29.07.05, 16:10
my may ślub. 20.08
do załatwienie jeszcze całkiem sporo (czasu za to mało bo zwariowany okres w
pracy)
1. wódka
2. Napoje
3. Buty+ koszula + kamizelka i inne dodatki dla mojego ukochanego
4. dekoracja kościoła i sali
5. Deklaracja do usc
6. Zapowiedzi u narzeczonego
7. Spowiedzi
8. Poradnia rodzinna (mam nadzieję że się uda 3 w 1) - to dziś
9. kwiaty
10.Potwierdzenie listy gości+ wydobycie od wszystkich adresów
korespondencyjnych
11. powiększenie obrączki narzeczonego (przytyl odkąd mieszkamy razem -
pewnie przez fast foody bo nie mamy czasu gotowac)Naszczęści on się ucieszył
bo chciał przytyć. Ja pewnie wpadłabym w Panikę smile
12.ostatnie zaproszenia do rozdania
13.wino
14.ciasta
15.owoce

i nie wiem co jeszcze, jestem przerażona. A jak u was?
Obserwuj wątek
    • byhanya Re: Kto 20.08 29.07.05, 16:33
      18.08
      podpisac umowe z kamerzysta, dostawca alkoholi i zespolem na wesele (czysta
      formalnosc bo wszystko nagrane)
      oplacic hotel gosciom.
      fryzura probna.
      przygotowac niezbednik.
      reszta dopieta do ostatniego guzika.

no i SPOWIEDZ
    • marzena5 Re: Kto 20.08 29.07.05, 17:37
      nam naszczescie tylko spowiedz ..... ufff bedzie cieżko..!!!!
      to juz za 21 dni
    • hanka2501 Re: Kto 20.08 30.07.05, 23:34
      Ja również 20,08. Do załatwienia zostało nam także dużo i czasem boję się, że
      zapomnę o czymś ważnym. Nam zostały napoje, spowiedź, kwiaty no i próbna
      fryzura i paznokcie. Mam nadzieję, że tego dnia nie będzie upałów. Będzie
      dobrze. Inni przeżyli więc i my damy radę. Pozdrawiam życząc powodzenia. smile
      • rysek Re: Kto 20.08 31.07.05, 17:38
        Oj ja też się boję że o czymś zapomnę smile
    • majasia Re: Kto 20.08 31.07.05, 19:52
      Kochani! Toż to nasz najpiekniejszy dzień w życiu, a my mamy taaaaaki stres.
      Jak to? Pozdrawiam wszystkich Młodych z 20 sierpnia.
      • hanka2501 Re: Kto 20.08 31.07.05, 19:56
        Dzieki. Pozdrawiamy również. Będzie dobrze smile
    • calkiemspokojna my również 31.07.05, 20:11
      a tu jednak czasu też mało. Nie mamy
      obrączek
      garnituru i całej reszty z tym związanej
      ja butów i biżuterii i
      napoje
      wino

mam nadzieję, że nie będzie kłopotu z obrączkami i garniturem dla młodego. Nie
      mamy czasu, bo po pracy mało czasu a ostatnie weekendy były zajęte. Może ten
      tydzień nadrobimy? i jakoś sresu nie ma..ale pewnie będzie tydzień przed.
      Ciekawe jak bedzie pogoda.
      • konopielka80 .... 31.07.05, 20:25
        Zyczę Wam wszystkim duzo powodzenia. Ja akurat 20.08 idę na slub do kolezanki i na pewno jak zwykle baaaardzo się wzruszę! Już teraz myślę o tym jaki bukiecik jej kupićwink))
      • hanka2501 Re: my również 31.07.05, 20:28
        wiesz ma na obrączki czekaliśmy miesiąc od złożenia zamówienia. Ale wiem, że
        czeka się przeważnie ok tygodnia na wykonanie. Podobnie jak Ty cały dzień
        spędzam w pracy a po niej już wszystkie sklepy pozamykane więc zostają
        weekendy. smile
        • calkiemspokojna my również 31.07.05, 20:45
          oj to jednak już chyba nie będę tak całkiem spokojna, skoro na obrączki jest
          termin oczekiwania..hmm..jutro koniecznie musimy iść po pracy do jakiegoś
          salonu jubilerskiego po pracy, żeby jednak nie było z tym kłopotów, no i ten
          garnitur dla narzeczonego, ach, do tego buty dla mnie, których nie mogę nigdzie
          znaleźć tzn. nic mi sięnie podoba, wszystkie są nieładne z długimi noskami i na
          b. wysokich obcasach, wybieraam siędo salonu na Chmielnąw Wwie, wg forumowiczek
          mozna tam znaleźć ciekawe i ładne modele butów no iza rozsądną cenę.
    • althea35 Ja pare dni wczesniej... 15.08 31.07.05, 20:33
      My mamy do dopiecia tylko ostatnie szczegoly:
      spotkanie z fryzjerka i ustalenie fryzury,
      spotkanie z pania, ktora robi tort i ustalenie szczegolow,
      spotkanie ze spiewaczka, ktora bedzie spiewala w kosciele i ustalenie
      repertuaru,
      dokonczenie rozmieszczenia gosci przy stolach.
      Butow szukalam miesiac... to naprawde nie jest takie latwe. A musialam je miec
      na przymiarke, zeby dopasowac dlugosc.
      Mysle ewentualnie o kupieniu welonu... ale jak narazie jeszcze zaden mi sie nie
      spodobal.

• anastasia72 my też 20 sierpnia!!! 01.08.05, 11:46
        Nam została tylko druga spowiedż oraz jutro - ostatnie szczegóły co do menu i
        potwierdzenia liczby gości w knajpie.

Zazdroszczę i podziwiam za spokój pozostałe pary. Będzie dobrze (zawsze jest
        dobrze!!) ale naprawdę zazdroszczę opanowania...
        My mamy wszystko pozałatwiane, a mimo to jestem stremowana, ech!
        Czas chyba łyknać waleriankę wink))

Ślubujemy u Św. Augustyna w Wawie - moze ktoś jeszcze?
        wszystkiego dobrego,
        A
    • karo_s Re: Kto 20.08 02.08.05, 08:48
      My również 20 sierpnia w Bydgoszczy. Tyle że dużo jeszcze do ustalenia i
      zrobienia. Poztym nie mogę sapć i już mnie żełądek ściska. Mam dużo pracy w
      parcy i jak przychodzę do domu to już nie mam siły nic uzgadniac, robić itd...
      Nie mam fryzjera i kosmetyczki!!!
      • agne1 Re: Kto 20.08 02.08.05, 09:25
        my 20 sierpnia w Płocku!
        zostało nam jeszcze duuużżżżoooo, ale tylko drobnostek: przymiarki mojej sukni,
        kupno koszuli na zmianę dla mojego ukochanego - przyszłego męża, muzyka do
        slubu w kościele, spotkanie z zespołem, kamerzysta oraz fotografem,
        potwierdeznie ostatecznej liczby gości i dopięcie menu na ostatni guzik. W te
        sobote czekają nas wieczory panieński i kawalerski, no i sama juz nie wiem co
        jeszcze!!! Aha - wydrukowanie menu i wizytówek na stółsmile
        Bardzo sie denerwuje, ale tez nie moge się juz doczekaćsmile))))))))))00
      • hanka2501 Re: Kto 20.08 03.08.05, 21:34
        My jeszcze nie mamy pierwszyej spowiedzi. Ślub w Grudziądzu oczywiście 20-go.
    • gaga82 Re: Kto 20.08 02.08.05, 09:27
      ja też, nam zostala spowiedz, umowienie sie z kamerzysta, orkiestra i
      restauracja.pozdrawiam
      • karo_s Re: Kto 20.08 03.08.05, 11:49
        Wpadam w panikę !!! Nie mogę spać i ogólnie strasznie się denerwuje!! Nie mam
        jeszcze fryzjerki i kasmetyczki!!Zawieszki na butleki musze zrobić!!!!Dekoracje
        zaplnować, kosciół, orkiestra, wszystko jeszcze do ustalenia
        • leeloo26 Re: Kto 20.08 03.08.05, 12:03
          my nie mamy muzyki do kosciolai ja jeszcze mam przed soba fryzjerke i wizazystke.
    • aagniieeszkaa Re: Kto 20.08 03.08.05, 23:28
      A ja jestem szczęśliwa i nie moge sie doczekać! Mój ukochany wreszcie zaliczył
      1. spowiedź. Umówiliśmy się na spotkanie z księdzem (mój znajomy bedzie nam
      udzielał ślubu), z innym znajomym, który bedzie nas woził, mamy potwierdzonych
      prawie wszystkich gości. została nam jeszcze koszula i buty dla mojego Misia i
      pare innych drobiazgów. W domu zaczynają się "jazdy", bo rodzice się stresują,
      ale wysyłam ich nad morze i jutro wyjeżdżają, choc kiepska pogoda. Ja juz sie
      wyluzowalam i wiem, że bedzie dobrze, bo Mój Skarbek bedzie przy mnie, a ja po 8
      latach bycia razem jestem wciąż zakochana i widże w jego oczach, że on też. poza
      tym najważniejsze, że bedą ze mną w tym dniu ludzie, których lubie. Fryzjerki -
      kumpele z podstawówki, makijaż - siostrzyczka, kierowca - brat mojej przyszłej
      bratowej, itd.. Wwzyscy goscie też pozytywnie podchodzą do naszego ślubu i
      wesela, bo chyba wiedzą, że jest to w pełni świadoma decyzja i jesteśmy dla
      siebie stworzeni. A w sobote panieński z kumpelami z Lo, a za tydzień drugi
      wieczorek, tym razem z kobitkami z mojej rodziny: pare panien, pare mężatek,
      jedna rozódka, wszystkie się trzymamy razem, więc też bedzie fajnie. Pozdrawiam
      wszystkich i życze żeby byli tak szczęśliwi z zycia jak ja i mój Mąż za 17 dni
    • magdazeb Re: Kto 20.08 04.08.05, 07:57
      U mnie średnio. Najpierw zrezygnowała koleżanka ze świadkowania. z drugą też
      miałam takie małe perypetie, ale jakoś się dogadałyśmy i tak się ciesze ze sie
      zgodziła tak na ostatnią prawie że chwilę. no i ma kawałek drogi do Warszawy. Z
      gośćmi też nie było łatwo. Jeszcze kwiaty, menu, nie mogę się dodzwonić do
      orkiestry, drobiazgi dla mojego Misia typu koszula, podziękowania dla Rodziców,
      jeszcze wizażystka. ale My jesteśmy i obrączki też a to wystarczy. Reszta jak
      nie wyjdzie to trudno, staraliśmy się. Chociaż i tak się denerwuję.
      Pozdrawiam szczęśliwe grono i do uslyszenia
    • efcik1 Re: Kto 20.08 04.08.05, 12:23
      Od 1 sierpnia odliczam dni , juz tylko 16, straszny stres.Jeszcze sporo do
      załatwienia . Ja mam spowiedz ale mój jeszcze nie. Zostało próbna fryzura i
      pazury, kosmeyki, wódka napoje, nauka tańca,wino, kwiaty, dekoracja koscioła-
      pewnie jeszcze o czymś zapomniałamsmile pozdrawiam goraco wszystkich którzy też 20
      sierpnia martwia się o pogodęsmilesmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka