meegie 20.05.05, 17:42 kupilam buciki do slubu i maja strasznie waski szpic.jak przymierzalam je w sklepie bylo ok.teraz troszke mnie uwieraja a przeciez mam w nich przetanczyc cala noc..moze znacie jakies sposoby zeby je troszke rozciagnac????? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalena_daria na kopyto do szewca 20.05.05, 18:23 niech poleza kilka dni... i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
narta_80 Re: ''rozciągnąć'' buty.. 20.05.05, 19:34 poszukaj w sklepach obuwniczych "pianki" do rozciagania obuwia, tylko opowiedz zanim kupisz, czy mozesz jej uzyc do tak delikatnego obuwia jakim jest obuwie slubne. Ja pamietam rozciagnelam w ten sposob swoje pantofle: przed wlozeniem obficie spryskac but, potem wlozyc na noge. Pod wplywem tego specyfiku buty "miekna" i ukladaja do stopy. Albo po prostu, jesli buty skorzane - najzwyczajnie chodz w nich po domu, to chyba najepsze wyjscie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica pinka 25.05.05, 08:22 to dobry pomysł, po spiskaniu nią buta stopę wkładamy w skarpetce (może być odrobine grubsza), żeby but mógl się odpowienio rozciagnąć i dopasować. Odpowiedz Link Zgłoś
bona2 Re: ''rozciągnąć'' buty.. 24.05.05, 23:55 Oj, uwazaj, koniecznie je rozchodz przed slubem, po domu, az do skutku! To fatalne jak buty sa "przeszkadzajace", moja siosrta to przeszla i plula sobie w brode mocno pozniej... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
malgogaj Re: ''rozciągnąć'' buty.. 25.05.05, 09:26 z dawnych dawnych czasow zachowalo sie pare zakladow ktore rozciagaja buty. moze znajdziesz cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ekusy Re: ''rozciągnąć'' buty.. 25.05.05, 12:22 wiesz co... A ja Ci proponuję wykorzystać stare babcine sposoby!!! Działają, bo sama w ten sposób przetrwałam całą noc w rozbitych butkach. A mianowicie: zmocz dwie szmatki (tylko je dobrze wyciśnij z wody) i wsadź w palce butów i odstaw. po jakimś czasie, jak już buty nabiorą trochę wilgoci, to wyjmij te szmatki i wsuń w nie swe stópki i chodź w nij najdłużej jak możesz!!! powinny ułożyć Ci się do stopy i wtedy przeschną. Ja tak robiłam już kilka razy i zasze się udawało. 11 czerwca sama wychodzę za mąż i znowu to samo będę robić z butami Pozdrawiam, E. Odpowiedz Link Zgłoś
carolin0905 Re: ''rozciągnąć'' buty.. 30.05.05, 23:54 na 14 maja rozciągałam swoje- owinąć buty mokrym ręcznikiem i włożyć do foliowej torby na całą noc- gdy je rozwiniesz załóż na nogi i noś do wyschnięcia ( będą wilgotne, jeśl skóra lub tworzywo zmieni lekko kolor pod wpływem wilgoci nie bój sie po wyschnięciu wróci do normy) sposób sprawdzony na różnych tworzywach - polecam = trzymam kciuki= serdeczności Odpowiedz Link Zgłoś
juka26 Re: ''rozciągnąć'' buty.. 07.06.05, 09:01 Czy to wystarczy zrobic "te zabieg" tylko raz i tak juz zostanie rozciągnięty? Czy nalezy to zrobic przed samym weselem? Odpowiedz Link Zgłoś
popaga Re: ''rozciągnąć'' buty.. 07.06.05, 12:22 a ja mam inny problem- tak mnie i moją mamę zafascynowały buty na mój ślub, że kupiłysmy o rozmiar za duże, bo w moim juz nie było. Kupiłam do tego wkładki antyposlizgowe, które miały zapobiegać "wpadaniu" nogi do środka... miały, ale jak wróciłam do domu to wpadły razem z wkładką, bo chyba moje zauroczenie mineło. Co mam zrobić, bo na piętce widać, że buty odstają, a ja nie chcę innych tylko te(((( Odpowiedz Link Zgłoś
carolin0905 Re: ''rozciągnąć'' buty..1 10.06.05, 02:40 kiedyś rozciągałam lakierek 3 razy (chyba nie był prawdziwy?), ale najczęsciej wystarczy raz, to mój opatentowany sposób na wszystkie buty- nogi moich znajomych i moje nogi jestesmy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
carolin0905 no cóż?! 10.06.05, 02:41 najlepiej oddać bo nawet jak noga nabrzmieje w czasie upału to niestety nie rośnie-przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena22 Re:POMOCY!! 10.06.05, 12:21 no własnie ja mam ten sam problem, ale nie chodzi o sam czubek kupiłam butki. Na długośc ok, nawet mam odrobinę zapasu.. ale na szerokośc stopy mnie cisną.. (czuba nie mam, lekko zwęzane) tak po bokach.. głównie po zewnętrzych stronach i nie wiem jak to rozciągnąć... próbowalam robic tak: zakładałam mokrą grubą skarpetę na nogę i nogę do buta..ale trzymałam krótko bo miałam takie głupie wrażenie, ze but zacznie smierdziec... wiecie.. wilgoć bez powietrza..ale na razie nie pomogło. (fakt było to krótko), a Wy piszecie o całej nocy.. A buty mam z satyny więc muszę uważać na przebarwienia itp, POMÓŻCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena22 Re: ''rozciągnąć'' buty.. 10.06.05, 12:33 a zapomniałam... ta PIANKA... ona jest tylko do skórzanych butów? czy satyna też moze byc? (no takie materiałowe) Gdzie to można kupić? normalnie w hipermarkecie... orientujecie się w cenach.. Odpowiedz Link Zgłoś
kk.j Re: ''rozciągnąć'' buty.. 10.06.05, 14:26 Słyszałm, że buytów z satyny ni można tak rozciągnąć jak skurzanych, tzn. trzeba kupować akuratnie, bo mała jest szansa, że się "rozejdą" Odpowiedz Link Zgłoś
monjan jest ratunek! 10.06.05, 12:49 właśnie wczoraj kupiłam w aptece sztyft przeciw otarciom stóp!firmy johnson&johnson ok 13zł.Znajoma z pateki powiedziała że rewelacja!smaruje się stopy w miejscach gdzie mogą byc otarte i to ma je zabezpieczyć, przynosi ulgę, nie plami, ale uwaga, nie można smarować na już zranione nogi. Nie wiem czy zadziała-oby! na wszelki wypadek mam też zapas plasterków i wkładki Scholla... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juka26 Re: jest ratunek! 10.06.05, 15:43 No tez sie skusiłam na te wkładki Scholla (masz na mysli takie silikonowe tak?) Zobaczymy czy faktycznie to prawda, ze stopy dzięki nim nie będa piekły... Ja mam slub 11-go czerwca (jutro!!!) i własnei te wkładki sa moją nadzieją Odpowiedz Link Zgłoś
magdam12 Re: ''rozciągnąć'' buty.. 10.06.05, 16:26 ja rozciagalam w bardzo smieszny sposob, zalozylam mooje ślubne buciki na całkiem grubą skarpetkę, troche bolała...ale jaki skutek Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena22 Re: ''rozciągnąć'' buty.. 10.06.05, 21:08 MagdoM ale to były skórzane czy materiałowe??? ile trzymałas tak te buty na tej skarpetce? Pomóżcie kobitki... Jak rozciągnąc satynowe butki????? Odpowiedz Link Zgłoś
magdam12 Re: ''rozciągnąć'' buty.. 10.06.05, 22:00 były ze skóry, a robiłam tak kilka razy po godzince... jeżeli chodzi o satynę, nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena22 Re: ''rozciągnąć'' buty.. 10.06.05, 22:38 własnie załozyłam... na lewą nogę dwie grube skarpety, a na prawą trzy i wcisnęłam (ciężko było) to mych satynowych butków... spróbuję wytrzymac chociaz godzinę.. ale cisnie hehe Zobaczymy jaki efekt... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_daria nie zapomnij ich sciagnac 10.06.05, 22:41 przed pojsciem spac, bo w efekcie jeszcze je zgubisz po drodze do oltarza a na serio - powodzenia! bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś