Dodaj do ulubionych

oczyszczanie skóry

15.07.05, 13:01
Słuchajcie, czy planujecie pójść do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy przed
ślubem? Ja się nad tym dosyć mocno zastanwiam...
Tyle tylko, ze jak chodze na taki zabieg, to potem buzia goi mi sie 7-10 dni.
Znajac mojego pecha + ewentualną temperaturę panujacą na zewnątrz, boję się,
ze będzie mi sie to dłuugo goić. Tak więc kiedy pójść? 1 miesiac przed?
powiedzano mi, zę jak chce iść tak długo przed slubem to nie ma sensu w ogóle
czyścić twarzy, bo przez 4 tyg, to mi się zdąży znowy zanieczyścic.
Co Wy na to? Macie ajkieś doświadczenia w tym względzie?
Obserwuj wątek
    • monjan Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 13:05
      ja byłam 2 razy na oczyszczniu-3 mc przed i 3 tyg przed
      wygioło sie i było ładnie
      a dzien przed bylam na maszu relaksacyjnym twarzy(polecam!!!) i maseczce

ale ja mam dosyć ładną cerę, wiadomo-sprawa indywidualna
      myslę ze miesiąc przed weselem jako 2 gi raz jest ok
    • greta18 Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 13:08
      Moja cera nie jest super "brzoskwinkowa" i zdrowa, ale też nie mam trądziku i
      wielkich zmian. Chodzi o to, ze jest z lekka przyszarzała - papierosy sad noi
      zanieczyszczona ogólnie.
      Planuję zacząć pić marchewkę regularnie, o maseczkach i relaksie tez myślę, ale
      jednak myślę, ze powinnam przede wszystki oczyscić ją.
      • monjan Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 13:12
        to zacznij jak najwcześniej
        kosmetyczki moga zdziałac cuda
        kiedy slub Greta?
        • greta18 Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 13:24
          27.08
          chyba sie umówię jednka na jakieś 3 tyg przed...
      • anna.belle Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 13:31
        witaj! ja ślub biorę 1 października, więc zosało 2,5 m-ca. dwa tygodnie temu
        byłam na oczyszczaniu i kosmetyczka powiedziała, że to wystarczy (chodzi o
        oczyszczanie), ale żebym w połowie sierpnia przyszła na serie zabiegów
        redukujących wszystkie przebarwienia, nawilżających i jak to
        określiła "sprawiających, że buzię będzie łatwo pomalować i że szczęście i
        blask będą z niej biły" smile swojej kosmetyczce ufam, więc wyszperam gdzieś 150-
        200 zł na te zabiegi (jeśli dobrze pamiętam to złuszczanie kwasami owocowymi).
        pozdrawiam!
        ps. gdyby ktoś był zainteresowany mogę podać namiary, chodzi o Szczecin
    • evika13 Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 13:20
      ja umówiłam się na oczyszczenie twarzy 3 tyg. przed ślubem.. masaż dwa dni
      przedwink to będzie moja pierwsza wizyta u kosmetyczki, wcześniej probemy ze
      skórą rowiązywałam w gabinecie dermatologicznym..
    • misia_pysia79 Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 13:25
      Ja idę 2 tyg przed - w ten poniedziałek, mam uciążliwą cerę i wcześniej to by
      nie miało sensu. Skóra goi mi się bardzo szybko - szybciej niz normalnie.
    • askiem Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 13:44
      Ja mam dosyć nie ładną cerę... Nie jest tragicznie, ale zadowolona nie jestem.
      Niby wysuszona a jednak pojawiają się na niej przebarwienia, rozszeżone pory,
      czy trądzik. Proszę doradźcie - czy kosmetyczka mi coś na to wszystko pomoże?
      Czy mam szansę mieć "normalną" cerę? I jak nazywają się zabiegi, które mogłyby
      coś poradzić na niedoskonałości mojej cery...Zawsze myślałam żeby najpierw się
      udać do dermatologa, ale teraz już nie wiem... Mam sporo, bo 8 miesięcy do
      ślubu. Jednak proszę o poradę.
      Pozdrawiam serdecznie.
    • amalita Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 13:53
      Ja oczyszczam skore regularnie co 1,5 miesiaca + maska z alg. Przed slubem
      bylam na 3-4 tygodnie przed, aby wszystko sie ladnie wygoilo. Tydzien przed
      bylam na zabiegu: masaz + dotlenianie. Skore mam typowa mieszana, z
      pojawiajacymi sie okresowo wypryskami w okolicy nieszczesnej brody. +
      oczywiscie tradycyjne czarne punkty na nosiesad.
      Radze tuz przed slubem nie eksperymentowac, bo makijazem sie ukryje wiele, ale
      ukryc jakies podraznienia to ciezko.
      • greta18 Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 13:59
        A czy możecie polecić mi jakąś kosmetyczkę w Warszawie? Bo nie chcę iść
        do "pierwszej z brzegu".
        • misia_pysia79 Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 14:20
          Salon fryzjersko- kosmetyczny ulicy siennej, koleżanka mi polecała.
          Jak będę "po " to napiszę jak było smile Mają umiarkowane ceny, jak na śródmieście
          warszawy. Chodzę tam do fryzjerki i jestem z niej zadowolona. U kosmetyczki
          jeszcze nie byłam.
          • greta18 Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 14:29
            Misiu, maila do Ciebie wysłałam - na gazetowego ....
            • misia_pysia79 Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 14:40
              Wysłałam odpowiedz smile
            • sonia_a Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 14:43
              witam, Mam slub 13 sierpnia. Nigdy nie była u kosmetyczki. Mam trochę problemów
              z cerą, tródzik praca w klimatyzowanych pomieszczeniach mi nie służysad.
              zastanawiam się czy tkaie zabiegi u kosmetyczki jakos pomogą. I kiedy mniej
              wiećej się na nie wybrac? Czy tak jak piszecie 2-3 przed jest wystarczajace.
              Jeśli możecie mi polecić jakąs dobrą w Krakowie to będę wdzięczna☺. Pozdrawiam
              Mail gazetowy taki jak nick☺
              • amalita Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 14:49
                Jesli masz problemy ze skora to kosmetyczka powinnas odwiedzac regularnie...Im
                szybciej zaczniesz, tym lepiej.
          • greta18 Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 16:01
            Misiu, rozmawiałam z Panią kosmetyczką z Siennej (super miła babeczka) - p.
            Renata. I dla Twojej informacji (bo nie wiem kiedy masz ślub) - Pani renata 5-
            17.08 jest na urlopie.
            Ja się umówiłam z nią na poniedziałek w celu "obejrzenia" buzi i ustalenia
            planu dalszego działania.
        • amalita Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 14:48
          Greta,

Jesli masz ochote sie przejechac na Ursynow, to nie ma problemu. Z tym ze
          ta "moja" jest akurat na urlopie macierzynskim... Podaje namiar na druga pania.
          Pani Beata: tel 648-96-80. Teraz chodze do niej. Jest w miare OK, ceny
          przystepne. Ale lepsza jest Marlena (delikatniejsza).
          Nie mam teraz dostepu do mojej gazetowej skrzynki, dlatego pisze tutaj.
          • greta18 Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 14:51
          • emiram Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 14:51
            Hej. Czy mogłabyś napisać jak nazywa się zakład lub na jakiej jest ulicy?Pzrd
            Emi
            • amalita Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 14:55
              Pewniesmile
              Salon Mandragora na ulicy Pasaz Ursynowski 1, od Ciszewskiego jest wejscie.
              Stacja metra Stoklosy
    • askiem Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 16:20
      Ja mam dosyć nie ładną cerę... Nie jest tragicznie, ale zadowolona nie jestem.
      Niby wysuszona a jednak pojawiają się na niej przebarwienia, rozszeżone pory,
      czy trądzik. Proszę doradźcie - czy kosmetyczka mi coś na to wszystko pomoże?
      Czy mam szansę mieć "normalną" cerę? I jak nazywają się zabiegi, które mogłyby
      coś poradzić na niedoskonałości mojej cery...Zawsze myślałam żeby najpierw się
      udać do dermatologa, ale teraz już nie wiem... Mam sporo, bo 8 miesięcy do
      ślubu. Jednak proszę o poradę.
      Pozdrawiam serdecznie.

• amalita Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 16:30
        Idz do kosmetyczki, ona najlepiej Ci cos poradzi. Ja tez pracuje w klimie, mam
        wiec przesuszona skore, sklonna do podraznien i do powstawania zaskornikow.
        Przed okresem zdarzaja sie "bulwy".
        Ja regularnie cere czyszcze + maski z algami + masaze raz na 1-1,5. Do
        dermatologa teraz nie idz, bo Ci zaaplikuje 5 antybiotykow i 6 ochydnych masci,
        a efektow Ci nie zagwarantuje. Idz do niego jak chcesz po slubie. Nasza cera
        jest odzwierciedleniem tego, co jemy i jak zyjemy + kosmetyki. Ja mialam
        straszna cere, dermatolodzy zalamywali rece, faszerowali mnie antybiotykami i
        innymi swinstawmi. Az powiedzialam basta!
        Znalazlam dobra kosmetyczke (przetestowalam chyba z 10 salonow) + kupilam
        doskonale kosmetyki (Clinique). Sa drogie jak cholera, ale wypryski zniknely
        jak reka odjal po dwoch miesiacach, po priostu bylam na cos uczulona. Do tego
        zaczelam sie lepiej odrzywiac, unikac alkoholu, nawet sporadycznego, wiecej pic
        wody i zwlaszcza soku z marchweki!!! To jest najlepszy kosmetyk, ale taki
        wyciskany, nie przerobiony.
    • dotka.sz Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 16:45
      Ja była 3 tyg. przed ślubem. Nie miałam większych problemów ze skórą. Niestety
      kosmetyczna praktycznie zdarłą mi skórę, porobiły się rany, potem strupy.
      Wszytko wyglądało okropnie. Potem codziennie chodziłam do niej na maseczki z
      alg i gojenie prądem, kupiłam Capivit A+E i jeszcze jakąś maść. Ile mnie to
      kosztowało nerwów to wiem tylko ja. Niestety w dniu ślubu miałam jeszcze trochę
      zaczerwinioną skórę na brodzie.
      • misia_pysia79 RETY!!! 15.07.05, 18:09
        Byłaś u jakiejś morderczyni chyba! Współczuję !!!
    • szeltika Re: oczyszczanie skóry 15.07.05, 16:50
      witaj greciu po raz kolejnysmile
      postaram sie znowu cie pocieszyc! ja robilam czyszczenie buzi miesiac przed i
      zaraz po tym gleboki peeling ktory goi sie juz po 5 dniach no max do 7 takze
      mysle ze miesiac przed to jest bardzo spokojny czas na takie rzeczy a buzia po
      nich wyglada slicznie
      • fioletowa1 Do anna.belle 15.07.05, 22:54
        Poproszę o namiary na kosmetyczkę. Dzięki
        • szeltika Re: Do anna.belle 18.07.05, 09:33
          ja bylam w krakowie na zwierzynieckiej jak chcesz to sprawdze numer i podam Ci
          telefon do nich, ale jest super i bardzo polecam
    • megisso Re: oczyszczanie skóry 17.07.05, 13:48
      Ja idę na oczyszczanie twarzy tydzień przed ślubem. Chodzę do kosmetyczki na
      takie oczyszczanie co 2 m-ce z powodu tłustej cery i rozszerzonych porów. Skóra
      goi sie w ciągu max 5 dni. Takze w dzień wesela będę miała cerę jak pupa
      niemowlęcia smile Pozrawiam.
    • pucholek WAŻNE!!! 17.07.05, 19:02
      jeśli twoja cera jest zanieczyszczona lepiej nie oczyszczaj jej przed ślubem a
      blizny skóra goi się dlatego że kosmetyczka żle robi oczyszczanie.
      Prawdopodobnie zdziera ci delikatnie naskórek i powstają blizny. Po
      profesjonalnym oczyszczaniu skóra nie jest ani czerwona i nie ma żadnych ranek.
      Polecam peeling kawitacyjny supernova- skóra jest gładka odświeżona, krem
      lepiej się wchłania a nie ma ryzyka że z cerą będzie coś nie tak.
      • greta18 Re: WAŻNE!!! 18.07.05, 09:08
        Dzieki Dziewczyny!
        Cmoki - Smoki dla wszystkim służących radą smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka