pani_inzynier 21.09.05, 21:05 Podzielcie sie z waszymi doświadczeniami w kupowaniu wódki na wesele 1. Ile liczyliście na osobe? 2. Jaką kupowaliscie? 3. Gdzie kupowaliście? Hipermarket, hurtownia, Makro itp? Bardzo prosze o wskazówki. Sama nie piję, prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdazeb Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 22.09.05, 07:45 policzyliśmy butelkę na osobę no prawie bo na 60 osób mieliśmy 48 butelek wódki i 20 wina. zostało z tego zostało nam po weselu prawie 30 wódki i kilka win. kupiliśmy sobieskiego w selgrosie. ja też nie piję ale wódka gościom smakowała i poonoć dobrze się piła. pozdrawiam i życze powodzenia w zakupach Odpowiedz Link Zgłoś
mija4walles Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 22.09.05, 16:47 widzisz sama dobrze orientujesz sie jak u ciebie ludzie wodke pija ale trzeba liczyc 0,5 l na osobe w razie co nie zmarnuje sie moga byc przeciez poprawiny selgros to dobre miejsce tam wyborowa kosztuje 17 cos a w hurcie to taniej niz w hurtowni pozrdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 22.09.05, 08:03 policzyliśmy 0,7 na parę. na 60 osób kupiliśmy 45 butelek wódki i 36 win. wódka to sobieski kupiony w Makro. zostało nam 6 pełnych butelek i ok 10 nadpitych win zostało koło 10. Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 22.09.05, 08:59 My na 60 osób mieliśmy 45 butelek i zostało bardzo dużo. Wódka prawie w ogóle nie szła, większym zainteresowaniem cieszyło się wino i piwo. Wszystkie alkohole kupowaliśmy w małej hurtowni pod Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 22.09.05, 09:29 Słyszałam, że dobrze jest wziąść z hurtowni wódkę w komis. Tylko nie wszędzie jest taka możliwość. Słyszałam, że Bols'a też chwalą... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 22.09.05, 13:13 1. 0,5l na osobę 2. Absolwent 3. Makro Odpowiedz Link Zgłoś
jaga112 Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 22.09.05, 13:39 na 70 osób 35 butelek Sobieskiego 0,7 l, 30 win (Imygikos i Carlo Rossi) - zostało 14 butelek wódki i 1 wino! Widać nie ma reguły, choć to prawda co napisała Dafni ze ludzie raczej wybierają lżejsze trunki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga112 Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 22.09.05, 13:40 Aha, na zakupy polecam makro - ciągle sa promocje wybranych wodek wiec jak bedziesz odpowiednio wczesniej sie rozgladała napewno trafisz na promocje sobieskiego, ktorego polecam, lub innej wodeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kinderek Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 22.09.05, 16:03 1. 0,7 l na osobę ( została ponad połowa, ludzie woleli wino) 2. Sobieski 3 . Auchan Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: To Sobieski to taka dobra wódzia? :-) 23.09.05, 12:20 Myślałam o Absolwencie, ale widzę, że jednak Sobieski górą. Wogóle się na tym nie znam, więc dobrze poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
karol_ka66 Re: To Sobieski to taka dobra wódzia? :-) 23.09.05, 13:00 nie znam sie na cenach wódki, ale pijam ja czasem na weseleach i ani absolwent (chyba, ze miało być absolut) ani sobieski to nie jest dobra wódka, moze lepiej bols? tak mi sie wydaję... Odpowiedz Link Zgłoś
aagniieeszkaa Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 23.09.05, 13:02 My kupiliśmy Pałacową w Auchan. Był to strzał w 10. Wszystkim smakowało, choć przedweselem słyszeliśmy wiele krytyki tego wyboru. Kupilismy pół na osobe, do tego pare butelek na konkursy i tzw rozdawnictwo (dla zespołu, rodzice do pracy...). Robiliśmy też poprawiny, gdzie dużo poszło i jeszcze stoi kilkanaście butelek, ale niedlugo odbieramy mieszkanie i na parapetówe bedzie jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
asinia Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 23.09.05, 13:26 a ile mniej wiecej potrzeba na 200 osob?? Odpowiedz Link Zgłoś
khargha Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 23.09.05, 16:40 Wódka - 0,5 litra na osobe, Sobieski Wino- około 40 butelek na 100 osób (na 100% zostanie, ale moze to i dobrze, bo ja uwielbiam wino), Imiglikos i Carlo Rossi Inne alkohole - Martini Bianco, Whisky i inne dobre trunki - bedą stały przy barze razem ze szklaneczkami, kieliszkami i lodem, cytryną itd - dla tych co lubia mało a lepiej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
new_woman Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 23.09.05, 18:41 My liczylismy 0,5l na osobę. Było 65 osób, zostało ok. 10 butelek. Niektórym dawalismy równiez butelkę jak wychodzili do domu. Kupilismy "Polską wódkę". Ładna butelka, a poza tym podobnież całkiem nieźle smakuje (nie wiem nie jestem znawcą tego tematu. Kupowalismy ją w Geanie. Cena: niecałe 18zł za butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
patysia81 Wódka "Młoda Para"?? 24.09.05, 13:04 Czy ktoś z was pił, zamawiał, wie jak smakuje i ile kosztuje wódka firmy Martinez, która jest w specjalnych butelkach weselnych??? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_inzynier Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 24.09.05, 15:10 A ile wcześniej kupowaliście alkohol? Odpowiedz Link Zgłoś
narta_80 Re: Wódka - podzielcie się doswiadczeniami 25.09.05, 13:12 wczoraj minelo 3 tygodnie... Eh, ale ten czas leci 1. 0,75 litra 2. Luksusowa 3. Hurtownia napojow i alkoholi w Legionowie. tam kupilismy tez wino, ktore wczoraj wykonczylismy ) Odpowiedz Link Zgłoś