Dodaj do ulubionych

Ile płacicie za zdjęcia?

04.01.06, 15:49
Ile płacicie za zdjęcia? Chodzi o same zdjęcia bez filmowania.
Obserwuj wątek
    • kati_t Re: Ile płacicie za zdjęcia? 04.01.06, 16:09
      my płacimy 2050 zł
      zdjecia z przygotowań, ceremoni i pleneru smile
      ilośc zdjęć w albumie 60 szt.
      i cały materiał roboczy ponad 500 zdjęć

pozdrawiamsmile
      • agniecha606 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 09:54
        za 18 ujęć w studio zapłaciłam 540 zł a wtym każde ujęcie miało po 3 zdjęcia
        takie same. A za zdjęcia w plenerze zapłaciłam 600 zł (1 szt. = 3 zł). Łącznie
        wszystkie zjęcia kosztowały mnie 1140 zł ale jeszcze dużo zdjęć pozostało do
        wywołania
    • karolinka78 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 04.01.06, 17:50
      ja placilam ok. 1200 za podstawową usluge , ale zamowilam jeszcze dodatkowe
      powiekszenia, dodatkowy jeden album slubny i albumy dla rodzicow. Calosc wyszla
      chyba mneij niż 2 tys.
      • mxgrocho Re: Ile płacicie za zdjęcia? 04.01.06, 17:54
        mysmy dostali album, mnostwo ujec,trzy komplety zdjec dla rodzicow itp oraz
        prezentacje na dvd i to kosztowalo nas 1200 zl i to bylo w lublinie bo chyba
        ceny troche zaleza od miasta
    • kwiatek02 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 04.01.06, 18:14
      1.800 zł za 70 zdjęć i płytki razem 500 zdjęć ale nie wszystkie do użytku - bez
      albumów
    • pikus26 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 04.01.06, 23:19
      1200 zl. 100 zdjec w 3 albumach,slub+wesele+przygotowania+plener+zdjecia w
      studio(zaznaczam ze nie takie studio gdzie fotograf rozwija fototapety)+plener
      w poprawiny..Wszystkich zdjec 800,jestem naprawde zadowolona,zdjecia sa super
    • kate_ekspertyzy Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 10:16
      > Ile płacicie za zdjęcia? Chodzi o same zdjęcia bez filmowania.
      200 odbitek 15x21 z dwóch dni (plener innego dnia) - 1500zł.
      Wszystkich na płytach było ponad 850 zdjęć.
      I nie patrz tylko na ilość, ważne co jest na zdjeciach wink
    • bonasforza Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 10:18
      My zaplacilismy 1000 zł za 100 zdjec na plycie, presentacje we flashu i 15 odbitek
    • edzia114 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 10:25
      Ja płacę 1500zł. Dostaję album(ok. 50 zdjęć) i wszystko na płytce (ok 800
      zdjęć). Fotograf jest przez cały dzień.
    • irlaaa Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 10:53
      1000 zł za 150 zdjęć – format 15x21 + 4 zdjęcia format 20x30, do tego cały
      dzień fotograf jest nasz, dojazd z innego miasta gratis. Zdjęcia od
      błogosławieństwa do wyjścia ostatniego gościa. Plus cały zrobiony materiał w
      tym dniu na płytach.
      • kati_t Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 12:07
        to wygląda na to że przełacimy wink
        ale nam się bardzo podobają zdjęcia z wybranego przez nas studia foto, nie
        bedziemy mieli filmu więc chcemy mieć piekne zdjęcia, póki co nie załuje
        jeszcze tej kwoty, okaże się jak zobacze zdjęcia smile

pozdrowionka
        • agnrek Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 12:09
          Ja za plener, studio i reportaż 2000 pln u Darka Stawskiego w Warszawie.
    • wawka1980 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 12:52
      Ja tez sie zdecydowałam na ten sam pakiet u Darka Stawskiego.Robi przepiekne
      zdjecia. Dokładnie o takich marzyłam.
      • dziubasek80 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 14:19
        a nota bene fotki Pana Darka Stawskiego wydaja mi sie mocno przereklamowane. Ja
        w nich nie widze tej naturalnosci o jakiej on pisze, sa poprawne technicznie i
        tyle (to tez nie tak malo biorac pod uage wyczyny niektorych slubnych
        fotografow). Jest b. duzo tanszych (badz porownywalnych cenowo) i lepszych
        fotografow moim skromnym zdaniem. Ja takiego wlasnie wybralam ale nie bede
        robic reklamy zeby mnie nikt nie posadzil o atak na Pana Darka ze strony
        konkurencji,hehsmile. Pozdrowienia!
    • dziubasek80 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 13:57
      Tak naprawde ankieta jest bez sensu. BO prawda jest taka ze niewazne kto ile
      placi a kto co dostaje. Wole zaplacic 2000 zl za 50 pieknych zdjec niz 1000 zl
      za 500 slabych. Wiec nie radze podniecac sie liczbami zdjec, prezentacjami i
      niskimi cenami. B. rzadko sie zdarza zeby za niska cena szla dobra jakosc w
      przypadki slubnej fotografii, tu jednak istnieje zasada ze trzeba zaplacic
      wiecej zeby miec naprawde piekne zdjecia, a te wszystkie liczby, albumy, ceny
      to nic nie mowi. To zdjecia mowia, a te trzeba zobaczyc i samemu zdecydowac co
      chce sie miec.
      Pozdrowienia
      Aneta.
      • histe Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 15:06
        Zdjęcia trzeba zobaczyć, a potem wybierać ( tak zreszta jak i wszystko)i radze
        się nie podniecać ceną bo to ze ktoś płaci 2tys i wiecej nie znaczy ze bedzie
        miał adekwatne do ceny zdjęcia
      • pikus26 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 16:51
        Nikt sie tutaj nie podnieca,pytanie bylo ile placimy za zdjecia i odpowiadamy
        na pytanie, ja zaplacilam nie najmniej i nie najwiecej ale jestem naprawde
        zadowolona
    • bonasforza Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 14:30
      Polecam fotografa : www.slowohonoru.com
      • magdalenax Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 14:49
        Bardzo mi sie podobaja te fotki smile
    • dior-ka Re: Ile płacicie za zdjęcia? 06.01.06, 11:45
      I tu niebiosom dziekuje, ze sama mam taki zawod, no i oczywiscie znajomosci w
      tej branzy... Kasa zostanie w kieszeni smile))
      Abstrahujac od cen najsmiejszniejsze jest to, ze niektorzy szukaja fotografow z
      nazwiskiem... a czasem tuz za rogiem jest ktos kto ma nie mniejsze umiejetnosci
      i wieksza wyobraznie. Pozdrawiam i owocnych poszukiwan wszystkim zycze.
    • hermenegilda że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 13:34
      ja miałam foto + kamera,
      razem zapłaciłam 1800,00

600 PLN
      foto z pleneru, kościoła i zabawy - zrobione ponad 800 zdjęć, wybór 105 zdjęć, z
      tego 10% większy format, wywołanie + płyta z tymi 105 zdjęciami,

1200 PLN
      kamera plener, dom, kosciół i zabawa - przepięknie obrobione, najnowszą
      techniką, do tego 1 płyta dla nas, + 2 kopie DVD + 1 kopia VHS!!! dodatkowa
      kopia DVD 50 PLN.

opamiętajcie się!!!
      • melanie_p Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:01
        A teraz to ja bym chcila objrzec sobie galeryjke zdejc kazdej z was, i wtedy ta
        dyskusja o cenach milaby JAKIKOLWIEK sens.
        Bo przyznam szczerze fotografa, ktory bierze 600 zl za calodniowy reportaz to
        balbym sie wpuscic na wesele, o kosciele nie wspominajac. Choc moze sie mysle,
        moze to jakis artysta - altrusita ktory robi przepiekne foty za poldarmo.

Dziewczyny, pokazcie zdjecia!smile
      • sostobasco Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:02
        juz widze te 800 zdjec za 600 zl. Pamietaj ze nie wazna jest ilosc tylko
        jakosc. Jak ci fotograf napstykal 800 w jeden dzien to juz widze jak sie
        przykladal do szukania miejsca, swiatla, pomiarow, doswietlania, ustawiania itd
        itp. Chcialbym zobaczyc te zdjeciawink. Jak ktos robi 800 zdjec na 1 slubie to z
        reguly uda mu sie z nich pewnie kilka - przypadkowo.
        Pozdrawiam
        Tobasco.
        • hermenegilda Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:16
          a ja mam przepiękne zdjęcia , przepięknie obrobione, przepiękne ujęcia zrobione
          a tak poza tym to coś mi się wydaje, ze na forum buszuje za duzo fotografów i
          winduja ceny!!!
          jeżeli ktoś życzyłby sobie obejrzeć foto, lub skrót z wesela niech da znać na
          mail'a gazety!!!!!

gdyby nie to że prywatnymi aparatami cyfrowymi mamm zrobione ponad 500 zdjęć, i
          to dobrych zdjęć, juz po selekcji, to kupiłabym u fotografa jeszcze 100 zdjęć!!!

ps. zaznaczę ze jestem z poznania
          • melanie_p Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:22
            > gdyby nie to że prywatnymi aparatami cyfrowymi mamm zrobione ponad 500 zdjęć,
            i
            > to dobrych zdjęć, juz po selekcji, to kupiłabym u fotografa jeszcze 100
            zdjęć!!

No to wszystko jasnesmile
            Kiedy ja odbieralam zdjecia od swojej fotografki (niewazne ile zaplacilam, choc
            sekretu z tego nigdy nie robie, ale przy takiej uroczytsoci jak slub cena za
            zdjecia jest drugorzedna i jesli naprawde musilabym to zaplacilabym dwa razy
            wiecej nawet), no wiec ie wazne ile zaplacilam, ale po odebraniu zdjec od
            fotografki, ja - fotograficzny laik, ktorego zainteresowanie fotografia
            ogranicza sie do ogladania albumow i zdjec na necie, zrozumielam za co place i
            jak KOLOSALANA jest roznica miedzy zdjeciami od mojego fotografki a zdjeciami
            gosci, i dlaczego ta roznica tyle kosztujesmile
            • hermenegilda Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:27
              u mnie nie wszyscy goscie robili zdjęcia, tylko aż trzech i to porządnymi
              aparatami i do tego z wystarczająca wiedzą na ten temat, zeby zdjęcia wygladały
              naprawdę super.

a co do ceny!!! - cena nie gwarantuje mi dobrych ujęć,czy dobrej jakosci
              wywołania,

to taki snobizm sądzić, ze skoro zapłaciłam górę forsy za 50 lub 60 fotek to
              znaczy się ze mam naj i haj super zdjęcia!!!!!

• melanie_p Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:31
                Wybalam swoja pania fotograf bo zdjecia mi sie sposbaly. Bardzo. Cena mnie
                uziemnila i musze przynac, ze mialam rozterki, czy nie wyrzucam kasy w bloto,
                skoro moglam miec zdjecia taniej.
                Ale dopiero przy odbieaniu zdjec zrozumialam, za co place i ze to jest w 100%
                warte ceny i ze zrobilam dobrze. Jesli to jest snobizm to jestem snobka.

Aha i na moim weseleu tez byli goscie z wypasionymi aparatami nie tylko
                cyfrowymi malpkami, a najlepszy przyjaciel mojego meza fotografuje od 15 lat.
                I nadal podtrzymuje to co napisalam w ostatnim poscie.
                • hermenegilda Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:45
                  to jak juz twierdzisz, ze nie ukrywasz ile zapłaciłas, to podaj prosze ile
                  zapłaciłaś i za ile zdjęć i z ilu wybierałaś!!!

bez urazy, ale w Poznaniu jest fotograf na ulicy Św. Marcin, nie bedę tutaj
                  wymieniać nazwy, ale bierze taką górę forsy za tak nie wiele, ze sie słabo
                  robi!!!! a zarabia tylko i wyłacznie na opini!!!
                  a jest wielu o wiele lepszych i są tańsi!!

być moze twoje fotki są super i warte tych pieniedzy, które zapłaciłaś.

snobizm nie odnosił się do Ciebie bezposrednio, tylko do tych wszystkich osób,
                  które twierdza, ze im więcej coś kosztuje tym lepiej jest wykonane lub najlepsze!!!
                  • melanie_p Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 15:01
                    Wiesz, przemyslam sprawe i dochodze do wniosku ze bez sensu ta licytacja kto
                    ile zaplacil, czyje zdjecia lepsze. Najwazniejsze jest to, ze Ty jestes
                    zadowolona ze swoich zdjec, ja ze swoich. I to jest pieknesmile

Pozdrawiam
                    mel
          • sostobasco Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:25
            Ja w takim razie prosze o te zdjecia na maila.
            sostobasco@gazeta.pl, chetnie obejrze. dzieki!
            • nadobrypoczatek Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 17:14
              a ja tez poprosze, co ze bedę żałowac wink
              na gazetowego smile
              • konewka_dorotki super fotograf - Wrocław 06.01.06, 20:52
                ja znam fajnego fotograa z wrocławia - jakby ktoś był zainteresowany to podaje
                jego maila: alot@o2.pl
    • ewcia1980 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 06.01.06, 21:15
      normalnie powaliły mnie ceny które podajecie.
      ja za kamere i zdjecie płace 1000zł. cena była mocna negocjowana bo mój
      narzeczony uparł sie, że nie zapłacimy za ta usługe wiecej niz własnie ta kwota.
      w tej cenie mam: 1 kasete VHS, 2 komplety płyt DVD, 20 zdjęć formatu A5 i
      płytke z tymi zdjeciami.
      zdjecia beda robione tylko w plenerze a nie cały reportaż z dnia slubu, bo dla
      mnie głupota jest robienie 800 zdjec i wywoływanie połowy z nich. pózniej tylko
      leża na półce i niszczeja.
      a poza tym teksty, ze im wiecej zapłacimy za zdjecia tym napewno beda
      ładniejsze to jakis absurd. nie zawsze to co drozsze musi byc lepsze.
      pozdrawiam
      • wegierka111 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 06.01.06, 21:23
        masz racje, ze nie zawsze tak jest. ale bardzo czesto jest tak, ze to co tansze
        jest gorsze. przekonalam sie o tym wiele razy
    • wawka1980 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 07.01.06, 11:16
      To ile kto płaci za zdjęcia to jego sprawa i dyskusja czy warto czy nie warto -
      jest zupełnie bez sensu.To tak jakby rozprawiac nad tym czy 6 tysiecy za suknie
      to duzo czy mało... Kazdy ma jakis budżet,z którym sie liczy i wybiera to co mu
      sie podoba. Status finansowy każdej z nas jest inny i tak jak jedna panna młoda
      bedzie chciała zrobic wesele w Hotelu Bristol w Warszawie ,inna zrobi w
      stołówce szkolnej bo ją tylko na to bedzie stać.
    • leeloo26 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 07.01.06, 11:41
      My zapłaciliśmy 10zl/zdjęcie.

Dostaliśmy dwa- wybrane przez nas- albumy (wliczone w cene) z pięknie
      powklejanymi zdjęciami.

Dodatkowo płyta z wszystkimi zdjęciami w najwyższej jakości.

Fotograf był cały dzień, jest rewelacyjny. Co dla nas ważne- był zupelnie nie
      uciążliwy dla gości. A zdjecia- super!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka