Dodaj do ulubionych

gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce???????

08.08.05, 16:52
Zaczynam szukac sukni slubnej, problem w tym że wcale nie odpowiada mi oferta
dostępna w naszych salonach, przynajmniej w tych które odwiedziam.Marzę o
delikatnej sukni z lejącego materialu.
Dziewczyny!Czy jest może ktoś kto też poszukuje sukni bez halek i w dodatku
bez gorsetu????
Podobaja mi się mniej więcej takie jak na tej stronie, szczególnie pierwsza w
drugim rzędzie i ostatnia:

wedding.weddingchannel.com/fashion/search_results.asp?type=gown&designerID=10380&breadcrumb=/fashion/gown_bride.asp

Jeśli wiecie gdzie coś takiego można kupić lub uszyć to prosze o pomoc!!
Pozdrawiam!

Obserwuj wątek
    • rrudi Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 08.08.05, 17:06
      niestety aby wejść na stronkę trzeba się zalogować sad, jednak polecam bo na
      tej stronie jest mnóstwo sukienek
      • m_m8 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 08.08.05, 18:34
        nalatwiej bedzie zanlezc dobra krawcowa albo projektantke i zlecic wykonanie
        unkalnego projektu.
        mam slub w najblizsza niedziele. moge przeslac ci zdjecia na poczatku wrzesnia.
        (sukienke szylam sama).

pozdrawiam,

m
        • rrudi Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 08:07
          dzięki za odp. zastanawiaam się nad zleceniem uszycia sukni wg mojego projektu,
          problem widze w tym, że nie zawsze dobrze się wygląda w wymarzonym fasonie,
          wolaabym chociaż coś podobnego zmierzyć w salonie.ja nieststy szyć nie
          potrafię...smile
          bardzo prosze o przesanie zdjęć! życzę udanej imprezy weselnej a przede
          wszystkim niezapomnianych wrażeń ze ślubu!
          pozdrawiam serdecznie!
    • misia_pysia79 Ja miałam oryginalną suknię .... 08.08.05, 17:42
      Zgadzam się z tobą, ze oferta salonów jest kiepska- albo gorsetowe bezy albo
      piękne suknie (np niektóre pronoviaski), ale za bajońskie sumy....

Postanowilam uszyć suknię, lekką, kobiecą, z delikatnego "lejącego się "
      materiału, żadnego gorsetu ani halki na kole. Suknia spisała się super i żałuję
      że jej nie założę 2 raz smile
      Może ci się spodoba, jest na sprzedaż, za symbliczną sumę smile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39&w=27333212
      • rrudi Re: Ja miałam oryginalną suknię .... 09.08.05, 08:11
        miąlaś przepiękną sukienkę, walśnie chodzi mi o taką lejącą, delikatną i
        niepowtarzalną.wyglądaaś ślicznie!
        ja jednak szukam bialej,mam taki typ urody, że pasuje mi idealnie biala. czy
        mogabyś przesac mi namiary na salon/krawcową?sama ją projektowalaś?
        pozdrawiam!
        • misia_pysia79 Re: Ja miałam oryginalną suknię .... 09.08.05, 09:30
          Witam. Moja suknia była szyta w profesjonalnej pracowni, ale w Przemyślu.
          Nie wiem gdzie mieszkasz i czy cię interesują namiary?

Jestem bardzo zadowolona z szycia, suknia była modelowana ma mnie - żadnych
          wykrojów z szablonu smile Spędziłam chyba w sumie 6 godzin na przymiarkach, ale
          warto było! Ta pracownia szyje też suknie do warszawskich salonów, dotarłam do
          nich "po nitce do kłębka". Ze względu na odległość (mieszkam w Warszawie) suknia
          szyła się jakies 3 miesiące.
      • paola_23 Re: Ja miałam oryginalną suknię .... 09.08.05, 11:42
        Naprawde piekna....
        Ja wybrałam sobie z Elizabeth ...
        ale dam uszyc krawcowej taka bo jest wyjatkowa....
        • rrudi Re: Ja miałam oryginalną suknię .... 09.08.05, 11:49
          a mogabyś się pochwalić i pokazać lub dac namiar na Twoja suknię? może bym coś
          ściągnęla wink?chyba najtrudniej to krawcową znaleźć..
          • paola_23 Re: Ja miałam oryginalną suknię .... 09.08.05, 12:01
            rrudi napisała:

> a mogabyś się pochwalić i pokazać lub dac namiar na Twoja suknię? może bym
            coś
            > ściągnęla wink?chyba najtrudniej to krawcową znaleźć..

Spoko! Ale nie wiem czy ty czegos takiego szukasz...Wątpię. ale wejdź na stronę
            www.elizabeth.com.pl/ a nastepnie wybierz -kolekcje a tam bedzie nowa
            kolekcja na 2005 rok i z tego wybralam sobie nr 1432T. Ale sama jeszcze nie
            wiem.... Mam niezly dylemat... Mieszkam blisko Poznania więc mam duży wybór a
            jednak wszystkie suknie nie mają tego czegoś w sobie... Może Ty cos poradzisz?!
    • justus007 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 08:27
      hej. jesli szukasz zwiewnej sukni musisz koniecznie zajzec do salonow gdzie
      znajdziesz cos z kolekcji pronovias la sposy. suknie sa drogie ale mozna za
      połowę ceny wypozyczyc lub kupić poprostu uzywaną. ja mam la sposę planeta tzn
      czekam na nia będzie we wrzesniu i już sie nie moge doczekać
      a Ty zajzyj na stronkę www.splasposa. com lub www.pronovias.com
      • paola_23 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 11:55
        justus007 napisała:

> hej. jesli szukasz zwiewnej sukni musisz koniecznie zajzec do salonow gdzie
        > znajdziesz cos z kolekcji pronovias la sposy. suknie sa drogie ale mozna za
        > połowę ceny wypozyczyc lub kupić poprostu uzywaną. ja mam la sposę planeta
        tzn
        > czekam na nia będzie we wrzesniu i już sie nie moge doczekać
        > a Ty zajzyj na stronkę www.splasposa. com lub www.pronovias.com

Odwiedziłam te strony i sukienki są naprawdę piękne, ale podejrzewam że ceny
        zwalają z nóg..... ja mam ślub za rok w sierpniu więc jeszcze mam czas ale już
        rozglądam się za sukienką. Mogłabyś w przybliżeniu podać ceny tych sukienek?tak
        od....do! Ja wybrałam z kolekcji Elizabeth ale myślę, że jednak dam krawcowej
        by uszyła mi taką bo ona kosztuje 1,500zł.
        • misia_pysia79 ceny 09.08.05, 12:00
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=25201868&a=25201868
          Właściwie to ceny tych sukien zaczynają się od 3 tys za byle co, a szybują do 12
          tyś zł nawet.
          • paola_23 Re: ceny 09.08.05, 12:04
            misia_pysia79 napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=25201868&a=25201868
            > Właściwie to ceny tych sukien zaczynają się od 3 tys za byle co, a szybują do
            1
            > 2
            > tyś zł nawet.

No to niestety odpada, bo choćbym miała kasę to nie wydałabym tyle ile mnie np
            lodówka kosztuje na suknię własciwie tylko na raz.... Uszycie może mnie
            kosztować 600-700zł i chyba tak zrobię. Mam już parę kontaktów do pań które
            szyja sukienki ślubne...
    • misia_pysia79 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 10:11
      www.tylkoona.pl/?pid=38&col=150&item_id=698&cmd=show_item&gallery_id=&shift=1
    • misia_pysia79 Kilka propozycji ... 09.08.05, 10:34
      suknie od Monique Lhuillier - nie wiem, czy można kupic w polsce, ale zawsze
      można coś odgapic smile
      www.moniquelhuillier.com/webcollection/bridal/adcampaign/2005/2005-08.jpg
      www.moniquelhuillier.com/collections/2003/01.jpg
      www.moniquelhuillier.com/webcollection/bridal/adcampaign/2003/04.jpg
      www.moniquelhuillier.com/webcollection/bridal/adcampaign/2003/07.jpg
      oraz suknie firmy classa, które podobaly mi się, jak szukałam swojej:
      www.classa.com.pl/p/nkol1/c111.jpg
      www.classa.com.pl/p/nkol1/c111b.jpg
      www.classa.com.pl/p/nkol1/c302.jpg
      www.classa.com.pl/p/nkol3/g301_s301.jpg
      www.classa.com.pl/p/nkol2/g291_s291.jpg
      www.classa.com.pl/p/nkol2/g291_s291b.jpg
      • rrudi Re: Kilka propozycji ... 09.08.05, 10:41
        Dziewczyny jesteście kochane! Waśnie o takie suknie mi chodzi.Teraz mieszkam w
        Lublinie, ale moge się przejechac do dobrego salonu. slub ma się w końcu raz w
        życiu...W Lublinie chyba nie ma salonów La Sposy, w ogóle oferta jest dość
        uboga...
        ciekawa jestem ile kosztuje takie szycie sukni w profesjonalnym salonie z
        modelowaniem na sylwetce.

misia_pysia79- dzięki wielkie. masz taki gust jak ja.
        czy w salonie można uszyć sukienkę na podstawie zdjęcia? czy będzie dobrej
        jakości?trochę się obawiam że jak pokaże zdjęcie to mi uszyją jakąś tanią
        podróbe...
        • misia_pysia79 Re: Kilka propozycji ... 09.08.05, 11:08
          Powiem wprost: pierwsza lepsza krawcowa nie uszyje ci porządnie sukni, nawet
          takiej prostej (niby). Wbrew pozorom, im prostsza suknia tym bardziej widać na
          niej błędy krawieckie. Poszukaj cierpliwie, na pewno znajdziesz porządny zakład
          krawiecki, popytaj wsród znajomych, koleżanek mamy itp. Ja tak znalazłam swoja
          krawcowa + jej super ekipe.

Zaniosłam kilka zdjęć, wyjaśniłam o co mi chodzi - mam trochę pojęcia o szyciu.
          Powiedziałam, że suknia ma być z ukosu, żeby ładnie opływała ciało, ak mają być
          zmarszczki na materiale itp. Nigdy nie wyjdzie ci taka sama suknia jak na
          zdjęciu!!! Powód prozaiczny - materiał.

Znacznie trudniej znalezdz odpowiedni materiał niż dobrą krawcową ....
          Na taką lejącą suknię najlepsza jest satyna, ale cienka i lekka - najlepsze są
          te z domieszka lycry, albo żorżeta.
          Materiały takie jak tafta, atłas, żakard są sztywne i nie uzyska się takiego
          "lejącego" efektu.

Na suknię "z ukosa" potrzeba materiału o szerokości minimum 150cm. Na moją
          suknię poszło 5 m takiego materiału.
          Wiele tkanin podobało mi się, ale były za wąskie: 110 - 120 cm szerokości - np:
          jedwab (byłam nawet w Milanówku wink

Firmy, które szyją suknie: np la sposa - mają materiały produkowane wyłącznie
          dla nich - w szerokościach po 3-4 m !!! Czegoś takiego nie kupisz w żadnym
          sklepie w polsce.
          Jezeli chcesz szyć suknię to najpierw znajdz krawcową, zobacz jej "dzieła", a
          potem wspolnie szukajcie tkaniny.
          Jeżeli chodzi o cenę, to szycie + materiał kosztuje mniej wiecej tyle, co kupno
          używanej sukni. Zyczę powodzenia w poszukiwaniach i podejmowaniu decyzji.
          Pozdrawiam!
          Misia
    • justus007 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 12:08
      zgadzam sie z tą wypowiedzią. ja na wstępie chciałam wydac na suknię nie więcej
      niż 1500zł. okazało sie jednak ze polskie materiały i te przedawnione bezy z
      gorsetami nie umywają sie do sukien hiszpańskich czy francuskich dlatego
      zdecydowałam sie na la sposę. najpierw szukałam sukni używanej jednak nie łatwo
      jest znaleźdz dziewczynę podobną gustem i wymiarami. ja nie znalazłam. pożniej
      myslałam o wypozyczeniu. pojechałam do salonu i kiedy mama z siostrą zobaczyły
      mnie w sukni la sposy powiedziały ze ten jeden raz moge taka kase wyłozyć. dzis
      mam nadzieję ze sprzedam suknię innej dziewczynie i w rezultacie koszt mnie
      wyniesie właśnie te 1500-1700zł. mam już klientkę wink zobaczymy czy dojdzie do
      wymiany wink
      • paola_23 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 12:16
        justus007 napisała:

> zgadzam sie z tą wypowiedzią. ja na wstępie chciałam wydac na suknię nie
        więcej
        >
        > niż 1500zł. okazało sie jednak ze polskie materiały i te przedawnione bezy z
        > gorsetami nie umywają sie do sukien hiszpańskich czy francuskich dlatego
        > zdecydowałam sie na la sposę. najpierw szukałam sukni używanej jednak nie
        łatwo
        >
        > jest znaleźdz dziewczynę podobną gustem i wymiarami. ja nie znalazłam.
        pożniej
        > myslałam o wypozyczeniu. pojechałam do salonu i kiedy mama z siostrą
        zobaczyły
        > mnie w sukni la sposy powiedziały ze ten jeden raz moge taka kase wyłozyć.
        dzis
        >
        > mam nadzieję ze sprzedam suknię innej dziewczynie i w rezultacie koszt mnie
        > wyniesie właśnie te 1500-1700zł. mam już klientkę wink zobaczymy czy dojdzie do
        > wymiany wink

A ile dałaś za suknię??? Wiesz właśnie w tym problem, że ja sama sobie płace za
        wszystko i niestety ale chciałabym najlepszą i najpiękniejszą na świecie ale
        mnie nie stać... Obecnie nie mam ani grosza a jak uzbieram to najwyżej 800zł.
        jeszcze ja za swoje pieniadze kupuje chłopakowi garnitur więc sama nie wiem czy
        dam rade....
        • ardzuna Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 16.08.05, 03:45
          zajrzyj tu: www.rose.com.pl/ kolekcja Rose - to też jest Elizabeth Konin
          (firma córka), a właśnie takie lejace się sukienki mają też w ofercie. Można
          zamowic w różnych kolorach, nie tylko tych ze strony. Poza tym w Koninie można
          kupić suknie poniżej 1000 zł, z końcówek linii.
    • zu_a Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 12:09
      Czesc smile
      ja tez mam ten sam problem , jak narazie nie spotkalam w salonach zadnej sukni
      ktora by mi sie podbala w 100%
      Slub mam w przyszlym roku, wiec postanowilam, ze:
      1. bede szukac na jesiennych wyprzedazach i w komisach
      2. potem poczekam na kolekcje 2006
      3. jezeli to nie wypali bede prawdopodobnie szyc na zamowienie

i tutaj pare uwag - krawcowa musi wg mnie specjalizowac sie w sukniach
      slubnych, znac najnowsze trendy, materialy, dodatki, miec do wgladu probki
      materialow
      Ja wstepnie mam na oku Nable - dlatego, ze caly czas szyja tam suknie (m.in. do
      salonow slubnych) i mozna sobie pochodzic i poprzymierzac rozne fasony i
      kolory, sa wzorniki materialow, koronek itp.
      Szczegolnie wazny w sukni slubnej (i kazdej zreszta) jest wybor materialu, wiec
      jezeli sie na tym nie znasz ktos musi ci doradzic, zreszta tak jak kolor i
      fason. I wazne zeby byl ktos kto ci szczerze powie, ze w tym ci super, a w tym
      do ... wink

Koniecznie musisz wczesniej widziec "dziela" krawcowej, to co czasem mozna
      obejrzec w necie jako szyte na wzor ze zdjecia moze sie snic w najgorszym
      koszmarze, czasem nie moge sie nadziwic ze tak mozna cos spieprzyc wink

pzdr Zu
      ----------------
      Zaproszenia na Slub, Chrzest, Komunie i inne okazje
      drukarenkazu.w.interia.pl
      • paola_23 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 12:22
        Wiesz co ja tak tego nie przezywam. Dla mnie najważniejsze jest to co będzie po
        ślubie. Owszem nie chcę wyjść na idiotkę w niemodnej czy brzydkiej sukni ale to
        ile kosztuje z czego to mało ważne. Mojej koleżanki sukienka była wprost cudna
        a kosztowała ja jedyne 400zł z materialem.a na dodatek szyla ja krawcowa nie
        pracujaca w zadnej renomowanej-drogiej firmie. Wydawanie pieniedzy okolo 3-12
        tysiecy, moim zdaniem, na rzecz na jeden dzien, jest bez najmniejszego sensu.
        Moje kolezanki od 3 lat mecza sie by sprzedac suknie chocby za 500zl bo kazda
        laska woli wypozyczyc za 50% nowa niz odkupywac uzywana za duza kase.
        • zu_a Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 12:34
          nie wiem czy to do mnie, bo ja tak bardzo tego nie przezywam wink)
          ma po prostu plan, aby wygladac pieknie w tym dniu i wcale nie mam zamiaru
          wydac na suknie 3 tys, a juz tym bardziej 12, bo tyle nie mam winkpoza tym w
          renomowanej firmie mozna uszyc tansza suknie niz za 3 tys
          Poza tym nie wiem czy wiesz, ale koszt sukni to nie tylko robocizna dla
          krawcowej ale rowniez koszt materialu i dodakow, a nikt ci nie uszyje np. sukni
          z koronki za 400zl, jeden material kosztuje 30zl, drugi 130.
          Napisalam, ze wazne jest aby krawcowa znala sie na rzeczy i zeby obejrzec jej
          dziela, a nie zeby byla z renomowanej albo drogiej firmy!! nie przypisuj mi
          wiec slow, ktorych nie napisalam
          • paola_23 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 12:39
            Jeżeli zrozumiałaś że było to do Ciebie to nie do końca. A druga sprawa to taka
            że ja Cię nie atakuje tylko rozmawiam z Tobą a Ty reagujesz agresja i złością...
            jeżeli Cię w jakikolwiek sposób uraziłam to przepraszam...
            Uszyta suknia była z jedwabiu i razem z materiałem kosztowała 400zł. Uszyła ją
            kobieta znająca się na rzeczy i pozostająca w kręgu rodziny. Ja np mieszkam w
            małym mieście przy Poznaniu i u mnie mam conajmnie 6 osób, które nadają się do
            szycia sukien.

mam nadzieje ze sie nie obrazilas?!
            • zu_a Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 12:47
              nie reaguje zloscia, ani sie nie obrazam smile) wyjasniam tylko niescislosci,
              ktore zreszta teraz rowniez zaszly, bo zbyt szybko oceniasz ludzi przykladowo
              zarzucajac mi agresje i zlosc(w ktorym miejscu???) to, ze sie ci nie przytakuje
              we wszystkim, nie oznacza ze jestem obrazona i zla
              • paola_23 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 12:57
                zu_a napisała:

> nie reaguje zloscia, ani sie nie obrazam smile) wyjasniam tylko niescislosci,
                > ktore zreszta teraz rowniez zaszly, bo zbyt szybko oceniasz ludzi przykladowo
                > zarzucajac mi agresje i zlosc(w ktorym miejscu???) to, ze sie ci nie
                przytakuje
                >
                > we wszystkim, nie oznacza ze jestem obrazona i zla

Dobrze źle się wyraziłam...
                Ale reagujesz nerwowo to chyba dobre okreslenie?!
                Nie chce sie klocic bo to bez sensu nie po to tu wchodze
                tylko np staram sie jakos przekazac moje przemyslenia ktore nie sugeruje do
                konkretnej osoby. poprostu wedlug mnie jest mozliwosc zrobienia tego tanio i
                orginalnie zarazem. totez napisalam tak a nie inaczej! moje zdanie jest inne od
                twojego ale nie mam zamiaru sie z tego powodu klocic czy wymieniac lekko
                nerwowymi tekstami
                wiec jakbysmy mogly pisac dalej ale zgodnie z tematem tego forum?!
          • paola_23 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 12:48
            Ja może poprostu myślę inaczej, że juz tak naprawdę chciałabym być po bo nie
            mogę się już tego bardziej doczekać a z dnia ślubu zależy mi na samym kościele -
            choć boję się bycia w centrum uwagi...nie lubię tego...przeraża mnie to!!!
      • monjan Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 12:31
        zu_a , rudi-macie mailasmile
    • misia_pysia79 Materiały ... 09.08.05, 12:47
      Cena uszycia sukni bardzo zależy od tego, jaki materiał. Ja za same materiały
      dałam prawie 500 zł i za tyle chciałabym odsprzedać moją suknię wraz z
      dodatkami - czyli w cenie pół - produktu smile

Najdroższa zabawa jest z koronkami: te elastyczne kosztują nawet 350 zł / mb.
      Jedwabie tak od 120 zł/mb (w Milanówku - w sklepie firmowym za 70 -80 zł).
      Wszystko piękne, ale jak już pisałam wyżej, w szerokości 110 -120 cm - czyli
      1-cześciowa suknia z ukosa z tego nie wyjdzie. W dobrych zakładach krawieckich
      można zobaczyć próbki materiałow.

Nie jestem snobką, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazic uszycia sukni za 400 zł -
      całość. Materiał musiał być wyjątkowo tani, albo krawcowa uszyła za pół-darmo.
      • paola_23 Re: Materiały ... 09.08.05, 12:52
        no właśnie tak było i jak ma się mozliwość to dlaczego nie skorzystać?!
        ja w ostateczności by nie trudzić się w szukaniu materiałow itd wypozycze i
        przynajmniej nie bede sie uzerac z suknia by ja sprzedac. A za moja co wybralam
        za wypozyczenie dam 750zl. Na tyle to jeszcze mnie stac.
      • rrudi Re: Materiały ... 09.08.05, 13:14
        Zgadzam się, za 400 zl chyba nikt nie uszyje sukni ślubnej nie mówiąc już o
        materialach.....

Misia_pysia - masz już doświadcenia - czy krawcowa/salon dysponują jakimiś
        materialami, mają mmożliwości sprowadzenia? nie mam czasu na jeżdżenie po
        sklepach, nie znam sie na tkaninach, wolalabym komuś to zlecić
        • paola_23 Re: Materiały ... 09.08.05, 13:17
          Zebys wiedziła że jest to możliwe!!! Sama byłam z nią za tą sukienke płacić!!!
          Tez dla mnie był to szok ale tak było naprawdę!
          Ja mam propozycje z materiałem za 600zł. ale zapytam jeszcze inne osoby
          (zaznaczam że ja bez koronek,bez welonu i rekawiczek)
        • paola_23 Re: Materiały ... 09.08.05, 13:19
          Aha nic nie pisalas jak ci sie suknia podobala?!
          pewnie nie za bardzo.... bo nic nie odpisalas...
          • rrudi Re: Materiały ... 09.08.05, 13:28
            obejrzalam suknię, tylko nie zdążylam jeszcze odpisać smile
            jest faktycznie oryginalna, bardzo, na pewno bedziesz się wyrozniac wsrod
            innych panien mlodych. lubie jak ktos ma swoj styl i nie rezygnuje z niego
            nawet na wlasnym slubie. i dlatego sama tez nie mam zamiaru wciskać sie w
            gorsety i halki smile
            ja mam troche inny gust, poza tym w takiej sukni wygladalabym fatalnie, nie
            jest to na pewno model dla kazdej dziewczyny.ciekawe jak wyglada na zywo...
            • paola_23 do rrudi 09.08.05, 13:48
              Dzieki! Jeszcze niestety nie wiem jak w niej bede wygladac ale jak niedobrze to
              bede miala problem bo niestety nie mam czasu ani sil na szukanie badz
              wymyslanie samemu swojego projektu... ciezka sprawa...poradz cos!masz moze
              jakis namiar by chociaz odwzorowac sie z jakiejs str internetowe z sukniami?!
              Reszta wydaje mi sie beznadziejna a widzialam juz z tysiac sukien...
              • rrudi Re: do rrudi 09.08.05, 14:01
                może poszukaj salonu tej firmy i zmierz tą suknie, wydaje mi się, że nie na
                każdej figurze będzie ladnie wyglądać

ja sama na pewno nic nie wymyślę, nawet nie będę próbować wymyślac wlasnego
                projektu. obejrzlam wiele stron i mam juz swoje typy, ale musze najpierw
                zmierzyc wybrana suknie lub podobną, dlatego pytam o salony w Polsce.
                gdybys chciala jeszce popatrzec na suknę to polecam www.weddingchannel.com, tam
                jest mnóstwo sukien do obejrzenia, mnie się podobaly Melissa Sweet i Justina
                McCaffrey, niektóre oczywiscie.ale co innego na zdjeciu a co innego na żywo,
                dlatego muszę coś podobnego wczesniej przymierzyc. chociaz moze przesadzam,
                chce skromną suknie, a takich prawie kazda wygląda dobrze...
        • zu_a Re: Materiały ... 09.08.05, 13:26
          napewno czesc krawcowych kupuje sama material, istnieja np. w hurtownie
          wyspecjalizowane w sprzedazy materialow "slubnych"
          jesli nie znasz sie na materialach dobrze by bylo gdyby ktos ci pomogl,
          szczegolnie ze prawie kazdego sezonu pojawia sie cos nowego
          z tego co sie troszke nauczylam w salonach najczescie pojawia sie satyna
          (uwaga, bo jest ona ciezka), satyna krolewska, organtyny, szyfony, koronki,
          haftowany tiul, surowka jedwabna, jedwab
          najlepiej bedzie jak wybierzesz fason i krawcowa powie ci jaki material bedzie
          do najbardziej pasowal

tutaj bardzo skromnie o materialach:
          www.horm.biz/styl-i-uroda/twoja-suknia/tkanina-mikado-szyfon-jedwab-tiul-organza.html

pzdr Zu
          -------------
          • misia_pysia79 Re: Materiały ... 09.08.05, 13:32
            Nie każda satyna jest ciężka - ja miałam suknię z satyny z domieszką lycry i
            jest to bardzo lekki materiał smile
            Natomiast cięzkie są satyny bawełniane, tzw "królewskie".
          • rrudi Re: Materiały ... 09.08.05, 13:36
            dzięki za te wszystkie rady, nie wiem skad bym sie tyle dowiedzialasmile
            na pewno nie chce jeździć po sklepach z materiaami, wystarczy że mam problem z
            wyborem projektu sukni...myślę że krawcowa czy salon powinien mieć jakieś
            materialy
            w zasadzie to chcialabym do minimum ograniczyć czas jeżdżenia po krawcowych,
            salonach itp. dlatego tak o wszystko wypytujęsmile
            wiem że mi pasują raczej delikatne materiay i fasony bo jestem niezbyt wyskoa i
            szczupla - czyli chyba jedwab albo koronka
        • misia_pysia79 Do Ruddi 09.08.05, 13:30
          Tak, pracownie które szyją suknie mają zazwyczaj próbki materiałow, ale mnie się
          zaden nie spodobał i kupowałam na własną rękę. Kupno naprawdę graniczyło z cudem
          ..... ale się udało.

Nie wiem, gdzie ci bliżej, ale pod warszawą, w raszynie (koło janek) jest dużo
          hurtowni z tkaninami, tak samo pod łodzią, niedaleko Tuszyna. Jak już pisałam,
          byłam też w sklepie firmowym "Jedwab Polski" w Milanówku. W Warszawie jest
          słynna hurtownia "Alexis". Poza tym odwiedziałam też "zwykłe " sklepy z
          tkaninami i w takim sklepie kupiłam - kolor mnie zauroczył - z tym, że
          wiedziałam, że taki typ materiału się nadaje na moją suknię i jaka szerokość
          jest odpowiednia. Dużo ładnych materiałow jest w ... OBI smile
          • rrudi Re: Do Ruddi 09.08.05, 13:42
            sylnna hurtownia Alexis? to znaczy że mają wszystko?

może wybiorę sie do tego raszyna, jak będe musiala, ale naprawdę liczę, że w
            salonie będą coś mieli.
            bylam w salonie w lublinie i mówili, że szyją wg modeli walsnych, dostarczonych
            przez klientki, ogladalam suknie uszyte przez nich i byly wykonane dobrze,
            starannie. to salon Regina diamante, nie wiem czy dobry, ale pierwsze wrażenie
            robi w miare pozytywne.
            • paola_23 Re: Do Ruddi 09.08.05, 13:52
              a nie masz jakieś znajomej krawcowej, ktora byc ci mogla uszyc a przynajmniej
              doradzic gdzie jest dobrze i tanio????
              Przewaznie one znaja adresy dobrych hurtownii z materialami bo same z nich
              korzystaja...
    • misia_pysia79 Piękne suknie - www 09.08.05, 14:02
      La Sposa Di Gio
      www.vanillacafe.fora.pl/viewtopic.php?t=28
      Bari Jay - można zmieniac kolor sukni po kliknięciu na paletę smile
      www.barijay.com/salon.htm
      Vera Wang - niektóre naprawdę cudne - i są podane ceny - niestety chyba nie z
      naszej planety smile
      www.verawang.com/bridal/home
      • misia_pysia79 Re: Piękne suknie - www 09.08.05, 14:05
        www.vanillacafe.fora.pl/viewtopic.php?t=120
      • misia_pysia79 Re: Piękne suknie - www 09.08.05, 14:09
        To był kiedyś mój ideał sukni -
        www.watters.com/images/products/fullview/5067B_1.jpg
        www.watters.com/images/products/fullview/5094B_1.jpg
        Potem przytyłam i musiałam dodać marszczenia w talii żeby ukryć sadełko smile

Więcej sukni Watters:
        www.watters.com/catalog.php
        • rrudi Re: Piękne suknie - www 09.08.05, 14:24
          to niestety mankament takich sukni - dokadnie widać calą figurę, a
          niedoskonalości szczególnie..

wg mnie w takich modelach widać dziewczynę a suknia jest jedynie tlem. czesto
          jest tak że panna mloda ginie w tych wszystkich kwiatkach, brylantach,
          falbanach itp.
      • zu_a Suknie - www 09.08.05, 14:12
        mnostwo sukienek, mozna rowniez skorzystac z wyszukiwarki wpisujac wybrane
        cechy sukienki, np. kolor, kroj spodnicy i gory itd
        www1.bridesave.com/search/index.cfm?action=search&dept_id=2
        pzdr Zu
        -----------
    • dzindzibou Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 14:15
      Polecam model Cosmobella 7061
      www.horm.biz/cosmobella-suknie-kolekcja-2005.html
      w salonach Lisa Ferrera można ją kupić już za ok 1500 zł.
      mozesz odszukać salon w swojej okolicy na stronie sieci:
      www.lisaferrera.pl/information.php?info_id=3
      • eloma1 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 16.08.05, 10:18
        cze dziewczyny. ja mialam ślub w czerwcu - mialam wlasnie na sobie suknię -
        model Cosmobella 7061 - szyłam ją u krawcowej na miarę. suknia jest naprawdę
        piękna - krawcowa zrobiła arcydzieło wink jest przede wszytskim oryginalna i
        romantyczna. jestem z Poznania. teraz chcę ją sprzedać, więc jeżeli któraś z
        was chciałaby zobaczyć zdjęcia - dajcie znać.
    • ewakb Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 14:39
      po 15 września bedę miała do sprzedania oryginalną sukienkę.Jeśli jesteś
      zainteresowana zapraszam do obejżenia na stronie. MORI LEE model 3651. Sukienka
      w całości bez gorsetu, kół i innym tym podobnych brzydot.
      Pozdrawiam
      • rrudi Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 14:47
        dziękuję Ewa
        będę pamiętać o Twojej propozycji, dopiero zaczynam szukaćsmile
      • paola_23 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 14:54
        Jaki adres tej strony? A moze jakies konkrety? Cena?
        Jestem zainteresowana ale chcialabym poznac wiecej szczegolow!
        Dzieki!
        Pozdro
    • kasias30001 Re: gdzie znaleźć oryginalną sukienkę w Polsce??? 09.08.05, 14:53
      Witam mam do sprzedania suknie ślubną rozmiar 38, na wzrost 175, kolor
      waniliowy,
      jednoczęściowa, góra sukienki bez ramiączek na suwak, delikatnie zdobiona
      złotym haftem. Welon z pasującym złotym haftem, oraz dwie wsuwki - kwiatki do
      włosów. Do całości dodam pasujący do sukni musznik + kamizelka dla pana
      młodego rozmiar 52(183 cm wzrostu).Jestem z Radomia. Kontakt
      kasias3000@wp.pl. Wyśle zdjęcia na maila
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka