mala07 01.07.05, 10:52 czy ktos ma doswiadczenia?jaki jest slub u nich?miły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:03 myslałam o Freta - to chyba na starym miescie prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:07 tak ale tam nie byłam nasz ślub będzie na Służewiu. Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:12 a mozesz mi opisac jak to bedzie wygladalo mneij wiecej - czy rozni sie taki slub od takiego "normalnego"? wiem ze ciezko powiedziec bo jeszcze macie to przed wami...jakby co czekam na mailu na opis juz po slubie bede bardzo wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:15 będzie się różnił tym że kościół na Słuzewiu jest olbrzymi i będziemy długo szli do ołtarza i że najpewniej bedzie nam śpiewała schola na ślubie i że kazanie będzie od serca a nie na odwal się, i że bedzie to pełna godzinna msza i niczym więcej. reszta będzie jak wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:17 aha, ja wlasnie chce takiej mszy - z mową od serca anie czytane przez mikrofon z ksiegi...najlepiej jakby byl to kameralny maly kosciulek a nie wieli ! ale to sie jeszcze zobaczy...dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:18 wiesz my proboszcza ze Służewia znamy bardzo dobrze jeszcze z nauk więc to nie jest dla nas obcy człowiek. może dlatego liczymy na specjalne względy Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:21 fajnie ja chce skromny i cichy slub z ksiedzem ktory od serca mowi - znam jednego ale on jest z mojej parafii a ja swojej parafii nie trwie...ale ten ks jest przemiły i przezde wszystkim zna sie na rzeczy i wie o czy mowi, bo przeszedł w swoim zyciu nie jedno - byl zonaty, byl bogaty , umarla mu corka i byl 1 noga na tatmty swiecie z powodu malari ktora nabyl na misji w afryce- dluga histria ale piekna, powaznie - chrzcil moja siostrzenice wiec duzo z nim gadalismy! szkoda ze jest tylko w mojej parafii "dostepny"...ale licze ze Dominikanie sa tez "luzni" Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:23 zaproście go do innego kościoła. U Dominikanów do załatwienia sprawa sami sie pytają czy mamy księdza. U nas będzie Dominikanin i nasz przyjaciel ksiądz. Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:28 ooooooo nie wiedzialam ze mozna do dominikanów sprowadzc innego ksiedza...dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka_70 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 13:24 A co do czytań 'z księgi' to i tak będą jedno ze starego, jeno z nowego testamentu i jedno z ewangelii a to wszystko oczywiście oprócz kazania od serca.... Zazdroszczę Ci Magdarku tego zaprzyjaźnionego księdza pozdrawiam, F. Odpowiedz Link Zgłoś