agnieszkapp1 09.05.05, 14:11 Witam, Czy macie juz zaplanowaną podróż poślubną? Ja mam problem, bo do końca nie wiem gdzie pojechać. Może macie jakies fajne pomysły albo oferty.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k Re: gdzie w podróż poslubną??? 09.05.05, 14:23 My jedziemy w podróż po Europie. Myślę,że Wy powinniście podjąć decyzję o miejscu, gdyż każdy co innego lubi. My np. nie lubimy biór podróży i dlatego jedziemy własnym autem i zupełnie spontanicznie, nie wiemy jeszcze w jakuie kraje. Ustalimy po drodze . A jeżeli ktoś się nie lubi martwic o nic, to niech się wybierze do biura podrózy, tam wszystko załatwią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinga Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 14:33 My mamy przyczepe kampingową i chyba pojeździmy po Polsce, napewno na Mazury. Dzisiaj przeglądałam oferty domków letniskowych na Mazurach i tez nie wychodzi drogo, więc może domek? musimy się zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 158.75.50.* 09.05.05, 14:36 my do Egiptu Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkapp1 Re: gdzie w podróż poslubną??? 09.05.05, 14:42 też myslelismy o Egipcie, ale jak weszlismy na jakos strone juz nie kojarze na jaką. To tam przestrzegali przed wyjazdami, bo coraz cześciej są tam jakieś ataki.Strasznie mnie to zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: gdzie w podróż poslubną??? 09.05.05, 15:04 też o tym słyszałam, a w dodatku w Egipcie jest straszny syf, no typowa Afryka... Ja tam wolę cywilizowane kraje. Jedziemy do Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 158.75.50.* 09.05.05, 15:08 różnie może być, ale mamy nadzieję, że będzie super. Słyszelismy od znajomych, którzy tam byli,że bylo ekstra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elastyna Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 217.153.224.* 09.05.05, 15:11 W Egipcie rzeczywiście jest "syf" ale zobaczenie starozytnych Teb wszystko rekompensuje. Morze jest super, z plażami troche gorzej, bo to raczej zbita ziemia z nie piasek Hotele sa w dobrym standarcie, ale robaczki są zarówno w ** jak i ***** W Egipcie nie jest niebezpiecznie (przynajmniej rok temu nie było). Ja osobiście polecam bo dawno tak świetnie jak w Egipcie sie nie bawiłam!! ps. polecam safari na quadach!! A ja jade w podróz poslubną na rowery do Skandynawii!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 158.75.50.* 09.05.05, 15:14 dzięki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
ailija Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 00:39 W Egipcie jest niebezpiecznie. Może stąd wygląda to bezpiecznie. My byliśmy tam dokładnie miesiąc temu i jedną wycieczkę nam odwołali, bo wycieczkę przed nami napadnięto (zginęły 4 osoby a 19 zostało rannych). Poza tym "brud, syf i malaria". Jasne, że widoki rekompensują, ale akurat na podróż poślubną nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_28 Egipt-super podróz 13.05.05, 11:22 nieprawda ,zew Egipcie jest az tak niebezpiecznie. Właśniewrócilismy z 2 tygodniowejpodróży.Było REWELACYJNI|E. Szczerze Polecam. Bylismy w Sharmel Sheikh na Synaju. (2 lata temu w Hurgadzie) Cieplutkie, turkusowe morze,super baseny, czyściutki hotel (Sierra Savoy). Inni Polacy byli w hotelach Maxim Plaza i Pyramisa i teżbyli bardzo zadowoleni. Nie ma się czego bać. Na ulicach jest naprawdę bezpiecznie. Jeśli macie jakieś wątpliwości, to nie ma się co zasatnawiać. Morelka Odpowiedz Link Zgłoś
lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 09:16 amoniaaa napisała: > też o tym słyszałam, a w dodatku w Egipcie jest straszny syf, no typowa > Afryka... Ja tam wolę cywilizowane kraje. Jedziemy do Grecji. Syf to Ty masz w głowie, byłaś, że tak twierdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 09:55 Gdybym nie była to bym nie pisała!! Czemu od razu się "unosisz"?? Piszę tylko to co wiem. Tunezja to mniejszy syf, ale też syf!! Odpowiedz Link Zgłoś
lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 10:32 ailija napisała: > W Egipcie jest niebezpiecznie. Może stąd wygląda to bezpiecznie. My byliśmy tam > > dokładnie miesiąc temu i jedną wycieczkę nam odwołali, bo wycieczkę przed nami > napadnięto (zginęły 4 osoby a 19 zostało rannych). Poza tym "brud, syf i > malaria". Jasne, że widoki rekompensują, ale akurat na podróż poślubną nie > polecam. Proszę Państwa, zalezy jak kto trafi i wybierze. Przecież to normalne, że jak się jedzie do krajów Arabskich to nie wybiera się hotelu dwu**, Wybierzcie hotel ****, a będziecie mieli czyściutko, śliczną plażę, pyszne jedzenie. Ja byłam w hotelu *** i pół gwiazdki(dziwne ale fakt) i w pokoju było czysto, smaczne jedzenie, woda wymieniana w basenach raz w tygodniu(nie nie, nie jest racjonowana), do plaży piechotką 5 minut, a plaża czysta, z własną rafą, czyste baseny, i zdecydowanie polecam na podróż poślubną, natomiast nie polecam oszczędzania na hotelu i ofercie biura podróży... Polecam wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=17051436&a=17248739 Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 10:44 Mi nie chodziło o pokoje, tylko ogólnie o kraj. W pokoju też miałam dziennie sprzątane itd. Ale to jeszcze bardzo zacofane kraje moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 10.05.05, 11:28 No to tu masz rację, tylko do Egiptu nie jeździ się ogładać cudów nowoczesnej techniki, a jadąc tam trzeba mieć na uwadze, że ogólnie to to jest kraj, gdzie benzyna jest droższa niż woda, klimat powoduje szybsze niszczenie i jest to przede wszystkim inna kultura, której nie mamy prawa oceniać, gdyż zyjemy w zupełnie innych realiach. Natomiast w miejscach turystycznych jest bardzo czysto, brud się widzi czasem przejeżdżając autokarem lub zapuszczając się w miejsca bardzo nieturystyczne, ale tak jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: gdzie w podróż poslubną??? 13.05.05, 11:26 w Afryce jest pięknie, ale nie każdego interesuje na wycieczkach cokolwiek poza luksusowym hotelem i besenem. Po co w ogole wyjezdzac jak ktos chce basen i apartamenty tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika B Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:45 a dokąd i kiedy???bo my też jedziemy wsierpniu do Hurghady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 158.75.50.* 12.05.05, 12:12 do Hurghady od 30 czerwca do 14 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 12:29 A nie obawiacie się, że w lato temperatury w Egipcie będą zabójczo wysokie? Ja nie byłam w Egipcie ale moi przyjaciele owszem , wybrali się latem i podczas wycieczek niektórzy nie mogli wysiadać z autokarów bo nie byli w stanie znieść takiego parzącego słońca i tych miejsc gdzie trzeba było kawałek dojść nie zobaczyli. Poradzili naszym innym znajomym wakacje tam ale w naszą zimę i mieli rację. Wtedy temperatury były też wysokie ale znośne. A co do hotelu to rzeczywiście im wyższy standard tym lepiej i bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: gdzie w podróż poslubną??? IP: 158.75.50.* 12.05.05, 12:31 byłam w Turcji, temperatury powyżej 40 stopni, po 3 dniach mozna sie przyzwyczaić; musimy dac radę Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 12:36 To życzę powodzenia i udanej, gorącej podróży poślubnej. My się aż tak daleko nie wybieramy. Myślimy o Chorwacji ,a mnie naszła chętka na podróż szlakiem kutury Łemkowskiej i salamander. Lubimy spędzać czas przemieszczając się. Odpowiedz Link Zgłoś
lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 14:19 rozalia29 napisała: > A nie obawiacie się, że w lato temperatury w Egipcie będą zabójczo wysokie? Ja > nie byłam w Egipcie ale moi przyjaciele owszem , wybrali się latem i podczas > wycieczek niektórzy nie mogli wysiadać z autokarów bo nie byli w stanie znieść > takiego parzącego słońca i tych miejsc gdzie trzeba było kawałek dojść nie > zobaczyli. Poradzili naszym innym znajomym wakacje tam ale w naszą zimę i mieli > > rację. Wtedy temperatury były też wysokie ale znośne. A co do hotelu to > rzeczywiście im wyższy standard tym lepiej i bezpieczniej. Byłam w połowie sierpnia, który podobno jest gorętszy niż lipiec i było ok. Ważne, aby pić dużo wody i nie siedzieć plackiem na słońcu. W Dolinie Królów, temperatura dochodzi czasami do 55 'C, ale jak się pije dużo wody, ma się nakrycie głowy i nie jest się księciem, ani księżniczką też da się przejść od krypty do krypty(bo tam już jest chłodniej i można odsapnąć). Ważne aby pamiętać o nakryciu głowy i pić dużo wody i wtedy jest znośnie, a nawet powiedziałabym bardzo przyjemnie, chybaże ktoś jest bardzo czuły na wyższe temperatury, ma problemy z sercem itp... Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 14:33 Wiesz, nie trzeba być księciem lub księżniczką, żeby nie mieć siły biegać od krypty do krypty w poszukiwanu chłodu. Moje zdanie świadczy tylko o tym, żeby na miejsce wypoczynku wybierać miejsca dla siebie odpowiednie. Ja bardzo źle znoszę upały a nie jestem schorowana emerytką. I chetnie bym pojechała do Egiptu,żeby pozwiedzać ale wiem ze wróciłabym potwornie zmęczona upałem i myślę,że na miejscu często miałabym dosyć. I dlatego dla mnie Egipt na podróż poślubną odpada. Ot co. I stąd moje pytanie i udział w rozmowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 14:49 rozalia29 napisała: > Wiesz, nie trzeba być księciem lub księżniczką, żeby nie mieć siły biegać od > krypty do krypty w poszukiwanu chłodu. Moje zdanie świadczy tylko o tym, żeby > na miejsce wypoczynku wybierać miejsca dla siebie odpowiednie. Ja bardzo źle > znoszę upały a nie jestem schorowana emerytką. I chetnie bym pojechała do > Egiptu,żeby pozwiedzać ale wiem ze wróciłabym potwornie zmęczona upałem i > myślę,że na miejscu często miałabym dosyć. I dlatego dla mnie Egipt na podróż > poślubną odpada. Ot co. I stąd moje pytanie i udział w rozmowie. -------------------------------------------------------------------------------- Nie wiem skąd Twoje oburzenie, przypominam "Ważne aby pamiętać o nakryciu głowy i pić dużo wody i wtedy jest znośnie, a nawet powiedziałabym bardzo przyjemnie, chybaże ktoś jest bardzo czuły na wyższe temperatury, ma problemy z sercem itp..." Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 14:59 Ależ ja się wcale nie oburzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga112 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 15:39 A więc może ja rozwiążę konflikt. Byłam i w Turcji i w Egipcie i musze przyznać ze klimat turecki jest znacznie bardziej męczący bo jest sporo wilgoci w powietrzu. W Egipcie jest gorąco ale nie męcząco Mozna swobodnie oddychac a czapeczkę należy wziąć obowiązkowo. Pisałam juz jako Elastyna więc ponawiam ze Egipt jest super i nie słuchajcie życzliwych chcących was znechęcic. Egipt jest gorący i cudowny!! Ale gorący do wytrzymania!! ps. byłam latem - koniec sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 15:42 Nie widzę konfliktu. Zwykła wymiana poglądów. Nic więcej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 17:00 > Pisałam juz jako Elastyna więc ponawiam ze > Egipt jest super i nie słuchajcie życzliwych chcących was znechęcic. Egipt > jest > gorący i cudowny!! Ale gorący do wytrzymania!! o o o to mi chodziło :o) Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 20:19 Byłam w Egipcie dwa lata temu, w lipcu! Gorąco koszmarnie, więc najlepiej wybierać miejscowości nadmorskie bo w Kairze jest kilka stopni więcej. Szczerze mówiąc nie powiedziałabym, że panuje tam syf i malaria, jasne, że nie są to czyściutkie i pachnące Niemcy ale nie było tak źle (przynajmniej dla mnie). Ja też bardzo źle znoszę upały, ale piłam hektolitry wody, obowiązkowo czapka i okulary i białe ciuchy, bo wiadomo, że im ciemniejsze tym bardziej grzeje. Hotel to najlepiej ****, wtedy jest gwarancja, że będzie czysto i ,że autokary wycieczkowe będą wyposażone w kimatyzację. A w ogóle to najlepiej poczytajcie sobie na forach turystycznych, a jesli chodzi o Egipt to jest fajne forum gdzie są opinie o konkretnych hotelach: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14938 A na podróz poślubną mogę także polecić Kretę, byłam w zeszłym roku Temperatury znośne, bo to wyspa. Dużo bardziej cywilizowanie i czyściej niż w państwach Europy. MY wynajęlismy sobie samochód i przez 3 dni jeździlismy po wyspie i zwiedzialismy i robilismy co nam się żywnie podobało. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 20:20 Ale mi sie inteligentnie napisało chodziło mi oczywiście o to, że na Krecie jest czyściej niż w państwach Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
loorien Re: gdzie w podróż poslubną??? 12.05.05, 20:56 Jako ze podróz wchodzi u nas w gre w drugiej połowie pażdzernika, mogliśmy mysleć tylko o "ciepłych" krajach nawet w grecji byłoby za chłodno. Dlatego lecimy do Egiptu - sharm el sheik, juz mamy zarezerwowane. Nie byłam i bardzo się cieszę że jade, mam tylko nadzieję że zamachy się nie nasilą. Ja tam jestem z tych co myślą "że im sie nic nie stanie" Ale szkoda mi rodziców bo na pewno będą się martwić Odpowiedz Link Zgłoś
lama69 Re: Tunezja 13.05.05, 11:33 www.sunfun.pl/index2.php?menu=1&action=Marillia od 9.06.2005 jedziemy na tydzień :o) Będziecie w tym czasie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Tunezja 13.05.05, 12:07 My dopiero we wrześniu ale do Grecji. Pytam z ciekawości bo byłam juz kiedyś w Tunezji. Pozdrawiam i udaego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_28 Re: gdzie w podróż poslubną??? 13.05.05, 11:26 Ja właśnie wróciłam z Sharmu. Było super.W centrum Nama Bay było bardzo bezpiecznie, więcnie masz co się obawiać. Polecam wycieczkę na Górę Mojżesza i safari na quadach. Wycieczka do kolorowego kanionu tonatomaist strata czasu. Pozdrawiam i miłej zabawy, Morelka Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa15 Re: gdzie w podróż poslubną??? 13.05.05, 11:09 My jedziemy na Kretę. Jest tam bajecznie. Bylismy dwa lata temu i obiecalismy sobie,ze wrócimy. jedziemy na Santorinii Odpowiedz Link Zgłoś
lama_83 Re: gdzie w podróż poslubną??? 13.05.05, 12:21 dla tych co twierdzą, że w Egipcie jest syf i malaria forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=22004249 i innych jeszcze na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
aka79 Re: gdzie w podróż poslubną??? 13.05.05, 20:35 My chcemy do Pragi, chociaż na trochę. Nie wiemy tylko czy na własną rękę czy z biurem. Odpowiedz Link Zgłoś