Dodaj do ulubionych

Obrączki... Jakie wybrać??

22.11.05, 21:53
Mam pytanie dotyczące obrączek. Jak myślicie jakie obrączki wybrać. Zwykłe
czy dwukolorowe, z dodatkami z białego złota. Znacie jakieś ciekawe modele??
Jaką szerokość wybrać?? - Czy 5mm to nie za dużo? Wydaje mi sie ze mogą być
niewygodne tak na codzień. Co myślicie o tych obrączkach z linku poniżej??

obraczki.swiatzlota.pl/index.php?d1=135&d2=140&d3=-1&d4=0&id=221&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=YMXPSJkw&k=0&dd=5&pp=1
Obserwuj wątek
    • myszka217 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 22.11.05, 22:00
      obraczki z linku bardzo ładne.prezentują się na plauszkach sie bardzo
      fajnie,mysle że grubość zalezy od tego co kto lubi.dla mnie 5 mm to za dużo
      wolalabym 3-4mm.problemem moze byc przemijająca moda ale przecież nikt nie
      będzie kupował obrączek patrząc na to.pozdrawiam
      • sylka23 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 22.11.05, 22:41
        Ja mysle, ze przede wszystkim obraczki powinny byc wygodne w noszeniu i my
        kierowalismy sie tym przy ich kupnie.

Nasze obraczki wygladaja tak :
        www.obraczki.com.pl/pl/nielog/obraczka.php?id=5&menu=0&strona=29&str=3
    • kinga_23 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 23.11.05, 08:29
      Ładne te obrączki które wybraliście,nam się nie podobają takie z tymi różnymi wzorkmi itp.bo u faceta to trochę śmiesznie wygląda,wybraliśmy klasyczne podobne bardzo do tychwww.obraczki.com.pl/_d/35_d.gif
      • twitti Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 23.11.05, 08:44
        Nam sie takie podobaja, tylko z bialego zlotawink klasyczne a zarazem
        nowoczesnetongue_out pozdrawiam
      • marlenkamc Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 23.11.05, 11:13
        Witam
        Obrączka powinna być wygodna jeśli szeroka powinna być od palca wypukła można
        zapytać jubilera mało kto o tym wie i słyszał ale takie obrączki noszą się
        rewelacyjnie. Nie polecam piaskowanego złota ściara się i wygląda tragicznie o
        to też można zapytać jubilera i każdy pto potwierdzi. Przy wybieraniu powinno
        się sugerować przede wszystkim tym jak ta obrączka będzie wyglądała za jakiś
        czas.
    • irlaaa Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 23.11.05, 09:00
      Musisz przymierzyć na swojej dłoni. Obrączki łączone mają ta wadę, że jakby
      zmieniła się grubośc palca jest problem ze zmiana rozmiaru.
      My wybraliśmy klasyczne, zaokrąglone, 5 mm i z białego złota. Początkowo
      chcieliśmy 3 mm, ale 5 ładniej się prezentowały.

Nasze są podobne do tych:
      www.obraczki.com.pl/pl/nielog/obraczka.php?id=31&menu=1&str=0&strona=0&Waga=&Rodzaj=3&Rodzaj_more=&Popularnosc=3
    • gracuuja Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 23.11.05, 09:22
      ja mam 7mm i są zupełnie Ok. też na codzień.. smile)

moja obrączka jest bardzo gruba, bo ma wtopione brylanciki. M jest cieńsza.
      To fakt rzucają się w oczy, ale nam to nie przeszkadza... smile

wszystko zależy od tego co kto lubi i do czego jest przyzwyczajony... smile

a obraczki z linka są b. subtelne, eleganckie, podobają mi się smile
    • jannik Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 23.11.05, 09:48
      sliczne obraczki. klasyka. tez chce wybrac cos w tym stylu. janka.
    • marmar1906 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 23.11.05, 13:19
      Jesli chodzi o wygode, to po przymierzeniu wybralismy klasyczne, zaokraglone
      obraczki, gdyz wlasnie takie "plaskie" okazaly sie dla nas niewygodne. Co do
      grubosci, rowniez proponuje zdecydowac po przymierzeniu, my mamy 4 mm, 5 mm nie
      najlepiej prezentowaly sie na mnie, mimo ze dla meza bylyby korzystniejsze.
      Jesli lubisz laczenie bialego zlota z zoltym, to model wybralas bardzo ladny.
      • dr_kaczusia Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 23.11.05, 20:15
        ostatnio u jubilera pani mi powiedziala, ze wlasnie do tych zaokraglonych
        latwiej jest sie (szczegolnie panom) przyzwyczaic... zawsze mi sie wydawalo, ze
        wypukle to niewygodne, ale widac jest inaczej... w plaskich podobno przeszkadza
        krawedz... z plaskich mam pierscionek a la obraczka i szczerze powiem, ze latem
        palec sie pod nia koszmarnie poci, a ma szerokosc ok 5mm... no i jest problem bo
        wg mnie na palcu to mimo wszystko ladnie wyglada...

natomiast co do zmiany rozmiaru obraczki "laczonej" to chyba wszystko zalezy od
        moedlu... ja ostatnio ogladalam zaokraglona z zoltego zlota i cieniutka niteczka
        bialego w srodku... pani powiedziala, ze ze zmniejszeniem nie ma zadnego problemu...

przyznala tez, ze matowe sie wycieraaaaaa buuuu... wiem, widzialam u kolezanki,
        ze nic z tego nie zostaje... szkoda, bo w niektorych modelach wyglada to cudnie...
        • sylka23 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 23.11.05, 22:06
          No wiesz, przyzwyczaic do obraczki to sie bedziesz mogla dopiero po slubie
          podczas jej noszenia, w sklepie nie jest w stanie ocenic czy bedzie pasowala
          jak ulal i bedzie wygodna w noszeniu a juz nie mowie o wycieraniu sie jej.

Ja nosze wlasnie plaska obraczke, 5 mm
          obraczki.swiatzlota.pl/index.php?d1=135&d2=140&d3=-1&d4=0&id=215&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=UBGYoLPY&k=0&dd=5&pp=1

i zapewniam, ze nic mi sie nie dzieje,jest ona ze mna o kazdej porze dniawinkA
          przy tym nie narzekam na jakis dyskomfort w noszeniu jej.
          • dr_kaczusia Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 25.11.05, 22:59
            > No wiesz, przyzwyczaic do obraczki to sie bedziesz mogla dopiero po slubie
            > podczas jej noszenia, w sklepie nie jest w stanie ocenic czy bedzie pasowala
            > jak ulal i bedzie wygodna

a czy ja cos takiego powiedzialam ???
            Zacytowalam tylko slowa sprzedawczyni u jubilera, ze "podobno panom jest sie
            trudniej przyzwyczaic do plaskich obraczek"... Ja osobiscie non stop nosze
            jakies pierscionki: duze, male, szerokie czy waskie i nie sadze, zebym miala z
            obraczka jakikolwiek problem...
            • sylka23 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 26.11.05, 00:23
              No dobrze, a ja odpowiedzialam na twojego posta, czy cos zlego zrobilam?

• hanka2501 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 25.11.05, 21:49
      Bardzo ładne te które wybrałaś. Mamy też z łączonego białego i zółtego złota o
      szer. 5mm. Choć na początku byłam stanowczo przeciwna właśnie ze względu na
      późniejsze zwiększenia lub zmniejszenia, to jednak kiedy je ujrzałam
      powiedziałam, że te i tylko te. Mężowi podobały się również. Niektórym model
      ten wydaje się wymyślny, ja jednak uważam, że na palcu wyglądają subtelnie.

A to masz model: www.goldcommerce.pl/obr-234.html
      • cezar8 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 26.11.05, 00:36
        a ja nie polecam z diamentami, sama bede miala taka i dopiero teraz
        uswiadomilam sobie, ze codzienne uzywanie jej moze sie zle zakonczyc! Dodam, ze
        bede musial w niej gotowac, myc, sprzatac, plywac, jezdzic na rowerze itp.
        Namawiam PM na kupno drugiej, zwyklej, cienkiej. On wybral inny model wiec i
        tak juz za pozno na takie same!! Szybki zakup i problemy, dlatego polecam
        zastanowic sie 5 razy!!
    • niunii Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 09.12.05, 17:32
      Wszystko kwestia gustu,My mamy takie:

img283.imageshack.us/my.php?image=72copy36xk.jpg
      Szerokie 8-9mm waga 14g nie ma problemu w codziennych obowiazkach jesli chodzi
      o szerokosc!Poza tym lubimy miec cos,czego nie nosi pol Polski! smile
      Jedyny minus to brak grawera! Nie da sie na nich niestety zrobic!
      Robia naprawde wrazenie na kazdym kto je oglada! smile

Pozdrawiam!

• somebody23 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 09.12.05, 17:41
      My mamy klasyczne obrączki. Mój nażyczony na 5mm a ja mam cieńsze (mam małe dłonie i nie pasowałaby mi gruba obrączka). Oto nasz model
      www.obraczki.com.pl/pl/nielog/obraczka.php?strona=1&Waga=&Rodzaj=&Rodzaj_more=&Popularnosc=&str=0&szybkie=&menu=0&cenowa=
      • edycia274 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 11.12.05, 01:01
        ja wybralam z tytanu na allegro cudne
    • kasia_na_102 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 11.12.05, 17:13
      My wybraliśmy właśnie takie smile łączone złoto żółte z białym nie-rodowanym,
      zmatowionym. Szerokość 4mm. Mamy dożywotnią gwarancję na mat. Rozmiaru zmieniać
      nie można, ale jak zgrubiejemy, to kupimy nowe wink Np. na rocznicę ślubu.
      Doszlismy do wniosku, że zkoro mamy nosić je na codzień, to obojgu nam muszą
      się podobać. Zapłaciliśmy jak za tradycyjne, bo mielismy zniżkę 40%. Jutro
      odbieramy smile
      Pozdrawiam
      Kasia
      • kbmt Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 11.12.05, 21:18
        Kasiu, mogłabyś przybliżyc istotę "dożywotniej gwarancji na mat". Czy to
        oznacza że obrączki nie będą się ścierac, czy że trzeba je zanosic co jakiś
        czas do zmatowienia??? a w jakim sklepie czy siecie sklepów kupowaliście? Będę
        bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Nam zależy na matowych, ale boimy się że z czasem staną się błyszczące....
    • sloneczko151 Re: Obrączki... Jakie wybrać?? 26.12.05, 18:35
      najlepiej okrągłe smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka