milosz2005 11.09.05, 11:59 Czy mozlwe jest udzielenie sakramentu poza kosciolem? Zakladamy, ze mamy chetnego ksiedza - pytanie tylko czy jest to mozliwe??? Slyszeliscie o takich przypadkach? bede wdzieczny! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota77 Re: slub poza kosciolem 11.09.05, 12:18 A ten z założenia chętny ksiąz tego nie może powiedzieć? Mnie sie wydaje, że w kościele katolickim ślub poza kościołem nie jest mozliwy, musi sie odbyć w poświęconym budynku. jedyne, co słyszalam, to slub przy ołtarzu w ogrodzie, ale nic bliższego o tym nie wiem. O ile sie nie myle, żadna łączka, park i inne takie w gre nie wchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_i Re: slub poza kosciolem 11.09.05, 12:50 My braliśmy ślub przy polowym ołtarzu w kaplicy na Głodówce. Jak rozmawialismy wcześniej z księdzem na temat tej możliwości, to powiedział, że jak chcemy, to i na Giewoncie nam może ślubu udzielić- krzyż stoi Wydaje mi się, że byle był tam jakiś polowy ołtarz, to da się zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś