kbmt 11.01.06, 11:14 Ile wynosi szerokosc wybranych przez Was obrączek? Czy szersze, tj. 6mm, mogą byc wygodne???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: Szerokosc obrączek 11.01.06, 11:21 Mi osobiście 6 mm się nie podobają, są za szerokie, za mało subtelne. Najbardziej wpadły mi w oko 4 mm. Odpowiedz Link Zgłoś
lila4 Re: Szerokosc obrączek 11.01.06, 12:41 Dla mnie 6 są zbyt grube, 4 zbyt cienkie.Wybieram 5 mm. Odpowiedz Link Zgłoś
izyda79 Re: Szerokosc obrączek 12.01.06, 14:20 Ja mam 6 mm. Bardzo mi sie podobała ta szerokość. Jednak noszę ją zaledwie od trzech miesiecy i juz mam odcisk na palcu. Poza tym jest trochę ciężka. Polecam Ci coś mniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
kbmt Re: Szerokosc obrączek 12.01.06, 14:43 Izyda, a bylabys uprzejma napisac czy Twoje obraczki sa zaoblone w srodku czy tez nie? Slyszalam ze zaokraglenie wewnatrz ulatwia noszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
izyda79 Re: Szerokosc obrączek 12.01.06, 20:53 Niestety moja nie posiada zaokrągleń. Jest płaska od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
kbmt Re: Szerokosc obrączek 13.01.06, 11:22 Dziękuję bardzo za odpowiedź Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak123 Re: Szerokosc obrączek 12.01.06, 14:36 Ja też chciałam 6mm ale po przymiarkach okazało się że 5mm o wiele lepie i delikatniej wygląda na palcu. Odpowiedz Link Zgłoś
pajak60 Re: Szerokosc obrączek 13.01.06, 21:53 my mamy 5.5 mm wydaje sie że nie przeszkadzają Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: Szerokosc obrączek 12.01.06, 16:30 My zastanawiamy sie pomiędzy 3mm a 4mm. Mnie bardziej podobają się te cieńsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ogrryzka Re: Szerokosc obrączek 13.01.06, 07:59 Witam, my mamy 6mm, ale z tytanu polaczonego ze srebrem. Obraczki bardzo lekkie. Oboje mamy dlugie palce wiec szersze obraczki lepiej wygladaja. Jednak na poczatku bylo mi sie ciezko przyzwyczaic. Zwlaszcza, gdy sie z kims witalam to troszke palce bolaly. Ale nasze obraczki sa tez grube (przynajmniej 1,5mm) i plaskie wiec to dlatego. Do slubu koscielnego kupujemy tez tytanowe, tez okolo 6mm. Tylko tym razem chcemy zaokraglone. Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: Szerokosc obrączek 13.01.06, 08:06 A MOŻE ZNACIE NAMIARY NA OBRĄCZKI TYTANOWE POZDRAWIAM ASIK Odpowiedz Link Zgłoś
kbmt Re: Szerokosc obrączek 13.01.06, 11:21 Podaję strony internetowe producentów tytanowych obrączek (ja na żywo ich nie widziałam): www.adamh.com.pl/ www.skarabeusz.com.pl/sklep.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rejka Szerokosc obrączek 13.01.06, 13:22 Ja mam 4mm, ze wzgledu drobne dlonie, choc palce sa dlugie. Zalezy tez chyba od rodzaju, polokragle, czy tez plaskie. Najlepiej pojsc do jubilera i przymierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ogrryzka Re: Szerokosc obrączek 13.01.06, 13:41 Nasze obraczki kupilismy na allegro. Teraz zastanawiamy sie czy u pana Hadrysia nie kupic. (Adres www juz ktos podal). Jest jeszcze www.wec.com.pl i ostatnio na targach slubnych w Trojmiescie znalezlismy jubilera, ktory sprzedaje obraczki tytanowe. Odpowiedz Link Zgłoś
issey.miyake Re: Szerokosc obrączek 15.01.06, 02:23 ja nosze od roku obraczke (nie slubna tylko jako pierscionek taka ozdobna)o szerokosci 5 mm - 5,3 mm (nie jest rowna wszedzie), jest plaska czyli nie ma zaokraglen i dosc gruba. i jest super. nic mi nie przeszkadza, nie boli itd. i taka wlasnie wybralam sobie slubna.6 mm tez mi sie podobaja. jezeli podobaja sie wam takie a nie nosiliscie wczesniej takich to kupujcie. chwila moment a sie przyzwyczaicie a sa naprawde ladne - tzn mi sie bardzo podobaja Odpowiedz Link Zgłoś