Dodaj do ulubionych

Buty firmy Grawikar?

05.05.05, 14:20
Czy któraś z was miała okazję wypróbowac buty ślubne firmy Grawikar? Można je
kupić w sklepie internetowym bialebuty.com.pl, fasony mają ok (nawet sa na
niskim obcasie!), ceny też działające, tyle, że troche sie boję nabywać TAKĄ
rzecz bez oglądania i mierzenia. Chodzi mi zarówno o jakość wykonania, jak
wygode noszenia i zgodność numeracji...HELP
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: Buty firmy Grawikar? 05.05.05, 17:42
      Buty wygodne, ale numeracja jest do bani. Normalnie noszę 39, a u nich 38 było
      na mnie trochę za luźne i musiałam mieć wkładki.
    • Gość: Narta Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:32
      Ja kupilam buty na 7mio centymetrowym obcacie, 3maja sie na razie dobrze (dosc
      czesto chodze w nich po domu, zeby rozchodzic i przyzwyczaic noge), obcas jest
      stabilny i sa dosc pozadnie wykonane. Ja za swoje kupilanm w salonie Lareny za
      69 zlotych (wyprzedaz).
      • Gość: Narta Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:32
        aha, i nazwa to chyba GROWIKAR.
    • Gość: Madzik Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.pl / 213.155.191.* 05.05.05, 23:08
      Po 1 przejdz się po salonach i popytaj o buty tej firmy.. a wiem,ze mają..
      Nawet jeśli nie będzie Twojego fasonu możesz sobie dobrac kolor i rozmiar.
      Ja na 90% jestem zdecydowana na butki z tej firmy.. z tym,ze w sklepie sa one
      droższe,, z tego co wiem, np.w Gdyni za pewny fason 155zł, a na stronce 119.
      Ja zorientuję się w cenach w moim miescie,jesli będzie duza róznica to kupuję
      te,ze stronki.. Zawsze mozna oddac lub wymienic rozmiar. Pisałam do nich maila
      i wszystko wiem wink
      • Gość: alice76 Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.businessman.com.pl 06.05.05, 10:40
        Dzięki babeczki. Przejdę sie po salonach, jak radzicie. Szukałam info o tej
        firmie i jej punktach sprzedazy na internecie, ale nic mi się nie udało
        znaleźć. Co do pochrzanionej numeracji, to od początku chciałam wziąć 36 (mam
        małe 37), teraz zaczęłam się obawiać, że najmniejsze buty z ich rozmiarówki
        wciąż moga być na mnie...za duże ;-P
        Czy któraś z was wie może, w jakich salonach we Wrocławiu lub Warszawie można
        je spotkać?
        • Gość: malutka Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.pl / 213.155.191.* 06.05.05, 13:20
          nie przejmuj się... zawsze można wymienić.. Ja mam 35-36.. dzis mierzyłam jedne
          butki, rozmiar 35 i okazały sie za duze..ALE mierzyłam buty z czubkiem,,a będę
          zamawiac inne.. na razie nie wiem co zrobic.. tzn jaki rozmiar zamówic 35 czy
          34. Przejdę sie jeszcze do innego salonu,być może będą mieli buty o podobnym
          fasonie to tego,którego chcę.
          a jak nie trafię z numeracją to wymienie.. to i tak wyjdzie mnie 119 +5 +
          erentualnie 5 za przesłanie do zmiany numeru, a nie 150 czy 155 jak w salonach..
          A najbardziej się wkurzyłam, gdy babka z salonu powiedziała, ze "nie ma
          rozmiaru 34, nie robią takich" a jak byk jest napisane na stronie,ze takie
          butki są.
          • Gość: alice76 Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.businessman.com.pl 06.05.05, 15:22
            taak, tylko, że w przypadku butkow, które bym chciała (model 162 satyna albo
            żakard) 36 to najmniejszy rozmiar wink
            • Gość: malutka Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.pl / 213.155.191.* 06.05.05, 17:15
              uuu to faktycznie... czyli albo zamawiasz 36 i modlisz się,zeby były dobre wink
              albo rezygnujesz z tego modelu i wybierasz inny.. crying(
              mój 122 jest od 34 wink)
              • alice76 Re: Buty firmy Grawikar? 06.05.05, 23:35
                Malutka, piekny model wybrałaś....tyle, że obcasik nie na moje zepsute kolana
                niestety ;-(
                6,5 centymetra, mój Boże wink
                Ale za to od rozmiaru 34 wink))
    • milka1974 Re: Buty firmy Grawikar? 06.05.05, 18:43
      Buty tej firmy są super wygodne smile Polecam je z czystym sumieniem bo nogi mam
      wymagające a po weselu nie miałam nawet odciśniętych stóp o jakimkolwiek bólu
      nie wspomnę smile A rozmiar rzeczywiście wypada trochę większy...
      • evitka21 Buty firmy Grawikar?-gdzie we wrocławiu??? 06.05.05, 18:56
        ogladałam te butki na stronce i wydaja sie byc całkiem ładne,ale nie wyobrażam
        sobie kupna butów bez mierzenia.czy ktos moze wie czy we WROCŁAWIU mozna je
        gdzies kupić????jakby były fajne,to bym pewnie kupiła przez net,bo taniej,ale
        musze najpierw przymierzyć.....
        • alice76 Re: Buty firmy Grawikar?-gdzie we wrocławiu??? 06.05.05, 23:32
          Ewitka, jakbyś już dostała namiary na sklep we Wrocławiu, to ja też bardzo
          chętnie wink
          Napisałam maila do tych z bialychbutów.com.pl, ale pani mi odpisała, że butów
          we Wwiu nie można przymierzyć, dostepne są tylko w necie (oczywiście nie
          uwierzyłam, niemniej jednak nadal nie wiem, gdzie je można zobaczyć na własne
          oczy)
    • Gość: malutka-Madzik Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.pl / 213.155.191.* 07.05.05, 12:30
      ehh ja tez jestem przerażona tą wysokością.. zwłaszcza,ze im mniejsza stopa
      tym ten kąt od podłoza w górę chyba robi się większy sad(
      ponadto nie bardzo wiem,w którym miejsc jest ta wysokość 6,5.. chyba na
      środku..
      Ale cóż.. dla mnie najważniejsze jest to,ze ten obcas jest stabilny.. na
      jakiejs szpilce, nawet 4 cm to bym się zabiła wink)

Własnie sprawdziłam wysokośc swoich butków ze studniówki.. w srodku obcasa było
      7, przy samej pięcie 7,5.. jesli to wytrzymałam (tylko jakic cudem to nie wiem)
      do 5 rano.. to i z tymi sobie poradzę wink) Tylko,ze po tej studniówce,to przez 2
      dni chodzic nie mogłam.. tylko na zewnętrznych krawędziach.. masakra wink
      Dlatego teraz będę mądrzejsza i przygotuję moje stópki na taką wysokość:zaczne
      w nich chodzic po domu na jakies 2 tyg. przed slubem hehe

• Gość: malutka Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.pl / 213.155.191.* 07.05.05, 12:32
      aa zapomniałam dodać,ze ja mam tylko 156cm, a mój mężczyzna 175... chcę się
      czuc bardziej komfortowo itp wink) dlatego juz dawno wiedziałam,ze min.obcas to
      5cm wink)
      • Gość: alice76 Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:25
        malutka, biję Cie na głowę wink
        U nas wymiary to ja 166 cm a mój przyszły 192. A i tak planuję maxymalnie niski
        obcasik. Czasy studniówki i 7dmio centymetrowych obcasów (z tym samym facetem
        zresztą wink już dawno za mną wink
        • Gość: jadranka Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 10.05.05, 14:02
          Dołączam się, ja mam 150 cm wzrostu a moj mily 180. Kolosalne problemy z kupnem butow, bo 35 sa za duze, a jeszce do tego mam wymagania co do fasonu i koloru.
    • gosiab10 Re: Buty firmy Grawikar? 07.05.05, 13:12
      Napisłam do tej internetowej firmy ,,białe buty'', aby dowiedzieć sie jak z tą
      numeracją wygląda, czy jest standardowa, czy zawyżona. Odpowiedziano mi, że
      niektóre modele growikar są zawyżone, inne nie i niby, że jest to zaznaczone na
      ich stronie internetowej. Tyle, że www.growikar.com nie otwiera mi się i nie
      mogę tego sprawdzić. Jak jest u was? Otwiera sie?
      • Gość: alice76 Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:24
        list od pani z bialychbutów:
        "Witam,
        Modele niżej wymienione mają zawyżoną numerację.
        Wybierając numer 36 w rzeczywistości otrzyma Pani Nr 37.
        Długość wkładki wewnętrznej - dodany jest zapas na czub.

Niestety nie posiadam aktualnie numeru 36 z tych modeli ,więc nie jestem w
        stanie ich zmierzyc.

MateriaŁ zewnetrzny-satyna ecru/syntetyczny
        żakard ecru - materiał tkany ( bawełna+ syntetyk)
        Materiały wewnętrzne- ekologiczne,delikatne syntetyki białe

Obcasy w kolorach ercu.

Spody białe.

Proszę spróbować i zamówić- jeżeli buty nie spełnią Pani oczekiwań-można je
        zwrócić w ciągu 10 dni od otrzymania "

• Gość: malutka Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.pl / 213.155.191.* 07.05.05, 14:12
      heh wink strona growikaru przestała działąc jakiś czas...a z tą ich numeracją to
      ja nie wiem.
      na stronce białebuty.. jest podana długosc stopy w cm i do tego rozmiar
      buta,ale ja na to nie patrzę..
      mam 23cm i wg nich powinnam miec 36 dobre sobie..
      jak mierzyłam w sklepie 35 z czybkeim (bo moich nie było?) to 35 było za duze i
      za szerokie..
      cały czas mysle co zamóic..czy 35 czy 34.. ale przynajmniej mam możliwosc
      zamówienia takich małych wink)

jesli chodzi o kolana przy takim obcasie to się nie martwię,, raczej o
      kręgosłup.. mimo młodego wieku,cos mi szwankuje crying(
      ps.ale Twój facet wyyyyskokiiii wink)
      • gosiab10 Re: Buty firmy Grawikar? 07.05.05, 19:42
        hej,
        Też sie zastanawiam, czy 35 czy 34. Ale skoro jest zawyżona numeracja to chyba
        jednak 34, a w razie czego zwrócę, bo jest taka możliwość. Ja planuję te z
        czubem, a obcas 9,5(!). Na codzień noszę ok.8 cm obcas, tak więc będzie chyba
        spoko, oby obcas był stabilny.
      • jurlas1 Re: buty do ślubu 17.05.05, 14:29
        gdzie można kupic fajne biale buty do ślubu, njlepiej z lekko zaokrąglonymi
        czubkami.
        • marcys1 Re: buty do ślubu 01.06.05, 12:37
          jesli szukasz rozmiaru 38-39 daj znac na priv - to odpisze phaser@poczta.fm
    • Gość: malutka Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.pl / 213.155.191.* 07.05.05, 21:24
      Codziennie 8 cm? ojj chyba bym daleko nie zaszła.. wink
    • Gość: megan Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:08
      Te buty naprawdę Wam się podobają? Moim zdaniem są tandetne...
      • Gość: alice76 Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.businessman.com.pl 10.05.05, 10:04
        Mi tak. Nie wszystkim mają takie wielkie czuby, że można nimi bez problemu oko
        wybić. Nie wszystkie mają też takie upiorne obcasiki, co były modne w ostatnich
        czasach.
    • Gość: malutka Re: Buty firmy Grawikar? IP: *.pl / 213.155.191.* 10.05.05, 12:27
      przeciez ja nie powiedziałam, ze TE buty mi sie podobają, tylko podoba mi się
      określony model!!
    • meggi82 Re: Buty firmy Grawikar? 17.05.05, 15:13
      hmm dlaczego musiałam się logowa?? uncertain/
      więc mówię.. Malutka - to ja.

w zeszłym tygodniu zamówiłam butki Growikaru, przez neta na białych butach, bo
      w sklepie byly droższe, a po drugie babka powiedziała, ze małe (czyli 34, 35,
      36) to na zamówienie,więc i takj bym ich nie mierzyłam.. Więc wzięłam z netu..
      Mam nadzieję, ze w tym tygodniu paczka dojdzie, to Wam napiszę jak te butki
      Growikar się sprawują..
    • irish_girl Re: Buty firmy Grawikar? 20.05.05, 11:30
      alice76 to ja wink
      Dostałam buty wczoraj. Niestety zwracam. Powodem jednak nie jest wykonanie
      butków. Tu nie ma żadnych zastrzeżeń, satynka ładna, do tego tak pożądana jasna
      podeszwa, a - co najważniejsze - kolor ecru nie taki ciemny ohydny jak w
      sklepach obuwniczych, tylko delikatny jasny i naprawdę ok. Tylko mój model
      okazał sie jednak być modelem z czubem o wiele większym niż się wydawało na
      zdjęciach. I tak jest dużo mniejszy niż czuby standardowe, ale ja czubom
      zdecydowanie mówię nie i na własnym weselu na kompromis nie pójdę i już!
      Trudno, straciłam 10 zł na wsparcie Poczty Polskiej wink
      Co do numeracji to zwykle noszę małe 37/duże 36, zamówiłam 36 i wcale mi jakoś
      za bardzo luźno nie było. Może dlatego, że te czuby się dosyć szybko zaczęły
      zwężać.

Generalnie buty ok, szkoda tylko, że nie na mnie ;-(
      Obcasik rzeczywiście miały niewielki i ładny. Gdzie ja teraz taki drugi
      znajdę...sad

P.S. Malutka, rzeczywiście - wysoki ten mój facet wink
      Szyja boli od tańczenia z nim wink
      • meggi82 Re: Buty firmy Grawikar? 20.05.05, 12:40
        hmm mówisz,ze Ci się nie podobają.. Patrzyłam na fotki... fajne te butki.. i
        jedna dziewczyna z innego forum tez takie brała.
        Ja jestem przeciwna czubom,ale tylko ze szpicem..a te wydają mi się bardzo
        eleganckie, więc zastanów się wink)
        Ten czubek jest moim zdaniem ok, nie ma szpica i nie jest przesadziscie
        kwadratowy...
        ale jeśli Ci się nie podobają, to cóz...
        ps. jesli chcesz oddać, to moze obejrzyj jeszcze raz stronki, może coś innego
        Ci się spodoba, to nie stracisz kasy, bo butki wymienisz wink

ps1.mi mają dzisiaj butki wysłać, bo mieli problem z podeszwą 34, teraz w takim
        razie się modle,zeby nie były za małe wink)
        • irish_girl Re: Buty firmy Grawikar? 20.05.05, 13:02
          Za późno wink
          Już odesłałam wink
          Znalazłam podobne buty Klaudia, nawet mierzyłam (obcas nieco wyższy, tak ze 4,5
          cm to ma, ale czubki daleko mniejsze), bardzo stacilne, tyle że 189 zł, a nie
          119sad
    • meggi82 Re: Buty firmy Grawikar? 22.05.05, 01:16
      no i przyszły butki.. spokojnie się mieszczę w te 34 jeśli chodzi o długość ,
      tylko trochę wąskie są jesli chodzi o palce.. i nie wiem co robic.. a jak wezmę
      35 to mogą byc za długie.. Cóż najwyżej będe je rozchodzić wink)
      Tylko jak dla mnei to ten kolor ecru mógłbyby zdecydowanie ciemniejszy...
      faktycznei trochę ten przód na zdjęciahc wydaje się szczuplejszy,ale nie będe
      robic o to afery.. w sumie buty są, cena ok, i małe, a dzie ja znajde indziej
      na moją nogę małą? hee
    • anusia5551 Re: Buty firmy Grawikar? 22.05.05, 11:10
      Czy możecie mi wyjaśnić jaka jest różnica między atłasem (model chyba 122 z
      haftem) a satyną? Który materiał jest mniej błyszczący, który bardziej miękki?
      Czy to jest tak, że te buty są z jakiegos tworzywa sztucznego obciągniętego np.
      satyną, czy to po prostu jest materiał? Czy one nie są sztywne?
      Też się zastanawiam nad rozmiarem 34, tylko boję się, że będzie za duży sad
    • anusia5551 Re: Buty firmy Grawikar? 22.05.05, 11:10
      Czy możecie mi wyjaśnić jaka jest różnica między atłasem (model chyba 122 z
      haftem) a satyną? Który materiał jest mniej błyszczący, który bardziej miękki?
      Czy to jest tak, że te buty są z jakiegos tworzywa sztucznego obciągniętego np.
      satyną, czy to po prostu jest materiał? Czy one nie są sztywne?
      Też się zastanawiam nad rozmiarem 34, tylko boję się, że będzie za duży sad
    • meggi82 Re: Buty firmy Grawikar? 22.05.05, 12:27
      nie mam pojęcia..
      ja mam chyba z satyny wink 122 ale bez haftu.. Kupiłam te butki, gdy
      zobaczyłam,ze inna laseczka (swoja drogą 154cm) takie wzięła..
      Powiedziała mi,ze myślała nad tymi 127 z haftem,ale jak je zobaczyła na żywo,
      to stwierdziła,ze woli gładkie wink
      Ja wzięłam 122 i są ok.
      a co do rozmiary 34 nie będą dla Ciebei za duże wink
      tamta dziewczyna miała stopę 22 -22,5cm ja mam 23 i są oki.. tylko
      mówię..wąskie w palcach (tzn po bokach palców) i muszę je rozchodzić.. ale
      większych nie wezmę, bo za duze będą sad(
      • evitka21 co to jest ta satyna? 23.05.05, 16:47
        meggi jak wyglada ta satyna? czy top jest rzeczywiscie materiał przypominajacy
        satynę czy raczej plasik,który jakis czas temu nazywano satyną?(takie gumowe
        coś, na bazarach były takie badziewiaste torebki z tego)
        albo inaczej do czego to mozna porównać? zastanawiam sie nad żakardem a ta
        satyna właśnie...
        • evitka21 Re: co to jest ta satyna? 31.05.05, 20:37
          up
    • meggi82 Re: Buty firmy Grawikar? 31.05.05, 21:04
      hmm to nei jest plastik, to jest taki gładziutki materiał.. nie wiem jak to
      wytłumaczyć..
    • meggi82 Re: Buty firmy Grawikar? 31.05.05, 21:04
      Anussia zostawiłam Ci wiadomość na poczcie wink
    • iszka Re: Buty firmy Grawikar? 01.06.05, 11:17
      ja bym nie kupila butow bez mierzenia. moze sa ladne, ale moza podobne dostac w
      sklepach. ja mieszkam w warszawie, na Chmielnej, oraz w domach kupieckich jest
      spory wybor. sporo czasu chodzilam za butami, ale w koncu po kilkunastu
      przymierzeniach nie liczylo sie juz nic, poza tym, by but byl wygodny. niektore
      obcasy sa strasznie niestabilne, choc buty byly sliczne. a dodam, ze umiem
      chodzic w butach na obcaach, bo codziennie musze to robic smile))
      Radze bys popatrzyla po sklepach, bo mozna kupic podobne i w przyblizonej
      cenie, a chyba nie chcesz na wlasnym weselu ciagle myslec ze chcesz zdjac juz
      te okropnie niewygodne buty. smile))
      • marcys1 Re: Buty firmy Grawikar? 01.06.05, 12:34
        a może któraś z Was dziewczynki jest zainteresowana odkupieniem białych
        satynowych butkow w rozmiarze 38-39 na niskim obcasie i bez "czubow". mialam je
        na nogach tylko jeden raz - do swojego slubu 14 maja - i naprawde nie zdazyly
        sie ani zniszczyc ani nawet wybrudzic (za to sa super wygodne). aha i mozemy
        tez pogadac o nieuzywanych ponczoszkach samonosnych tez oczywiscie bialych
        (kupilam na "zas" i nie uzylam) mam fotki bucikow smile zainteresowanym przesle na
        maila. podaje tez swojego: phaser@poczta.fm
    • meggi82 Re: Buty firmy Grawikar? 03.06.05, 19:34
      Anusia odezwij się wink)
    • anusia5551 Re: Buty firmy Grawikar? 08.06.05, 20:31
      Ja już dostałam model 122, białe 34 i są OK. Tzn. trochę za duże, tak z pół
      numeru, ale mniejszych już chyba nie dostanę nigdzie, zresztą paseczek jest
      więc nie spadną. Przód dosyc waski, ale rozejdzie się, mam nadzieję.
      Zastanawiam się, czy po weselu da się je zafarbować i przemalować na inny
      kolor - przydadzą się potem na inne bale, bo fajny ten obcas, stabilny, nie
      klocek, ale i nie szpilka.
    • eve_26 Re: Buty firmy Grawikar? 28.07.05, 17:24
      Wracam do tematu zapomnianego jakiś czas temu smile Czy wiecie może, gdzie w
      Częstochowie albo w okolicach (mogą być nawet Katowice) można kupić buty
      Growikar? Boję się kupować przez internet, wolałabym najpierw przymierzyć. A
      może jakieś inne fajne buty da się u nas kupić? Może mam za duże wymagania, ale
      chce w kolorze ecru, z piętą i palcami, bez czuba i niestety w rozmiarze 41 sad
      Możecie mi jakośc pomóc? Za trzy tygodnie przymiarka sukni a ja bez butów wink
      Aha, i jeszcze obcas jakieś 4 cm, bo mam 175 cm wzrostu, a pan młody niewiele
      wyższy smile)))
      • evitka21 Re: Buty firmy Grawikar? 29.07.05, 16:00
        ja nie wiem nic o wyborze butków w częstochowie,ale chciałam o czym innym.
        Sama niedawno zamawiałam butki w sklepie netowym www.bialebuty.com.pl/
        niestety okazały sie być za duże (a ztego modelu mniejszych nie było) butki
        odesłałam i za pare dni kase dostałam z powrotem.
        Niektóre są u nich dosc ładne moim zdaniem,więc jak ci sie u siebie nie uda nic
        kupić to mozesz zaryzykować tam.Najwyżej stracisz za przesyłkę.
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka