Dodaj do ulubionych

migdały-serduszka w Łodzi

15.03.05, 12:19
Przeczytałam ostatnio na forum wątek o firmie dostarczającej migdały w pięciu
smakach, pakowanych w folię i ułożonych w koszu, które wręcza się w
podziękowaniu gościom. Może ktoś wie, czy istnieje taka firma w Łodzi?
Obserwuj wątek
    • pati102 Re: migdały-serduszka w Łodzi 15.03.05, 12:24
      takie cos mozna zrobic samemu- migdaly w bialej czekoladzie pakujesz poprostu w
      tiul (wycina sie kola albo kwadraty i przewiazuje wstazeczka)smile
      • Gość: dalloway Re: migdały-serduszka w Łodzi IP: *.chello.pl 15.03.05, 13:09
        a skąd bierzesz migdały w białej czekoladzie? Są w sklepach? Bo resta jest dla
        mnie easy
        • pati102 Re: migdały-serduszka w Łodzi 15.03.05, 13:51
          hmmm no chyba sa bo pare razy mi znajomy przynosil. spytam gdzie znalazl.
          niezlym pomyslem (za ktorym obstaje moj samiec) sa czekoladki robione recznie i
          codnie pakowanesmile w niektorych galeriach chandlowych- w wawie w promenadzie np.
          (u bliklego podobno tez) sa do dostania. kupuje sie na sztuki (ca 2 zl za szt)
          i wygladaja super (smakuja zreszta rowniezsmile)
          • Gość: Ania Re: migdały-serduszka w Łodzi IP: *.crowley.pl 16.03.05, 12:06
            Tak i są przepysznesmile ale na wesele w lipcu....nie nadają się..sad a szkoda
            • pati102 Re: migdały-serduszka w Łodzi 16.03.05, 12:13
              dlaczego sie nie nadaja? u nas beda rozlozone poprostu na talezach (znaczy
              kazdy bedzie mial na swoimsmile, jesli kelnerki rozloza je w odpowiednim czasie
              nic im sie nie stanie. po za tym sale sa zazwyczaj klimatyzowane, wiec nie
              powinny splynac.
        • cannella Re: migdały-serduszka w Łodzi 15.03.05, 17:36
          Dla ścisłości: "oryginalne" migdały powinny być w cukrowej
          otoczce/polewie/skorupce, czy jak to zwać, białej z okazji ślubu albo chrztu
          (ślubu na pewno, chrztu - o ile dobrze pamiętam), a w różnych innych kolorach z
          okazji innych okazji. Niestety, w Polsce najłatwiej o migdały w białej
          czekoladzie , która tak naprawdę jest kremowa, a nie biała, więc to zupełnie nie
          to, ani pod względem koloru, ani pod względem smaku. Jedyne, co mogę polecić, to
          podróż do Włoch wink albo rajd po sklepach typu MiniEuropa, Bomi, Piotr i Paweł,
          bo tam miewają takie cuda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka