Dodaj do ulubionych

Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie

24.07.05, 12:28
Sesja foto (plener, wesele, ślub) + 100 fotek 15x21 + płyta kosztuje u mojego
kolegi, który się tym zajmuje 1000 zł. Z tego co wiem w przyszłym sezonie będą
podwyżki o jakieś 200-300 zł. Uważajcie na fotografów, którzy oddają tylko
płytę CD - będzie problem z kadrowaniem i wyborem dobrych zdjęć.
Obserwuj wątek
    • wata.cukrowa Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 16.08.05, 13:11
      Straszne glupoty piszą.
      Jestem fotografem. Usługa kosztuje 600 zł, w tym zdjecia w plenerze (50 ujęć) i
      reportaż (około 3 zdjęcia na jedną osobę - przy 100 gościach jest 300 zdjęć).
      Do tego 80 odbitek w formacie 15x21. Wszystko jest zapisane na CD i młodzi
      otrzymują to gratis. Ponadto dołączone są dwa albumy (reportaż - 150 zdjęć
      13x18 i plener 50 zdjeć 15x21).
      Filmowanie kosztuje 1000 zł i w standardzie zawiera film 240 min, od początku
      aż do oczepin i godzinę po oczepinach. Dodatkowe koszty są za ewentualne kopie.
      DVD jest w standardzie. Żadne 100 czy 200 zł!

do syberia1:
      nie ma problemu z kadrowaniem. Nie ukrywam przed młodymi, że w niektórych
      zakładach trzeba prosić o tzw. pełny kadr i zdjęcie w pełnej rozdzielczości a
      nie rozdzielczości cyfrowej. Nie miałam żadnych reklamacji ani żadnych
      niedomówień, zajmuję się tym 5 rok.
      • bde33xuw Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 16.08.05, 14:46
        a czy moge spytac z kad jestes?
        ja szukam fotografa w trojmiescie

pozdr
        • nisia_ja Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 19.08.05, 09:50
          hej, jezeli szukasz fotografa z trojmiasta, moge Tobie polecic mojego: super
          reportaz, zero pozowania, naturalne emocje - jak chcesz napisz na :
          nisia_ja@o2.pl, podam Ci namiary.
          Pozdrawiam,

justyna
          • agusia.gajda Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 07.11.05, 14:43
            poprosze o namiary Twojego fotografa
          • ogrryzka Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 07.11.05, 14:55
            Ja także bardzo poprosze o namiary na fotografa ma maila gazetowego.
            Pozdrawiam
      • majowa-panna Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 16.08.05, 15:37
        Że piszą głupoty to fakt, mogliby zaznaczyć że to tylko przykładowa oferta nie
        wiadomo z jakiego regionu.
        Ale:
        > Filmowanie kosztuje 1000 zł i w standardzie zawiera film 240 min, od początku
        > aż do oczepin i godzinę po oczepinach. Dodatkowe koszty są za ewentualne
        kopie.
        >
        > DVD jest w standardzie. Żadne 100 czy 200 zł!

6 godzin filmu??? Może jeszcze zmontowane? Ja nie znam osoby która przebrnie
        przez takie nagranie, serio. A to czy ktoś daje czy nie daje DVD w standardzie
        zalezy od firmy. Tak jak np. nie wszyscy chcą mieć sfilmowane błogosławieństwo
        więc dlaczego ktoś kto nie chce ma płacić tyle samo jak ten który chce?
        • fotografik_zbigniewkruk Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 16.08.05, 16:11
          co to 6h wink
          kamera na statywie i jedziemy big_grin

wspolczuje ogladajacym...
          wspolczuje parze mlodej ktora sie zdecyduje
          moj kolega produkuje filmy 1h 30min i uwazam, ze i to moznaby skrocic smile
          • majowa-panna Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 16.08.05, 16:27
            > co to 6h wink
            > kamera na statywie i jedziemy big_grin

Taaaaa.... żeby ta kamera chociaż była na statywie... suspicious
        • viinga Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 18.08.05, 09:24
          240 min = 4 godziny
    • fotografik_zbigniewkruk Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 16.08.05, 16:12
      a jaki widzisz problem z kadrowaniem i wyborem dobrych zdjec?
    • monikaa13 Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 16.08.05, 17:20
      ja płaciłam za 200 zdjęc, dom, ślub, wesele, plener, 10x15, do tego 8 płyt CD,
      zdjęcia sa w dużej rozdzielczości - 1000zł
      • gregorianek Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 17.08.05, 02:50
        Stosunek długości boków zdjęć cyfrowych jest inny od papierowych standartów.
        Zmiana rozdzielczości nic nie da. Jedynym sensownym rozwiązaniem jest
        wykadrowanie zdjęć zanim jeszcze para młoda je otrzyma. Dobry fotograf powinien
        zdawać sobie z tego sprawę.
        • fotografik_zbigniewkruk Re: Oprawa ślubu - samochód, muzyka, filmowanie 17.08.05, 22:23
          blisko - ale jeszcze nie tak
          jak ktos robi kompaktem to proporcje sa inne 4:3
          jak ktos robi lustrzanka to proporcje sa takie same jakie ma klatka filmu (3:2)
          - klatka ma 36x24mm...
          kadrowanie moze wykonac kazdy lab - trzeba jedynie im to powiedziec
          oczywiscie fotograf moze byc pomocny smile

jeszcze inna sprawa, ze format papieru nie pokrywa sie z formatem matrycy lub
          klatki filmowej - ale tak bylo od zawsze... tylko kiedys o tym nie wiedzielismy
          bo nie bylo opcji "z bialymi paskami"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka