alexa4 22.08.05, 09:48 Mamy termin slubu na 17.06.2006, ze wzgledu na duze koszty kupna sukni slubnej chcialabym ja wypozyczyc. Czy ktoras z was wypozyczala suknie i moze mi doradzic kiedy musze ja zamowic no i oczywiscie pytanie gdzie w Warszawie najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 09:52 musisz zamówić suknię wcześniej aby jakas inna panna młoda nie sprzątneła ci jej sprzed nosa . ja nie wypozyczałam bo nie było na mnie wzrostu. wypozyczała kolezanka i zamawiała 5 miesięcy przed za 50% ceny nowej. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa4 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 09:56 Tak wlasnie pomyslalam ze nie ma na co czekac , pytanie teraz tylko gdzie w Warszawie i okolicach warto wypozyczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 09:58 więc tak. mimo ze nie podobała mi się obsługa na wilczej można ten salon polecic gdyż nie stanowi dla nich problem mocno wybrudzona a nawet podarta suknia. jest to przecież bardzo ważne bo moze sie tak zdazyc ze suknia zostanie uszkodzona i nalezy wtedy dopłacić zo to. jesli szukasz tańszych sukienek to nie wiem gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
asia_ba Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:10 Ja bym poleciła zastanowić się nad odkupieniem sukni od kogoś - suknie raz używane wyglądają praktycznie jak nowe, a właścicielki chcą je sprzedać zazwyczaj taniej niż za połowę ceny... I wie się, w jakim stanie będzie suknia w dniu ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:13 bardzo słuszna uwaga. też szukałam uzywanej ale strasznie napaliłam się na pewien model i nie było w ogłoszeniach takiej. do tej pory znalazłam tylko dwa ale rozmiar 2 razy większy Odpowiedz Link Zgłoś
alexa4 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:17 wlasnie przegladam rozne strony salonow z sukniami, w niektorych sa przeceny kolekcji 2005 o 50%, moze teraz juz kupic suknie? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:25 Ni polecam kupowania sukni juz teraz. Napewno bedzie wygladala lepiej swieza, nie wylazana w szafie. A chyba tez bez sensu prac pozniej nienoszona suknie tylko dlatego zeby ja odswiezyc. Ale moze da sie suknie zamowic a odebrac pozniej. Zalezy jakie suknie ci sie podobaja, jesli takie ktore kosztuja majatek to wypozycz lub odkup od kogos uzywana. Sa tez modele, ktore naprawde ladnie sie prezentuja a nie sa masakrycznie drogie. Ja za swoja zaplacilam 1800 zl (w innym salonie widzialam nawet nieco taniej), a suknia mi sie bardzo podobala i bardzo jestem z niej zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:34 jeśli kupisz już suknię to moze sie zdazyć ze przytyjesz albo schudniej i co wtedy? a jak ci się przestanie podobać? a kiedy ten slub? Odpowiedz Link Zgłoś
justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:35 aaa w czerwcu łeeee to ci się nie znudzi. nowe kolekcje wchodzą do salonów podobno koniec lutego a na czerwiec powinnaś mieć już upatrzoną właśnie w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
alexa4 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 10:36 Slub mamy 17 czerwca, ale w listopadzie wyjezdzamy na 5 miesiecy do anglii, no i troche sie boje ze dwa miesiace przed slubem moge miec problem z suknia Odpowiedz Link Zgłoś
justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:07 oj to mozesz nie zdążyć. ja zamawiałam suknię na poczatku czerwca i jeszcze jej nie ma. ma być w połowie wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kamsi Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:07 Mam wrażenie (a przynajmniej takie pobożne życzenie, bo sama będę wypożyczała suknię), że jak wypożycza się z dobrego salonu, to też się wie, w jakim stanie będzie suknia w momencie wypożyczania - nienagannym znaczy. Przychylam się do wyrażonej wyżej pozytywnej opinii o salonie na Wilczej. Ja już tam mam zaklepaną sukienkę do wypożyczenia, ślub dopiero 17 czerwca 2006, ale nie chciałam ryzykować, że nie będzie mojego wymarzonego modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamsi Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:09 Aha, PS - akurat mi się obsługa na Wilczej bardzo podobała, może to kwestia dnia, kto akurat tam dyżurował. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa4 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:26 No wlasnie mam slub 17 czerwca, nie bede czekac, zajrze w tym tygodniu na wilcza Odpowiedz Link Zgłoś
alexa4 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:42 A jeszcze mam takie jedno pytanie, jakie sa ceny wypozyczenia sukni na wilczej? Odpowiedz Link Zgłoś
kamsi Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:45 Dokładnie 50 proc. ceny danego modelu. W praktyce oznacza to mniej więcej 2 tys. zł. W tej cenie są już poprawki krawieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
justus007 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 22.08.05, 11:45 około 50% ceny nowej. a suknie w tym salonie sa do kupienia od około 2,5 tyś do nawet 5tyś Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 30.08.05, 13:25 Jest chyba dosc fajna wypożyczalnia na Widok - ceny od 600 do 900 złotych, ale nie mam z nią osobistych doswiadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 30.08.05, 13:34 na Widok jest bardzo fajnie, a jeszcze fajniej (moim zdaniem przynajmniej) jest na Chmielnej 26 (w bramie. ślub mam za 2 tygodnie, suknię zaklepywałam pod koniec stycznia, bo wiedziałam, że to ta jedyna i nie chciałam już dłużej czekać. panie szyją suknie wg własnych projektów i moim zdaniem są naprawdę piękne - cena wypożyczenia około 1000-1200zł. ja wypożyczam nowiuteńką suknię, szytą specjalnie na moje wymiary i co ważne nie płacę żadnej kaucji za zniszczenie - nawet jeśli się coś stanie nie dopłacasz ani grosza. ponieważ suknia jest szyta na mnie, to w styczniu pane odłożyły na nią materiał, a szyją dopiero teraz, kiedy wiadomo, że już gwałtownie nie schudnę ani nie przytyję. po 10 września będę mogła napisać jak suknia się sprawdziła Odpowiedz Link Zgłoś
kropek29 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 30.08.05, 13:51 glupie pytanie: ile wczesniej odbieracie suknie z wypozyczalni? i kiedy nalezy ja zwrocic? kropeczka Odpowiedz Link Zgłoś
monias11 do KAMSI 31.08.05, 09:31 KAMSI, ja tez mam slub 17.06.06 i tez chce wypozyczyc suknie. Czy jesli juz zaklepalas sobie model sukni to musialas wplacic jakas kaucje?? Odpowiedz Link Zgłoś
kamsi Re: do KAMSI 02.09.05, 16:12 Tak, od razu przy zaklepywaniu trzeba było wpłacić, ale pani miała bardzo elastyczne podejście do tego, jaka ma być wpłacona suma. My zapłaciliśmy 300 zł. Pozostałą sumę mogę sobie spłacać (i spłacam) w dowolnych ratach i z dowolną częstotliwością, trzeba się tylko rzecz jasna zmieścić w terminie do ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 31.08.05, 10:31 ja odbieram suknię dwa dni przed łśubem czyli w czwartek - pani się zdziwiła, że tak późno, ale ja po prostu nie mam jej gdzie trzymać, a oddaję jakoś w tygodniu po ślubie - tzn. oddadzą ją moi rodzice, bo my będziemy już w podróży poślubnej Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Łódź!! 31.08.05, 15:25 A gdzie w Łodzi można wypożyczyć fajne suknie?Pomóżcie!! Też nie chciałabym wydawać tyle kasy!! Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Łódź!! 31.08.05, 18:32 Może spróbuj kupić z drugiej ręki? Na allegro znalazłam tylko jedną, ale można dać ogłoszenia "kupię". Zakup z drugiej ręki może cię w przypadku niektórych sukien tyle samo kosztować, co wypożyczenie. www.allegro.pl/show_item.php?item=62406286 Odpowiedz Link Zgłoś
anonim25 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 01.09.05, 08:29 witam, proponuje jechac do Piaseczna Salon Sukien Slubnych przy głownej ulicy (nie pamietam jakiej), obsluga super, poprawki krawieckie na miejscu; ja co prawda bralam slub 7 lat temu, ale zmienialam suknie przy kazdej przymiarce, bo byly takie cudne; po duzych negocjacjach wybralam suknie (nowka!!!!byla dostawa) z dlugin trenem, recznym haftem itd, a co najlepsze po 24.00 mialam 2 suknie tez biala, skromniejsza, ale w 1 cenie wypozyczenia; w poniedzialek oddalam obydwie; przy kupnie sukni trzeba pamietac, zeby przymiarki robic we wlasciwych butach; a tak w ogole to trzeba uzbroic sie w cierlpiwosc i pamietaj to Ty jestes Klientka, a nie panie obslugujace(bo bywa roznie), powodzenia; Odpowiedz Link Zgłoś
centrumslubne Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 02.09.05, 16:45 "www.slubne-katrin.pl" Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7601 Re: Wypożyczalnie sukien ślubnych!!! 03.09.05, 09:14 Dzisiaj mam slub, wypozyczam sukienke z Mlodej Pary/Cymbeline na Swietokrzyskiej, sukienke juz odebralam, poprawki zostaly zrobione pierwszy raz - dokladnie dla mnie, nie byla wczesniej wypozyczana. Polecam, nie mialam z nimi (obsluga) problemow. Odpowiedz Link Zgłoś