Dodaj do ulubionych

Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie?

12.08.05, 11:42
Witam, ślub mamy we wrześniu 2006 roku - teraz wydaje mi sie ze to jeszcze
wieczność. Chciałabym zeby to juz było jutro wink). My narazie wstępnie
zarezerwowaliśmy sale i kupiliśmy obrączki. Rozejrzałam sie tez za suknią
ślubną. A wy dziewczyny, czy juz zaczęłyście przygotowania?
pozdrawiam cieplutko
Obserwuj wątek
    • erieri Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 11:59
      My 9 września - ale poza wynajętym lokalem i zamówionym dj jeszcze nic nie mamy
      i w sumie na razie sie nie spieszy. Oglądam w internecie suknie ślubne ale
      raczej tak "rekreacyjnie". W sumie nie zamierzamy nic robić do powiedzmy
      czerwca czy lipca 2006 bo też i specjalnie nie ma co smile.
      • inez_22 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 15.08.05, 22:39
        Witam!
        Ja mam zaplanowany slub na 2 wrzesnia, ale jak na razie zamowilismy jedynie
        sale. Niebawem pewnie trzeba bedzie sie tez rozejrzec za orkiestra i pojsc do
        Ksiedza.Sukienki tez na razie tylko przegladam na stronach internetowych, bo
        sadze ze na chodzenie po sklepach jeszcze za wczesnie.
        Pozdrawiamsmile
      • kasienka1 26,08,06--SOSNOWIEC 12.10.05, 10:53
        witam ja bede slubowac 26.08.06 i mam juz sale orkiestre kosciol fotografa i
        kamerzyste reszte w przyszlym roku . jest ktos z moich okolic sosnowiec????
        pozdrawiam
        • ladnapanna Re: 26,08,06--SOSNOWIEC 14.11.05, 13:55
          czesc!
          ja jestem z s-ca i slubuję 19-08-2006, tydzień po moich urodzinachsmile gdzie
          macie imprezkę? pozdrawiam serdecznie
      • jakubowska2 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 24.10.05, 10:12
        Powoli , powoli ..ślub 23 września załatwiona sala , orkiestra i kamerzysta z
        fotografem...Na reszte poczekam do marca..
        Pozdrawiam
    • paula343 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 12:01
      ja mam ślub troszke wcześniej bo 19 sierpnia 2006. Sale mamy zarezerwowaną juz
      od 2 miesięcy(bo u mnie w częstochowie jest trudno znaleźć sale bo sa już nawet
      rezerwacje na 2007), obraczki kupione teraz tylko musimy zalatwic kościół i
      zespół-ale to kwestia kilku dni. Za sukienką tez się rozgladam ale to jeszcze
      czas pożądne poszukiwania zacznę od stycznia. Pozdrawiam cieplutko wszystkie
      Panny młode 2006.
      • figa_11 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 17:29
        My też mamy ślub 19 sirpnia 2006. Zarezerwowaliśmy sale i zespół. Niebawem
        wybieramy sie do księdza zamówić mszę. O obrączkach jeszcze nie myślimy nawet.
        A możesz napisać dlaczego tak wcześnie kupiliście obrączki?? Czy to już czas na
        nie czy poprostu bardzo Wam się spodobały i klamka zapadła. Sama nie wiem kiedy
        trzeba sie zdecydować na obrączki?? Suknie też oglądam na internecie. Moją
        faworytką jest Pronovias RUBENS. Ale ciekawe jaka będzie kolekcja 2006wink
        • chihuahuaa Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 21:39
          My to z moim kochanym jesteśmy tacy spontaniczni. Któregoś dnia pojechaliśmy do
          centrum handlowego i moj przyszły zaproponował zebysmy pooglądali obrączki. No
          i jedne tak bardzo nam sie spodobały - były dokładnie takie jakie sobie
          wymarzyliśmy a nawet ładniejsze. Więc odrazu zamówiliśmy. Narazie jeszcze
          czekamy na odbiór ( mają byc pod koniec sierpnia).
          • chihuahuaa Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 15.09.05, 09:03
            Ufff zarezerwowaliśmy restauracje.... smile)
            • kaczaba Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 11.10.05, 07:53
              Podbijam...
        • paula343 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 13.08.05, 15:13
          Obraczki kupiliśmy wcześniej poniewaz gdy mój narzeczony kupił pierścionek
          zaręczynowy to dostał 25% rabatu na obraczki i dzień po zareczynach poszlismy
          kupić obraczki dlatego je mamy juz od 8 miesięcy-są dość klasyczne takze do tej
          pory nam sie podobaja -naszym rodzica też.Pozdrowienia
        • inez_82 pomylka z terminem 17.08.05, 19:32
          witam chyba nastapila tu jakas pomylka bo ja mam slub we wrzesniu 2006 ale 16
          wrzenia i to jest sobota a 19 to wtorek wiec jak to mozliwe bierzecie slubwe
          wtorek?

• paula343 Re: pomylka z terminem 17.08.05, 22:17
            My nie bierzemy ślubu we wrześniu tylko w sierpniu 19-stego a to jest sobota.
            Więc chyba źle doczytałaś.Pozdrawiam
      • michalyna2 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 13.08.05, 17:17
        hey!!!
        Ja też jestem z cz-wy. Można wiedzieć na jakiej sali będziesz mieć wesele?? My
        też już mamy lokal - dzisiaj oglądaliśmy jak to wszystko wygląda latem, bo
        rezerowaliśmy zimą. Zespół tez mamy.

Pozdrawiam
        • paula343 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 14.08.05, 12:34
          Witam! Wesele odbedzie sie na sali "Black Jack" Kolonia Brzeziny. Bardzo ładna
          i duza sala wybralismy ją gdyz bylismy juz tam na 2 weselach i naprawde zabawa
          była swietna. Z zespołem mamy problem-jesteśmy na etapie poszukiwań. A Wasze
          wesele gdzie sie odbędzie i jaki macie zespół? Moze skorzystam z Twojej
          podpowiedzi co do zespołu.Gorąco pozdrawiam.
          • michalyna2 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 14.08.05, 16:10
            My zamówiliśmy sale w Czarnym Lesie - Da-Ga.Zespół to Magnetic. Fajnie grają nie
            zdzierają jak reszta. Mam sporo namiarów do kapel, ale napisz jakie cię
            interesują. My bardzo długo szukaliśmy więc mam sporo namiarów smile
            • paula343 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 14.08.05, 21:09
              Fajna sala też tam byliśmy. A co do zespołu to taki który gra na żywo-bez
              syntezatorów-bez fałszu pożądny solista/solistka. Konkretnych profesjonalistów.
              Jeśli masz namiary na taki zespół byłabym wdzięczna.Pozdrowienia
      • veevaa Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 16.08.05, 20:34
        O, wtedy co mysmile Mamy na razie tylko salę.
      • paula343 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 17.08.05, 00:03
        witam!!
        dzisiaj własnie zarezerwowaliśmy termin ślubu w kosciele. Jak ksiadz otworzył
        kalendarz to sie troszke zdziwiłam bo juz mają poobstawiane terminy na
        czerwiec, lipiec i sierpień a nawet wrzesień 2006. W sierpniu był wolny akurat
        19 sierpień 2006 godzina 17. Ale ksiadz stwierdził ze przecież jednego dnia
        mozna odprawić kilka ślubów takze się nie przejmujcie ale tez nie odkładajcie
        rezerwacji na ostatnią chwile. Pozdrowienia
    • ewcia1980 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 12:15
      a my z chłopakiem planujemy slub przed lipcem 2006 i jeszcze ABSOLUTNIE nic
      nie mamy smile mało tego, nie jestesmy nawet zareczeni smile kupiony jest na razie
      pierscionek zareczynowy i wiemy, ze ze wszystkim zdazymy smile
      pozdrawiam.
    • polcia-kapelusik Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 12:18
      My mamy slub i wesele 24 czerwca-w pierwszej polowie maja zarezerwowalismy
      restauracje-byl to ostatni wolny termin, na szczescie zdazylismy.W zeszlym
      tygodniu podpisalismy rowniez umowe z orkiestra-trzy zespoly o ktorych
      myslelismy nie mialy juz wolnych terminow-tez sie udalo,jeszcze w dniu
      podpisania umowy dzwonila zaintresowana 24.06.pod koniec sierpnia mamy
      spotkanie z fotografem i to by bylo na tyle w tym rokusmile)Obraczki mamy
      upatrzone,suknie raczej tez- mowie raczej bo moze mi sie jeszcze odmienicwink
      • lady_of_avalon Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 12:28
        My zaręczyny mamy z głowy i włąsnie jestesmy w trakcie poszukiwania sali na
        wesel, które planujemy na sierpień - właściwie wszedzie gdzie bylismy sa wolne
        terminy, więc nie ma co się spieszyć.
        • pumka10 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 12:38
          my zarezerwowalismy juz sale w restauracji na 23 wrzesnia, podpisalsmy umowe z
          zespołem i bylismy w kosciele.teraz powinno byc troche spokoju. o sukni jeszcze
          nie mysle
      • lizbon Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 16.09.05, 13:55
        Ja tez mam ślub 24 czerwca.
        Sala juz jest, orkiestra też, kamerzysta uklepany. Do kościoła sie wybieramy. A
        ile na ofiare sie daje? smile
        Reszta po kolei...dzisiaj zobaczymy zaproszenia.
    • magdzia.25 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 12:45
      Witam.
      A my mamy na 2.09.2006. I narazie jest sala, grajki i kamerzysta. jeszcze tyle
      czasu.........narazie czekamy moze zrobimy nauki przedmalzenskie bo cos maja
      wejsc nowe przepisy i mam byc jakies wymyslniejsze niz teraz. Moze wiecie cos
      na ten temat>
      • olla251 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 13.11.05, 17:02
        hej ja tez mam 2 wrzesnia 06-kto jeszcze?
    • poziomka76 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 13:04
      My bierzemy ślub w zupełnie niepopularnym miesiącu (styczeń) i chociaż zostało
      nam niewiele ponad 5 miesięcy, "gorączka przedślubna" chyba nie jest nam w
      ogóle pisana smile Tak nam się fajnie w życiu ułożyło, że przygotowań ślubno-
      weselnych nie mamy zbyt wiele. Ślub bierzemy cywilny, więc odpadła nam ta cała
      masa spraw niezbędnych do zawarcia kościelnego. A cały nasz wkład w
      przygotowanie wesela to... wybór 1 z 3 menu i zakup alkoholu. Makijaż próbny i
      fryzurę mam już za sobą, pomysł na suknię mam w głowie, dj zaklepany, lista
      gości ustalona, świadkowie wybrani smile Na liście spraw do załatwienia pozostał
      fotograf, autko, zaproszenia i ubłaganie krawcowej, żeby mi tę wymarzoną suknię
      uszyła smile

• angela_r Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 13:09
      My mamy ślub 16 września 2006. I praktycznie wszystko co teraz można było
      załatwić to zrobiliśmy. Zmówioną restaruację (to już od maja!!), kościół i
      orkiestrę. Nie wiem jak u Was, ale w moim mieście to isnta wariacja z
      terminami. Np. czerwiec jest juz pozajmowany na 2 lata do przodu. Orkiestrę
      zamówiliśmy w lipcu, ale też już po wielu "trudach i bojach".
      Póki co relaksuję sie przy oglądaniu sukien ślubnych i zaproszeń smile
      Powodzenia smile
    • lamciad Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 13:23
      Witajcie,my wstepnie zarezerwowalismy sale(raczej teren,bo wesele w
      plenerze).Ślub 5 sierpnia.Jutro idziemy "załapać się" na jakis ślub w
      kosciele,zeby ocenic,bo wahamy sie miedzy dwoma.Ja upieram sie na
      małym,przytulnym kosciolku,gdzie ksiadz zawsze zapewnia ladna dekoracje ze
      swiezych kwiatow,natomiast moj narzeczony chce duzy kosciol(na dekoracje chyba
      majatek stracimy).O dj'a sie nie martwie,gdyz nie zamawiamy standardowego
      wodzireja,co puszcza muzyke z cd,tylko poleconego,ktory zajmuje sie tym
      hobbystycznie.Miksuje z plyt winylowych.Wiec mysle,e raczej "oblezony" nie
      bedzie").Kamera i fotograf-znajomi.Suknie wstepnie upatrzone.Obraczek raczej
      nie zabraknie do przyszlego roku.
      Pozdrawiam
      • cheri-bibi Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 13:40
        27 maja

zarezerwowane mamy: sala, zespoł, kościół, prawie kamerzysta i fotograf

i święty spokój, że będziemy mieli to co my chcemy a nie to zostalo
        niezarezerwowane, bo ci najlepsi maja juz pozaklepywane terminy.... niestety
        dziewczyny, czym predzej to sobie uswiadomicie tym lepiej...
        • reja33 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 16:56
          20 maja
          zarezerwowany lokal i zespoł muzyczny. Co do maja to jeszcze nie jest tak
          "oblegany" jak np. czerwiec, więc udało sie te rzeczy załatwić bez przepychanek.
    • agmani Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 13:53
      A my zaplanowaliśmy sobie na maj i dopiero się rozglądamy! Sali brak, sukni
      brak, grajków brak, kościół wiemy który, ale nie rezerwowaliśmy jeszcze itp itd.
      Z Waszych postów wynika, że jesteśmy w lesie i bez szans, ale myślę, że
      wyrobimy się doskonale smile. pozdrawiam
      • kiwigirl Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 26.08.05, 11:41
        a my pewnie w kwietniu.
        daty jeszcze brak, sali brak, menu brak, innych takich brak.
        upatrzone obrączki i chyba suknia (na zdjeciu - nie wiem co bedzie jak
        przymierzęsmile )i ... też mam nadzieje ze bez problemu sie wyrobimy.
        jakoś nie mam potrzeby aby każdy kwiatek i serwetka była według mojego planu, i
        nie śnię nocami o dobieraniu koloru baloników do podwiązki smile) chcę
        tak...normalnie, bez paranoi smile
    • ewaes Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 16:41
      22 kwietnia
      mamy salę, termin w kościele, zespół muzyczny, listę gości, zarezerwowane nauki
      weekendowe na listopad, namiar na krawcową, fryzjerka mysli nad fryzurą smile
      chcemy jeszcze w tym roku zarezerwować kamerzystę i fotografa, a reszta w
      przyszłym
    • irlaaa Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 22:03
      my ślub bierzemy w lutym 2006.

jak na razie mamy: zaklepany termin w kościele na okładce ksiegi, salę i
      wstępnie omówiony obiad dla rodzinki, katering na imprezę dla przyjaciół, papier
      na zaproszenia, mniej więcej ustalony strój (właśnie znalazłam wymarzone
      buty!!!), listę gości, mniej więcej zakres utworów na obie imprezy, w połowie
      zgodę świadków.... no i wiemy gdzie wybieramy sie na nauki jesienią.

Grudzień to będzie papierkowa robota i reszta drobiazgów, a i fotograf.

smile) nie jest źle!!!!
      Pozdrawiam,
      Irlaaa
    • kasiaa25 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 22:27
      My mamy zarezerwowany lokal i dj.Suknie mam już upatrzoną, i mam nadzieję, że
      przez ten prawie rok mi się nie przestanie podobać smile) Wstępną listę gości też
      mamy. Ślub bierzemy tylko cywilny, ale daty jeszcze nie ustaliliśmy
      dokładnej.Ale napewno w czerwcu !!! Pozdrawiam
      • ozana1 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 12.08.05, 23:36
        Nasz slub jest 5 sierpnia mamy sale ,zamowiona msze w Kosciele ,ja juz
        zamowiłam sukienke bedzie do odebrania 4 miesiace wczesniej i orkiestre zostało
        jeszcze milion rzeczysmile
    • mychajo Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 13.08.05, 10:52
      uff! aż sie przestraszyłam czytając wasze posty...my mamy termin na 30 wrzesnia
      2006 i jak narazie mamy tylko sale!? z którą też było cieżko bo to ostatni
      termin jaki został na wrzesień (a ja myslałam ze bedzie to 2 no 3 sobota
      wrzesnia a tu takie "tłoki")sama nie wiem czy juz "panikowac"? w najbliższym
      czasie idziemy do ksiedza załatwic formalnosci w kościele no i mysle ze "juz
      czas" na zarezerwowanie zespołu? a reszta to...chyba jeszcze mamy troche czasu,
      suknie ogladam w internecie ale jakos nic mi nie przypadlo do gustu? pozdrawiam
      wszytkie panny młode roku 2006!
    • agata781 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 14.08.05, 00:04
      Termin"operacyjny"1 września.
      I tylko termin(jak na razie)mamy przygotowany.Slub w parafi mojego faceta,wesele
      na sali w jego miejscowości(bo dużo taniej niż w mieście,pełna obsługa i znajome
      teściowej w kuchni)cywilny ślub i tak załatwia się 30 dni przed datą
      ślubu,zaręczeni jesteśmy od 2 lat,mieszkamy razem,a parą jesteśmy już 10 lat.
      Wszyscy znajomi się smieją że po tylu latach znajomości ślub to czyste
      kazirodztwo i że w przygotowaniac pośpiech niewskazany.
      Acha!Jeśli codzi o suknię to model mam upatrzony a kupię ją dopiero gdzieś tak
      miesiąc przed ślubem.Tylko z zaproszeniami muszę się pospieszyć bo będę je
      robiła sama(wyszywane krzyżykami)i może mi czasu nie starczyćsmile
    • bde33xuw Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 14.08.05, 05:30
      my mamy slub 24 czerwca - zarezerwowana sale, kupione obraczki, ja mam sukienke
      i buty ( tak szybko bo to byl prezent ). narazie nie ma nas w kraju, ale wracamy
      wkrotce i wtedy zabierzemy sie za kosciol, bo jesli ktos wogole moze uwierzyc w
      gdynskim kosciele ksiac nie rezerwoje jeszcze terminow, bo nie ma kalendarza.
      czy to nie ciekawy powodsmile lista gosci zrbiona, swiadkowie wybrani, bukiet
      wybrany. brakuje nam fotografa i dj'a. a moze ktos poleci dj'a z trojmiasta?
      pozdr
      • sniezka1 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 16.08.05, 12:16
        No widzisz, to mam podobnie. Ja z kolei od ksiedza z Wrzeszcza usłyszałam, ze
        aby zarezerwować kościół na 24 czerwca, mam przyjść w styczniu, jak on juz
        będzie miał kalendarz. Więc wyślę tam chyba z bojową misją mojego
        niepełnosprawnego Tatę, bo vhoremu chyba ksiadz nie odmówiwink))
        A tak w ogóle to mam też restaurację (muzyka we własnym zakresie) i fotografa.
        Ale z tym ostatnim to się trochę zestresowałam, bo dwóch z trzech faworytów
        miało juz ten termin zarezerwowany.
        Cała reszta jest na etapie poszukiwań internetowych.
    • dzika_roza czerwiec :) 14.08.05, 12:26
      my mamy 24.06...
      - sale i fotografa mamy juz od marca
      - w tym tygodniu podpisujemy umowe z zespolem
      - termin w kosciele zarezerwowany
      - suknie pomierzone (model mniej wiecej wybrany)
      - obraczki wybrane
      - zaproszenia i dekoracje tez zaprojektowane
      - po wakacjach zabieramy sie za nauki i poradnie (chce miec z glowy papierkowe
      rzeczy)
      -reszta czeka na przyszly rok

aha slub i wesele w Krakowie smile
      • krewetka sierpien 15.08.05, 19:42
        ja tez w Krakowie ale 19. sierpnia 2006, sala zarezerwowana, orkiestra wstepnie
        tez, kosciół upatrzony, reszta czeka. Dzika _roza ja tez planuje jak
        najszybciej naukismile masz juz upatrzony kosciol?
        • junioreczek1 Re: 2 lipca 2006 18.08.05, 12:58
          Sala zarezerwowana, Kościół tez, orkiestra poszukiwana, rozglądanie się za
          sukienką przede mna. Lista gosci gotowa, niepotwierdzona. POzdrawiam Marta
        • agata781 Re: sierpien 13.11.05, 19:37
          A ja 1 wrześniasmile))Przypiliło nas(wystraszyliśmy się zarezerwowanych terminów)i
          mamy już podpisaną umowę z organizatorką wesela i fotografem.Z fotografem
          wstępnie umówiliśmy się tak że grupowe zdjęcia i te na sali będą w dniu wesela a
          nasza sesja fotograficzna we wtorek po weselu,uważamy że jest to dobre
          rozwiązanie bo przynajmniej w tym ważnym dniu jesteśmy z naszymi gośćmi a nie
          "latamy"po mieście w celu wykonania sesji.
    • ika183 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 14.08.05, 12:56
      kurcze blade. my planujemy na czerwiec, a jeszcze zero przygotowań...
      • nowicka.katarzyna Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 14.08.05, 13:36
        poproscie gosci np. o artykuly szkolne dla domu dziecka zamiast kwiatow, to o
        wiele wartosciowszy prezent, bo ktos na prawde skorzysta z wydanych pieniedzy

mezatka
    • pysiunia5 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 14.08.05, 18:30
      my 26 sierpnia i jak narazie mamy:
      -zarezerwowany termin w kościele
      -salę
      -zespół
      -zaproszenia (całkiem przypadkowo, ale już są)
      We wrześniu zaczynamy chodzić na nauki. a w ogóle to rozglądamy się za
      kamerzystz, może któraś z Was może kogoś polecić (kogoś z Warszawy lub okolic,
      cena w miare normalna smile) Bede wdzięczna. Pozdrawiam
      • agata781 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 15.08.05, 13:43
        Tak Was czytam i dochodzę do wniosku że na prowincji jednak wszystko się
        bardziej wlecze i na więcej rzeczy jest czas.My mamy ślub na wrzesień a
        rezerwować termin u księdza będziemy dopiero ok.lipca(tak jak ślub cywilny)sala
        dopiero koło maja,obrączki w sierpniu a suknia dla mnie dopiero 3 tygodnie przed
        wszystkim.No może zespół,kamerzystęi fotografa będziemy załatwiać koło marca,ale
        teraz traktujemy termin ślubu jako coś baaaardzo odległego i dajemy sobie luz
        absolutny.Tylko lista gości już jest ustalonasmile
    • chihuahuaa Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 15.08.05, 20:50
      My bedziemy mieć tylko ślub cywilny - słyszałam ze termin trzeba rezerwować
      najwcześniej 6 miesiecy przed planowaną datą. No i nie bedziemy mieć takiego
      weselicha na 100 osob - tylko obiad w restauracji.
      Dziewczyny znacie moze jakieś strony z pomysłami na dekoracje kwiatowe
      samochodu? Szukam pomysłu.
    • madee1 27 maja 2006 16.08.05, 10:52
      Na razie mamy salę, fotografa i dziewczynkę do sypania kwiatków smile) Wydaje mi
      się, że to jeszcze pół wieczności...
    • paula_t Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 16.08.05, 11:54
      my 24.06.2006 - mamy salę, orkiestry szukamy (i o zgrozo,większość
      pozajmowana), sukienka wybrana tylko w internecie, ale krawcowa upatrzona, w
      tym tygodniu załatwiamy kamerzystę. Za jakiś miesiąc-dwa wybieramy się do
      kościoła zarezerwować datę i to chyba na razie tyle. Zacznę się denerwować
      pewnie w styczniu smile
      POzdrawiam wszystkie Panny Młode 2006 smile
    • agata781 Re: Do Madee 1 16.08.05, 12:20
      To akurat w moje urodziny będziesmile))
    • iskierkaaa Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 16.08.05, 15:30
      Witajcie Panny Młode wrzesień 2006. My własnie wczoraj z moim Kochaniem
      postanowilismy, że pobieramy się we wrzesniu 2006 smile Podoba mi sie data 30.09
      bo to dzień chłopaka smile))
      Co do załatwiania formalnosci nie mamy jeszcze nic!No bo kiedy smile
      Podobnie jak poprzedniczki jestem z Częstochowy smile
      Napiszcie dziewczyny, czy robiłyscie przegląd sal - czy wiele jest wolnych na
      wrzesien 2006? Dziś tylko duuuzo się naczytałam w necie i tak z opowiadań i
      opisów obstawiałabym na "Karczmę" na ul. Łódzkiej albo RIK choć w zadnej z nich
      jeszcze nie byłam wink
      Orientujecie się może jaka jest ceną za osobę w Zornicy i ile biorą za ślub na
      Jasnej Górze ?

Pozdrawiam!!

P.S W sumie to pierwsze wiecie o naszym wspólnym zamiarze smile
      Nawet jeszcze nie powiedzielismy rodzicom smile)))))
      • chihuahuaa Re: Do iskierkaaa 16.08.05, 21:03
        Moje gratulacje!!! CZuję sie zaszczycona mogąc ci pogratulować jako
        pierwsza wink) My również ślubujemy we wrześniu tyle że 2 września.
        pozdrawiam
      • paula343 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 17.08.05, 00:21
        Moje gratulacje!!!!Życzę oczywiście duzo szczęścia.
        Co do sal w Czestochowie to jest ciężko jak dzwoniłam po salach to ludzie się
        śmiali i mówili że oni to juz mają rezerwacje na 2007 rok. W Riku napewno nie
        ma wolnych terminów na 2006 , jeśli chodzi Karczmę na łódzkiej to sie nie
        orientuję, natomiast ceny w Zornicy zależą od zestawów sa ponoć 3 zestawy menu
        wiem tylko że od właścicieli młodzi dostają samochód do ślubu, apartament
        małżeński i tort. Jeśli będziesz miała jakieś pytanko to jeśli będę mogła to
        odpowiem. My jestesmy na etapie szukania zespołu. Pozdrawiam
        • michalyna2 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 17.08.05, 10:10
          My początkowo chcieliśmy jakiś większy zespół, ale po przesłuchaniu kilku
          różnych stwierdziliśmy, że nie ma zadnej różnicy w graniu tylko w cenie. Należy
          pamietać, że na sali też za nich należy zapłacić.

Bardzo fajnie gra Quatron, ale nie znam nikogo u kogo by grali. Spotkałam się
          także z Metro - ale bardzo są nie słowni - na spotkanie nie przychodzą (a co
          będzie jak mi się na wesele spóźnią). Wiadomo, że na naszym terenie polacane są
          Stokrotki a Maraton wszyscy omijają.

Za 2 tygodnie idziemy na wesele, będzie grała kapela biesiadna. Napisze jak było
      • mmraz Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 17.08.05, 10:58
        witaj paula, michalyna i iskierka!ja tez jestem z czestochowy i mam ślub 3
        czerwca 2006. mam juz sale - w hotelu scout (polecam - bardzo mila i pomocna
        kierowniczka) i zespół (z bielska-białej). z tego co slyszala moja mama w
        zornicy trzeba zaplacic 10% ceny alkoholu, który sami kupicie albo trzeba wziąć
        od nich. wydaje mi się to trochę dziwne;poza tym małe wesela zwykle spychane są
        do małej i ciemnej sali;cena za osobę ok.140-160 zł za dość wyszukane menu.
        bardzo fajna była też kinga, ale właściciel nie bardzo chce się zgodzić na małe
        wesele (tzn. ja mam mieć ok. 50 osób).Karczma OK, alke chyba też nie za bardzo
        chcą robić małe wesela. zastanawiam się nad kościołem. Jasna Góra podobno
        dajesz tylko co łaska i to dopiero po ślubie. ALe ostatnio byłam też w jednym
        znanym kościele w Gdańsku i był tam ślub - niezbyt było przyjemnie - wokoło
        pełno turystów, państwo młodzi musieli się przepychać do ołtarza. boję się że
        na jasne górze byłoby tak samo szczególnie lipiec-wrzesień.zasstanawiałam się
        nad kościołem św. jakuba - wiecie coś o nim?A zastanawiałyście się nad
        samochodem?Nie wiem czy za wypożyczenie płaci się określoną kwotę za cały dzień
        czy np. zależy to od trasy jaką trzeba przejechać i jaka jest różnica w cenie
        (chciałabym przejechać do kościoła ok. 20 km w jedną stronę). pozdrawiam
        • michalyna2 Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 17.08.05, 14:06
          A my mamy 17 czerwca.

Polcecam Ci sale w Czarnym Lesie Da-Ga. Bardzo ładna. Konkretna osoba to
          prowadzi. My płacimy 160 zł za 2 dni.Menu komponujesz sobie sama - nie ma
          sztywnych ram smile Jak chcesz to podeśle ci zdjęcia tej sami.

• forumgazeta Do mmraz !!!! 18.08.05, 19:36
          Mmraz prosze Cie o namiary na zespol z Bielska-Białej, oraz o krotki opis,
          cene. Bylabym bradzo wdzieczna. Pozdrawiam i zycze wszystkiego naj.
          My slubujemy 24 czerwca 2006
    • monika-mysl Re: Panny Młode 2006 - czy juz przygotowujecie? 17.08.05, 09:29
      Gratulacje, ja też mam wesele we wrześniu a dokładnie 09. Mieszkam akurat w
      takiej miejscowości gdzie slub należy załatwiac 1,5 roku wcześniej. Niezapomnij
      juz teraz (o ile chcecie) zamówić kamerzyste i fotografa oraz zdjecia studyjne.
      Ci najlepsi maja niestety długie terminy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka