Dodaj do ulubionych

SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE?

01.07.05, 10:52
czy ktos ma doswiadczenia?jaki jest slub u nich?miły?
Obserwuj wątek
    • magdary Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:00
      Służew czy Freta?
      • mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:03
        myslałam o Freta - to chyba na starym miescie prawda???
        • magdary Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:07
          tak ale tam nie byłam
          nasz ślub będzie na Służewiu.
          • mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:12
            a mozesz mi opisac jak to bedzie wygladalo mneij wiecej - czy rozni sie taki
            slub od takiego "normalnego"? wiem ze ciezko powiedziec bo jeszcze macie to
            przed wami...jakby co czekam na mailu na opis juz po slubie bede bardzo
            wdziecznasmile
            • magdary Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:15
              będzie się różnił tym że kościół na Słuzewiu jest olbrzymi i będziemy długo
              szli do ołtarza big_grin i że najpewniej bedzie nam śpiewała schola na ślubie i że
              kazanie będzie od serca a nie na odwal się, i że bedzie to pełna godzinna
              msza big_grin
              i niczym więcej. reszta będzie jak wszedzie.
              • mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:17
                aha, ja wlasnie chce takiej mszy - z mową od serca anie czytane przez mikrofon
                z ksiegi...najlepiej jakby byl to kameralny maly kosciulek a nie wieli ! ale to
                sie jeszcze zobaczy...dzieki
                • magdary Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:18
                  wiesz my proboszcza ze Służewia znamy bardzo dobrze jeszcze z nauk więc to nie
                  jest dla nas obcy człowiek. może dlatego liczymy na specjalne względy big_grin
                  • mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:21
                    fajniesmile ja chce skromny i cichy slub z ksiedzem ktory od serca mowi - znam
                    jednego ale on jest z mojej parafii a ja swojej parafii nie trwie...ale ten ks
                    jest przemiły i przezde wszystkim zna sie na rzeczy i wie o czy mowi, bo
                    przeszedł w swoim zyciu nie jedno - byl zonaty, byl bogaty , umarla mu corka i
                    byl 1 noga na tatmty swiecie z powodu malari ktora nabyl na misji w afryce-
                    dluga histria ale piekna, powaznie - chrzcil moja siostrzenice wiec duzo z nim
                    gadalismy! szkoda ze jest tylko w mojej parafii "dostepny"...ale licze ze
                    Dominikanie sa tez "luzni" smile
                    • magdary Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:23
                      zaproście go do innego kościoła. U Dominikanów do załatwienia sprawa big_grin sami
                      sie pytają czy mamy księdza. U nas będzie Dominikanin i nasz przyjaciel ksiądz.
                      • mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 11:28
                        ooooooo nie wiedzialam ze mozna do dominikanów sprowadzc innego ksiedza...dzieki
                • fasolka_70 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 13:24
                  A co do czytań 'z księgi' to i tak będą wink jedno ze starego, jeno z nowego
                  testamentu i jedno z ewangelii a to wszystko oczywiście oprócz kazania od
                  serca....
                  Zazdroszczę Ci Magdarku tego zaprzyjaźnionego księdza smile

pozdrawiam,
                  F.
                  • mala07 Re: SLUB U DOMINIKANÓW W WAWIE? 01.07.05, 13:41
                    ja tezsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka