Dodaj do ulubionych

gdzie w podróż poslubną???

09.05.05, 14:11
Witam,
Czy macie juz zaplanowaną podróż poślubną?
Ja mam problem, bo do końca nie wiem gdzie pojechać. Może macie jakies fajne
pomysły albo oferty.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: gdzie w podróż poslubną??? 09.05.05, 14:23
      My jedziemy w podróż po Europie.
      Myślę,że Wy powinniście podjąć decyzję o miejscu, gdyż każdy co innego lubi.
      My np. nie lubimy biór podróży i dlatego jedziemy własnym autem i zupełnie
      spontanicznie, nie wiemy jeszcze w jakuie kraje. Ustalimy po drodze smile.
      A jeżeli ktoś się nie lubi martwic o nic, to niech się wybierze do biura podrózy,
      tam wszystko załatwią.
    • Gość: vinga Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 14:33
      My mamy przyczepe kampingową i chyba pojeździmy po Polsce, napewno na Mazury.
      Dzisiaj przeglądałam oferty domków letniskowych na Mazurach i tez nie wychodzi
      drogo, więc może domek? musimy się zastanowić.
      • Gość: kaczka Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 158.75.50.* 09.05.05, 14:36
        my do Egiptu
        • agnieszkapp1 Re: gdzie w podróż poslubną??? 09.05.05, 14:42
          też myslelismy o Egipcie, ale jak weszlismy na jakos strone juz nie kojarze na
          jaką. To tam przestrzegali przed wyjazdami, bo coraz cześciej są tam jakieś
          ataki.Strasznie mnie to zdziwiło.
          • amoniaaa Re: gdzie w podróż poslubną??? 09.05.05, 15:04
            też o tym słyszałam, a w dodatku w Egipcie jest straszny syf, no typowa
            Afryka... Ja tam wolę cywilizowane kraje. Jedziemy do Grecji.
            • Gość: kaczka Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 158.75.50.* 09.05.05, 15:08
              różnie może być, ale mamy nadzieję, że będzie super. Słyszelismy od znajomych,
              którzy tam byli,że bylo ekstra!!!
            • Gość: Elastyna Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 217.153.224.* 09.05.05, 15:11
              W Egipcie rzeczywiście jest "syf" ale zobaczenie starozytnych Teb wszystko
              rekompensuje. Morze jest super, z plażami troche gorzej, bo to raczej zbita
              ziemia z nie piasek sad Hotele sa w dobrym standarcie, ale robaczki są zarówno w
              ** jak i ***** wink
              W Egipcie nie jest niebezpiecznie (przynajmniej rok temu nie było). Ja
              osobiście polecam bo dawno tak świetnie jak w Egipcie sie nie bawiłam!! ps.
              polecam safari na quadach!!
              A ja jade w podróz poslubną na rowery do Skandynawii!!
              • Gość: kaczka Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 158.75.50.* 09.05.05, 15:14
                dzięki za informacje smile
              • ailija Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 00:39
                W Egipcie jest niebezpiecznie. Może stąd wygląda to bezpiecznie. My byliśmy tam
                dokładnie miesiąc temu i jedną wycieczkę nam odwołali, bo wycieczkę przed nami
                napadnięto (zginęły 4 osoby a 19 zostało rannych). Poza tym "brud, syf i
                malaria". Jasne, że widoki rekompensują, ale akurat na podróż poślubną nie
                polecam.
              • morelka_28 Egipt-super podróz 13.05.05, 11:22
                nieprawda ,zew Egipcie jest az tak niebezpiecznie.
                Właśniewrócilismy z 2 tygodniowejpodróży.Było REWELACYJNI|E.
                Szczerze Polecam.
                Bylismy w Sharmel Sheikh na Synaju. (2 lata temu w Hurgadzie)
                Cieplutkie, turkusowe morze,super baseny, czyściutki hotel (Sierra Savoy).
                Inni Polacy byli w hotelach Maxim Plaza i Pyramisa i teżbyli bardzo zadowoleni.
                Nie ma się czego bać. Na ulicach jest naprawdę bezpiecznie.
                Jeśli macie jakieś wątpliwości, to nie ma się co zasatnawiać.
                Morelka
            • lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 09:16
              amoniaaa napisała:

> też o tym słyszałam, a w dodatku w Egipcie jest straszny syf, no typowa
              > Afryka... Ja tam wolę cywilizowane kraje. Jedziemy do Grecji.

Syf to Ty masz w głowie, byłaś, że tak twierdzisz?
              • amoniaaa Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 09:55
                Gdybym nie była to bym nie pisała!! Czemu od razu się "unosisz"?? Piszę tylko
                to co wiem. Tunezja to mniejszy syf, ale też syf!!
                • lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 10:32
                  ailija napisała:

> W Egipcie jest niebezpiecznie. Może stąd wygląda to bezpiecznie. My byliśmy
                  tam
                  >
                  > dokładnie miesiąc temu i jedną wycieczkę nam odwołali, bo wycieczkę przed
                  nami
                  > napadnięto (zginęły 4 osoby a 19 zostało rannych). Poza tym "brud, syf i
                  > malaria". Jasne, że widoki rekompensują, ale akurat na podróż poślubną nie
                  > polecam.

Proszę Państwa, zalezy jak kto trafi i wybierze. Przecież to normalne, że jak
                  się jedzie do krajów Arabskich to nie wybiera się hotelu dwu**, Wybierzcie
                  hotel ****, a będziecie mieli czyściutko, śliczną plażę, pyszne jedzenie. Ja
                  byłam w hotelu *** i pół gwiazdki(dziwne ale fakt) i w pokoju było czysto,
                  smaczne jedzenie, woda wymieniana w basenach raz w tygodniu(nie nie, nie jest
                  racjonowana), do plaży piechotką 5 minut, a plaża czysta, z własną rafą, czyste
                  baseny, i zdecydowanie polecam na podróż poślubną, natomiast nie polecam
                  oszczędzania na hotelu i ofercie biura podróży...

Polecam wątek:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=17051436&a=17248739
                  • amoniaaa Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 10:44
                    Mi nie chodziło o pokoje, tylko ogólnie o kraj. W pokoju też miałam dziennie
                    sprzątane itd. Ale to jeszcze bardzo zacofane kraje moim zdaniem.
                    • lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 11:28
                      No to tu masz rację, tylko do Egiptu nie jeździ się ogładać cudów nowoczesnej
                      techniki, a jadąc tam trzeba mieć na uwadze, że ogólnie to to jest kraj, gdzie
                      benzyna jest droższa niż woda, klimat powoduje szybsze niszczenie i jest to
                      przede wszystkim inna kultura, której nie mamy prawa oceniać, gdyż zyjemy w
                      zupełnie innych realiach. Natomiast w miejscach turystycznych jest bardzo
                      czysto, brud się widzi czasem przejeżdżając autokarem lub zapuszczając się w
                      miejsca bardzo nieturystyczne, ale tak jest wszędzie.
                • lulu20 Re: gdzie w podróż poslubną??? 13.05.05, 11:26
                  w Afryce jest pięknie, ale nie każdego interesuje na wycieczkach cokolwiek poza
                  luksusowym hotelem i besenem. Po co w ogole wyjezdzac jak ktos chce basen i
                  apartamenty tylko?
        • Gość: Monika B Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:45
          a dokąd i kiedy???bo my też smile jedziemy wsierpniu do Hurghady
          • Gość: kaczka Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 158.75.50.* 12.05.05, 12:12
            do Hurghady od 30 czerwca do 14 lipca smile
    • rozalia29 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 12:29
      A nie obawiacie się, że w lato temperatury w Egipcie będą zabójczo wysokie? Ja
      nie byłam w Egipcie ale moi przyjaciele owszem , wybrali się latem i podczas
      wycieczek niektórzy nie mogli wysiadać z autokarów bo nie byli w stanie znieść
      takiego parzącego słońca i tych miejsc gdzie trzeba było kawałek dojść nie
      zobaczyli. Poradzili naszym innym znajomym wakacje tam ale w naszą zimę i mieli
      rację. Wtedy temperatury były też wysokie ale znośne. A co do hotelu to
      rzeczywiście im wyższy standard tym lepiej i bezpieczniej.
      • Gość: kaczka Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 158.75.50.* 12.05.05, 12:31
        byłam w Turcji, temperatury powyżej 40 stopni, po 3 dniach mozna sie
        przyzwyczaić; musimy dac radę
        • rozalia29 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 12:36
          To życzę powodzenia i udanej, gorącej podróży poślubnej. My się aż tak daleko
          nie wybieramy. Myślimy o Chorwacji ,a mnie naszła chętka na podróż szlakiem
          kutury Łemkowskiej i salamander. Lubimy spędzać czas przemieszczając się.
      • lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 14:19
        rozalia29 napisała:

> A nie obawiacie się, że w lato temperatury w Egipcie będą zabójczo wysokie?
        Ja
        > nie byłam w Egipcie ale moi przyjaciele owszem , wybrali się latem i podczas
        > wycieczek niektórzy nie mogli wysiadać z autokarów bo nie byli w stanie
        znieść
        > takiego parzącego słońca i tych miejsc gdzie trzeba było kawałek dojść nie
        > zobaczyli. Poradzili naszym innym znajomym wakacje tam ale w naszą zimę i
        mieli
        >
        > rację. Wtedy temperatury były też wysokie ale znośne. A co do hotelu to
        > rzeczywiście im wyższy standard tym lepiej i bezpieczniej.

Byłam w połowie sierpnia, który podobno jest gorętszy niż lipiec i było ok.
        Ważne, aby pić dużo wody i nie siedzieć plackiem na słońcu. W Dolinie Królów,
        temperatura dochodzi czasami do 55 'C, ale jak się pije dużo wody, ma się
        nakrycie głowy i nie jest się księciem, ani księżniczką też da się przejść od
        krypty do krypty(bo tam już jest chłodniej i można odsapnąć). Ważne aby
        pamiętać o nakryciu głowy i pić dużo wody i wtedy jest znośnie, a nawet
        powiedziałabym bardzo przyjemnie, chybaże ktoś jest bardzo czuły na wyższe
        temperatury, ma problemy z sercem itp...
        • rozalia29 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 14:33
          Wiesz, nie trzeba być księciem lub księżniczką, żeby nie mieć siły biegać od
          krypty do krypty w poszukiwanu chłodu. Moje zdanie świadczy tylko o tym, żeby
          na miejsce wypoczynku wybierać miejsca dla siebie odpowiednie. Ja bardzo źle
          znoszę upały a nie jestem schorowana emerytką. I chetnie bym pojechała do
          Egiptu,żeby pozwiedzać ale wiem ze wróciłabym potwornie zmęczona upałem i
          myślę,że na miejscu często miałabym dosyć. I dlatego dla mnie Egipt na podróż
          poślubną odpada. Ot co. I stąd moje pytanie i udział w rozmowie.
          • lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 14:49
            rozalia29 napisała:

> Wiesz, nie trzeba być księciem lub księżniczką, żeby nie mieć siły biegać od
            > krypty do krypty w poszukiwanu chłodu. Moje zdanie świadczy tylko o tym, żeby
            > na miejsce wypoczynku wybierać miejsca dla siebie odpowiednie. Ja bardzo źle
            > znoszę upały a nie jestem schorowana emerytką. I chetnie bym pojechała do
            > Egiptu,żeby pozwiedzać ale wiem ze wróciłabym potwornie zmęczona upałem i
            > myślę,że na miejscu często miałabym dosyć. I dlatego dla mnie Egipt na podróż
            > poślubną odpada. Ot co. I stąd moje pytanie i udział w rozmowie.

--------------------------------------------------------------------------------

Nie wiem skąd Twoje oburzenie, przypominam

"Ważne aby
            pamiętać o nakryciu głowy i pić dużo wody i wtedy jest znośnie, a nawet
            powiedziałabym bardzo przyjemnie, chybaże ktoś jest bardzo czuły na wyższe
            temperatury, ma problemy z sercem itp..."
            • rozalia29 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 14:59
              Ależ ja się wcale nie oburzyłam.
              • jaga112 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 15:39
                A więc może ja rozwiążę konflikt. Byłam i w Turcji i w Egipcie i musze przyznać
                ze klimat turecki jest znacznie bardziej męczący bo jest sporo wilgoci w
                powietrzu. W Egipcie jest gorąco ale nie męcząco wink Mozna swobodnie oddychac a
                czapeczkę należy wziąć obowiązkowo. Pisałam juz jako Elastyna więc ponawiam ze
                Egipt jest super i nie słuchajcie życzliwych chcących was znechęcic. Egipt jest
                gorący i cudowny!! Ale gorący do wytrzymania!!
                ps. byłam latem - koniec sierpnia
                • rozalia29 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 15:42
                  Nie widzę konfliktu. Zwykła wymiana poglądów. Nic więcej. Pozdrawiam.
                  • lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 17:00
                    > Pisałam juz jako Elastyna więc ponawiam ze
                    > Egipt jest super i nie słuchajcie życzliwych chcących was znechęcic. Egipt
                    > jest
                    > gorący i cudowny!! Ale gorący do wytrzymania!!

o o o to mi chodziło :o)
    • reirei Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 20:19
      Byłam w Egipcie dwa lata temu, w lipcu! Gorąco koszmarnie, więc najlepiej
      wybierać miejscowości nadmorskie bo w Kairze jest kilka stopni więcej. Szczerze
      mówiąc nie powiedziałabym, że panuje tam syf i malaria, jasne, że nie są to
      czyściutkie i pachnące Niemcy wink ale nie było tak źle (przynajmniej dla mnie).
      Ja też bardzo źle znoszę upały, ale piłam hektolitry wody, obowiązkowo czapka i
      okulary i białe ciuchy, bo wiadomo, że im ciemniejsze tym bardziej grzeje.
      Hotel to najlepiej ****, wtedy jest gwarancja, że będzie czysto i ,że autokary
      wycieczkowe będą wyposażone w kimatyzację. A w ogóle to najlepiej poczytajcie
      sobie na forach turystycznych, a jesli chodzi o Egipt to jest fajne forum gdzie
      są opinie o konkretnych hotelach:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14938
      A na podróz poślubną mogę także polecić Kretę, byłam w zeszłym roku smile
      Temperatury znośne, bo to wyspa. Dużo bardziej cywilizowanie i czyściej niż w
      państwach Europy. MY wynajęlismy sobie samochód i przez 3 dni jeździlismy po
      wyspie i zwiedzialismy i robilismy co nam się żywnie podobało.
      pozdrawiam
      • reirei Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 20:20
        Ale mi sie inteligentnie napisało wink chodziło mi oczywiście o to, że na Krecie
        jest czyściej niż w państwach Afryki. smile
    • loorien Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 20:56
      Jako ze podróz wchodzi u nas w gre w drugiej połowie pażdzernika, mogliśmy
      mysleć tylko o "ciepłych" krajach nawet w grecji byłoby za chłodno. Dlatego
      lecimy do Egiptu - sharm el sheik, juz mamy zarezerwowane. Nie byłam i bardzo
      się cieszę że jade, mam tylko nadzieję że zamachy się nie nasilą. Ja tam jestem
      z tych co myślą "że im sie nic nie stanie"wink Ale szkoda mi rodziców bo na pewno
      będą się martwić
      • lama69 Tunezja 12.05.05, 22:24
        w czerwcu :o) :o)
        • amoniaaa Re: Tunezja 13.05.05, 08:27
          A gdzie dokładnie lecicie??
          • lama69 Re: Tunezja 13.05.05, 11:33

www.sunfun.pl/index2.php?menu=1&action=Marillia
            od 9.06.2005 jedziemy na tydzień :o)
            Będziecie w tym czasie?
            Pozdrawiam
            • amoniaaa Re: Tunezja 13.05.05, 12:07
              My dopiero we wrześniu ale do Grecji. Pytam z ciekawości bo byłam juz kiedyś w
              Tunezji. Pozdrawiam i udaego wypoczynku wink
      • morelka_28 Re: gdzie w podróż poslubną??? 13.05.05, 11:26
        Ja właśnie wróciłam z Sharmu.
        Było super.W centrum Nama Bay było bardzo bezpiecznie, więcnie masz co się
        obawiać. Polecam wycieczkę na Górę Mojżesza i safari na quadach. Wycieczka do
        kolorowego kanionu tonatomaist strata czasu.
        Pozdrawiam i miłej zabawy,
        Morelka
    • monalisa15 Re: gdzie w podróż poslubną??? 13.05.05, 11:09
      My jedziemy na Kretę. Jest tam bajecznie. Bylismy dwa lata temu i obiecalismy
      sobie,ze wrócimy. jedziemy na Santorinii
      • lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 13.05.05, 12:21
        dla tych co twierdzą, że w Egipcie jest syf i malaria

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=22004249
        i innych jeszcze na tym forum...
    • aka79 Re: gdzie w podróż poslubną??? 13.05.05, 20:35
      My chcemy do Pragi, chociaż na trochę. Nie wiemy tylko czy na własną rękę czy z
      biurem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka