Gość: lidka w IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 11.05.05, 08:05 w którymś wątku czytałam że można tam zamówić bukiet ślubny? czy ktoś tam zamawiał? czy wiecie na którym stoisku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozalia29 Re: bukiet pod halą mirowską 11.05.05, 11:16 Lidka, tam jest dużo tych budek kwiaciarskich i trudno będzie wytłumaczyć konkretną. Ale kwiaty mają tam przepiękne i różnorodne. Najlepiej pojechać osobiście bo podejrzewam,że większość robi taką usugę. Ja wybieram się tam w przyszłym tygodniu. Jeśli będę tam szybciej niż Ty to mogę się odezwać i opowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka w Re: bukiet pod halą mirowską IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 11.05.05, 11:30 jeżeli będziesz tam wcześniej niż ja to bardzo proszę o informację, dam znać kiedy uda mi się tam dotrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Re: bukiet pod halą mirowską 11.05.05, 11:34 Dziewczyny, to ja też bardzo proszę o informacje, jakie tam są bukiety (swieże, oryginalne, czy naprawdę tak ładne, jak wyglądają zza szyby samochodu czy autobusu) i ile kosztują. Do kupowania bukietu mam jeszcze hoho i kapkę, ale wiedzieć nie zaszkodzi. dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: bukiet pod halą mirowską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:38 sa tak samo ładne. Ale jeszcze tańsze i moim zdaniem ładniejsze sa pod Uniwersamem na Grochowie. Duzo bud, wybór ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: bukiet pod halą mirowską IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 11.05.05, 11:38 kwiaty są tam świerzutkie i tanie! ogromny wybór! ale nie wiem gdzie tam robią ślubne, proszę o namiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowita Re: bukiet pod halą mirowską IP: 217.153.33.* 11.05.05, 11:40 Wprawdzie nie kupowałam tam wiązanki ślubnej, ale bardzo często kupuję kwiaty na różne okazje. Są dużo tańsze, niż gdzie indziej i przede wszystkim świeże. Róże potrafią trzymać się 2 tygodnie. Nie mam żadnej wybranej budki, kupuję, gdzie popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florystka Rada IP: *.arcor-ip.net 11.05.05, 11:38 Jezeli PAnie zamawiaja tam bukiet, wszytko jedno w ktorej budce, to radze dowiedziec sie ile kwiato wbedzie w danym bukiecie i wogole jakie dodatki, jak dokladnie bedzie wykonany, zeby pozniej nie mialy Panie niespodzianki przy odbiorze w postaci kilku kwiatow w bukiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Rada IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 11.05.05, 11:40 a miała Pani doświadczenia z bukietami z tamtąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florystka Re: Rada IP: *.arcor-ip.net 11.05.05, 11:51 Kwiaty na bukiet slubny przygotowuje sie w odpowiedni sposob inaczej niz wiazanke imieninowo- urodzinowa, jezeli ktos nie ma doswiadczenia w tym wzgledzie, moze kiepsko wykonac bukiet. Taniosc bukietu rowniez moze byc przyczyna malej ilosci kwiatow, wiec trzeba zwrocic na wszystko uwage, zeby nie byc zawiedzinonym. Jak ja bym tam zamawiala bukiet chcialabym osobiscie zobaczyc wykonany bukiet nie na zdjeciu tylko w rzeczywistosci i wtedy bym podjela decyzje. Slub jest wazna uroczystoscia i nie moz ebyc tu wpadki typu kwiat z bukietu mi wylecial, albo za malo kwiatow w bukiecie. Oczywiscie nie twierdze ze te Panie nie potrafia ukladac bukietow slubnych, po prostu nie wiem i radze zeby wszytko sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: Rada 11.05.05, 11:55 Pani Florystka ma rację, na pewno takie bukiety szczególnie zamawiane w budkach, musza być z polecenia. Żeby nie kupić sobie na ślub imieninowej wiązanki. Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Rozalia 11.05.05, 12:02 Na szczęscie Rozalia pójdziesz robić za królika i nam pięknie zdasz relację,a my już tylko na pewniaka )). A przy okazji, nie mogę złapać znajomych, którzy byli na skupieniu. Jak mi się uda, to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: Rozalia 11.05.05, 12:05 Pójdę, pójdę, przecież obiecałam. Tak sobie myślę, że nawet jeśli nie udałoby się z bukietem, to można może taniej troszkę zamówić u nich kwiaty do przystrojenia kościoła? Popytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elastyna Pani Florystko... IP: 217.153.224.* 11.05.05, 12:19 a co mysli pani o kwiaciarni w hotelu sobieskim w w-wie?? Dziekuje z góry za komentarz!! aha, i czy storczyk utrzyma mi sie we włosach czy po godzinie klapnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florystka Re: Pani Florystko... IP: *.arcor-ip.net 11.05.05, 12:27 Kwiaciarnia w hotelu jest dobra nie mam jakichs szczegolnych zlych zdan o nich, ceny znosne. Umawiac sie nalezy z osoba ktora bedzie fizycznie robila bukiet, zeby wszystko dokladnie omowic i nie bedzie problemu. Storczyk wbrew pozorom jest wytrzymalym kwiatem, wystarczy go odpowiednio przygotowac i powinien wytrzymac kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elastyna Re: Pani Florystko... IP: 217.153.224.* 11.05.05, 12:31 Dziękuję, a może warto pokusić się o wpięcie bardziej wytrzymałego kwiata, a jesli jest taki to jaki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florystka swieze kwiaty IP: *.arcor-ip.net 11.05.05, 12:20 Jak ktos ma mozliwosc pojechac za Warszawe do w strone Ozarowa Mazowieckiego w Broniszach jest gielda kwiatowa, tam wszystkie kwiaciarnie i "budki" zaopatruja sie w kwiaty. Do kosciola kupuje sie pek kwiatow wiec bedzie jeszcze taniej - bez marży. W samej Warszawie tez jest gielda znacznie mniejsza na Ochocie nie pamietam jak ulica ale chyba niedaleko Alei Krakowskiej rog Lopuszanskiej na tylach stacji benzynowej. Jest tam wybor roznych kwiatow osobiscie, jezdze do Bronisz, w kazdym razie na gieldzie trzeba byc 6-8 najlepiej, pozneij juz niema sensu bo nic sie nie kupi a jak juz cos bedzie to kiepskeij jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś