Dodaj do ulubionych

SŁOWA NA ZAPROSZENIU ŚLUBNYM&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

10.03.05, 12:40
Jakie będziecie mieć??
Obserwuj wątek
    • chipsi Re: SŁOWA NA ZAPROSZENIU ŚLUBNYM&&&&&&&&&&&&&&&&& 10.03.05, 21:46
      Jeżeli chodzi ci o tekt zaproszenia czy też jakieś wierszyka to po prostu wpisz w wyszukiwarke "zaproszenia ślubne" i troche pogrzeb smile Na większości stron są gotowe teksty do wyboru. Sama szukałam, niestety nie mam pod ręka żadnego linku, interesujace mnie teksty juz skopiowałam. Sa też ładne czcionki jesli sama drukujesz.

• Gość: Gos Re: SŁOWA NA ZAPROSZENIU ŚLUBNYM&&&&&&&&&&&&&&&&& IP: *.c151.petrotel.pl 11.03.05, 07:19
      My sam tekst zaproszeń mamy standardowy, na podstawie szablonu z drukarni. Za
      to "wierszyk" wybieraliśmy sami - to jedna zwrotka wiersza Tadeusza Nowaka (nie
      pamiętam tytułu), musieliśmy trochę pogrzebać nad tomikami, ale wkońcu
      znależliśmy TO. Wam też radzę poszperać raczej w poezji niż na gotowych
      stronach www- będziecie mieli coś wyjątkowego,co będzie się wam dobrze
      kojarzyć. Pozdrawiam
    • pepperann Re: SŁOWA NA ZAPROSZENIU ŚLUBNYM&&&&&&&&&&&&&&&&& 11.03.05, 07:56
      My - najprostsz. POnieważ rodzice prawie nic sięnie dokładają, a jużw ogóle nic
      nie organizują, to tylko będzie napisane: Ania i Piotrek dnia 27.08.2005
      zapraszają na swój ślub, który odbędzie się bla bla. W wersji dłuższej: a
      potem na przyjęcie weselne(adres). Prosimy o potwierdzenie zaproszeń.

Koniec. Wierszyki i cytaty bywają bardzo fajne, ale łatwo popaść w egzaltację i
      kicz, więc się nie odważamy. Zresztą zaproszenia będą dosyć fajne graficznie
      (mój przyszły szwagier jest grafikiem i obiecał nam zrobić), więc prosty text
      wystarczy.
      • ailija Re: SŁOWA NA ZAPROSZENIU ŚLUBNYM&&&&&&&&&&&&&&&&& 18.03.05, 23:58
        pepperann napisała:

>Prosimy o potwierdzenie zaproszeń.

Chyba raczej potwierdzenie przybycia.
    • Gość: agnieszka83 Re: SŁOWA NA ZAPROSZENIU ŚLUBNYM&&&&&&&&&&&&&&&&& IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 18.03.05, 09:25
      wy wybralismy taki wiersz

Są dwa serca ich ciagle
      nieustanne bicie zdaje się
      w dwóch jestestwach
      jedno tworzy życie,
      łańcuch który nas wiąże,
      los nie skruszy zmianą,
      będą bić zawsze razem,
      albo bić przestaną.

a tekst zaproszenia najprostszy A. i D zapraszaja na spub S.P..... itd smile
      • Gość: bzzz Re: SŁOWA NA ZAPROSZENIU ŚLUBNYM&&&&&&&&&&&&&&&&& IP: *.chello.pl 18.03.05, 12:23
        a moim zdaniem - ( podkreślam TYLKO MOIM ZDANIEM żeby nikt na mnie zaraz nie
        napadał-bo jest tu jakis dziwny zwyczaj na tym forum) wierszyki, cytaty i
        wszystkie te ozdobniki są kiczem i wcale nie są eleganckie, wzruszające, ładne
        ani śmieszne. przegladając teksty do zaproszeń lub zaproszenia moich znajomych
        co i rusz "spotykam" te same, mało oryginalne wstępy, teksty, stwierdzenia lub
        poprostu teksty zaproszeń. JA NIE WIDZĘ POTRZEBY ZAMIESZCZANIA TAKICH WIERSZY.
        a już szczytem jest zamieszczenie na jednym zaproszeniu, wierszyka, aforyzmu,
        zdjęcia państwa młodych, tekstu zaproszenia na ślub i wesele, napisanie jeszcze
        odrecznie na zaproszeniu (długopisem) imienia i nazwiska zapraszanych- a
        widziałam takiego dziwoląga. brrrr
        pozdrawiam
        • raszefka Re: SŁOWA NA ZAPROSZENIU ŚLUBNYM&&&&&&&&&&&&&&&&& 18.03.05, 20:48
          Byliśmy tego samego zdania. Ale ujęło nas to:
          "Niech ci, którzy za Twoją sprawą się łaczą, przy Twej pomocy szczęsliwie wytrwają"

Sam tekst zaproszenia komponowaliśmy trzy tygodnie, żeby zawarł wszystko, co dla
          nas ważne.
        • chipsi Re: SŁOWA NA ZAPROSZENIU ŚLUBNYM&&&&&&&&&&&&&&&&& 18.03.05, 22:03
          Gość portalu: bzzz napisał(a):

> a moim zdaniem - ( podkreślam TYLKO MOIM ZDANIEM żeby nikt na mnie zaraz nie
          > napadał-bo jest tu jakis dziwny zwyczaj na tym forum) wierszyki, cytaty i
          > wszystkie te ozdobniki są kiczem i wcale nie są eleganckie, wzruszające, ładne
          > ani śmieszne.

A ja właśnie takie zaproszenie będę miała. Z prostym tekstem, naszym naszkicowanym zdjęciem i poniższym wierszykiem. Dlaczego? Bo nam się podoba, sama je robię i nie sądzę żeby ktoś był zdegustowany po otrzymaniu tego "kiczu". Kwestia gustu, kto co lubi smile
          A wierszyk mam ten (też oklepany):
          "Oto jest miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się że czekali na siebie całe życie."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka