Dodaj do ulubionych

BYDGOSZCZ-Ślub i wesele???

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.04.05, 16:22
Kto z was ślubuje w Bydgoszczy tego lata??? Gdzie macie wesela?? Ile to was wszystko kosztuje??Suknia,garnitur, fotograf, kościół, sala itd.......MOże ktos ma wesele w Osielsku-w sali koło Urzędu Gminy?????
Obserwuj wątek
    • Gość: D Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.telsten.com / *.telsten.com 23.04.05, 18:16
      Witaj, ja ślubuje w Bydg- dokładnie za tydzień smile
      Koszty całego wesela i slubu od A do Z wyszly nas 14 tys. (wesele na 52 osoby)
      jakieś szczegoły to pytaj
      Pozdrawiam
      papa
      • beacia77 Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? 28.06.05, 21:08
        witam
        a czy mozesz napisac gdzie byl slub, poniewaz jestem na etapie poszukiwania
        dobrego lokalu
    • Gość: iza Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.04.05, 22:01
      Biorę ślub 13 sierpnia w kościele w Opławcu, tam też odbędzie się wesele(sala
      trochę po znajomości).Przygotowania trwaja już od dawna.Dzisiaj pierwszy raz
      przymierzałam suknię (szytą na zamówienie),jest prześliczna(kamień spadł mi z
      serca,bo bałam się,że nie będzie wyglądała tak,jak sobie wymarzyłam).Suknia
      kosztuje 900zl(po weselu muszę ją oddać do salonu),dodatki:buty 200zl,bielizna
      ok.200zl(silikonowy stanik,podwiązki 2 pary pończoch itd.),torebka
      70zl,naszyjnik 100zl.Makijaż będę wykonywać sama,więc pewnie trochę będzie to
      kosztowało,ale wolę zainwestować w droższe kosmetyki,które na pewno wytrzymają
      tańce i swawole.Ubranie pana młodego(razem z koszulami na
      zmianę,krawatami,spinkami itp.)ok. 1000zl.Dj 700zl,fotograf ok. 300zl.Samochód
      pożyczony od znajomych.Sami dekorujemy salę,jeszcze nie wiem ile to będzie
      kosztowało. Jedzenie też kupujemy samodzielnie (mamy 2 osoby do gotowania,każda
      bierze 300zl,osoba do zmywania 50zl,nie mamy jeszcze kelnerek).Obrączki
      ok.1000zl.Wszyscy znajomi byli zdziwieni,że tak wcześnie zabieramy się za
      organizację wesela (na 75 osób),ale wynikało to właśnie z tego,że większość
      robimy sami.Szukamy najfajniejszych,ale i tanich opcji.Pytamy znajomych.Ciągle
      się okazuje,że ktoś może coś dla nas załatwić taniej.Bo niestety prawda jest
      taka,że wesele jest ogromną pokusą i okazją dla szeroko pojętego
      grona "handlowców" itp.,a tak naprawdę to wszystko tyle nie kosztuje(jaskrawy
      przykład to bukiet-koszt około 250zl,nie wiem z jakich kwiatów panie florystki
      te bukiety układają,ale chyba z co najmniej złotych!).Pozdrowienia.Chętnie
      udzielę rady na każdy temat(np.bardzo tanie zaproszenia są podobno w hurtowni
      na ul.Szajnochy-koleżanka kupowała w zeszłym roku po 50gr.).
      • Gość: Karola Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.04.05, 12:45
        My mamy wesele 20 sierpnia. Dzieki za wszystkie podpowiedzi.
      • Gość: zalamana Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: 195.85.249.* 25.04.05, 15:39
        czy możecie polecic jakiegoś DJ w okolicach Bydgoszczy?
      • hania777 Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? 26.04.05, 23:17
        Iza czy mozesz dac namiar na DJ?
        • Gość: iza Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.04.05, 19:53
          przepraszam,że dopiero teraz,ale ostatnio internet mi lekko nawala!!!Marcin
          Raubo 603 896 445,mieszka w Białych Błotach,prowadzi cała impreze (zabawy
          itp.,chodzi wśród gości z mikrofonem,nie puszcza disco polo,bierze 700zł,ma
          nowy sprzęt i super głos).Radze dzwonić jak najszybciej,bo jest dosyć zajęty(my
          umawialiśmy sie już w grudniu).Jeżeli Wam się nie uda,to Pan Marcin na pewno
          kogoś poleci(ma dużo znajomych DJ'ów).
      • hania777 Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? 01.05.05, 20:51
        Dzieki serdeczne za namiar DJ. Nasze wesele za 4 m-ce i został nam tylko
        DJ/zespoł do załatwienia. pozdrawiam
      • beacia77 Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? 28.06.05, 21:06
        Iza, czy moglabys mi podac namiar na Twojego fotografa i ile zdjec jest w tej
        cenie,
        pozdr
      • beacia77 Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? 28.06.05, 21:09
        Iza a czy mozesz podac mi namiar na Twojego fotografa i ile zdjec jest w tej
        cenie
        pozdr
    • Gość: ilona Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:20
      6 sierpien- wesele w Hotelu Pod Orlem, 140 zł za zestaw (zgubilam menu, ale
      zestawy sa duze) w tym szampan na wejscie i tort; sukienke wypozyczam i
      kosztuje mnie to 1600 zł. Fotografem bedzie nasz przyjaciel, wiec zaplacimy
      tylko za film i wywolanie. I to tyle na ta chwile
      pozdr
    • Gość: paula Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 13:43
      Ślub już tuż,tuż bo 25 czerwca! Wszystko w Ostromecku, slub w małym drewnianym
      kościółku, a wesele w pałacu obok. Piękna okolica park,zieleń,ptaszki...
      Koszty: sukienka 1500,pałac 1500, firma cateringowa 7000, orkiestra 2500,
      fotograf przyjaciel więc nic, no i do tego mnostwo drobiazgów...trochę się
      nazbiera. Ale to przecież raz na całe życie.!!!
    • Gość: Karol Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:46
      A gdzie w Bydgoszczy kupić ładny bukiet ślubny nie za drogi????????I garnitur dla Pana Młodego
      • Gość: ilona Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 23:44
        Garnitur w DER&RED na Wełnianym Rynku 8 (panie sa rewelacyjne, ceny chyba tez
        fajne)
      • Gość: kasik Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.torun.mm.pl 27.04.05, 23:52
        fajne garnitury maja na dworcowej 64 w Madonnie, polecam i ceny sa do przyjecia-
        polecam bo sprawdzone i sukienki tez sa tam bardzo fajne, ostatnio moja
        kolezanka kupowala tam sukienke z poprzedniej kolekcji i zaplacila 1000 zl
        • Gość: D Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.telsten.com / *.telsten.com 28.04.05, 08:12
          Jeżeli chodzi o garnitur to polecam DER&Red-ale nie sklep tylko pracownie
          krawiecką na Wojska Polskeigo 8- gajerek wyszedł szlicznysmile za niecałe 500 zł.
          • Gość: ilona Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 08:50
            na Welnianym Rynku pani krawcowa tez bywa smile
            jedzcie tam gdzie macie blizej
          • illouette DER&RED??? 28.04.05, 09:44
            Ja też polecam smile Sklep czy pracowania - wszystko jedno, obsługa w sklepie nawet
            milsza smile A garnitur i tak szyją w pracowni, więc na jedno wychodzi smile
          • Gość: Karola Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:29
            Dzieki dzięki
            • Gość: Karola Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.04.05, 16:45
              aha a bukiet????
              • Gość: Kasia Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 07.05.05, 23:19
                moj bukiet byl przesliczny, a zamowilam go w malutkiej kwiaciarni na ul. Ku
                Wiatrakom (kolo sklepu "Trójnik" - osiedle Wyżyny).Ślub byl wczoraj i wszystko
                bylo super lacznie z bukietem smile. Na prawde polecam.pa
    • Gość: iza Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.04.05, 19:47
      Ja też mam problem z bukietem.Wiem jak ma wyglądać(same róże,więc nie jest to
      nic super wyszukanego),ale ceny w granicach 200-300zł mnie odstraszają.Może
      któraś z Was zna jakąś tańszą kwiaciarnie?
      • Gość: Karola Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 19:28
        Ja też chce podobny bukiet ale ceny po prostu mnie oszałamiją..Wszyscy wykorzystują to ze to na ślub.
    • Gość: Karola Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 19:34
      A zaproszenia gdzie najlepiej zamówić!!!
      • Gość: Daria Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 10:03
        a ja wciaż "walczę" z fotografem i zespołem, tzn. wciąż ich nie mam wink a ślub
        za 4 miesiące więc jak możecie - pomóżcie, poradźcie ...
        • Gość: Karolinka Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:22
          Daria mam kilka numerów które zebrałam w czasie poszukiewania zespołu na moje wesele 20 sierpnia. Jeżeli cię intersuje napisz mi e-maila to wyśle.
          • Gość: Daria Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 10:06
            Karolinko - będę wdzięczna za wszelkie informacje smile mój mail: darjak79@wp.pl
    • Gość: Buty Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.05.05, 22:38
      Gdzie kupić buty??? NIemogę żadnych znalesc-białe zakryta pieta i plce, zapinane na kostce
      • Gość: iza Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.05.05, 23:24
        widziałam podobne buty w salonie sukien ślubnych na Dworcowej
        • Gość: karola Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:53
          halloooo
          • Gość: iza Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.05.05, 18:34
            słucham
    • Gość: Karolinka Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:02
      Musze zorganizować(zamówić) zproszenia ale nie wiem specjlnie gdzie sa najładniejsze w Bydgoszczy w najlepszej cenie.
      • Gość: iza Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.05.05, 21:20
        nie mogę Ci jeszcze za bardzo doradzic,bo sama będę to robić dopiero za 2-
        3tyg,ale znajomi kupowali miesiąc temu na Szajnochy(1zl/szt),ja tez się chyba
        tam najpierw wybiorę,bo podobno tam jest najtaniej;
      • Gość: Karolinka Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:32
        a co z poradnią kiedy?? gdzie i wogóle?????
    • Gość: agulka Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.tvgawex.pl 11.05.05, 22:37
      Witam,ja też z Bydgoszczy.Co prawda ślub jest w Cielu a wesele w Białych
      Błotach.Ten piękny dzień już niedługo bo 23 lipca.Właśnie dziś byłam na
      przymiaece sukni ślubnej - szyją mi ją w Żninie,wszystko wyszło świetnie tak jak
      chciałam.Jeżeli chodzi o sprawy związane z weselem i ślubem to brakuje nam
      jeszcze tortu,mój prawie mąż niema jeszcze garnituru,ale jedziemy w sobotę na
      zakupy to może cos wybieżemy.Zostały jeszcze zaproszenia do wysłania a tak to
      właściwie wszystko mamy.Już nie mogę sie doczekac! Pozdrawiam bydgoskie panny
      młode!.
    • Gość: agulka Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? IP: *.tvgawex.pl 11.05.05, 22:40
      Aha,szukam skrzypaczki lub skrzypka który zagra na ślubie.Jakby ktoś cos
      wiedział to byłabym wdzięczna.
      • karo_so Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? 15.05.05, 19:53
        Ja również szukam oprawy muzycznej do kościoła ale jeszce musze z księdzem pogadać i zobaczymy!!\pozdrawiam
        • karo_so Re: BYDGOSZCZ-Ślub i wesele??? 07.06.05, 16:09
          Gdzie jakis fajny sklep z papierem do zaproszeń????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka