ellena29 14.12.05, 21:47 jaki utwór wybieracie na pierwszy taniec? nieststy mój "przyszły" nie jest mistrzem parkietu, staram się go czego nauczyć, ale nadal nie mam pomysłu czego? please help Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalloway Re: Pierwszy taniec 14.12.05, 23:29 Na pewno walc i na pewno Straussa, ale jeszcze nie wiemy który. I nie z płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_l25 Re: Pierwszy taniec 15.12.05, 09:44 My jeszcze do wczoraj mieliśmy dylemat: albo walc angielski do "Fascination" - Nat King Cole, albo walc wiedeński do "Nocy i dni". Wczoraj uznaliśmy, że do ćwiczenia wiedeńskiego trzeba naprawdę dużo miejsca i nawet jakbyśmy wszystkie meble wyrzucili z naszego małego mieszkanka to i tak by nam nie starczyło. Więc ostatecznie się zdecydowaliśmy na angielski. Co do puszczania utworu z płyty to jestem akurat za. Nawet 5-osobowy zespół, wszystko jedno jakie by mieli zaplecze instrumentalne, nie jest w stanie zagrać tego utworu a już na pewno podrobić tego głosu. Straussa też żaden zespół nie zagra dobrze. Moim zdaniem będzie to tylko kiepska podróbka i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
dalloway Re: Pierwszy taniec 15.12.05, 09:55 Mi to zagra kwartet z filahrmonii kameralnej. Dobry kwartet smyczkowy porządnie zagra walca do tańca i w dodtaku będzie to bardzo zgodne z przedwojenną polską balową tradycją. Nigdy w zyciu nie wpadłabym na pomysł, żeby weselny zespół miał grać Starussa. To by była profanacja. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_l25 Re: Pierwszy taniec 15.12.05, 10:00 A to co innego. W takim wypadku rzeczywiście lepiej na żywo. Ale tym młodym parom, którym zespoły (w składzie syntezator, gitarka, perkusja i pani śpiewająca), zapewniają, że są w stanie pieknie zagrać "Nad pieknym, modrym Dunajem" zdecydowanie radzę się zastanowić i puścić z płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12345678 Re: Pierwszy taniec 22.12.05, 02:55 albo weź DJa - zagra dokładnie to do czego się uczyliście... Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller9 Re: Pierwszy taniec 27.12.05, 15:51 ja tez nie mam pomyslu na pierwszy taniec, moze walc z "nocy i dni"? Odpowiedz Link Zgłoś