Dodaj do ulubionych

Dekoracja kościoła

IP: *.tosa.pl 07.04.05, 12:38
Nasz Proboszcz nie zgodzil sie na dekoracje Kosciola przez pewna firme...;-(
Pogodzilam sie z tym. Czy ktos z was moglby podpowiedziec mi jak udekorowac
kosciol samemu i jakie sa to koszty? No i z ciekawosci zapytam, ile biora u
was firmy zajmujace sie wlasnie dekoracja>
POZDRAWIAM.
Obserwuj wątek
    • new_woman Re: Dekoracja kościoła 07.04.05, 13:05
      Popytaj w kwiaciarniach. Koszt napewno będzie porównywalny do firmy, a myślę że
      efekt utworzony z prawdziwych kwiatów o wiele lepszy.
      Ja będę dekorować kościół żywymi kwiatami, bo strasznie nie podobają mi się te
      okropne stojaki ze sztucznymi kwiatami. Wygląda to naprawdę okropnie!
    • Gość: N Re: Dekoracja kościoła IP: *.arcor-ip.net 07.04.05, 14:20
      kwiaciarnia moze zajac sie dekorowaniem kosciola w swieze kwiaty. Robia bukiety
      i stawiaja przed oltarzem, pod ambona i przy wejsciu, przy lawkach wiazane sa
      kokardy ale tez z kwiatami. Calosc dekoracji moze kosztowac ok 2000-3000 tys.
      Jest taka mozliwosc ale nie wiem czy u Ciebie bedzie mozna to zorganizowac. Ja
      zorientowalam sie ile osob w danym dniu bierze slub, zapytalam sie kazdej pary i
      uzgodnilismy ze chcemy miec ladnie przystrojony Kosciol. wspolnie zamowilismy
      bukiety do kosciola, kwiaciarnia zajela sie ulozeniem kwiatow i wszystkie pary
      od samego rana do wieczora mialy pieknie przyozdobiony Kosciol w kwiaty. Jak
      suma rozlozyla sie na kilka par to mnie wynioslo 420zl.
      • Gość: j Re: Dekoracja kościoła IP: 62.29.138.* 07.04.05, 14:21
        hmmm moze proboszcz ma kogos do tego celu???
        moj tez sie nie zgadza na kwiaciarnie itp.
        ale za to jego pracownice to robia ( za stosowna oplata oczywiscie )
        jeszcze nie wiem ile to kosztuje bo slub dopiero w czewrcu
        • Gość: Nena Re: Dekoracja kościoła IP: *.tosa.pl 07.04.05, 15:00
          Probosz i kosciol ....to jedno wielkie kretactwo! Kazdemu trzeba dac " w
          lape" ;-(((
          • Gość: JUSTKA Re: Dekoracja kościoła IP: 62.29.138.* 07.04.05, 15:05
            otoz to ! kosciol to biznes...
    • Gość: N Re: Dekoracja kościoła IP: *.arcor-ip.net 07.04.05, 16:27
      swiat jest brutalny, nic nie ma za darmo smile))))))))))))))))
    • prawie_zona Re: Dekoracja kościoła 09.04.05, 14:12
      Jeśli kogoś urażę, to przepraszam, ale nie mam zamiaru krytykować osób, lecz
      poglady, a dokładniej uogólnienia, których nie znoszę.
      Pisanie, że wszyscy księża są "łakomi" na pieniądze to chyba niesprawiedliwość,
      prawda? Nie przeczę, tacy się zdarzają, może jest ich wielu, ale ja np.
      spotkałam się też z wieloma normalnymi kapłanami, niezwracajacymi w ogóle uwagi
      na pieniadze.
      To tak na marginesie.

Wracając do tematu, dowiedziałam się od florystki, że w moim kościele w ogóle
      nie ma możliwości specjalnego strojenia na ślub. I bez znaczenia jest, kto by to
      robił - czy firma czy sama para. Proboszcz uważa, że należy skupić się na
      Sakramencie a nie dodatkowych ozdobach. Dodam, że kościół jest regularnie
      b.ladnie i gustownie przystrajany świeżymi kwiatami, więc nie będzie w nim
      pusto, a my nie będziemy sobie musieli zawracać tym głowy ani nic płacić. Na
      slub dodaje się tylko dywan i ładne krzesła dla Młodej Pary.
      Oczywiście, jak ktoś chciałby specjalnie ustrojone miejsce, bo wystrój "ślubny"
      jest dla niego ważny, to przecież wcale nie musi brać slubu w danym kościele. Są
      inne do wyboru, nie wspominając o kazdym innym miejscu (ogród, pałacyk, itd).

Pozdrawiamsmile
      • Gość: A Re: Dekoracja kościoła IP: *.arcor-ip.net 09.04.05, 21:40
        Kazdy robi wedlug uznania. JA jednak bym chciala zeby to byl dzien szczegolny
        nie tylko dla mnie ale i dla wszystkich ktorzy beda przy mnie w swiatyni, przy
        tym byloby mi milo gdyby kwiaty staly w kosciele w wiekszej ilosci niz zazwyczaj
        ich jest. Chcialalbym zeby to byl dzien inny niz pozostale, bo przeciez
        przysiegam przed Bogiem i to jest dla mnie swieto, a jak wiadomo w kazde swieto
        chce sie zeby bylo cudownie i pieknie.
    • hanna100 Re: Dekoracja kościoła 13.04.05, 12:07
      u nas w parafii panuje taka zasada: 2 panie od kilku lat stroją same kościół.
      Ja przed ślubem spotkałam się z nimi, opowiedziałam o mijej wizji kościoła i
      kupiłam sama kwiaty, wstążki... a panie udekorowały kościól. Byłam zadowolona.
      W kwiaciarni za kwity zapłaciłam 200 - 300zł.
    • Gość: Marta BG Re: Dekoracja kościoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:15
      Ufff... U mnie problem sam się rozwiązał. Dzień po moim ślubie jest komunia,
      więc dogadałam się z komitetem organizatorskim, że za 200zł mam cały kościół
      pięknie udekorowany (poza symbolami typowo komunijnymismile
    • Gość: ktosia Re: Dekoracja kościoła IP: *.pl / 213.155.191.* 13.04.05, 17:01
      2000-3000zł?
      jakaś paranoja!!
      Firma za ustrojenie Koscioła z dywanem i kwiatami, ewentualnie jakiś tiul,
      oczywiście krzesła pary młodej.. wynosi jakies 300-500zł w zależności ile tago
      ma być i co tam sobie życzysz.
      Poza tym co ta ksiądz?? a co on ma do gadania? Kościół jest parafian, a nie
      jego i ma służyc Wam a nie jemu..Więc lepiej niech sie powstrzyma od takich
      komentarzy,ze nie wolno.
      Co on ma do tego kto będzie dekorował? Jak macie te 300-500zł to spokojnie
      zamówcie firmę i Wam zrobią..albo wypożyczie dywan, itp.
      A księdzu powinniście nagadać, bo Kościół, to nie jego właśność !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka