triliam 04.01.06, 15:49 Ile płacicie za zdjęcia? Chodzi o same zdjęcia bez filmowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kati_t Re: Ile płacicie za zdjęcia? 04.01.06, 16:09 my płacimy 2050 zł zdjecia z przygotowań, ceremoni i pleneru ilośc zdjęć w albumie 60 szt. i cały materiał roboczy ponad 500 zdjęć pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha606 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 09:54 za 18 ujęć w studio zapłaciłam 540 zł a wtym każde ujęcie miało po 3 zdjęcia takie same. A za zdjęcia w plenerze zapłaciłam 600 zł (1 szt. = 3 zł). Łącznie wszystkie zjęcia kosztowały mnie 1140 zł ale jeszcze dużo zdjęć pozostało do wywołania Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka78 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 04.01.06, 17:50 ja placilam ok. 1200 za podstawową usluge , ale zamowilam jeszcze dodatkowe powiekszenia, dodatkowy jeden album slubny i albumy dla rodzicow. Calosc wyszla chyba mneij niż 2 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
mxgrocho Re: Ile płacicie za zdjęcia? 04.01.06, 17:54 mysmy dostali album, mnostwo ujec,trzy komplety zdjec dla rodzicow itp oraz prezentacje na dvd i to kosztowalo nas 1200 zl i to bylo w lublinie bo chyba ceny troche zaleza od miasta Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek02 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 04.01.06, 18:14 1.800 zł za 70 zdjęć i płytki razem 500 zdjęć ale nie wszystkie do użytku - bez albumów Odpowiedz Link Zgłoś
pikus26 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 04.01.06, 23:19 1200 zl. 100 zdjec w 3 albumach,slub+wesele+przygotowania+plener+zdjecia w studio(zaznaczam ze nie takie studio gdzie fotograf rozwija fototapety)+plener w poprawiny..Wszystkich zdjec 800,jestem naprawde zadowolona,zdjecia sa super Odpowiedz Link Zgłoś
kate_ekspertyzy Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 10:16 > Ile płacicie za zdjęcia? Chodzi o same zdjęcia bez filmowania. 200 odbitek 15x21 z dwóch dni (plener innego dnia) - 1500zł. Wszystkich na płytach było ponad 850 zdjęć. I nie patrz tylko na ilość, ważne co jest na zdjeciach Odpowiedz Link Zgłoś
bonasforza Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 10:18 My zaplacilismy 1000 zł za 100 zdjec na plycie, presentacje we flashu i 15 odbitek Odpowiedz Link Zgłoś
edzia114 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 10:25 Ja płacę 1500zł. Dostaję album(ok. 50 zdjęć) i wszystko na płytce (ok 800 zdjęć). Fotograf jest przez cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
irlaaa Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 10:53 1000 zł za 150 zdjęć – format 15x21 + 4 zdjęcia format 20x30, do tego cały dzień fotograf jest nasz, dojazd z innego miasta gratis. Zdjęcia od błogosławieństwa do wyjścia ostatniego gościa. Plus cały zrobiony materiał w tym dniu na płytach. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 12:07 to wygląda na to że przełacimy ale nam się bardzo podobają zdjęcia z wybranego przez nas studia foto, nie bedziemy mieli filmu więc chcemy mieć piekne zdjęcia, póki co nie załuje jeszcze tej kwoty, okaże się jak zobacze zdjęcia pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 12:09 Ja za plener, studio i reportaż 2000 pln u Darka Stawskiego w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
wawka1980 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 12:52 Ja tez sie zdecydowałam na ten sam pakiet u Darka Stawskiego.Robi przepiekne zdjecia. Dokładnie o takich marzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek80 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 14:19 a nota bene fotki Pana Darka Stawskiego wydaja mi sie mocno przereklamowane. Ja w nich nie widze tej naturalnosci o jakiej on pisze, sa poprawne technicznie i tyle (to tez nie tak malo biorac pod uage wyczyny niektorych slubnych fotografow). Jest b. duzo tanszych (badz porownywalnych cenowo) i lepszych fotografow moim skromnym zdaniem. Ja takiego wlasnie wybralam ale nie bede robic reklamy zeby mnie nikt nie posadzil o atak na Pana Darka ze strony konkurencji,heh. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek80 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 13:57 Tak naprawde ankieta jest bez sensu. BO prawda jest taka ze niewazne kto ile placi a kto co dostaje. Wole zaplacic 2000 zl za 50 pieknych zdjec niz 1000 zl za 500 slabych. Wiec nie radze podniecac sie liczbami zdjec, prezentacjami i niskimi cenami. B. rzadko sie zdarza zeby za niska cena szla dobra jakosc w przypadki slubnej fotografii, tu jednak istnieje zasada ze trzeba zaplacic wiecej zeby miec naprawde piekne zdjecia, a te wszystkie liczby, albumy, ceny to nic nie mowi. To zdjecia mowia, a te trzeba zobaczyc i samemu zdecydowac co chce sie miec. Pozdrowienia Aneta. Odpowiedz Link Zgłoś
histe Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 15:06 Zdjęcia trzeba zobaczyć, a potem wybierać ( tak zreszta jak i wszystko)i radze się nie podniecać ceną bo to ze ktoś płaci 2tys i wiecej nie znaczy ze bedzie miał adekwatne do ceny zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
pikus26 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 16:51 Nikt sie tutaj nie podnieca,pytanie bylo ile placimy za zdjecia i odpowiadamy na pytanie, ja zaplacilam nie najmniej i nie najwiecej ale jestem naprawde zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
bonasforza Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 14:30 Polecam fotografa : www.slowohonoru.com Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: Ile płacicie za zdjęcia? 05.01.06, 14:49 Bardzo mi sie podobaja te fotki Odpowiedz Link Zgłoś
dior-ka Re: Ile płacicie za zdjęcia? 06.01.06, 11:45 I tu niebiosom dziekuje, ze sama mam taki zawod, no i oczywiscie znajomosci w tej branzy... Kasa zostanie w kieszeni )) Abstrahujac od cen najsmiejszniejsze jest to, ze niektorzy szukaja fotografow z nazwiskiem... a czasem tuz za rogiem jest ktos kto ma nie mniejsze umiejetnosci i wieksza wyobraznie. Pozdrawiam i owocnych poszukiwan wszystkim zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 13:34 ja miałam foto + kamera, razem zapłaciłam 1800,00 600 PLN foto z pleneru, kościoła i zabawy - zrobione ponad 800 zdjęć, wybór 105 zdjęć, z tego 10% większy format, wywołanie + płyta z tymi 105 zdjęciami, 1200 PLN kamera plener, dom, kosciół i zabawa - przepięknie obrobione, najnowszą techniką, do tego 1 płyta dla nas, + 2 kopie DVD + 1 kopia VHS!!! dodatkowa kopia DVD 50 PLN. opamiętajcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melanie_p Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:01 A teraz to ja bym chcila objrzec sobie galeryjke zdejc kazdej z was, i wtedy ta dyskusja o cenach milaby JAKIKOLWIEK sens. Bo przyznam szczerze fotografa, ktory bierze 600 zl za calodniowy reportaz to balbym sie wpuscic na wesele, o kosciele nie wspominajac. Choc moze sie mysle, moze to jakis artysta - altrusita ktory robi przepiekne foty za poldarmo. Dziewczyny, pokazcie zdjecia! Odpowiedz Link Zgłoś
sostobasco Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:02 juz widze te 800 zdjec za 600 zl. Pamietaj ze nie wazna jest ilosc tylko jakosc. Jak ci fotograf napstykal 800 w jeden dzien to juz widze jak sie przykladal do szukania miejsca, swiatla, pomiarow, doswietlania, ustawiania itd itp. Chcialbym zobaczyc te zdjecia. Jak ktos robi 800 zdjec na 1 slubie to z reguly uda mu sie z nich pewnie kilka - przypadkowo. Pozdrawiam Tobasco. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:16 a ja mam przepiękne zdjęcia , przepięknie obrobione, przepiękne ujęcia zrobione a tak poza tym to coś mi się wydaje, ze na forum buszuje za duzo fotografów i winduja ceny!!! jeżeli ktoś życzyłby sobie obejrzeć foto, lub skrót z wesela niech da znać na mail'a gazety!!!!! gdyby nie to że prywatnymi aparatami cyfrowymi mamm zrobione ponad 500 zdjęć, i to dobrych zdjęć, juz po selekcji, to kupiłabym u fotografa jeszcze 100 zdjęć!!! ps. zaznaczę ze jestem z poznania Odpowiedz Link Zgłoś
melanie_p Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:22 > gdyby nie to że prywatnymi aparatami cyfrowymi mamm zrobione ponad 500 zdjęć, i > to dobrych zdjęć, juz po selekcji, to kupiłabym u fotografa jeszcze 100 zdjęć!! No to wszystko jasne Kiedy ja odbieralam zdjecia od swojej fotografki (niewazne ile zaplacilam, choc sekretu z tego nigdy nie robie, ale przy takiej uroczytsoci jak slub cena za zdjecia jest drugorzedna i jesli naprawde musilabym to zaplacilabym dwa razy wiecej nawet), no wiec ie wazne ile zaplacilam, ale po odebraniu zdjec od fotografki, ja - fotograficzny laik, ktorego zainteresowanie fotografia ogranicza sie do ogladania albumow i zdjec na necie, zrozumielam za co place i jak KOLOSALANA jest roznica miedzy zdjeciami od mojego fotografki a zdjeciami gosci, i dlaczego ta roznica tyle kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:27 u mnie nie wszyscy goscie robili zdjęcia, tylko aż trzech i to porządnymi aparatami i do tego z wystarczająca wiedzą na ten temat, zeby zdjęcia wygladały naprawdę super. a co do ceny!!! - cena nie gwarantuje mi dobrych ujęć,czy dobrej jakosci wywołania, to taki snobizm sądzić, ze skoro zapłaciłam górę forsy za 50 lub 60 fotek to znaczy się ze mam naj i haj super zdjęcia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melanie_p Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:31 Wybalam swoja pania fotograf bo zdjecia mi sie sposbaly. Bardzo. Cena mnie uziemnila i musze przynac, ze mialam rozterki, czy nie wyrzucam kasy w bloto, skoro moglam miec zdjecia taniej. Ale dopiero przy odbieaniu zdjec zrozumialam, za co place i ze to jest w 100% warte ceny i ze zrobilam dobrze. Jesli to jest snobizm to jestem snobka. Aha i na moim weseleu tez byli goscie z wypasionymi aparatami nie tylko cyfrowymi malpkami, a najlepszy przyjaciel mojego meza fotografuje od 15 lat. I nadal podtrzymuje to co napisalam w ostatnim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:45 to jak juz twierdzisz, ze nie ukrywasz ile zapłaciłas, to podaj prosze ile zapłaciłaś i za ile zdjęć i z ilu wybierałaś!!! bez urazy, ale w Poznaniu jest fotograf na ulicy Św. Marcin, nie bedę tutaj wymieniać nazwy, ale bierze taką górę forsy za tak nie wiele, ze sie słabo robi!!!! a zarabia tylko i wyłacznie na opini!!! a jest wielu o wiele lepszych i są tańsi!! być moze twoje fotki są super i warte tych pieniedzy, które zapłaciłaś. snobizm nie odnosił się do Ciebie bezposrednio, tylko do tych wszystkich osób, które twierdza, ze im więcej coś kosztuje tym lepiej jest wykonane lub najlepsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melanie_p Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 15:01 Wiesz, przemyslam sprawe i dochodze do wniosku ze bez sensu ta licytacja kto ile zaplacil, czyje zdjecia lepsze. Najwazniejsze jest to, ze Ty jestes zadowolona ze swoich zdjec, ja ze swoich. I to jest piekne Pozdrawiam mel Odpowiedz Link Zgłoś
sostobasco Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 14:25 Ja w takim razie prosze o te zdjecia na maila. sostobasco@gazeta.pl, chetnie obejrze. dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
nadobrypoczatek Re: że co proszę?!!!!!! ile?????? 06.01.06, 17:14 a ja tez poprosze, co ze bedę żałowac na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
konewka_dorotki super fotograf - Wrocław 06.01.06, 20:52 ja znam fajnego fotograa z wrocławia - jakby ktoś był zainteresowany to podaje jego maila: alot@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 06.01.06, 21:15 normalnie powaliły mnie ceny które podajecie. ja za kamere i zdjecie płace 1000zł. cena była mocna negocjowana bo mój narzeczony uparł sie, że nie zapłacimy za ta usługe wiecej niz własnie ta kwota. w tej cenie mam: 1 kasete VHS, 2 komplety płyt DVD, 20 zdjęć formatu A5 i płytke z tymi zdjeciami. zdjecia beda robione tylko w plenerze a nie cały reportaż z dnia slubu, bo dla mnie głupota jest robienie 800 zdjec i wywoływanie połowy z nich. pózniej tylko leża na półce i niszczeja. a poza tym teksty, ze im wiecej zapłacimy za zdjecia tym napewno beda ładniejsze to jakis absurd. nie zawsze to co drozsze musi byc lepsze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wegierka111 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 06.01.06, 21:23 masz racje, ze nie zawsze tak jest. ale bardzo czesto jest tak, ze to co tansze jest gorsze. przekonalam sie o tym wiele razy Odpowiedz Link Zgłoś
wawka1980 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 07.01.06, 11:16 To ile kto płaci za zdjęcia to jego sprawa i dyskusja czy warto czy nie warto - jest zupełnie bez sensu.To tak jakby rozprawiac nad tym czy 6 tysiecy za suknie to duzo czy mało... Kazdy ma jakis budżet,z którym sie liczy i wybiera to co mu sie podoba. Status finansowy każdej z nas jest inny i tak jak jedna panna młoda bedzie chciała zrobic wesele w Hotelu Bristol w Warszawie ,inna zrobi w stołówce szkolnej bo ją tylko na to bedzie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo26 Re: Ile płacicie za zdjęcia? 07.01.06, 11:41 My zapłaciliśmy 10zl/zdjęcie. Dostaliśmy dwa- wybrane przez nas- albumy (wliczone w cene) z pięknie powklejanymi zdjęciami. Dodatkowo płyta z wszystkimi zdjęciami w najwyższej jakości. Fotograf był cały dzień, jest rewelacyjny. Co dla nas ważne- był zupelnie nie uciążliwy dla gości. A zdjecia- super! Odpowiedz Link Zgłoś