Dodaj do ulubionych

Woreczek migdałów

IP: 217.153.224.* 27.04.05, 12:24
Kilkakrotnie ktoś rzucał ten watek na forum, ale ja nadal nie wiem gdzie
mażna kupic tiulowe woreczki z kolorowymi (pięcioma) migdałami jako prezent
dla gości. Dodam że chodzi mi o Warszawę lub okolice. Pomocy bo juz kilka
godzin szukam w neice info na ten temat!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aisza Re: Woreczek migdałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:34
      a co to za nowa tradycja z migdalkami? Skąd ją wytrepałaś?
    • Gość: aga Re: Woreczek migdałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:35
      a czemu akurat migdały??? co one maja symbolizować??
      pierwsze słysze o czy takim..
      • Gość: loozik_goozik Re: Woreczek migdałów IP: 217.153.224.* 27.04.05, 12:57
        Migdały bo są słodko gorzkie i symbolizują życie we dwoje. To jest stara włoska
        tradycja, ktos sie pewnie oburzy ze nie polska. Mi sie podoba ten zwyczaj. Te
        woreczki wyglądają naprawde ślicznie i są miłym prezentem ale gdzie to
        kupić???!!!!!!!!!!
    • Gość: An Re: Woreczek migdałów IP: *.arcor-ip.net 27.04.05, 13:44
      skoro to Włoski zwyczaj i w Polsce nie znany to obawiam sie ze sama bedziesz
      musiala to zrobicsmile
      • Gość: loozik_goozik Re: Woreczek migdałów IP: 217.153.224.* 27.04.05, 13:46
        podobno na targach ślubnych pokazywali takie rzeczy ale ja nie byłam sad a co do
        twojej propozycji to mysle ze moge sie pokusic na zrobienie czegos podobnego,
        prace reczne dobrze mi idą wink bo zaproszenia tez sama robię!!
        • Gość: An Re: Woreczek migdałów IP: *.arcor-ip.net 27.04.05, 14:53
          w calej rozciaglosci popieramsmile)) poniewaz ja tez zrobilam sama zaproszenia i
          dekoracje samochodu, to oczywiscie obnizylo troche sume i dlatego goraco polecamsmile)
        • Gość: a Re: Woreczek migdałów IP: 195.94.206.* 27.04.05, 14:54
          ja też szukałam takich migdałów i nie znalazłam, a w końcu pomyslałam że damy
          czekoladki,te migdały i tak sa ponoć nie zjadliwe bo strasznie twarde, a
          czekoladki przynajmniej goście sobie zjedzą, zamawiamy takie ręcznie robione w
          eleganckim pudełeczku, niestety nie sa one tanie, ale my mamy mało gości bo
          tylko obiad
          • Gość: loozik_goozik Re: Woreczek migdałów IP: 217.153.224.* 27.04.05, 14:58
            Moze poszukam takich migdałów (mogą być tylko białe) na wagę w jakichs
            marketach typu MiniEuropa?? A co do samodzielnych prac ręcznych to ja też
            popieram takie inicjatywy - kasa oszczedzona i ile zabawy!! oraz satysfakcji ze
            cos sie wlasnorecznie zrobilo.
            • pati102 Re: Woreczek migdałów 27.04.05, 15:01
              obawim sie, ze tych w cukrze nie znajdziesz (a juz na pewno nie na wage), sa
              tylko w bialej czekoladzie (tez z reszta nie na wage) w piotrze i pawle npsmile
              • Gość: loozik_goozik Re: Woreczek migdałów IP: 217.153.224.* 27.04.05, 15:07
                Też wpadłam na pomysł!! Ale tak zawsze jest: jak cos wymysle nie mozna kupić
                albo drogie jest. To chyba pech smile Te migdały w czekoladzie tez spoko pomysł.
                Na szczeście mam jeszcze czas żeby poszukać.
                • Gość: An Cos znalazlam:) IP: *.arcor-ip.net 27.04.05, 15:19
                  znalazlam link z firma ktora robi male slodkie upominki, przy tym reklamujac np
                  Was czyli mozna dac na opakowaniu imiona albo date slubu. Moze mozna zamowic
                  migdaly trzeba by sie z nimi skontaktowac. Chociaz patrzac na ich oferte to
                  chyba droga sprawa.
                  • Gość: An Re: Cos znalazlam:) IP: *.arcor-ip.net 27.04.05, 15:20
                    jeszcze raz ja nie wkleil mi sie do poprzedniego postu link:

www.slodkieupominki.pl/index.php?katID=16&jezykID=1&akcja=kategoria
                    • Gość: a Re: Cos znalazlam:) IP: 195.94.206.* 27.04.05, 15:27
                      raczej nie da rady u nich zamówić bo zobaczcie że minimalna ilośc sztuk
                      zamówienia to kilkaset sztuk
                      • Gość: An Re: Cos znalazlam:) IP: *.arcor-ip.net 27.04.05, 15:51
                        Gość portalu: a napisał(a):

> raczej nie da rady u nich zamówić bo zobaczcie że minimalna ilośc sztuk
                        > zamówienia to kilkaset sztuk

Moze jakby sie z nimi skontaktowac i zapytac to moze by zrobili wyjatek. Sama
                        nie wiemsmile
                    • Gość: loozik_goozik Re: Cos znalazlam:) IP: 217.153.224.* 27.04.05, 15:28
                      śledzę mój wątek wytrwale!! Fajna stronka ale migdałów nie mają sad Może sie
                      przerzuce na czekoladki ??
                      • Gość: kffiatek Re: Cos znalazlam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:25
                        dostałam kiedyś takie migdałki w prezencie, błękitne w tiulowym woreczku.były
                        kupowane w Patchi w galerii mokotów, ale nie wiem czy wciąż mają tam swój sklep.
                        mozna tam kupić przepięknie pakowane pojedyncze czekoladki, które są chyba nawet
                        lepszym pomysłem na prezent dla gości niż migdałki. wystarczy dołączyc do nich
                        karteczke z podziękowaniami. są naprawdę śliczne smile
                        • pati102 Re: Cos znalazlam:) 27.04.05, 21:43
                          wlasnie bylam w patchi...sa rzeczy na ktore moge wydac duuuzo ale zdecydowanie
                          nie jest to czekolada a 10 zl za 1 szt oznacza, ze same "podstawki" pod
                          winietki to 1200 zl, nie sadze, zeby moi goscie docenili smak tych codow. przy
                          okazji maja tez jakies migdaly w kolorowych skoropkach ale o ich cene nie
                          pytalam.
    • cannella Re: Woreczek migdałów 27.04.05, 22:47
      W Polsce niestety naprawdę ciężko dostać migdały w cukrze. Ja miałam szczęście,
      bo jakiś czas przed ślubem byłam we Włoszech, a tam problem jest raczej w drugą
      stronę, bo nie wiadomo, które wybrać. Jeśli masz taką możliwość, to poproś
      kogoś, żeby je przywiózł przy okazji podróży. Kilogram kosztuje ok. 25 euro i
      spokojnie wystarcza na 70-80 woreczków, nawet jeszcze zostaje, żeby poczęstować
      gości. A zamiast woreczków może rozważyłabyś pudełeczka? W Warszawie już można
      bez problemu dostać przyzwoite - widziałam na Marszałkowskiej niedaleko pl.
      Konstytucji w takim sklepie ni to kwiaciarni, ni to papierniczym. Jeśli jeszcze
      chciałabyś o coś zapytać, to chętnie służę pomocą.

A jeśli chodzi o sam pomysł, to nie daj się zniechęcić głosami, że to nie jest
      polski zwyczaj. Nasze pudełeczka do końca były tajemnicą, przygotowaliśmy je bez
      głośnego opowiadania, że coś takiego szykujemy. Goście, którzy wychodzili z
      wesela dostawali je od nas osobiście z podziękowaniem za obecność i było widać,
      że naprawdę miło im dostać taki drobiazg na pamiątkę.
    • Gość: An Re: Woreczek migdałów IP: *.arcor-ip.net 27.04.05, 22:59
      w innym watku znalazlam przyklady "slodkich woreczkow" smile)

www.wizaz.pl/w-agora/download_thread.php?site=ogloszenia&bn=ogloszenia_slubne&thread=1107190041#N1107190041
      • Gość: Meg Lepiej czekoladki! IP: *.adsl.snet.net 28.04.05, 00:32
        DZiewczyny, te migddaly sa niedobre, przynajmniej dlam mnie. Ja kupuje
        czekoladki w zlotych, jednolitych papierkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka