Dodaj do ulubionych

Wypożyczalnie sukien ślubnych!!!

22.08.05, 09:48
Mamy termin slubu na 17.06.2006, ze wzgledu na duze koszty kupna sukni
slubnej chcialabym ja wypozyczyc. Czy ktoras z was wypozyczala suknie i moze
mi doradzic kiedy musze ja zamowic no i oczywiscie pytanie gdzie w Warszawie
najlepiejsmile
Obserwuj wątek
    • justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 09:52
      musisz zamówić suknię wcześniej aby jakas inna panna młoda nie sprzątneła ci
      jej sprzed nosa smile. ja nie wypozyczałam bo nie było na mnie wzrostu.
      wypozyczała kolezanka i zamawiała 5 miesięcy przed za 50% ceny nowej.
      • alexa4 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 09:56
        Tak wlasnie pomyslalam ze nie ma na co czekac wink, pytanie teraz tylko gdzie w
        Warszawie i okolicach warto wypozyczyc!
        • justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 09:58
          więc tak. mimo ze nie podobała mi się obsługa na wilczej można ten salon
          polecic gdyż nie stanowi dla nich problem mocno wybrudzona a nawet podarta
          suknia. jest to przecież bardzo ważne bo moze sie tak zdazyc ze suknia zostanie
          uszkodzona i nalezy wtedy dopłacić zo to. jesli szukasz tańszych sukienek to
          nie wiem gdzie
          • asia_ba Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:10
            Ja bym poleciła zastanowić się nad odkupieniem sukni od kogoś - suknie raz
            używane wyglądają praktycznie jak nowe, a właścicielki chcą je sprzedać
            zazwyczaj taniej niż za połowę ceny... I wie się, w jakim stanie będzie suknia
            w dniu ślubu.
            • justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:13
              bardzo słuszna uwaga. też szukałam uzywanej ale strasznie napaliłam się na
              pewien model i nie było w ogłoszeniach takiej. do tej pory znalazłam tylko dwa
              ale rozmiar 2 razy większy smile
              • alexa4 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:17
                wlasnie przegladam rozne strony salonow z sukniami, w niektorych sa przeceny
                kolekcji 2005 o 50%, moze teraz juz kupic suknie?
                • althea35 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:25

Ni polecam kupowania sukni juz teraz. Napewno bedzie wygladala lepiej swieza,
                  nie wylazana w szafie. A chyba tez bez sensu prac pozniej nienoszona suknie
                  tylko dlatego zeby ja odswiezyc. Ale moze da sie suknie zamowic a odebrac
                  pozniej.
                  Zalezy jakie suknie ci sie podobaja, jesli takie ktore kosztuja majatek to
                  wypozycz lub odkup od kogos uzywana. Sa tez modele, ktore naprawde ladnie sie
                  prezentuja a nie sa masakrycznie drogie. Ja za swoja zaplacilam 1800 zl (w
                  innym salonie widzialam nawet nieco taniej), a suknia mi sie bardzo podobala i
                  bardzo jestem z niej zadowolona.
                • justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:34
                  jeśli kupisz już suknię to moze sie zdazyć ze przytyjesz albo schudniej i co
                  wtedy? a jak ci się przestanie podobać? a kiedy ten slub?
                  • justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:35
                    aaa w czerwcu łeeee to ci się nie znudzi. nowe kolekcje wchodzą do salonów
                    podobno koniec lutego a na czerwiec powinnaś mieć już upatrzoną właśnie w lutym
                  • alexa4 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:36
                    Slub mamy 17 czerwca, ale w listopadzie wyjezdzamy na 5 miesiecy do anglii, no
                    i troche sie boje ze dwa miesiace przed slubem moge miec problem z suknia
                    • justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:07
                      oj to mozesz nie zdążyć. ja zamawiałam suknię na poczatku czerwca i jeszcze jej
                      nie ma. ma być w połowie wrzesnia.
            • kamsi Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:07
              Mam wrażenie (a przynajmniej takie pobożne życzenie, bo sama będę wypożyczała
              suknięsmile), że jak wypożycza się z dobrego salonu, to też się wie, w jakim
              stanie będzie suknia w momencie wypożyczania - nienagannym znaczy. Przychylam
              się do wyrażonej wyżej pozytywnej opinii o salonie na Wilczej. Ja już tam mam
              zaklepaną sukienkę do wypożyczenia, ślub dopiero 17 czerwca 2006, ale nie
              chciałam ryzykować, że nie będzie mojego wymarzonego modelu.
              • kamsi Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:09
                Aha, PS - akurat mi się obsługa na Wilczej bardzo podobała, może to kwestia
                dnia, kto akurat tam dyżurował.
                • alexa4 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:26
                  No wlasnie mam slub 17 czerwca, nie bede czekac, zajrze w tym tygodniu na
                  wilcza smile
              • alexa4 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:42
                A jeszcze mam takie jedno pytanie, jakie sa ceny wypozyczenia sukni na wilczej?
                • kamsi Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:45
                  Dokładnie 50 proc. ceny danego modelu. W praktyce oznacza to mniej więcej 2
                  tys. zł. W tej cenie są już poprawki krawieckie.
                • justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:45
                  około 50% ceny nowej. a suknie w tym salonie sa do kupienia od około 2,5 tyś do
                  nawet 5tyś
    • ardzuna Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 30.08.05, 13:25
      Jest chyba dosc fajna wypożyczalnia na Widok - ceny od 600 do 900 złotych, ale
      nie mam z nią osobistych doswiadczeń.
    • domi_mikolka Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 30.08.05, 13:34
      na Widok jest bardzo fajnie, a jeszcze fajniej (moim zdaniem przynajmniej) jest
      na Chmielnej 26 (w bramie. ślub mam za 2 tygodnie, suknię zaklepywałam pod
      koniec stycznia, bo wiedziałam, że to ta jedyna i nie chciałam już dłużej
      czekać. panie szyją suknie wg własnych projektów i moim zdaniem są naprawdę
      piękne - cena wypożyczenia około 1000-1200zł. ja wypożyczam nowiuteńką suknię,
      szytą specjalnie na moje wymiary i co ważne nie płacę żadnej kaucji za
      zniszczenie - nawet jeśli się coś stanie nie dopłacasz ani grosza. ponieważ
      suknia jest szyta na mnie, to w styczniu pane odłożyły na nią materiał, a szyją
      dopiero teraz, kiedy wiadomo, że już gwałtownie nie schudnę ani nie przytyję.
      po 10 września będę mogła napisać jak suknia się sprawdziłasmile
    • kropek29 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 30.08.05, 13:51
      glupie pytanie: ile wczesniej odbieracie suknie z wypozyczalni? i kiedy nalezy
      ja zwrocic?
      kropeczka
      • monias11 do KAMSI 31.08.05, 09:31
        KAMSI, ja tez mam slub 17.06.06 i tez chce wypozyczyc suknie. Czy jesli juz
        zaklepalas sobie model sukni to musialas wplacic jakas kaucje??
        • kamsi Re: do KAMSI 02.09.05, 16:12
          Tak, od razu przy zaklepywaniu trzeba było wpłacić, ale pani miała bardzo
          elastyczne podejście do tego, jaka ma być wpłacona suma. My zapłaciliśmy 300
          zł. Pozostałą sumę mogę sobie spłacać (i spłacam) w dowolnych ratach i z
          dowolną częstotliwością, trzeba się tylko rzecz jasna zmieścić w terminie do
          ślubusmile
      • domi_mikolka Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 31.08.05, 10:31
        ja odbieram suknię dwa dni przed łśubem czyli w czwartek - pani się zdziwiła,
        że tak późno, ale ja po prostu nie mam jej gdzie trzymać, a oddaję jakoś w
        tygodniu po ślubie - tzn. oddadzą ją moi rodzice, bo my będziemy już w podróży
        poślubnejsmile
    • emib3 Łódź!! 31.08.05, 15:25
      A gdzie w Łodzi można wypożyczyć fajne suknie?Pomóżcie!! Też nie chciałabym
      wydawać tyle kasy!!
      • ardzuna Re: Łódź!! 31.08.05, 18:32
        Może spróbuj kupić z drugiej ręki? Na allegro znalazłam tylko jedną, ale można
        dać ogłoszenia "kupię". Zakup z drugiej ręki może cię w przypadku niektórych
        sukien tyle samo kosztować, co wypożyczenie.

www.allegro.pl/show_item.php?item=62406286
    • anonim25 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 01.09.05, 08:29
      witam, proponuje jechac do Piaseczna Salon Sukien Slubnych przy głownej ulicy
      (nie pamietam jakiej), obsluga super, poprawki krawieckie na miejscu; ja co
      prawda bralam slub 7 lat temu, ale zmienialam suknie przy kazdej przymiarce, bo
      byly takie cudne; po duzych negocjacjach wybralam suknie (nowka!!!!byla
      dostawa) z dlugin trenem, recznym haftem itd, a co najlepsze po 24.00 mialam 2
      suknie tez biala, skromniejsza, ale w 1 cenie wypozyczenia; w poniedzialek
      oddalam obydwie; przy kupnie sukni trzeba pamietac, zeby przymiarki robic we
      wlasciwych butach; a tak w ogole to trzeba uzbroic sie w cierlpiwosc i pamietaj
      to Ty jestes Klientka, a nie panie obslugujace(bo bywa roznie), powodzenia;
      • monias11 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 02.09.05, 15:08
        up
    • centrumslubne Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 02.09.05, 16:45
      "www.slubne-katrin.pl"
    • kasia7601 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 03.09.05, 09:14
      Dzisiaj mam slub, wypozyczam sukienke z Mlodej Pary/Cymbeline na
      Swietokrzyskiej, sukienke juz odebralam, poprawki zostaly zrobione pierwszy
      raz - dokladnie dla mnie, nie byla wczesniej wypozyczana. Polecam, nie mialam z
      nimi (obsluga) problemow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka