marygg 04.02.09, 09:39 Mam pytanie: czy ktos wie ile wynosi w zabkach becikowe gminne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ranoma Re: ile becikowe gminne? 04.02.09, 10:00 witaj my dostaliśmy 1000 zł...drugie tyle co z państwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisu01 Re: ile becikowe gminne? 04.02.09, 14:43 witam, a jakie warunki trzeba spełnić żeby dostać becikowe z gminy? jaki trzeba miec poziom dochodów, zeby sie "załapać"? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszkalata Re: ile becikowe gminne? 04.02.09, 15:33 Witam becikowe w Ząbkach jest dla wszystkich - nie ważny jest poziom dochodów. Wystarczy tylko rozliczać się w wołomińskim Urzędzie Skarbowym. Pozdrawiam Tomasz Kalata - radny Odpowiedz Link Zgłoś
lisu01 Re: ile becikowe gminne? 04.02.09, 15:36 bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedż i bardzo dobre wieści. Warunek rozliczania się w US w Wołominie- spełniony:) Odpowiedz Link Zgłoś
zzz131 Re: ile becikowe gminne? 04.02.09, 17:06 Jaka jest sytuacja gdy od tego roku dopiero będę się rozliczała w Ząbkach i w tym roku urodzę dziecko? Czy mimo, że faktycznie mieszkam w Ząbkach od początku 2009, za rok 2009 będę się rozliczała w Ząbkach i urodzę dziecko w 2009, to nie należy mi się becikowe gminne? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszkalata Re: ile becikowe gminne? 04.02.09, 19:13 Witam Proszę się nie martwić - dostanie Pani becikowe (formalności "załatwi" Pani w Ośrodku Pomocy Społecznej przy Urzędzie Miasta Ząbki). Jeśli nie jest Pani jeszcze zameldowana w Ząbkach, to warto to uczynić. Zachęcam. Pozdrawiam Tomasz Kalata radny Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: ile becikowe gminne? 04.02.09, 16:42 dokładnie... 1000 zł z państwa i 1000 zł z gminy :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszkalata Re: ile becikowe gminne? 04.02.09, 10:54 Witam Niecałe dwa lata temu, w marcu 2007 roku, Rada Miasta Ząbki, na wniosek Komisji Społecznej, uchwaliła uchwałę w sprawie zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka. Świadczenie to wynosi 1000 zł. umzabki.bip.org.pl/?tree=342 Pozdrawiam Tomasz Kalata radny Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatekmm Re: ile becikowe gminne? 04.02.09, 21:54 Witam,Mam jeszcze pytanie. Jakie dokumenty nalezy złożyc by pobrac becikowe niebedąc zameldowanym w Zabkach?Dodam iż mieszkam w Ząbkach w budynków jeszcze nieoddanym administracyjnie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszkalata Re: ile becikowe gminne? 05.02.09, 10:38 Witam Podaję link, gdzie można pobrać wzór dokumentu do złożenia: www.zabki.pl/?menu=info&go=ops Rozumiem, że jeśli budynek nie jest jeszcze oddany do użytku, to nie jesteście Państwo tutaj zameldowani? - nie ma problemu. Na złożenie dokumentów macie czas: od momentu, gdy Wasze Dziecko skończy 6 tygodni aż do momentu, gdy skończy 1 rok. Ważną rzeczą jest, abyście Państwo rozliczyli się w Wołomińskim Urzędzie Skarbowym za rok 2008. Potwierdzenie tego rozliczenia wraz z aktem urodzenia Dziecka trzeba złożyć wraz z wnioskiem o przyznanie jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka. Więcej precyzyjnych informacji na ten temat możecie uzyskać w Urzędzie Miasta Ząbki pod nr-em telefonu: (022) 781 68 14,15 wew. 175. Pozdrawiam Tomasz Kalata - radny Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatekmm Re: ile becikowe gminne? 05.02.09, 11:38 Jestem bardzo wdzieczna za udzieleni mi odpowiedzi, dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś