Dodaj do ulubionych

garnki? jakie?

26.10.06, 03:27
Witam wszystkie mamy
Chcialabym kupic jakies dobre garnki ale nie wiem jakie sa najlepsze. Mam
kuchnie gazowa. W Polsce forumowiczki polecaja teflon edition, ale niestety
nie ma ich w usa. Moze mozecie mi cos polecic?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: garnki? jakie? 26.10.06, 05:03
      polecam serie emerila hard anodized
      www.cutleryandmore.com/prodlist.asp?BrandID=27&LineID=206
      to sa nasze ulubione/niezniszczane garnki a gotujemy bardzo duzo, chetnie i czesto.
      • izza25 Re: garnki? jakie? 26.10.06, 13:08
        dziekuje Ci za odpowiedz.
        Mozesz mi jeszcze powiedziec czy raczki podczas gotowania nagrzewaja sie?
        • aniutek Re: garnki? jakie? 26.10.06, 15:07
          nie, nie nagrzewaja sie gdy gotujesz na kuchni ale te garnki mozna wlozyc do pieca ( np obsmazyc
          kawalek miesa i upiec) i wtedy uchwyty beda gorace.
          szczegolnie polecam Ci taka patelnie www.factorydirect2you.com/em5qtsapanwi1.html
          - jest super wlasciwie do wszytkiego od jajecznicy dla rodziny, kurczaka, pieczeni , kotletow czy sosu
          do spaghetti, u nas w ciaglym uzyciu.
          do zup lubie garnki blyszczace ;) www.factorydirect2you.com/em6qtstwilid.html radle mamy w
          obu wersjach.
          • edytkus Re: garnki? jakie? 26.10.06, 15:52
            WOW! Musicie ludzie bardzo lubic gotowac, ja nienawidze i dla mnie garnki roznia sie tylko wielkoscia i
            kolorem ;))) a kupujac wybieralabym takie ktore wygladem pasuja do kuchni ;)))
            • aniutek Re: garnki? jakie? 26.10.06, 16:01
              :)
              no strasznie lubimy i gotowac i co gorsza jesc hehehehe
              nawet Lukasz juz sie nauczyl kilku sosow do spaghetti, fikusnych tostow etc
              • jaga_nj Re: garnki? jakie? 26.10.06, 20:15
                Ja mam All-Clad i bardzo sobie chwale. Podobnie jak Aniutek uwielbiam je
                wsadzac do pieca:). Sa masywne i powinny mi wystarczyc do konca zycia.Osobiscie
                nie cierpie tanich garnkow w kwiatki, nawet jeden posiadam jako pamiatke z
                Polski:)
    • izza25 Re: garnki? jakie? 02.11.06, 02:19
      Dziekuje za odpowiedzi, oczywiscie skorzystam z porad ;)
    • kathy.25 Temat jak dla mnie, 02.11.06, 17:48
      bo wlasnie jestem na kupnie nowego kompletu. Mam juz nawet pewne kryteria po
      doswiadczeniach z poprzednim zestawem. Tak wiec: absolutnie nie chce garnkow
      pokrytych teflonem, bo sie wyciera i po kilku latach uzytkowania zaczal
      "odlazic" ze scianek i odkrywalam malenkie jego czarne kawaleczki, np. w
      ugniecionych ziemniakach. Tym razem wiec chce stainless steel.
      Lubie tez szklane pokrywki. A! i lubie tez jak patelnia ma przykrywke.

Znalazlam zestaw, ktory mi odpowiada i jest to wlasnie Emeril, tylko garnki jego
      sa strasznie ciezkie same w sobie, nawet bez zawartosci, a co dopiero np. garnek
      z zupa?

Czy nie przeszkadza Wam jesli garnki sa takie ciezkie?
    • happy_woman Re: garnki? jakie? 02.11.06, 23:33
      Aniutek super te garnki i cena nawet w granicach normalnosci. Napisz jeszcze
      gdzie mozna je dostac w sklepach(czy wogole mozna?) i czy patelnia nie
      przypala. Mam jedna patelnie ze stali nierdzewnej i niestety przypala.
      • aniutek Re: garnki? jakie? 03.11.06, 01:43
        patelnie emerila mam nie nierdzewna a anodized (hmm chyba sie to tak nazywa)
        o taka
        www.emerilstore.com/prodinfo.asp?number=40EW122
        moja chyba starszy model bo ma stalowa pokrywke nic sie na niej nie przypala, jest to najlepsza
        patelnia jaka w zyciu mialam :)
        kilka rondli mam ze szklanymi pokrywkami ale tez anodized - jako i ta patelnia
        garnki na stock/zupe, etc ze stainless steel czasem robie w nich pieczen i np obsmazam ja w b.
        wysokiej temp i tez sie nic nie przywiera ani nie przypala; rada od starej kucharki hehehe - dobrze
        rozgrzany garnek, dobrze rozgrzany tluszcz na to mieso nie ruszac prez 2 min i wtedy nawet w
        kiepskim garnku nic nie przywiera :)
        Emeril robi swoje garnki u All Clad - a te polecala Jaga.
        sa do dostania w bath bed and beyond, w macys, maja czasem w TJMaxx i innych podobnych sklepach.
      • happy_woman Re: garnki? jakie? 03.11.06, 03:42
        DZieki Aniutek ,dobrze wiedzec.Wlasnie mialam kupic nowa patelnie bo teflonowa
        juz zdarta a ze stali do niczego. Zaczne od patelni .Bede zadowolona, kupie
        caly set.
    • happy_woman Jestem zachwycona 04.11.06, 17:40
      KUpialm wczoraj patelnie z firmy"Analon"i pisze na niej"hard
      anodized".Samarzylam nalesniki i nawet pierwszy sie nie przypalil. Ja podobnie
      jak i Ty Aniutek spedzam w kuchni spora czesc mojego zycia wiec jest to dla
      mnie sukces.Popatrze jeszcze za garnkami i na pewno sobie fundne. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka