Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić tanio biżuterię?

27.03.24, 10:43
Tanio mogę kupić w moim małym miejskim sklepiku ( jest tam biżuteria od małych producentów) ale jest często źle wykonana np.pierścionek z bursztynem, w którym bursztyn jest przyklejony klejem i może odpaść po czéstym kontakcie z wodą.
Taniej mogę kupić w lombardzie ale jakoś źle mi się kojarzą lombardy ( z biedą ludzi bo sama kiedyś sprzedawałam tam złoto)
A co z sieciówkami ? Yes, Kruk, Apart? A może Warda?
Która jest najtańsza, a wykonanie dobre?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 10:48
      Falami cię to nachodzi czy co? Już o to pytałas wiele razy, naprawdę niektórzy pamiętają twoje cykliczne wątki "jak kupic tanio najmniejsze możliwe kolczyki zeby tylko miec i nie przepłacić, no i czy to się opłaca". Ilez można.
      • kadfael Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:06
        I pytanie o te lombardy...
    • szarmszejk123 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 10:51
      Ja się zastanawiam, czy to, co sprzedają na limango ma szansę być tym, czym twierdzą, że jest ..
      Bo czasem ceny są fantastyczne, pierścionki poprzecinane z 1000+€ na 150-200€ np..

Czy ktoś tam kiedyś kupował biżuterię? suspicious
      • szarmszejk123 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 10:55
        Taki przykład pierwszy z brzegu..
        www.limango.nl/shop/vittoria-jewels/witgouden-ring-met-diamanten-2-5726455
        • szarmszejk123 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 10:56
          Albo ten, śliczny, bralabym:p
          www.limango.nl/shop/vittoria-jewels/witgouden-ring-met-diamant-2-6294855
          • alpepe Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 10:59
            Ten drugi to przecież nie jest wart więcej, niż po przecenie. Słaba próba złota.
            • szarmszejk123 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:01
              Ale myślisz, że te diamenty z limango ( i perły, też bywają ładne) to faktycznie diamenty i perły?
              • alpepe Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:05
                Diament i perła diamentowi i perle nierówne. Co do pereł, to triss by ci wyłuszczyła, co do diamentów, sama możesz się zorientować.
                Generalnie jako inwestycja to biżuteria się nie opłaca. Chcesz coś mieć? Kupuj, co ci się podoba. Ale tu na limango to ceny fantazyjne te przecenione, z tego, co widzę.
                • szarmszejk123 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:12
                  Nie znam się na biżuterii w ogóle, dlatego pytam, czy jak kupię perły z limango, to jest szansa, że za tą cenę dostanę faktycznie perły czy raczej plastik :p
                  W opisie niby jakieś certyfikaty które mi, totalnemu laikowi, mówią tyle, co nic:p
                  Nie myślałam o tym w sensie inwestycji, ja pieniądze potrafię jedynie wydawać:p
                  • alpepe Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:16
                    Dostaniesz perły, ale jakość jest, jaka jest. Jak ci się coś podoba, kupuj, nawet, gdyby to był plastik. Bo ci się spodobało.
                    • szarmszejk123 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:28
                      Wolałabym jednak nie płacić 150€ za plastik :p
                • anbete Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:12
                  Napiszę za triss, ješli chodzi o perły to sklep gemlord.pl
                  • anbete Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:33
                    Perły naturalne kupowałam w Yes ( z certyfikatem) ale z wykonaniem jest tam nie za ciekawie bo po krótkim czasie perła odkleiła się od kolczyka.
                    • 35wcieniu Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 12:01
                      I dlatego pytasz czy warto kupować w Yes i jak tam z jakością?
    • lauren6 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:04
      Do lombardu oddają biżuterię nie tylko osoby ubogie, ale również takie którym biżuteria się znudziła i chcą odzyskać jakieś pieniądze.

Ania Kruk ma biżuterię w dobrej cenie i często ma promocje. Kruk i Yes też miewają promocje, ale generalnie są droższe.

Małych jubilerów omijam, bo bardzo łatwo trafić na badziewną jakość.
      • gryzelda71 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:29
        Ani Kruk bardzo ściera się warstwa złocenia. Albo mialam pecha.
        • alpepe Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 11:38
          Nie miałaś. Ale to częste w taniej pozłacanej biżuterii.
          • gryzelda71 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 12:08
            Tanio to na ali mam w ten sam deseń. I nie narzekam jak się ściera.
          • kropkaa Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 28.03.24, 19:51
            W moich kolczykach pozłocenie ściemniało uncertain
        • anbete Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 12:24
          gryzelda71 napisała:

> Ani Kruk bardzo ściera się warstwa złocenia.

Czy piszesz o srebrze pozłacanym? Jeśli tak, to jak to srebro wygląda po starciu się złotej warstwy? Jest w kolorze srebra czy srebra oksydowanego?

• gryzelda71 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 12:47
            Jest po prostu mniej żółte. Nie jest srebrne, ale widać różnicę jak się zestawi ze sobą rzadziej i częsciej noszone cześci kompletu.
          • lauren6 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 12:53
            Nie wiem, bo póki co nic mi się nie starło.
    • cranberries1983 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 27.03.24, 12:06
      ze wszytkimi sieciówkami predzej czy pozniej mialam jakis przypadek reklmacji
      także to trochę loteria
      sieciówki generalnie są drogie
    • snajper55 Re: Gdzie kupić tanio biżuterię? 28.03.24, 21:17
      Słyszałem że u Cyganów. Cyganie mają najtańszą złotą biżuterię.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka