie M. Sama zamierzam skorzystać, znalazłam nawet piękną karetę z
      zakrywanym daszkiem bardzo stylowa(okolice Płocka).Zaprzęgana w dwa piękne
      czarne konie. To wielka przyjemność jechać czymś takim do ślubu.
      Zainteresowanym chętnie podam namiary.
      • marilicia Re: Do letniego slubu tylko bryczka 08.03.05, 11:11
        Gość portalu: monialinka napisał(a):

> Podzielam zdanie M. Sama zamierzam skorzystać, znalazłam nawet piękną karetę z
        > zakrywanym daszkiem bardzo stylowa(okolice Płocka).Zaprzęgana w dwa piękne
        > czarne konie. To wielka przyjemność jechać czymś takim do ślubu.
        > Zainteresowanym chętnie podam namiary.

czarne konie?? a skad takie wytrzasniesz?? heeee
        • Gość: monialinka Re: Do letniego slubu tylko bryczka IP: 82.177.1.* 08.03.05, 11:55
          powiedzmy, że nie znam sie akutrat na fachowym nazewnictwie maści koni, dla
          mnie są czarne ...i tak piękne
      • Gość: Magda Monialika prosze podaj namiary IP: 69.177.149.* 16.03.05, 18:36
        Monialinka czy mozesz podac te namiary. Bede bardzo wdzieczna. Ja wynajelam z
        Lacka, ale nie wiem, czy to dobry pomysl. Pozdrawiam
        • Gość: monialinka Re: Monialika prosze podaj namiary IP: 82.177.1.* 17.03.05, 08:52
          podaj maila prześle namiary
    • pati102 Re: Do letniego slubu tylko bryczka 08.03.05, 11:18
      zwlaszcza gdy trzeba przjechac rzeczona bryczka przez pol wawy-doskonaly
      pomyslsmile)))))))))))
    • aba001 Re: Do letniego slubu tylko bryczka 08.03.05, 11:55
      Super pomysł. Gdybym brała ślub latem na 100% jechalibyśmy z mężem dorożką!
    • new_woman Re: Do letniego slubu tylko bryczka 08.03.05, 12:06
      A co zrobisz, gdy w tym dniu okaże się, że pada deszcz?
      • Gość: mirabelka Re: Do letniego slubu tylko bryczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 12:12
        świetnie, jedziemy sobie bryczką drogą przez miasto, obok blokersi najarani
        plują i przeklinają, pani trzyma na smyczy pieska, który się wykangurza i
        oddaje co przyjal pare godzin wczesniej, dzieci biegaja i wrzeszcza na
        podworku, grają w pilke w najlepszym przypadku (bo to w koncu Wakacje) do tego,
        mijamy pijaczka spiacego na lawce, ludzie patrza sie na Was z okien jak na
        idiotow, ktorzy nie maja jak kase wydac tylko chca sie popisac... Nie ma co!
        Świetny slubny klimat, co za romantyzm... Ludzie to nie Francja XVIII w.
        • owiesia24 Re: Do letniego slubu tylko bryczka 08.03.05, 13:24
          Oj baby,baby-no i co się tak czepiacie.Jak się komus tak podoba to niech sobie
          jedzie tą bryczką.Co to juz własnego zdania mieć nie można???
        • hanna26 Re: Do letniego slubu tylko bryczka 15.03.05, 01:38
          Faktycznie, założycielka wątku ma rację. To wygląda na jakiś szał zazdrości.
          Kompletnie nie rozumiem, skąd w niektórych wypowiedziach tyle jadu.
          My akurat, jako że slub mieliśmy zima, jechalismy samochodem. Ale jakiś czas
          wczesniej nasi przyjaciele jechali do slubu bryczką. Cudowna sprawa, wpradzie
          uwielbiam zimę i nie cierpię upałów, nie żałuje więc decyzji o zimowym slubie -
          gdybysmy jednak zdecydowali się slubowac latem, na pewno wzielibysmy bryczke.

Prawdę mówiąc czasami warto jest wejśc na to forum, chociażby po to, żeby się
          dobrze posmiać. Szczególnie nas oboje rozbawił post mirabelki. Nie wiem
          wprawdzie, gdzie autorka miała okazje zobaczyc swoje koszmarne wizje, ale
          jeżeli tak wyobraża sobie dzień swojego slubu, to może powinna zastanowic się
          nad wynajęciem czołgu... Albo przynajmniej jakiegos wozu opancerzonego.
          My akurat mielismy okazję jechać przez pewnien czas za młodą parą (niestety -
          my, jako goście, jechalismy samochodem). Widzielismy usmiechających sie do
          młodej pary przechodniów, widzielismy dzieci, które machały do nich rękami.
          Dziewczyny, przed wami taki cudowny dzień. Po co tyle zawiści?
    • Gość: Magda Re: Do letniego slubu tylko bryczka IP: *.adsl.snet.net 14.03.05, 01:18
      MY mamy slub 3 wrzesnia i tez bedziemy jechac brycza. To cos innego i zawsze
      bardzo ladnego. Tak wiec dla wszystkich, co do slubu jada bryczka powodzenia!!!
    • illouette A ja jestem na 'nie' 14.03.05, 01:47
      Mi osobiście ten pomysł się nie podoba. Zalatuje trochę snobizmem.. sad Ja bym
      bryczką do ślubu nie pojechała. Ale każdy w końcu robi jak uważa i ma do tego
      prawo. Więc powodzenia smile
      • illouette Re: A ja jestem na 'nie' 14.03.05, 01:48
        Aaaa i nie jestem zakompleksioną zazdrośnicą, żeby nie było smile)
      • Gość: Ania Re: A ja jestem na 'nie' IP: *.crowley.pl 14.03.05, 10:57
        A mi snobizmem zalatuje jazda limuzyną....albo jakimś wypożyczonym autkiem...
        • Gość: pati102 do Ani IP: *.net-serwis.pl 14.03.05, 11:59
          jazda limuzyna ma byc snobistyczna, chodzi o wygode, szpan...to ma byc mile i
          nie widze w tym nic zlego. natomiast jazda bryczka nie jest zadna
          ekstrawagancja. bryczki sa bardzo trendy w koniarskim srodowisku, wypozyczenie
          ich jest baardzo tanie (jesli oczywiscie zna sie wlasciciela) albo wrecz
          grzecznosciowe. wytrzeslam sie tym cholerstwem tyle, ze spokojnie moge
          powiedziec, ze nie ma wtym zupelnie nic przyjemnego ani ekscytujacego. jazda
          przez miasto to poroniony pomysl-zwierzeta sie plosza i sa zestresowane, jak
          jest sucho to na ubraniach osadza sie pyl a jak mokro... nigdy bym sie na cos
          takiego nie zdecydowala choc jak najbardziej mam taka mozliwoscsmile nie zazdosc a
          logikasmile))
          • Gość: Ania Re: do Ani IP: *.media4.pl 14.03.05, 22:56
            Zdecyduj się albo się wytrzęsłaś albo byś się nie zdecydowała....
            • Gość: pati102 Re: do Ani IP: *.net-serwis.pl 15.03.05, 11:09
              wytrzeslam sie przy okazji piknikow, niedzielnych przejazdzek itp i dla tego
              wiem, ze jako pojazd slubny bryczka jest poronionym pomyslemsmile czytaj ze
              zrozumiem...
    • minerwamcg Re: Do letniego slubu tylko bryczka 14.03.05, 10:53
      Rozważaliśmy i taką możliwość, zwłaszcza w Krakowie, gdzie nie wiem jak
      bryczki, ale dorożki zaczarowane zdarzają się nagminnie. Niestety jednak,
      wynajęcie takowej kosztuje że szkoda gadać, a ponadto mamy samochód wprost
      wymarzony do ślubu (warszawa z 1970 roku), który bardzo kochamy smile)) Może
      zdecydujemy się na powrót dorożką z wesela, jako że nie jesteśmy maniakalnymi
      sadystami i nie zamierzamy trzymać świadka-kierowcy o suchym pysku smile)))
      • Gość: juzek Re: Do letniego slubu tylko bryczka IP: *.chello.pl 15.03.05, 10:33
        Kiedyś znajomi wynajęli bryczkę do ślubu i jak jechali z kościoła to koń dostał
        rozwolnienia. Żadka kupa nie leciała w dół, ale prawie poziomo do tyłu, oberwał
        woźnica i pani młoda. Pan młody ocalał bo siedział za woźnicą. To był piękny
        ślub....
    • lilka.k Re: Do letniego slubu tylko bryczka 15.03.05, 11:34
      Ale chciałas się pochwalić i pokryrtykowac sobie osoby,
      które jada samochodem?
      Bo ja nie rozumiem tego wątku.
      Chcesz jechać, to jedź..skoro chciałaś nam to oznajmic to mogłabys to zrobic
      trochę ładniej.
      ja kocham samochody, i chcę jechać do ślubu pieknym autem...
      I nie krytykuję bryczek, konii...i tak dalej.
      Pozdrawiam
    • Gość: do M Re: Do letniego slubu tylko bryczka IP: *.arcor-ip.net 17.03.05, 15:10
      oj nie ladnie sie pani wyraza o innych kobietach, oj nie ladnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka