Dodaj do ulubionych

Czy wypada ...??

IP: *.fan-tex.com.pl 24.03.05, 21:38
Mam pytanie odnośnie piosenki na pierwszy taniec. Podoba nam się piosenka Krzysztofa Kilijańskiego i Kayah " Oprócz Ciebie nic " Nie wiem czy ona pasuje na rozpoczęcie wesela?? Jak impretujecie te słowa?? Czy rodzicom i bliskim nie będzie przykro gdy usłyszą słowa oprócz Ciebie nie mam nic...Przeciez są to ludzie którzy nas kochaja i wiadomo że zawsze na nich można polegać. A tu prosze taki tekst smile
Obserwuj wątek
    • Gość: Nessa Re: Czy wypada ...?? IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 24.03.05, 22:30
      To jest Wasz pierwszy taniec, wiec co ma mamusia do tego smile Nie sadze, zeby
      rodzice zastanawiali sie nad sensem slow, piosenka jest o milosci dwojga ludzi,
      czyli dotyczy Was. I tak trzeba. Malo jest piosenek, aby spiewal duet o
      milosci. Ja jednak nei zdecydowalabym sie na nia! Ciezko chyba zatanczyc. Bo
      co - w rytm muzyki dosc szybko? czy 2 razy wolniej?
      • Gość: Aneta Re: Czy wypada ...?? IP: 81.15.254.* 25.03.05, 16:28
        A z kim będziesz ten pierwszy taniec tańczyła? Z mamą, tatem czy mężem?
        Śmieszna jesteś. Moze poproś niech zespół zaśpiewa oprócz ciebie nie ma nic
        tylko moi rodzicesmile
        • Gość: Mc Re: Czy wypada ...?? IP: *.fan-tex.com.pl 25.03.05, 22:31
          Moze i ja jestem smieszna za to Ty zadajesz infantylne pytania. Logiczne jest z kim będę tańczyć. Nie wiesz jakie mam więzi z rodzicami. Wiem że mogę na nich liczyć w każdej sytuacji, więc słowa : "tylko Twoja dłoń - stały ląd" oraz "Oprócz Ciebie wiem nie mam nic" mogą ich urazić. Dlatego pytam Was...tongue_out
    • Gość: Stokrotka Re: Czy wypada ...?? IP: *.chello.pl 25.03.05, 23:11
      Chyba troche przesadzasz, naprawde, nie widze problemu. Przeciez wiadomo, ze
      piosenka to pewna FORMA ARTYSTYCZNA (co nie znaczy, ze wszystkie maja WARTOSC
      ARTYSTYCZNAsmile)), wiec nikt rozsadny nie traktuje slow piosenki doslownie.

A jesli nawet - w koncu slub to poczatek pewnego etapu i w tym nowym etapie
      Twojego zycia to wlasnie Twoj maz bedzie dla Ciebie najwazniejsza osoba (a Ty
      dla niego)... Skonczyl sie czas, kiedy bedziesz ze wszystkim ogladac sie na
      rodzicow (jesli dotad tak robilas).

Pozdrawiam.
    • umywalka_pentagonalna Re: Czy wypada ...?? 26.03.05, 07:20
      Nie przejmuj się jak tekst piosenki odbiorą inni, bo wydaje mi się, że oprócz
      pary młodej nikt aż tak nie skupia się na tekście żeby analizować każdy jego
      wers. Byłam na kilku weselach i nie pamiętam nawet jakie numery grane były jako
      pierwsze. Nawet jak dwa lata temu żenił się mój brat, byłam bardzo zaangażowana
      w przygotowania a i tak nie mam bladego pojęcia jaka piosenka rozpoczynała
      przyjęcie. Nie mówiąc już o jej tekście smile

pozdrawiam
      • a_weasley Re: Czy wypada ...?? 26.03.05, 12:36
        umywalka_pentagonalna napisała:

> Nie przejmuj się jak tekst piosenki odbiorą inni, bo wydaje mi się, że oprócz
        > pary młodej nikt aż tak nie skupia się na tekście żeby analizować każdy jego
        > wers.

Każdy to może nie, ale ogólny wydźwięk raczej tak - sądząc z tego, jak się
        tutaj wytrząsano nad (rzeczywiście idiotyczną) praktyką grania na weselach
        (nieraz nawet na rozpoczęcie) "Windy do nieba".
        Byłam na kilku weselach i nie pamiętam nawet jakie numery grane były jako
        > pierwsze. Nawet jak dwa lata temu żenił się mój brat, byłam bardzo
        zaangażowana
        > w przygotowania a i tak nie mam bladego pojęcia jaka piosenka rozpoczynała
        > przyjęcie. Nie mówiąc już o jej tekście smile
        >
        > pozdrawiam
      • Gość: Mc Re: Czy wypada ...?? IP: *.fan-tex.com.pl 26.03.05, 17:02
        Oki dzieki. Masz w sumie rację. Prosilam o dorade a tu jakies wscibskie docinki mnie spotkalysmile Chodzilo mi o taka odpowiedz wlasnie jak mi napisalassmile
    • annb jeśli tak bardzo nie chcesz urazić 26.03.05, 13:59
      uczuć rodziców to poproś księdza aby przypadkiem nie było czytania
      "opuści matkę swoją i ojca i zamieszka z żoną i odtąd będą jak jedno"

• Gość: Mc Re: jeśli tak bardzo nie chcesz urazić IP: *.fan-tex.com.pl 26.03.05, 17:01
        No to to jest raczej logiczne ze opuszczam rodzinny dom tongue_out ale na rodzicach nadal moge polegac
    • Gość: LIPA jat też ją wybrałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:53
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka