Dodaj do ulubionych

wypadające włosy

09.08.05, 13:32
Dziewczyny, moze któraś z Was cosik doradzi! Martwi mnie stan moich włosów,
strasznie wypadają.Na szczęście do slubu jeszcze rok, ale ja nie mam już
siły.Została mi juz połowa moich włosów i do tego sa strasznie cienkie.Nic
nie pomagają witaminy ze skrzypem polnym, nic nie daje płyn zapobiegający
wypadaniu. Boję się, że w końcu będę łysa. No i do czego później doczepię
welon? hi,hi. Do trzech włosów na krzyż? buuu. Ale to naprawde nie jest
śmieszne!Może Wy znacie jakiś dobry sposób na poprawę ich kondycji!
Obserwuj wątek
    • greta18 Re: wypadające włosy 09.08.05, 13:33
      Żadnych ziółek! Tylko żelazo!!! Jaj miałam to samo, przestały wypadać po 1,5
      regularnego zażywania zelaza!
      • kami251 Re: wypadające włosy 09.08.05, 13:36
        Żartujesz?Samo żelazo pomogło?Ja od roku połykam prochy ze skrzypem i nic.Od
        jakiegoś czasu zaczęłam smarować też głowę specjalym leczniczym płynem, ale
        też nic!Może faktycznie, Twój sposób jest dobry!Dziekismile
        • eiwaszko Re: wypadające włosy 09.08.05, 13:42
          U mnie to samo sad(
          Czytałam ostatnio, że to może być problem homrnów tarczycy. Trzeba się będzie
          przebadać. Pozdrawiam.
        • annajustyna Re: wypadające włosy 09.08.05, 13:44
          A poziom hormonow sprawdzilas? Ja co prawda odwrotnie stalam sie nadzbyt
          wlochatasmile)), ale kazdy reaguje inaczej... Pozdrawiam i tzrymam kciuki za
          kuracje!
          • kami251 Re: wypadające włosy 09.08.05, 13:47
            Wiesz, sprawdziłam poziom hormonów, to chyba te badanie TSH?Chyba jakoś tak.
            Ale wszytsko było OK. Moim zdaniem to skutki nagłej utraty wagi-w ciągu dwóch
            tygodni spadłam 10 kg.No i teraz mam skutki.Najgorsze jest to,że trwa to juz
            ponad rok! Może trzeba zacząć brać żelazo, a nie skrzyp!Pozdrawiam cieplutkosmile
            • greta18 Re: wypadające włosy 09.08.05, 13:49
              Włosy własnie mi zaczęły wypadać w wyniku diety - tak jak Tobie...
              • kami251 Re: wypadające włosy 09.08.05, 13:54
                Nie ma to jak skorzystac z porady osóbki, która borykała się z tym samym
                problemem!Dziekuję Ci bardzo za radę!Jesteś wielka!PS. Te żelazo bierze się
                tylko raz dziennie?
    • greta18 Re: wypadające włosy 09.08.05, 13:48
      Tak, u mnie pomogło (i to już 2 razy w ciągu ostatnich 4 lat). Okazało sie, ze
      ziółka na nic się nie zdaja, jesli nie bedziesz brać zelaza.
      Ta rada jest od dermatologa!

Ja kupuję i biorę Ascofer.
    • greta18 Re: wypadające włosy 09.08.05, 14:15
      W zalezności od zapotrzebowania organizmu.
      Ja, zeby "nie przesadzać" brałam 2 x 2 tabletki Ascoferu - w ulotce masz
      wszystko napisane. Maxymalnie to chyba 3 x 2 tabletki, ale mozesz mieć problemy
      (hmm) z zaparciami. Kazdy organizm jest inny, wiec poobserwuj sie przez klika
      dni i dostosuj dawkę do swoich mozliwosci.
      Dodatkowo 2 x w tygodniu jadłam jajecznicę ze szpinakiem (oczywiscie bez
      tłuszczu i chleba). Ja uwielbiam szpinak, ale wiem, jest to dosyć
      kontrowersyjne warzywo..
    • danon5 witaminy + dobre szampony 09.08.05, 14:25
      Radzę brać dużo witamin (ja biorę SILICIA firmy Naturel - nie są drogie, a
      bardzo skuteczne), oraz GERIAVIT - po prostu ma najwięcej witamin i minerałów z
      wszystkich preparatów.

Poza tym stosuj bardzo dobre szampony (ale nie stosuj wciąż tego samego, tylko
      zmieniaj). Polecam VICHY, Pantene-ProV, Elseve, oraz koniecznie stosuj odżywki
      do włosów (nie za często - wystarczy 1 w tygodniu).

Powodzenia!
      • kami251 Re: witaminy + dobre szampony 09.08.05, 14:29
        Wiesz, myslałam o regeneracji włosów w salonach fryzjerskich raz na tydzień.
        Dowiedziałam się,że w salonie Jean Louis David położenie ampułki L'oreal-a,
        mycie i modelowanie kosztuje tylko 38 zł, więc w sumie to nie tak drogo!Chyba
        warto!
        • jaga112 Re: witaminy + dobre szampony 09.08.05, 14:35
          Moze spróbuj INNEOV gestosc wlosow, ja lykam 1 opakowanie na razie bez zmian
          ale trzeba lyknac ze 3 op.
    • caroll5 Re: wypadające włosy 09.08.05, 15:26
      Ja mam taki sam problem, włosów ubywa w zastraszajacym tempie...ja z 10 lat
      temu miałam to samo i wtedy okazało sie że przyczyną był długotrwały stres i
      nerwica. Teraz też mam bardzo stresujacy i wykańczający okres. Biorę SILICA
      witaminy, ale kiedyś brałam też witaminę B kompleks. Spokój, brak stresu i
      relaks pwenie tez by nie zaszodziły..ale gdzie je nabyć?
      • elld greta ma rację 09.08.05, 15:45
        bardzo często przyczyną jest brak żelaza

pamiętajcie jednak, ze należy go brać z kwasem foliowym i witaminą B6
        od przedawkowania żelaza mogą wystąpić plamy, więc wystarczy zrobić zwykłą
        morfologię z żelazem i sprawdzić, norma zaczyna się powyżej 50 chyba do 150 (w
        zależności od typu maszyny)

warto również poprać witaminę A+E forte ..

Anemik z wieloletnim doświadczeniem w faszerowaniu się żelazemsmile))))))))))
      • masmo78 Re: wypadające włosy 09.08.05, 21:21
        mnie tez strasznie wypadaly, po nocy na poduszce mialam cale mnostwo,
        wystarczylo, ze przeczesalam je reka i zostawalo mi zawsze kilka w
        dloni...przeczytalam gdzies w necie, ze jest taka odzywka Henna Wax Treatment
        (bralam skrzyp i nie pomagal). Duzo osob ja chwalilo. Nie wiem czy sama odzywka,
        czy w polaczeniu ze skrzypem, ale po 3-4 tygodniach wszystko wrocilo do normy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka