Dodaj do ulubionych

Zespół-a zaliczka

07.01.06, 11:37
Witam,mam pytanie odnośnie rezerwacji zespołu,chodzi mi o to ile nalezy
wpłacić zaliczki,czy zespół sam mówi ile? no i jak to załatwić kiedy
np.zespół jest z Warszawy,a ja z Katowic.
Z góry dziękuję za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • julies Re: Zespół-a zaliczka 07.01.06, 11:42
      zwykle zespol ma ustalona stawke. My placilismy 500zl zaliczki. a co do
      zalatwiania to wszystko zalezy od terminow jakie ma owy zespol.Najlepiej
      skontaktowac sie z nimi i wszystko razem ustalicie.
    • dr_kaczusia Re: Zespół-a zaliczka 07.01.06, 11:58
      Hej!
      Nam zespol podal calkowita cene juz w czasie pierwszej rozmowy i sam powiedzial
      ile zaliczki, a bylo to 800zl platne w momencie spisywania umowy (do doplaty
      mamy jeszcze 2tys, rano po zakonczeniu wesela). Jesli chcesz, zeby zespol z Wawy
      przyjechal do Katowic musisz sie liczyc z tym, ze dolicza sobie za dojazd i cena
      moze byc wyzsza. Natomiast zalatwic to chyba mozna bez problemow, tzn wplacasz
      zaliczke przy podpisywaniu umowy albo przelejesz im pieniadze na konto podajac
      swoje personalia i date wesela. Nie wiem co w wypadku gdy Ty jestes tam oni tu i
      nie macie umowy... Najlepiej zadzwon i sie zapytaj, na pewno Ci powiedza jak to
      rozwiazac, zeby wszystkim pasowalo, w koncu macie w tym wspolny interes smile
    • ewcia1980 Re: Zespół-a zaliczka 07.01.06, 13:02
      my w dniu podpisywania umowy wpłacilismy 200 zł zaliczki. reszte zapłacimy
      po zakonczeniu wesela.
      przewaznie orkiestra sama podaje kwote jaka chciałaby zeby wpłacono. w twoim
      wypadku skoro orkiestra dojezdza stawka moze byc troche wieksza.
      w czasie szukania zespołu spotkalismy jedna orkiestre, która nie chciała
      zaliczki. stwierdzili, ze ufaja ludziom i do tej pory sie nie zawiedli smile
      • epox123 Re: Zespół-a zaliczka 07.01.06, 13:28
        Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi,zmobilizowałyście mnie do dalszego
        działania smile (umówiłam się z zespołem na poniedziałek na obgadanie
        wszystkiego),a jeżeli chodzi o to jak rozwiązać problem odległości(np.Warszawa-
        Katowice) to pan powiedział,że muszę wpłacić zaliczkę na konto,a on prześle mi
        umowę do podpisu i odeśle już podpisaną.(może się komuś przyda ta informacja )

Pozdrawiam i miłego dnia życzę smile
    • monikaa13 Re: Zespół-a zaliczka 07.01.06, 13:25
      zespół sam powinien zaproponowac, myśmy płacili za zespół razem 1400zł, w tym
      200zł zaliczki reszta płatna rano po weselu
    • wegierka111 Re: Zespół-a zaliczka 07.01.06, 15:45
      mam wrażenie, ze pytanie pod zly adres. trzeba zapytac tego konkretnego zespolu.
      niestety wiekszosc pytan na tym forum, swiadczy o tym, ze ci, ktorzy te pytania
      zadaja mają mocno spowolniony proces myslowy smile)
      • minerwamcg Re: Zespół-a zaliczka 07.01.06, 15:52
        Przestań. Jak ktoś coś robi pierwszy raz (i w dodatku jest to dla niego
        strasznie ważne), to z samego przejęcia i obawy, żeby się nie wygłupić zadaje
        dziecinne pytania, które w innej sytuacji nie przyszłyby mu do głowy. Jeżeli Ty
        sama robisz wszystko na zimno i przytomnie, to podziękuj Bogu, i pozwól innym
        na odrobinę roztrzepania. Tak naprawdę to wszystkiego można się dowiedzieć z
        innych źródeł, niż to forum - a jednak ludzie tu przychodzą i jest im ono
        potrzebne.
        • epox123 Re: Zespół-a zaliczka 07.01.06, 15:57
          Może wyjaśnie dlaczego zapytałam,bo zespół na te pytania mi nie odpowiedział i
          chciałam wiedzieć jak to wygląda,dla mnie było to ważne.

Dziękuję za obronę smile
          oraz Dziękuję za odrobinę jadu
          • wegierka111 Re: Zespół-a zaliczka 07.01.06, 16:29
            Odrobina pozytywnego jadu jest w życiu konieczna, bez niego byloby nudno. smile
            Pozdrawiam i zapytaj zespol smile
            • epox123 Re: Zespół-a zaliczka 07.01.06, 16:34
              już pytałam smile (info troszkę wyżej smile )

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę smile
    • agniecha606 Re: Zespół-a zaliczka 11.01.06, 08:31
      zespół który 4 miesiące temu grał na moim weselu i poprawinach zażyczył sobie 2
      400 zł a zaliczki wziął tylko 100 zł. Zapytaj się zespołu ile biorą zaliczki. A
      to że zespół jest na odległość to nie ma problemu u mojej siostry zespół grał z
      innego miasta oddalonego o ok. 80 km i wszystko było oki, to tylko kwestia
      dogadania.
      POWODZENIA
      • agniecha606 Re: Zespół-a zaliczka 11.01.06, 08:33
        w mojej wcześnijszej wypowiedzi napisałam 2400 zł., tylko jakoś śmiesznie tą
        zyfrę rozdzieliło że wygląda na 2 zł albo 400 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka