halusyk 31.01.06, 03:23 kto podpowie i doradzi wedlug jakiego klucza sadzac gosci. mam tu na mysli np rodzina ze soba , ci co sie znaja to razem, takie same zawody razem itp czy moze lepiej bedzie wymieszac?? dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twitti Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 08:17 Mi tez wydaje sie ze to strasznie trudne bedzie!licze ze pomoze nam pani kierownik sali, w koncu ma juz doswiadczenie... obawiam sie ze beda stoly okragle po kilka osob, a poniewaz bedzie to tylko obiad boje sie ze goscie nie beda mieli ze soba kontaktu i beda podzieleni na grupki.. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 09:13 To tak jak u nas - okrągłe stoły po 10 osób. Myślałam o tym, żeby wymiezać młodszą część rodziny, a starszych posadzić raczej w znanym towarzystwie - ale to też uzależnię od charakretu człowieka - jeśli wiem, że ktoś jest otwarty i lubi nowe znajomości - posadzę obok podobnych osób. Byle nic na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 09:22 u nas raczej wszyscy mlodzi sie nie beda znac ale nie wiem czy np. chrzestnego z dziecmi (24-27lat) posadzic razem czy mlodych z mlodymi? to wcale nie jest takie proste... a rodzicow moich z mama nazeczonego? czy kazdy w obrebie wlasnej rodziny? przerabane to ustawianie ale zostawienie ich samym sobie wydaje mi sie jeszcze gorsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 10:29 To jest pod Łodzią, więc nie wiem, czy na coś się przyda Hotel Boryna. Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 10:30 przyda się, bo ja też z ŁodziAle już nie na moje wesele, bo my wybraliśmy Ambasadora. Znajomi myślą nad Boryną. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 10:38 Ambasador był naszym pierwszym wyborem, ale zdecydowaliśmy sie na Borynę między innymi ze względu na te stoły... Polecać będę mogła za półtora roku, ale jak na razie (odpukać), wszystko wygląda bardzo profesjonalnie Podpisaliśmy już umowę. Może w takim razie odwiedzisz czasem łódzkie forum? Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 11:04 odwiedzam, odwiedza, ale na razie tylko czytam i znalazłam np. ciekawe info na temat kursu przedmałżeńskiego w łagiewnikach - tam się wybieramy Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 11:09 O Borynie też jest sporo - polecam do poczytania znajomym Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo26 Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 09:45 My sadzaliśmy rodzinę z rodziną- młodszą z młoszymi itd. Część rodziny (kuzynki/kuzyni) siedziała ze znajomymi- bo sie znali. Znajomych sadzalismy wg kryterium wzajemnych relacji oraz powstał jeden stolik młodych małżeństw/młodych rodziców. I wbrew temu, co słyszy się powszechnie- wcale nie tak wiele osób zmieniało swoje miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 09:50 Ja też będę miała 10osobowe stoły i jeden mam zaklepany - my, rodzice jedni i drudzy oraz świadkowie (moja siostra i brat narzeczonego) ze swoimi połówkami. W ten sposób mamy pryz sobie najbliższą rodzinę i świadków. Natomiast pozostałe trzy stoły już są problematyczne, bo grupy rodzinne, znajomych nie odpowiadają liczbie 10 Po ślubie napiszę Wam co posatnowiliśmy i jak się sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 09:56 A jak u nas bedzie tak - moi rodzice, mama nazeczonego, swiadkowa z polowka, swiadek z zona i dwojka dzieci to juz wszystkich nie pomieszcze z nami..bo dzieci to wiadomo ze rodzicami musza siedziec.. wychodzi 11 osob a swiadek jest wazny dla nazeczonego bo to jego brat moze macie pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 10:25 to zostawcie "przy sobie" swiadka z żona, a dzieci do dzieci. kto poweidział ze musza siedzeić przy rodzicach? poza tym sadzanie dzieci przy głównym stole to chyba w ogóle nie najlepszy pomył... A dzieci pewnie nawet sie ucieszą z odrobiny "wolności". Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 14:01 u nas będą stoły sześcioosobowe, więc z nami będą siedzieć świadkowie z osobami towarzyszącymi poza tym mamy zamiar pomieszać rodziny-niech się poznają młodzież z młodzieżą obcokrajowcy z tymi, którzy znają języki obce i są w podobnym wieku rodzice z rodzicami...tylko jak posadzić moich rodziców, którzy są po rozwodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
justm jak usadzić rozwiedzionych rodziców 01.02.06, 07:17 podbijam. mam ten sam problem. mama nie jest z nikim związana, ojciec jest i nie wiadomo czy przyjdzie z obecną panią czy nie.... mama obstaje za tym, żeby siedzieli z ojcem obok siebie, dla mnie to bzdura bo cała nasza rodzina wie, że nie są ze sobą od ponad 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: jak usadzić rozwiedzionych rodziców 01.02.06, 08:00 to zalezy czy jeszcze jest miedzy nimi zlosc i zal, czy juz wszystko minelo i pozostala nie wiem moze nie przyjazn ale moze ze sa w stanie spedzic ze soba milo czas jesli maja caly wieczor warczec na sie bie i popsuc wam wieczor to lepiej posadzic ich oddzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: jak sadzac gosci 31.01.06, 14:04 u mnie beda 4 dlubie stoly i jeden dla nas i swiadkow. Sadzamy starsi ze starszymi, mlodsi z mlodszymi, i obcojezyczni razem bedziemy uwzgledniac wszelkie antypatie i sympatie, bo tego jest sporo u mnie w rodzinie. Bede tez musiala niezle pokomninowac zeby rozsadzic naszysch rodzicow... i jakos to uzasadnic zeby nikt si enie obrazil... Odpowiedz Link Zgłoś