Dodaj do ulubionych

Wesele 2013

26.05.12, 07:54
Szukam sali na wesele w maju/czerwcu 2013 na ok 140-150 osób. Szukam czegoś bezpretensjonalnego i niezbyt wielkopańskiego, z zielonym otoczeniem, zeby goscie mieli gdzie odetchnac. Problem w tym, że nie znalazłam nic takiego w najbliższej okolicy Lublina. Był Dwor Leśce, ale podobno został spalony miesiąc temu, są też Łukowiska, ale 140km od Lublina to za daleko. Może ktoś z forum zna jakieś miejsce w okolicy Lublina (do 70km) w stronę Zamościa, Roztocza, albo Rzeszowa, które mogłoby się nadać? Będę zobowiązana za jakąś podpowiedź, bo powoli tracę nadzieje.
Obserwuj wątek
    • wideofilm Re: Wesele 2013 26.05.12, 08:59
      Najważniejsze napisz, czy ma być razem z cateringiem.Czy mają też być na miejscu noclegi.
      Z tego co piszesz, najlepiej byłoby, gdyby lokal był na uboczu od głównych dróg. Do jakiej kwoty od osoby się szykujesz? Gdzie planujecie ślub kościelny, może w jednym rejonie by się to zrobiło, żeby nie przewozić ludzi na duże odległości kościół-dom weselny/ koszty/
      • hupi Re: Wesele 2013 28.05.12, 06:44
        No i wychodzi kto tu ma doświadczenie, a kto nie ;-) Wesele ma być z cateringiem. Dobrze by było, gdyby znalazło się ok 40-50 miejsc noclegowych. Maksymalna kwota od osoby to 180 zł, chociaż nie ukrywam, że byłoby wspaniale, gdyby dało się to zrobić taniej. Ślub planujemy u Dominikanów, ale to też trochę uzależniam od sali, jeśli znajdzie się fajne miejsce, w którego okolicy będzie ładny kościół (jak w Łukowiskach, które są moim ideałem ;-), to biorę pod uwagę zmianę opcji. Wielkie dzięki za wszelką pomoc!
        • nina-1987 Re: Wesele 2013 08.11.12, 14:24
          Jeżeli dobrze pamiętam to Gościniec ma ofertę z noclegami. Chyba nawet młoda para też dostaje pokój na noc poślubną. We wcześniejszym poście pisałas o nawet 150 gościach. Powinnaś ich tam wszystkich pomieścić.
    • weramix.pl Re: Wesele 2013 28.05.12, 10:37
      znajdziesz namiary na kilkadziesiąt sal i lokali
      weramix.pl/?page_id=80
    • 4horyzont Re: Wesele 2013 08.07.12, 15:56
      Zapraszam do zapoznania się z ofertą i lokalem Hotel Gościniec Horyzont w Trojaczkowicach.
      Tel. 508 202 501
    • mala8806 Re: Wesele 2013 10.07.12, 21:29
      Witam!
      Planuję wesele na maj 2013 roku do 120 osób. Zwiedzialiśmy już ok. 20 lokali głownie na terenie Lublina lub w okolicach. Mamy swoje typy: Akropol, Gościniec i Zajazd Gościnny. Wszystkie 3 lokale nam się podobają jeśli chodzi o rozmieszczenie sali. Jednak nie możemy się zdecydować, bo nie bardzo orientujemy się jak jest z jedzeniem. Dlatego proszę o pomoc osoby które były w tych miejscach i wiedzą coś na temat konsumpcji na weselu. Chodzi o to aby jedzenie było dobre, smaczne i żeby goście nie wyszli głodni. Co byście wybrali?
      • wideofilm Re: Wesele 2013 10.07.12, 21:59
        Mala: na pierwszym miejscu AKROPOL.
        Piszesz o Gościńcu i Zajeździe Gościnnym- napisz o które lokale ci chodzi.
        Jeżeli masz na myśli Gościniec w Wólce Lub- to odrazu skreślić !!!.
        Zobacz też propozycję Horyzontu, może w maju na taka ilość zrobisz wesele- bardzo dobre jedzenie i obsługa.
        • mala8806 Re: Wesele 2013 11.07.12, 14:47
          Gościniec właśnie w Wólce Lubelskiej, czemu od razu skreślić? Ogólne wrażenie było dobre, włąścicielka bardzo miła, można sporo wynegocjować. Tylko jak dla mnie troszkę tam zbyt ubogo i powszednio. Ale jedzenie słyszałam że dobre.
          Zajazd Gościnny na al.Kraśnickiej - ciepłe wnętrze, sala idealna na taką ilość osób, pomieszczenie z lodówką pod kontrolą zamykane na kluczyk ;), jedyny wielki minus to restauracja obok czynna w trakcie wesela i brak ogródka do wyjścia na zewnątrz
          Akropol - według mojego rankingu również na pierwszym miejscu, sala bardzo gustowna, wejście po schodach i drzwi rozsuwane, fajny apartament dla nowożeńców, właścicielka strasznie chciała nas zatrzymać, miła ale trochę się jej obawiam - miała takie cygańskie rysy ;P
          No i nie wiem co wybrac z tych trzech. Moim rodzicom strasznie się Gościniec spodobał ale ja nie jestem przekonana. Nie wiem czy jechać jeszcze do tego Horyzontu. Kawałeczek tam trzeba jechać...
          • wideofilm Re: Wesele 2013 11.07.12, 15:05
            Odn WólkiL.:wszystko ładnie wygląda na poczatku, niestety potem jest inaczej.
            AKropol: nie wiem z kim rozmawiałaś, bo to 2 siostry prowadzą, ale bardzo fajne kobitki, nie wiem, gdzier tam cygańskie rysy??? To,że brunetki???
            Odn tego na Kraśnickich: tam z tyłu jest jakiś ogródek.
            Horyzont: fak,że za miastem, aloe i tak przeiceż muszsz nająć autobus do przewozu gości, więc C
          • wideofilm Re: Wesele 2013 11.07.12, 15:12
            Odn WólkiL.:wszystko ładnie wygląda na poczatku, niestety potem jest inaczej.
            AKropol: nie wiem z kim rozmawiałaś, bo to 2 siostry prowadzą, ale bardzo fajne kobitki, nie wiem, gdzie tam cygańskie rysy??? To,że brunetki???
            Odn tego na Kraśnickich: tam z tyłu jest jakiś ogródek.
            Horyzont: fakt,że za miastem, ale i tak przecież muszisz nająć autobus do przewozu gości, więc Ci wszystko jedno, czy jedziesz 2 km czy 10.

Zobacz jeszcze nowy obiekt na ul.Nowy Świat: VESARIA..Bardzo ładny obiekt.
            Zobacz FOCUS II wylot na Warszawę .Zobacz Dwór Choina na Kazimierzówce.
            Hotel 3 Róże Zemborzyce Podleśne, Obiekty na Marinie, Zajazd pod Kasztanami,
            Z dalszych po za Lublinem: Niedrzwica Duża- Impresia, Poniatowa nowy obiekt, Kurów- BALI,
            Firlej: 2 obiekty a nawet trzeci nowowybodowany,
            Także masz gdzie ganiać po obiektach. Pozdr....
            • mala8806 Re: Wesele 2013 12.07.12, 14:29
              Horyzont już sprawdziłam - za duża sala jak na 120 osób.
              Vesaria - fajny obiekt ale sala mniejsza jest na piętrze z tego co widzę na stronie, wolę lokale w których nie trzeba się szwędać po schodach za dużo.
              Focus II - byłam, zbyt hotelowy, również schody, ogólnie nie podoba mi się
              Dwór Choina - elegancki ale za drogi
              Trzy róże - najlepszy i najbardziej by mi odpowiadał, chociaż sala też spora jak na taką ilośc osób, zresztą niestety na przyszły rok mieli tylko w kweitniu i pażdzierniku wolne terminy
              Zajazd pod Kasztanami - również ekskluzywny ale za duża sala nr 1 i za mała sala nr 2 niestety.
              Nad zalewem sporo obiektów widziałam ale żaden nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia.
              Reszta spoza Lublina mnie nie interesuje, w mieście i na obrzeżach jest wystarczająco dużo lokali. Spośród wszystkich które widziałam wytypowałam te 3 i muszę si,ę na któryś zdecydować. Jeśli chodzi o Gościniec to proszę o konkrety co jest nie tak później? Bo może to nie bedzie miało aż tak istnotnego znaczenia ale nie chcę się też wpakować w jakieś błoto ;)
              Gościniec przypadł do gustu rodzicom bo tam jest tak luźno, niezobowiązująco, nie ma rażącego światła, jest kilka mniejszych pomieszczeń i ogródek, i właścicielka ugodowa. No i cena przystępna.
              Ja bym chciała jednak żeby nie było to klasyczne remizowe wesele, tylko żeby różniło się czymś od pozostałych np. w Akropolu właścicielka proponuje wejście z wypuszczeniem balonów co np.odróżnia inne lokale. Dlatego pod tym względem wolę Akropol. Do zajazdu gościnnego mam bardzo blisko i wnętrze mi się podobało. Chociaż wczroaj zespół odstraszył nas od tego lokalu, jakoś im się tam nie podobało. Już mam mętlik w głowie...
              • wideofilm Re: Wesele 2013 12.07.12, 14:53
                Daj mi swojego maila, bo na tym forum nie masz ustawionego profilu.
                • mala8806 Re: Wesele 2013 12.07.12, 15:26
                  mala8806@gmail.com
            • pasolaa123 Re: Wesele 2013 19.07.12, 13:07
              HOTEL VESARIA LUBLIN

POWIELĘ OIPINIĘ KTÓRĄ UMIEŚCIŁAM JUŻ NA INNYM FORUM

1. Wesele na 200 osób - klimatyzacja nie wyrabiała - na wyświetlaczu było 37 st
              2.NA KOŃCU SALI NIE SŁUCHAĆ ORKIERSTY.
              3 JEDZENIA NIE MA!! 3 roladki z łososia na 10 osób, kilka plasterków wędliny, ryba po grecku pokrojona w centymetrowe paski, rosół w filiżankach, porcje obiadowe jak dla dziecka
              4. nie podali 3 dań gorących bo właścicielka stwierdziła że goście nie jedli ale niestety nie mieli co jeść.
              5. około 23 podają popsutą śmierdzącą rybę... goście wychodzą. byłam i nie polecam
      • czekoladowapasja Re: Wesele 2013 15.03.13, 13:38
        Bardzo często organizowaliśmy jakąś atrakcję w Gościńcu - W Wólce Lubelskiej jak i w Zajeżdzie Gościnnym wylot na Kraśnik. W obu tych lokalach jedzenie pierwsza klasa. Ogólnie czystko, schludnie i dość elegancko.
    • djdolardjdolar Re: Wesele 2013 08.10.12, 21:29
      Nazywam się Konrad Dolecki - Dj.Dolar. Specjalizuje się w szeroko rozumianej organizacji i prowadzeniu imprez o charakterze okolicznościowym. Animuję imprezy prowadząc zarówno konferansjerkę, zabawy i konkursy w tym karaoke. Prowadzę imprezy weselne, bankiety, imprezy dla dzieci i młodzieży. Organizuje oprawę muzyczną eventów, imprez firmowych oraz imprez o charakterze masowym i plenerowym. Zapraszam do zapoznania się z ofertą.

www.djdolar.eu

www.djdolar.eu
    • amazing_nails Re: Wesele 2013 09.10.12, 14:03
      Zapraszam na stronę: www.StudioFotografiiArtystycznej.pl
    • studiofotoart Re: Wesele 2013 09.10.12, 15:16
      Zapraszam do odwiedzenia naszej strony: www.StudioFotografiiArtystycznej.pl
    • pa.cz Re: Wesele 2013 09.10.12, 20:33
      A może ktoś ma propozycje sali na 2013 rok na wesele około 100 os.
      Zależy nam aby była jedna sala do tańczenia i jedzenia (nie oddzielne) bo wtedy goście lepiej się bawią :):):).
      Bardzo ważne są dla nas opinie osób, które bawiły się w polecanych przez nich lokalach.
      Przede wszystkim interesuje nas jakość jedzenia, obsługi oraz wystrój sali. Cena oczywiście też ma znaczenie.
      chcielibyśmy zrobić wesele w miesiącach mniej obleganych - odpadają terminy od czerwca do sierpnia.

Z góry dziękujemy za wszelkie propozycje :):):)
      • wideofilm do pa-cz 09.10.12, 20:44
        Porozum się ze mną, jestem dobrze rozeznany w lokalach sprawnie znajdziemy.
        mój mail: wideofilmlublin@wp.pl
      • supersue Re: Wesele 2013 21.11.12, 12:00
        w maju bawilam sie na weselu przyjaciol. oni organizowali je w goscincu. jedzenie przygotowali bardzo smacznie, niezle sie zajadalam. tym bardziej ze je bardzo ladnie podali wiec oczy az same chcialy ciagle czegos smakowac. obsluga tez jest tam bardzo przyjemna, jakos tak swojsko sie czulam :) nie wiem co oni proponuja w ramach organizowania wesela ale mozesz to sprawdzic na ich stronie gosciniec-lublin.pl/wesela.htm
    • baska23456 Re: Wesele 2013 10.10.12, 12:38
      Szukacie Państwo DJ WODZIREJA na wesele 2013 zapraszam na strony www.djraff.pl oraz BLOGA www.djwesele.blogspot.com .
    • polishsurgeon Re: Wesele 2013 28.10.12, 12:35
      Wesele lublin? Polecam te sale, bylem kiedys i znajomej:
      www.wypozyczsale.pl/sala-weselna/dwor-lesce-lublin.html
    • google333 Re: Wesele 2013 29.10.12, 07:59
      Zapraszam na www.zespolkaktus.pl/polecamy2

Pozdrawiam
      Marek

www.zespolkaktus.pl
    • mustang8 Re: Wesele 2013 05.11.12, 11:55
      Witam, a ja zaproponuję Pani piękne i rzadko spotykane auto do ślubu jakim jest Mustang. Auta tego nie trzeba specjalnie przedstawiać - robi ogromne wrażenie i świetnie się prezentuje. Proszę poświęcić kilka minut i zajrzeć na stronę www.mustangdoslubu.com oraz FB, gdzie znajdzie Pani zdjęcia oraz opis auta wraz z ofertą ,

pozdrawiam

Sebastian Wójcik.

mustangdoslubu.com/
    • astonzespol Re: Wesele 2013 10.11.12, 12:28
      Sala w koloni sitno pod zamościem miejscowość troszkę na uboczu a wiec spokojna sala duża klimatyzowana ze świetną akustyką dla mnie jedna z najlepszych.
      • astonzespol Re: Wesele 2013 10.11.12, 12:30
        a jeśli potrzebujesz zespołu zajrzyj na www.zespolaston.oz.pl
    • sandra123abc Re: Wesele 2013 20.11.12, 01:17

Cześć.

Jestem Sandra, w maju braliśmy z mężem ślub.

Piszę do Ciebie, ponieważ, być może jesteś właśnie na etapie poszukiwania zespołu weselnego i interesuje cię tylko taki, który jest przez kogoś sprawdzony – taki który był już przetestowany przez inną Młodą Parę na weselu. Osobiście mogę ci polecić zespół, który z mężem mieliśmy na swoim weselu.

Tu można posłuchać jak śpiewają:

zespol-impuls.com.pl/
      Namiary na nich dostałam dwa lata temu od innej zadowolonej dziewczyny. Długo szukaliśmy zespołu, który gra muzykę zarówno dla gości młodych jak i tych starszych. Zależało nam bardzo na dobrym głosie, bogatym repertuarze i kulturalnym podejściu do wszelkich spraw.

Wiele osób w trakcie wesela podchodziło do nas i gratulowało nam tak trafnie wybranego zespołu. Parkiet zapełniony był praktycznie do rana. Dla nas zespół był najważniejszy- to od niego zależało czy wesele bedzie udane.

Nie wiem jednak jak u nich z terminami.

Mam nadzieję, że moja wiadomość była pomocna-w końcu od tego jest to forum :) byśmy mogły sobie pomagać

Sandra-Krzysztof (maj 2012)
    • hotelkoronny Re: Wesele 2013 23.11.12, 08:38
      zapraszamy do Zamościa, jest hotel, sale restauracyjne, piękny kościółek nieopodal. Możemy zamknąć cały hotel i restaurację tylko do Państwa dyspozycji.
    • daisy454 Re: Wesele 2013 09.01.13, 08:21
      Przepiękny dom weselny na obrzeżach Lublina- miejsce na wyjątkowe wesele. Termin 8 czerwca 2013...gwarantowana satysfakcja Państwa Młodych, Rodziców i Gości.,,,szczegoly k-olszak@wp.pl
    • hattar Re: Wesele 2013 09.01.13, 12:33
      A moze spodoba ci sie urokliwa KATARZYNKA przy lesie DĄBROWA w stronę Bychawy
      • jacekswiercz13 Re: Wesele 2013 11.01.13, 12:15
        Polecam swoje usługi fotograficzne. Dobra jakość i ceny do negocjacji. Zapraszam: jacekswierczynski.blogspot.com/
    • zakochana75 Re: Wesele 2013 14.01.13, 15:10
      Dziewczyny, jeśli któraś z Was planuje ślub w woj. lubelskim, to polecam facebook.com/tanislublubelskie
      Można skorzystać z promocji i zorganizować wesele trochę taniej.
      Ja skorzystałam, więc polecam innym:)
      • aleksandraa2012 Re: Wesele 2013 14.01.13, 16:30
        Ja miałam wesele jesienią w hotelu Jedlina w Motyczu. Zależało nam na zielonym otoczeniu, a tam właśnie jest ogród i taras. Jak rezerwowaliśmy salę była jeszcze przed remontem, a na naszym weselu już była w nowej odsłonie, naprawdę zrobiła na wszystkich wrażenie.
        Dla mojej mamy najistotniejsze było jedzenie, dużo i bardzo smaczne. Kelnerzy bardzo mili i profesjonalni panowie. Goście mojego Grzesia przyjechali z Krakowa, byli zachwyceni praktycznie wszystkim. Na drugi dzień dostali śniadanie i byli zaskoczeni, że nie są to jakieś resztki weselne tylko świeżo zastawiony stół. Jeżeli komuś pomogła moja opinia to bardzo miło.
        • madziawa17 Re: Wesele 2013 18.01.13, 14:08
          Z przyczyn osobistych musimy przełożyć nasze wesele (termin 29.06.2013 r. - sobota)w Adamczyk Center (Farbiarska 71, Warszawa, www.adamczykcenter.pl Piękna sala, pyszne jedzenie i wspaniali Właściciele, którzy dbają o każdy szczegół. BARDZO POLECAMY!!!W rankingu sal weselnych są na 2 miejscu. Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt bezpośrednio z salą (501- 150- 919) albo mailowo z Nami. Zachęcam do obejżenia sali: www.youtube.com/watch?v=Wm9tOFsAhOo
          • master_full Re: Wesele 2013 21.01.13, 14:24
            ja teraz też szukam sali, właśnie oglądałam piękne zdjęcia sali weselnej Sonatina w Dominowie pod Lublinem
            • daisy454 Re: Wesele 2013 21.01.13, 15:25
              hej:) polecam Akropol na Debówce-piękna sala-otoczenie bardzo przyjemne. Mam do oddania termin 8 czerwca 2013-plus zespół (bardzo dobry):) szcegóły k-olszak@wp.pl
    • hattar Re: Wesele 2013 25.01.13, 08:56
      Witam polecam zajazd pod gwiazdami boczna ul.janowskiej
      • jasinka9878 Re: Wesele 2013 07.02.13, 14:32
        faktycznie, Sonatina naprawdę świetnie organizuje wesela

byłam ostatnio tam na weselu moich przyjaciół i naprawdę żałuję, że ja tam nie zrobiłam sobie mojego przyjęcia, bo było wspaniale, dużo bardziej mi się tam podobało niż na moim własnym weselu
    • zajreg7 Re: Wesele 2013 08.02.13, 14:16
      Sprawdź ofertę Zajazdu regionalnego - zajazd-regionalny.pl/
    • betib63 Re: Wesele 2013 11.02.13, 14:17
      Organizuję wesela, ostatnie było w okolicy Piask ,zielona okolica, dodatkowo przy 150osobch rozstawiamy namiot do tańczenia. wychodzi od osoby ok 80 zl.Bez namiotu 70 pln. kilka fotek jet na stronie www.pleneria.ne
      Pozdrawiam. Beata
      • betib63 Re: Wesele 2013 11.02.13, 14:18
        Strona www.pleneria.net
        Beata
    • piotrgraf Re: Wesele 2013 19.02.13, 23:43
      Witam.
      Hotel Pod Kasztanami nad Zalewem Zemborzyckim ma wolne terminy 20 i 27 lipiec 2013.
      hotelpodkasztanami.pl
    • bejbe-1987 Re: Wesele 2013 15.03.13, 10:51
      Hej! Mi osobiście przyszło do głowy takie jedno miejsce... Nazywa się Paradis. Sala jest ładna, teren zamknięty, więc nieproszonych gości nie będzie. Byliśmy tam w zeszłym roku i nam się podobało. Obsługa ok, kucharz dobry (puree rewelacja!) pracuje w hotelu Europa. Z właścicielem da się dogadać, a z tego co wiem mają wolny 4 maja (koleżanka musiała przesunąć na później ślub i nikogo nie znaleźli na swoje miejsce). Sami też tam zarezerwowaliśmy, bo w wielu miejscach byłam, ale to mi odpowiadało i pod względem świeżości jedzenia, ilości, kontaktu z właścicielem i ceny oczywiście też). Sala jest w Łucce (30 km od Lublina). Jakby coś moje gg 5667293
      • lewando33 Re: Wesele 2013 10.04.13, 13:13
        Można zapytać w Sonatinie o wolne terminy na 2013, wprawdzie oni mają masę Klientów i zawsze wszyscy lecą do Sonatiny no ale na pewno warto próbować : - )
        • master_full Re: Wesele 2013 13.05.13, 17:50
          Udało się nam :) Rozważaliśmy kilka sal, teraz wybór naprawdę duży, w sumie każda sala coś ciekawego zaoferować. No nie dziwne, walka o Klienta. W każdym razie zdecydowaliśmy się na Sonatinę i wygrała z 10 sal, które rozważaliśmy, naszym zdaniem najwięcej miała plusów.
          • jasinka9878 Re: Wesele 2013 23.05.13, 14:46
            I w sobotę kolejne wesele w Sonatinie! Poleciłam mojej przyjaciółce i nawet się nie zastanawiała, żeby tam robić, ustalili tylko termin szybko, w maj jeszcze jest w miarę spoko, więc się udało, najgorsze jest to,że nie mam jeszcze sukienki ! ;-)
            • master_full Re: Wesele 2013 27.05.13, 13:15
              sukienka na wesele dla gościa to jednak mniejszy problem, gdybyś miała za tydzień ślub swój i nie miała sukienki ; ) a znam takich beztroskich młodych ; )

opowiedz jak było na weselu, wprawdzie już i tak nie zmienimy lokalu, bo Sonatinę mamy zabukowaną, no ale miło będzie poczytać Twoją relację
              • jasinka9878 Re: Wesele 2013 11.07.13, 23:53
                aaaaa moja przyjaciłka jest mi cały czas wdzięczna, że poleciłamjej Sonatinę. aż mi głupio bo ostatnio w ramach podziękowania przyniosła mi flaszką dobrego wina i wielką paczkę czekoladek ; p naprawdę miłoooooooo : )
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka