Dodaj do ulubionych

Obrączki od Kruka

04.07.05, 11:57
Czy ktoś z Was kupował obrączki w Kruku???

My zamówilismy u nich jedne z droższych, model Magnetica (Kolekcja
Romantyczna, 799 PLN za sztukę)
www.wkruk.pl
Obrączki mierzone w salonie były właściwie identyczne z tymi na stronie
internetowej. Czekaliśmy ponad 3 tygodnie (14 dni roboczych) i niestety,
byliśmy bardzo rozczarowani tym, co zobaczyliśmy. Owszem, była szachownica,
ale same "żółte" kwadraciki, a nie na przemian "żółte" z "białymi".

Oczywiście obrączek nie odebraliśmy. Po idiotycznych wyjaśnieniach
kierowniczki salonu, że im się wzorniki zmieniły, że zdjęcia nie oddają
rzeczywistej kolorystyki, w końcu przyjęła reklamację i powiedziała, że
trzeba czekać na odpowiedź z centrali.

Prawdę mówiąc wątpię, czy uda nam się w tym salonie kupić takie obrączki, jak
nam pokazano na wzorniku w salonie. Trudno, najwyżej stracimy 100 zł zaliczki
i zamówimy gdzie indziej.

Czy ktoś z Was nie odebrał obrączek bo były źle zrobione?
Czy ktoś reklamował obrączki w Kruku?
Obserwuj wątek
    • aldialdi Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 13:50
      Niestety miałam przejścia z Krukiem. Zamówiliśmy obrączki (kolekcja harminijna -
      RESPECTA - i wrzeczywwistości wyglądaja dużo lepiej niz na zdjęciu),
      czekaliśmy 3 tygodnie i nic, echo, poszłam tam, okazalo sie że obraczki
      są...ale męska pojechała do poprawy bo sie pomylili w grawerze, a moja jest ok -
      tylko ze bez graweru. Zrobiłam raban na caly sklep, że nie życzę sobie
      poprawianej obrączki, ma być zrobiona nowa i na dowód chcę widzieć oby dwie. Za
      ponad tydzień telefon - są. Idziemy a jakże są ale moja o rozmiar mniejsza
      zrobiona. No i znowu wojna. I kolejne 2 tygodnie czekania. Zrobili nową
      (oczywiście do wglądu zażyczyłam sobie obie). Odebraliśmy, dostaliśmy 10%
      rabatu za czekanie smile

Ale z tą zmianą wzornia to jakaś głupota. Skoro w salonie są wzorniki, Wy je
      oglądanie to siły nie ma żeby zrobili co innego. Walczcie o swoje. Masę kasy u
      nich zostawiacie. A tak na marginiesie to bardzo ładne obrączki wybraliście.

Acha - ja nwet napisalam pismo do centrali. Co prawda bez odezwu ale co mi
      uzylo to moje smile

Powodzeinia w bojach.
    • jaga112 Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 14:04
      My niestety zraziliśmy się do Kruka, gdyż maja troszkę staroświeckie podejście
      do klienta. Nas zrazili bo sa mało elstyczni. Na moje grzeczne pytanie czy
      mozna troszkę zmienić obrączkę "uptrzejma" pani odpowiedziała: "jest tylko to
      co widać" i odeszła od lady!!!!!!!! Nie zostaliśmy miło obsłużeni więc
      poszliśmy do innego warszawskiego salonu gdzie taki problem wogóle nie istniał,
      a wręcz usłyszeliśmy, że wszystko mogą zrobić. Zero problemów! Tak więc kruk
      odpadł juz na starcie!!
      • elld Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 15:06
        to zależy od sklepu, zauważyłam, że najgorsza obsługa jest na Pl. Konstytucji w
        W-wa;
        kupowaliśmy np. u nich pierścionek zaręczynowy (powiedzmy jak na ich ofertę to
        ten z droższych), Pani zapakowała nam go w papierowe pudełeczko, znajac
        przeznaczenie pierścionka. Na pytanie mojego przyszłego małżonka czy nie ma
        czegoś ładniejszego - powiedziała NIE, nic wiecej ... nawet nie próbowała się
        tłumaczyć
        próbnując cenę do opakowania .. wygladało to żałośnie
      • kasikkasik Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 16:50
        czy możesz napisać w jakim salonie byłas i nie miałas problemów...?smile
        dziękuję
        • elld Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 17:14
          miła obsługa jest w dawnym Boguszu na Złotej (w tym centrum handlowym przy nowo
          budowanych Tarasach) i czasami w Klifie;
          al. jerozolimskie - Pan miał problem z podaniem mi pierścionka (koszt. 3000 zł)
          a ja byłam ubrana weekendowo, więc załozył, że mnie nie staćsmile
          nie wiem jak jest w Galerii Mokotów tam nic nie kupowałam
          ale jednak największy wybór jest na Pl. Konstytucji ...
        • jaga112 Re: Obrączki od Kruka 05.07.05, 08:15
          Kurcze nie wiem jak dokładnie nazywa się ten sklep ale chyba Excelsior (róg
          Marszałkowskiej i Alej, tuż przy Cepelii).
          • kaczaba Re: Obrączki od Kruka 13.07.05, 09:46
            Ja rownież nie byłam zadowolona z Kruka. Poszliśmy obiejżec obrączki - nie
            dosyć że wzorów jest naprawde mało to żaden nam sie nie spodobał. Spytalismy
            panią czy można zmodyfikowac dany wzór na życzenie - odburknęła że NIE. Nie
            było gdzie usiąść żeby sokojnie przejżeć obrączki. Trzeba było stać przy
            ladzie, ekspedientka dosłownie trzymała tą "patere" z obrączkami dwiema rękami
            jakbysmy conajmniej chcieli wszystkie ukreść i uciec. Wcale nie zachęcają do
            akupu ich wyrobów.
            W Aparcie w Galerii Mokotów pani ptraktowała nas nie lepiej - nawet nie
            raczyła wyciągnąć tej "patery" spod szyby a kiedy poprosiłam o przymierzenie
            wyjęła jedną obrączke. Żenada.
    • greta18 Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 16:27
      Wiesz co? ja bym nie tylko nie odnbrała obrączek, ale także ZAŻĄDAŁA zwrotu
      zaliczki. I nie ma co rozmawiac ze sprzedawcą - od razu prosić kierownika, a
      jak nie, to natychmiastowego kontaktu z dyrektowem w centrali - odpowiedzialnym
      za dany sklep.
      Skandal i chamówa!!

A swoją drogą polecam jubilera Excesior - mam stamtąd i pierścionek zaręczynowy
      i obrączki. Na obrączki czekałam dosłownie 4 dni - razem z grawerką!! A i
      brylancik dostaliśmy gratis do mojej obrączki. Sa w Hotelu metropol i w Arkadii
      (W-wa).

Greta.
    • lallique Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 16:56
      Ja byłam w salonie w Klifie.
      • elld Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 17:17
        a ja tam spotkałam się z miłą obsługą - zmniejszali mi pierścionek (wyjmując
        jeden kamień - dodatkowo pani mi go pokazała i na moich oczach "zmierzyła" a by
        potwierdzić, że to dokładnie ten z pierścionka)
        dodatkowo Pani sama podzwoniła po innych salonach i znalzała do niego kolczyki
        po przecenie za 99 zł (wcześniej 399zł) - więc może to zależy "od konkretnej
        osoby" a nie "salonu ogólnie"
        • karo_s Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 19:00
          My własnie zamowilismy obrączki w Salonie Kruka w Bydgoszczy-Panie bardzo miłe
          obrączki przebierałam i wybierała.
          Mam nadzije ze wszystko z nimi będzie ok. Napisze jak by co!!!
          • annasi23 Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 19:25
            To przerażające! My też planowaliśmy kupić obrączki w Kruku, ale po Waszych
            odpowieściach...
            A gdzie WARTO wybrać się po obrączki?
            • water_lilly Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 21:27
              My robiliśmy na zamówienie w wymienionym wcześniej Exel.w Arkadii.Zrobili nam
              je wg.mojego rysunku,dobrze osadzili kamienie,wszystko
              ok,cena...hm..,wysoka,ale obrączki do najlżejszych nie należą i jest w nich
              parę ładnych kamieni.Ale i tak u nich wyszło najtaniej,w krukach i innych
              apartach nie mieli w ogóle takich obrączek,nie chcieli nic zmieniać w
              posiadanych modelach,twierdzili - co jest bzdurą,że obrączki w której jest
              przynajmniej jeden brylancik nie da się potem zmniejszyć ani zwiększyć.Także
              ogólnie polecam,szczególnie pana "wysokiego z wąsikiem" - doradzał nam cały
              czas.
              • nilka2 Re: Obrączki od Kruka 04.07.05, 21:49
                Tez zamowilismy obraczki u Kruka , model Poetica , obsluga bardo mila, mam
                nadzieje ze nie nawala smile
            • narta_80 Re: Obrączki od Kruka 06.07.05, 20:15
              my zamowilismy obraczki w KOBE (blue city - salon firmowy, sklep - na przeciwko
              smyka) i jestesmy BARDZO ale to BARDZO zadowoleni. Bogate wzory, Pani uprzejma,
              cierpliwa, elastyczna, doradzila, wysluchala i na koniec pozyczyla nam
              wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia. teraz wiem, ze jak bede
              chciala "skoczyc do jubilera" to wlasnie tam. zlazilismy cala warszawe, bylismy
              chyba wszedzie (apropos - kruk byl ok, ale drogo wychodzilo), bylismy i w
              arenie (wzory w ogole nie elastyczne, wydawaly nam sie zbyt banalne) i w
              aparcie (tlok, duszno i szybko, szybko, bo kolejka) i w exelsior (tu pani
              zrobila nam łaske, ze z nami prozmawiala, ale to wina chyba bardziej samej pani
              bo na targach byli bardzo uprzejmi)... KOBE zdecydowanie wygralo. Takze
              polecam. oj, za obraczkami to chyba nachodzilismy sie najwiecej... powodzenia!
              wygodnych butow!
            • reszka.ja Ja gorąco polecam Kruka 24.08.05, 15:30
              mam z tamtad pierscionek zareczynowy i obraczki tez beda z tamtad. Kupilismy to
              wszystko w Galerii Kazimierz w Krakowie- BAAARDZO!!! mila obsluga smile ale na
              Florianskiej tez nie jest źle...
    • elld Re: Obrączki od Kruka 05.07.05, 08:49
      my planujemy zamówić w Arkadii u Marcinkowskiego (przy głównym wejściu), ceny
      podobne do Kruka ale są bardzo elastyczni i otwarci na każdą propozycję
    • lallique Re: Obrączki od Kruka 05.07.05, 09:30
      Wczoraj z Narzeczonym... odebraliśmy w końcu te obrączki. Może było inne
      światło, może ja miałam lepszy humor. W każdym razie jak je przymierzyłam, to
      spodobały mi się bez względu na to, czy były czy nie były zgodne ze wzornikiem.
      Jednak nadal uważam, że tłumaczenia pani kierowniczki nie były na miejscu i
      gdyby nie fakt, że porównując jakość wyrobów Kruka i np. Apartu Kruk jest o
      niebo wyższej klasy, to być może bym się jednak nie zdecydowała na zakupy w ich
      salonie.
      • masmo78 Re: Obrączki od Kruka 06.07.05, 17:07
        My wybieramy sie po obraczki do Excels. Bylismy u nich juz chyba ze 3 razy, pani
        skojarzyla, ze to nasza kolejna wizyta, ale od poczatku pokazala wszystko raz
        jeszcze. Mnie natomiast zrazily dwa salony w Galerii Mokotow - aren art i red
        rubin (chociaz red rubin w arkadii jest w porzadku). w arenie pani pokazala nam
        wzorniki, a jak jej powiedzialam, ze podobaja nam sie inne, na wystawie,
        odpowiedziala "acha" i nawet nie wstala zeby je przyniesc, poprostu przyjela ten
        fakt do wiadomosci. W Red Rubinie w Galerii ogladalismy obraczki ze zlota i
        pytamy czy sa takie same z bielego, na co pani ze nie ma, zabrala probniki
        sprzed nosa i odeszla od lady. Totalnie zalamujace!
    • milena2004 Re: Obrączki od Kruka 07.07.05, 12:45
      Ja kupowałam we Wrocławiu u Kruka (chyba ul W.Stwosza) i obsługa nie była za
      rewelacyjna, nic nie doradzili wręcz odstraszali, jak bym się nie zadawła to
      tego sklepu. ale udało mi się jakoś wybrać (dobrze że już mieli stronę na www)
      odebrałam dopiero w drugim terminie, bo okazało się że obrazzka męża była za
      mała.
    • prawie_zona Re: Obrączki od Kruka 07.07.05, 12:52
      No to zaczynam się baćwink
      Obrączki zamówiliśmy wczoraj, co prawda nie u Kruka, ale u lokalnego jubilera.
      Do odbioru sa jednak dopiero 2 dni przed ślubem (wybraliśmy z białego
      nierodowanego złota, wyrób pracowni). Co bedzie jak na te 2 dni przed okaże się,
      że coś pomylili??wink)
      • cynaamonka Re: Obrączki od Kruka 07.07.05, 15:37
        No nie wiem - może po prostu dasz mu w pysk i się rozpłaczesz wink To zwykle
        działa na niesłownych facetów...
        • erpas Re: Obrączki od Kruka 08.07.05, 08:04
          a ja polecam wszystkim firme ARENT dalismy im stare obrączki a w zamian
          wybraliśmy nowe..bardzo ładne..obsługa elastyczna i daja kartę stałego klienta
          upoważniajaca do 20% zniżki a ponieważ to nie jest nasz pierwszy u nich zakup
          procent był już wyzszysmileCo więcej po wyborze kobieta dostaje prezent od nich
          albo złota zawieszkę albo mały brylancik , którzy w ciągu godziny wstawiaja do
          obrączki. Polecamsmile
          • ab13 Re: Obrączki od Kruka 08.07.05, 21:07
            Niestety, byłam już tam ostatnio i panie zajmują się najwięcej swoim wyglądem i
            wizażem podczas obsługi klienta. Dla mnie sprzedawczyni to sprzedawczyni a nie
            królewna, która podczas obsługi klienta wykonuje 154 czynności koło własnego
            wyglądu.
            Poza tym są strasznie mało elastyczni.
            • ab13 Re: Obrączki od Kruka 08.07.05, 21:08
              post wyżej mówi o Kruku
    • pucholek Re: apart ok 08.07.05, 14:51
      polecam obrączki apartu dokładnie takie jak na wzorze i dużo tańsze dla mnie są
      świetne
    • pablos11 Re: Obrączki od Kruka 13.07.05, 10:46
      My tez kupujemy u Kruka, nam też się pomylili, chcieliśmy grawera kaligrafia a
      zrobili nam normalnym , krzywo i z nierownymi odstępami, ale przynajmniej
      obraczki wyglądały lepiej niż myśleliśmy tak więc czekamy na poprawkę
      • lazuli1 Re: Obrączki od Kruka 24.08.05, 15:20
        my wlasnie kupilismy obraczki u kruka, moja byla dobra ale narzeczonego za duza
        o 2 numery na co uslyszal ze chyba schudl!! trudno, czekamy. mam pytanie czy
        ktos wie co jest w prezencie ok kruka dla noworzencow? niby mamy go otworzyc po
        otrzepinach ale nie wiem czy jest sens...
        • annajustyna Re: Obrączki od Kruka 24.08.05, 15:22
          Ramka na zdjecie. Podobno niespecjalna...
    • morphea1 Re: Obrączki od Kruka 24.08.05, 15:42
      My niestey kupiliśmy... Niestety, bo zepsuli nam grawer i nie chcieli go
      poprawić- w moim imieniu są litery "g"i"ł", więc tak naprawdę zadna nie była
      porządnie zrobiona- nie było brzuszka w jednej i daszka w drugiej... sad Nie
      chcieli uznac reklamacji tłumacząc ze skoro chcieliśmy obrączki 3mm to nasz
      problem bo grawer jest standartowy ( gdybym to wiedziala, kupiłabym 4mm) sad
      Poza tym w końcu jakaś dobra dusza z salonu Kruka w Łodzi stwierdziła ( za 3
      razem!!!) ze możnaby dopisać daszek nad "ł" i z fakturą skierowano nas do
      grawernika który - jak nam powiedziano- współpracuje z salonem i za okazaniem
      faktury zrobi to za darmo-ok, narzeczony poszedł. Grawernik WYDŁUBAŁ w obrączce
      daszek , szczerbiąc już na zawsze ta obrączkę. Poszliśmy raz jeszcze do salonu
      by pokazać , ze teraz grawer jest właściwie zniszczony. Tam powiedzinao nam od
      razu, ze owszem mogą reklamować ale grawer zrobiliśmy "NA WŁASNĄ RĘKĘ(!!!)
      W związku z tym zadna reklamacja nie będzie uznana...Po prostu ten ktoś kto
      wykonywał nam grawer nie ma juz podpisanej umowy na serwis usług, więc jego
      ingerencja jest odebrana jakbym sama sobie wydłubała to cyrklem- co zreszta
      podobnie wyglada...
      Jest mi przykro ze zniszczono mi obrączkę ślubną.. sad
      • coco_cannelle Re: Obrączki od Kruka 24.08.05, 16:35
        Ja nie tyle o obrączkach (jeszcze nie miałam okazji), ale za cierpliwość do
        tego salonu pójdę chyba do nieba. Od czasu do czasu kupuję cos na Pl
        Konstytucji i za każdym razem mam jakiś problem. Pani odwracająca się dupą na
        moje pytanie i burcząca coś pod nosem to standard (nie wyglądam jak lump spod
        mostu więc nie wiem, o co chodzi). Ostatnio od nienajtańszych kolczyków -
        sztywtów zgubiłam jedno zapięcie. Droga przez mękę - chciałam KUPIĆ to
        zapięcie, kobieta potraktowała mnie tak, jakbym chciała kupić od niej nerkę na
        przeszczep, potem okazało się ze nie ma mowy ani o kupnie ani o dorobieniu na
        zamówienie - nie bo nie, a potem bo... biżuteria składana jest gdzieś "DALEKO"
        (w chińskich fabrykach przez paroletnie dzieci??????). Staneło na tym, ze
        ekspedientka wyjęła z innej pary kolczyków zapięcie (mało pasujące) i
        podarowała mi je w prezencie od firmy Kruk. Ręce mi opadły.

Wiecie co - ktoś powinien wysłać im chyba do centrali ten wątek. W żadnym
        salonie nie ma moim zdaniem takiej kaszany jak w Kruku.
        • mariankaa Re: Obrączki od Kruka 25.08.05, 00:50
          My kupowaliśmy w Red Rubin w Arkadii! Polecamy. Miła obsługa i duży wybórsmile
      • arcx Re: Obrączki od Kruka 25.08.05, 11:27
        To faktycznie zachowali się bardzo nieładnie. A w którym salonie kupowałaś - w
        galerii czy na Piotrkowskiej? Ja w Galerii kupowałam biżuterię na ślub - takie
        srebrne kwiatki z cyrkonii - i obsługa była bardzo ok. Na Piotrkowskiej juz dużo
        gorzej - niemili i gburowaci. Ja rozumiem, że nie kupowałam tej bizuterii za
        grube pieniądze tylko za 800 zł, ale mogli być sympatyczniejsi. Obrączki
        mieliśmy robione na zamówienie - dostalismy w prezencie złoto i znajoma pani
        jubiler zrobiła nam tak jak chcieliśmy - najprostsze, zaokrąglone na brzegach
        kółka, 4 mm. Do grawera też ona dała, wyszło b. dobrze. Kiedy masz ślub? Może
        spróbowałabym się dowiedzieć od tej pani jaki jest adres grawera, może coś
        jeszcze by poradził? Głowa do góry. Gdzie masz wesele?
        • morphea1 Re: Obrączki od Kruka 25.08.05, 15:20
          kupowałam w Galerii- nie mam nic do obsługi żeńskiej- faceci tam są zlewczo
          nastawieni do klienta. Kurczę, żałuję że sie im nie postawiłam od
          początku-ządając(!) reklamacji.
          Jeśli możesz to byłabym wdzięczna za namiary do Twojego grawernika- może on
          uratuje te obrączki? smile Prześlij mi na gazetowy.
          A ślub już blisko... 10 wrz smile Wesele w "Solarisie". A Ty? Pozdrawiam!
          • arcx Re: Obrączki od Kruka 25.08.05, 21:35
            Dzwoniłam do pani jubiler, niestety wyjechała do sanatorium i wraca za 2
            tygodnie, a ja nie wiem nawet gdzie ten grawer ma swoją pracownię sad, podobno
            jakis dobry grawer jest na Legionów, ale też nie wiem gdzie. Na Narutowicza przy
            Filhaemonii jest sklep jubilerski Karat, obok pracownia jubilerska, może tam Ci
            coś poradzą, w Karacie naprawiają biżuterię. Wesele miałam w resturacji Agat na
            Strykowskiej.
    • magdalena.rozumek Re: Obrączki od Kruka 25.08.05, 12:58
      hej,
      my też zamówilismy u kruka i na razie czekamy wink) mam swoj ulubiny salonik
      Kruka w Starym Browarze w Poznaniu i tam kupuje. Obsługa super, elastyczna i
      sympatyczna. Wzoru podobno zmienic drastycznie nie mogą bo obrączki zlecają
      firmie zewnętrznej i to sa tej firmy wzory. ale nasze lekko zmodyfikowali. z
      niczym nie ma problemu, nawet uszkodzone przeze mnie kolczykli naprawili
      gratis, choc nie musieli bo zespułam sama wink) warto miec u nich karte stałego
      klineta, oprócz rabatów mozna wygrawerować gratisowo różne rzeczy na biżuterii
      a i chyba znaków w grawerze na obraczkach jest więcej (na karte). ja jestem
      zachwycona i ciągle tam zaglądam w poszukiwaniu czegoś na wyprzedaży wink)
      pozdrawiam i mysle ze faktycznie warto wszystkie uwagi wysyłac do Poznania do
      centrali, moze oni nie wiedzą ze w innych swoich sklepach mają taką
      beznadziejna obsługe wink))
      • pati291 Re: Obrączki od Kruka 25.08.05, 13:35
        My na początku też wybraliśmy obrączki w Kruku z serii romantycznej plecionka
        trzy kolorowa. Ale za tą cenę stwierdziłam, że lepiej pójść do jubilera i
        zrobićtakie jak nam się marzą. Są szerokie, matowy satyn igładkie czerwone
        złoto jako obramówka z jednej strony, od góry. Ja mam dodatkowo trzy brylanciki
        po środku oddzielone przerwą. Super.
        Jeszcze napiszę o Aparcie. Tam wybraliśmy pierścionek zaręczynowy. Ja mój
        przyszły narzeczony poszedł kupić, nie było już mojego rozmiaru i powiedzieli,
        że już nie będzie. Pojechał do Trepiłowskich, bo tam widział taki sam. Też nie
        było ale zamówili pocztą kurierską. Co się okazało.... że przyjechał z Apartu
        od producenta za dwa dni.
        Dla chcącego nic trudnego. Przynajmniej odpowiedni ludzie zarobili.
    • kiwigirl Re: Obrączki od Kruka 25.08.05, 14:28
      My weszliśmy wczoraj do AREN jublier w Wileńskiej - przy okazji innych zakupów.

pani była bardzo niemiła, chyba miała nam za złe ze pół godz. przed zmknięciem
      coś od niej chcemy (przeciez umyła juz podłogę...) do tego - o zgrozo - ubrani
      byliśmy na sportowo wiec raczej mało z nas wiarygodny był klient...

chciałam zobaczyć czy to tam widzieliśmy obrączki ktore kiedys gdzies wybraliśmy
      jako najładniejsze (prawie jak klasyczne, z cieniusieńkim paseczkiem białego
      złota w środku) - bo sama już nie iwem co gdzie widziałam.

owszem tam takie były - choc nie "błyszczały" tak jak je pamiętam, ale chyba już
      wiem gdzie je najpierw widziałam - okazały się dość drogie. 750pln za pare choć
      na wszystkich oknach naklejki krzyczą ze wszystko za pół ceny...
      nie wiem czy pani nie chciało się nas o tym poinformowac, czy też obrączek to
      nie dotyczy (u Kruka tak jest)...

ja rozumiem ze o 20:30 ma sie już wszystkiego dość, ale my nawet nie marudzilśmy
      - chcieliśmy zobaczyć obrączki, jedną wzięłam do ręki pytając M. czy to te były
      i spytałam o cenę... czy to faktycznie takie wielkie wymagania wobec sprzedawcy???
    • anusia29 Re: Obrączki od Kruka 25.08.05, 14:43
      a my (rok temu już co prawda) kupilismy obrączki w Arenie Al. Jerozolimskie.
      Nienajdroższe- za obie ok 560 PLN. I doskałam kartę rabatową, a w prezencie
      śliczny łańcuszek na szyję. Dodatkowo grawer (Prosty!) gratis. Gratis także
      czyszczenie i odświeżanie obrączek do końca zycia (tylko trzeba zachować
      fakturę smile
      • laniusia1 Re: Obrączki od Kruka 29.08.05, 09:04
        My poszlismy odebrac w sobote obraczki. Owszem, byly, ale z zoltego, a nie z
        bialego zlota. NAdto obraczka mlodego byla za mala. Pani zaczela jeczec, ze juz
        ja boli zoladek. Dobrze, ze slub dopero 08.10. Oczywiscie u Kruka utrzymujemy,
        ze z koncem wrzesnia. Za to pani proponowala mi piekne lancuszki od 1500 zl do
        3400 zl. Milo z jej strony, ale zastanawia mnie, na jakiej podstawie tak nas
        wycenila (obraczki po 199 zl, stroj, w ktorym wystepowalismy w Kruku: dzinsy i
        t-shirt).
    • althea35 Re: Obrączki od Kruka 29.08.05, 10:10
      Z wlasniego doswiadczenia wam powiem, ze najlepsze sa nale zaklady zlotnicze,
      ale nie wielkie salony, sieci sklepow. W zakladach naprawde wiedza o czym z
      wami rozmawiaja... a taki typowy sprzewawca w salonie nie zna sie na tym
      kompletnie.
      W moim przypadku gdy zdenerwowalismy sie nieprofesjonalizmem obslugi i udalismy
      sie do zakladu zlotniczeko... okazalo sie, ze identyczne obraczki sa tak
      znacznie tansze. Pozniej u tes samej pani zamowilismy pierscionek, ktory jest
      zrobiony na bazie identycznej obraczki... i tez zaplacilismy za niego znacznie
      mniej niz za kupienie podobnego gotowego w innym sklepie. A mam pierscionek
      wykonany wedlug wslanego projektu, wiec niepowtarzalny
    • bubster Re: Obrączki od Kruka 29.08.05, 15:44
      Nasze obrączki zamawiane były u specjalnie wybranego jubilera - rzemieślnika

nie chciałam mieć masowej produkcji jak w Kruku, tylko coś bardziej
      niepowtarzalnego
      poza tym tam też kupowany był pierścionek...

zanim zamówiliśmy obrączki zobaczyliśmy na żywo model - potem jubiler robił
      model taki jak ybraliśmy tylko w naszych rozmiarach

kosztowały coś ponad 1000 PLN

proponuje iśc do rzemieślnika - i wzór oryginalny i można od razu obejrzeć!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka